icon

Míňanie na luxusné dovolenky

20. aug 2025

Čítam práve kategória ,,dovolenka ". Fakt je to neskutočné ako sa ľudia delia na vrstvy. Niekto napíše minul som 7 tisíc a k tomu ešte 2 tisíc vreckové. To vychádza 9 tisíc za desať dní ???? Vraj si treba poriadne oddýchnuť. Veď pre niekoho je 9 tisíc ročný príjem ?!!!A to maka od rána do večera. Je to strašné,kde sme dospeli a nie nebude to nešikovnosťou a lenivosťou jedinca.

Strana
z10
subartic
23. aug 2025
@lilitela

@zmrzlinka2021 Ano to je pravda, rovnako ako je pravda, ze bez rozdielu dnes, ci pred 30 rokmi, Slovaci robia biznis najmä sposobom upletkov, klientelizmu, rodinkarstva, podvodov, obchadzania zakonov, hladanie medzierok. Mame to v nature.
@binarypete A ja poznam firmy, kde su traja zamestnanci a sef ma mesacne tych 30 000. Mj prispevok nie je o pretekani sa, kto pozna akych podnikatelov, je o zamysleni sa, jasne ze sa to neda skatulkovat na kazdeho, ako som pisala predtym, je vela firiem, ktore ozaj bojuju o prezitie a som si toho vedoma. O tych nepisem.
@dskjhfdlkdjhl Neviem preco to pises, rovnako ako nechapem, preco ludia citaku niba co chcu. v predoslom prispevku som jasne napisala, ze odsudzujem komunizmus a tvrde zdieranie a prace v sobotu (ktore sice v komunizme pretrvali, ale prave tam boli zrusene), boli zavedene uz ozaj davno pradavno. Volna bola iba nedela.
@subartic Nespochybnujem ze je to drina, ale mysliet si, ze zamestnanec sa nenarobi, je rovnaka blbost. Ja hovorim o tych sprepacenim nenazrancoch. Zase ste sa ozvali ako trafene husy, ved ked mate svedomia ciste, ze si tie 10 000 cove dovolenky zasluzili a svojich klientov, ci zamestnancov nesklbete, len aby ste vy mali co najviac, tak co sa ozyvate, nemusite predsa citit absolutne ziadnu nepravost z mojich riadkov, ci? Ty si to tiez pekne idealizujes. Kolko zamestnancov dostava vyplaty po termine... kolko zamestnancov je prinutenych robit na papieri za minimalku a zvysok na ruku, v zivote som nerobila od do, aj na dovolenky mi sefovia ci kolegovia vyvolavaju, nemala som pracu, v ktorej zmluve nestalo ze "pripadna praca nad cas je uz zahrnuta v mzde", cize ziadne zaplatene nadcasy. Vsetko to, co som tu napisala, som osobne zazila a to robim v obycajnej priemernej praci v BA (ziadna top menezerka, ze by sa mi to aspon extra oplatilo) a nie niekde v zapadnutej dedinke. Hej, hej, zmluvu nemozes podpisat aj v kancelarii, to musi byt minimalne golf, ci wellness v Tatrach? 😂

@lilitela a ešte k tomu že zamestnanec sa nenarobí , zamestnanec si odrobí svoje a ide domov. Vôbec ho nezaujíma či zákazka je rentabilná , či je zaplatené firme to čo on odrobí , nezaujíma ho odkiaľ sa berie práca pre firmu, čo všetko musí majiteľ urobiť aby uspel v konkurenčnom boji atď. Proste práca , odrobiť a ísť domov.

orisker
23. aug 2025
@subartic

@lilitela a ešte k tomu že zamestnanec sa nenarobí , zamestnanec si odrobí svoje a ide domov. Vôbec ho nezaujíma či zákazka je rentabilná , či je zaplatené firme to čo on odrobí , nezaujíma ho odkiaľ sa berie práca pre firmu, čo všetko musí majiteľ urobiť aby uspel v konkurenčnom boji atď. Proste práca , odrobiť a ísť domov.

@subartic ,
pochopiteľne.
Keby neodrobil, nešiel domov a musel by sa starať aj, či je zákazka rentabilná, odkiaľ sa berú peniaze pre firmu, čo musí majiteľ urobiť, aby uspel v konkurencii...
...tak to by už nebol zamestnanec, ale manažér.
A tí majú - pochopiteľne - iné platy.

subartic
23. aug 2025
@orisker

@subartic ,
pochopiteľne.
Keby neodrobil, nešiel domov a musel by sa starať aj, či je zákazka rentabilná, odkiaľ sa berú peniaze pre firmu, čo musí majiteľ urobiť, aby uspel v konkurencii...
...tak to by už nebol zamestnanec, ale manažér.
A tí majú - pochopiteľne - iné platy.

@orisker aj manažér je zamestnanec , preto má logicky vyšší plat ako bežný zamestnanec vo výrobe alebo administratíve. Samozrejme že nižší menežment, výrobný pracovníci a administratíva si myslí že nič nerobí , len po golfoch chodí a kávičku popíja v kancelárii. Al v menších firmách alebo stredných je manažér rovná sa majiteľ. Tu sa nebavíme o veľkých akciovkách a korporátoch alebo firmách ktoré majú cez 100 zamestnancov. Takže ja v mojom postavení som manažér aj majiteľ a teda bolo by ako fakt zlé ak by som sa mala horšie ako zamestnanci alebo rovnako dobre ako zamestnanec . To by som potom načo ako podnikala, znášala riziko , zháňala peniaze , zákazky a neviem čo . Ja som síce už v inej pozícii na trhu momenálne ale stačí ak my jeden z najväčších klientov odíde napr. zbalí výrobu a ide ta het, tak sa mi finančná stabilita riadne zatrasie ale mzdy vyplatiť musím .

orisker
24. aug 2025
@subartic

@orisker aj manažér je zamestnanec , preto má logicky vyšší plat ako bežný zamestnanec vo výrobe alebo administratíve. Samozrejme že nižší menežment, výrobný pracovníci a administratíva si myslí že nič nerobí , len po golfoch chodí a kávičku popíja v kancelárii. Al v menších firmách alebo stredných je manažér rovná sa majiteľ. Tu sa nebavíme o veľkých akciovkách a korporátoch alebo firmách ktoré majú cez 100 zamestnancov. Takže ja v mojom postavení som manažér aj majiteľ a teda bolo by ako fakt zlé ak by som sa mala horšie ako zamestnanci alebo rovnako dobre ako zamestnanec . To by som potom načo ako podnikala, znášala riziko , zháňala peniaze , zákazky a neviem čo . Ja som síce už v inej pozícii na trhu momenálne ale stačí ak my jeden z najväčších klientov odíde napr. zbalí výrobu a ide ta het, tak sa mi finančná stabilita riadne zatrasie ale mzdy vyplatiť musím .

@subartic ,
písal som snáď niečo iné?!

princezna_bosorka
24. aug 2025

@anonym_autor a naco take veci vobec citas?

vladuska20
24. aug 2025
@princezna_bosorka

@anonym_autor a naco take veci vobec citas?

@princezna_bosorka chcela sa inspirovat kam buduci rok na dovolenku.

lilitela
24. aug 2025
@subartic

@lilitela žiadna trafená hus. Vyskúšaj si . Ty si vyskúšala zamestnanie , ja oboje za svoj život , tri zamestnania a podnikanie . Ak niekto zdiera zamestnancov , treba odísť.
Lenže v povahe človeka je že čím máš viac tak chceš viac. Takže minerálky a káva v práci zadarmo - nie žiadna 3-4 riziková skupina, polročné odmeny , vianočné odmeny , max. finančné príspevky na stravu , stanovený kmeňový čas kedy musíš byť v práci ostatné je flexibilné , nepreplácam nadčasy čerpá sa náhradné voľno a stále sú ľudia ktorým sa máli a to nie je len napr. u mňa ale aj u mnohých ďalších . Jednoducho oni by chceli a chceli a ich nezaujíma odkiaľ ty máš nabrať, mnohí by ťa najradšej videli bývať v paneláku a chodiť na rozpadnutej felícii, inak si u nich zlodej a okrádaš ich , sebe dáš a im nie , a prečo ty chodíš na deviatu keď oni musia na osmu hodinu atĎ. Po pár skúsenostiach vyberám prednostne ľudí z oslabených skupín ako sú študenti , dôchodci , osamelé matky a nie kvôli môj sociálnemu cíteniu , ale preto že toto je skupina čo vie robiť a robotu si váži . Najhorší sú mladí ľudia po škole , absolútne nekritickí , nič poriadne nevedia , ale nemajú problém chcieť 2000 eur v hrubom lebo si chcú kúpiť byt na hypotéku . Treba si uvedomiť že podnikanie je drina , podnikám preto aby som sa mala lepšie ako keby som bola zamestnanec a nie aby sa moji zamestnanci mali lepšie ako ja. A toto často mnohým zamestnancom nejde do hlavy . Moji zamestnanci nemajú ani zďaleka minimálne mzdy.

@subartic Ano, tak ako su rozdiely medzi podnikatelmi, su rozdiely aj medzi zamestnancami. Ja z toho dovodu nepodnikam, nemala by som na to nervy, na tych ludi, staci mi, ked vidim medzi kolegami - niektori su fajn a druhi zase nie. Taktiez na tie praktiky, ako som napisala vyssie, nemam zaludok.
Ano, suhlasim s tym, ze podnikatel, ktory znasa rozne rizika, sa ma mat urcite lepsie, ako radovy zamestnanec. Ja verim, ze sme sa pochopili, o com kazda hovorime. Za tym si stojim, ze vo vseobecnosti je tendencia zamestnancov zdierat. Inak by to tu na Slovensku nevyzeralo, ako to bohuzial vyzera.

binarypete
Autor odpoveď zmazal
sara005
26. aug 2025

Len tak nahodne som citala kusok diskusie. A osobne si myslim, ze tomu, aby ludia mohli ist aspon raz v zivote k moru (a napriklad si overili, ze je naozaj take slane a nepitne), neprekaza u vacsiny nedostatok financii. Skor celkovo neschopnost ten vylet podstupit, to je ovela vacsia bariera ako ta financna. Uz sa sice nedaju zohnat letenky za cent ci euro, stale sa vsak daju zohnat letenky napr z BA za par desiatok eur do primorskych destinacii. To je zaplatitelna vec aj s nejakym (kludne skromnejsim) ubytkom na minimalne predlzeny vikend. Pripadne kto sa boji letecky sa da ist autom (najblizsie more z BA je cca. 6 hodin). Ale u tychto ludi je povacsine blok mentalny.

Strana
z10