Míňanie na luxusné dovolenky
Čítam práve kategória ,,dovolenka ". Fakt je to neskutočné ako sa ľudia delia na vrstvy. Niekto napíše minul som 7 tisíc a k tomu ešte 2 tisíc vreckové. To vychádza 9 tisíc za desať dní ???? Vraj si treba poriadne oddýchnuť. Veď pre niekoho je 9 tisíc ročný príjem ?!!!A to maka od rána do večera. Je to strašné,kde sme dospeli a nie nebude to nešikovnosťou a lenivosťou jedinca.
@anonym_a5c239 len pre tvoje info na to aby som mala v čistom 9000 na dovolenku, nie hrubý príjem! Za predpokladu že nemám žiadne iné výdavky na stavbu či na bývanie(čo je asi memozné) nestačí ani 12x zarobiť stovku nad minimálnou mzdou
@katica06 sorry, ale stále je to mizerne malo, ani 1200 v hrubom nie je vela a za tie peniaze by som nerobila
@binarypete ja som si to tiez myslela, vobec som sem nechcela ist. Co sa tyka plaze tak mne sa tu velmi paci. My sme velmi scestovani a je to tu fakt super. Aj kvalita aj more
@katica06 navyse, oni minuli 9000 za 8 ľudí aj s vyletmi a nákupmi. To je cca 1100 na osobu, je to úplne normálna cena. Ja nerozumiem co všetci riešia za koľko išli do tuniska, aj keby za to dali 20tisic, tak su to ich peniaze. Ročný príjem 9000 majú tí, ktorí majú mesačne cca 750 eur v čistom. Po najnovšom to bude minimalka. Cize veľká bieda
@katica06 navyse, oni minuli 9000 za 8 ľudí aj s vyletmi a nákupmi. To je cca 1100 na osobu, je to úplne normálna cena. Ja nerozumiem co všetci riešia za koľko išli do tuniska, aj keby za to dali 20tisic, tak su to ich peniaze. Ročný príjem 9000 majú tí, ktorí majú mesačne cca 750 eur v čistom. Po najnovšom to bude minimalka. Cize veľká bieda
@anonym_a5c239 tak kľúčové slovo bude, čiže niekto by musel celú výplatu za rok 2026 odložiť a pritom nejesť, nebývať, neimývať sa, a mebyť chorý. Je to podľa teba reálne?
A potom to roku 2027 si zaplatiť dovolenku. Kde budú ceny dovoleniek v roku 2027 oproti tomuto roku a o srnky netušia.
@lucia13022023 snáď môžem sa zamyslieť nad nepomerom na SK...inak zatiaľ nikto nekomentoval to,že fakt ekonomické rozdiely medzi jednotlivými vrstvami sú neskutočné. Asi niekde je chyba. To bolo hlavnou podstatou prispevku. Nie čo má potom,že nie sú to moje peniaze.
@anonym_autor
a čo chceš prosim ta počuť o "vrstvach"?? Ved je logické, ze predavačka nebude mať plat vrcholového menezera alebo majiteľa prisperujucej firmy, ci?? A to nič proti predavačka, su super!
Alebo akú si čakala diskusiu? Ved to je blbosť co píšeš.
@subartic presne tak,roky sme nikde nechodili.Prvy krat more bolo po 11r materska,rodicak.A vtedy bolo Chorvatsko.Potom opet dom,a bazeny,ploty,pristresok na auta.Proste vsetko sami.Zozralo to aj kopu casu,lebo po robote.A teraz uz mame hotovo,tak som povedala,ze opet je cas mysliet na seba.
@vladuska20
a este tu nadietas aj plotom?? No ty mas ale drzosť! 😁 Za predpokladu ze ludia vedia, kolko stojí aj "lacny" plot. Ešte napis kolko metrový, nech je to uplne hotové 😜
@vladuska20
a este tu nadietas aj plotom?? No ty mas ale drzosť! 😁 Za predpokladu ze ludia vedia, kolko stojí aj "lacny" plot. Ešte napis kolko metrový, nech je to uplne hotové 😜
@svetlonos pravdaze 2m vysoky,z betonovych dielcov a firma sa tak zlutovala,ze nam ich dala zadarmo 4strany,1strana tak 11m dlha,dalsia 15m dlha.No co mi socky,to mame vsetko za pekne oci.
@vladuska20
@svetlonos dokonca aj firma prisla sama od seba,ze tu mate pre pekne oci solarne panely na strechu a este aj s baterkou,nech vam chodi kazdy rok preplatok na elektrinu,mimochodom opet 218eur bol.A to mame pre boha v kazdej izbe televizor,tak si vies predstavit kolko taky zatepleny dom zozerie elektriny.Este aj ta hnusna strecha je zateplena,aj branu mame na elektrinu aj tam mame novy plot s branou.Bazen v zemi,to nam tiez sused prisiel vykopat pre pekne oci.
Dokonca aj v banke povedali,ze ste to vy dame vam pre tie vase pekne oci hypoteku.A teda dom rozhodne predavat nebudeme lebo sme na nom nechali nase mozole.
Papier znesie veľa, potom pravda môže byť že nikde neboli, alebo iba pri Dunaji 😂
@sisska96 Náhodou som sa dnes vrátila z hausboatu pri Dunaji, 5 osôb 500 eur, nenormálna pohoda. 😀
@vladuska20
@svetlonos a este som zabudla,ze aj stavebniny nam venovali 100m zamkovej dlazby,sused sa opet zlutoval a vykopal 10 tatroviek zeminy,a potom navazal makadam,strk a dalsi rok sme vlastne dostali zadarmo tu zamkovu,co muz po nocnych pokladal sam az do 12tej,potom si siel lahnut a dalsi den opet.Nuz,co ti poviem.
@vladuska20
@svetlonos vidis a dnes opet pre moje pekne oci prisiel chlapik zlozil 5t peletiek,a povedal:vy mate tak nadherne oci,ze pelety za 1430eur vam tu nechavam,nech Vam neni zima cez zimu.No nic mala by som ist do tej banky,nech mi daju znova pre tie moje pekne oci aspon 10tisic,ved zijeme z hypoteky.No neni to krasny zivot,ze???A ja trubica do prace chodim,a tu mi vsetci vsetko davaju pre pekne oci.
@svetlonos vidis a dnes opet pre moje pekne oci prisiel chlapik zlozil 5t peletiek,a povedal:vy mate tak nadherne oci,ze pelety za 1430eur vam tu nechavam,nech Vam neni zima cez zimu.No nic mala by som ist do tej banky,nech mi daju znova pre tie moje pekne oci aspon 10tisic,ved zijeme z hypoteky.No neni to krasny zivot,ze???A ja trubica do prace chodim,a tu mi vsetci vsetko davaju pre pekne oci.
@vladuska20 neprezivas to uz dako moc?
@vladuska20 neprezivas to uz dako moc?
@enya00 mas pravdu,uz prestanem.
A čo je teba do toho? Sú to tvoje peniaze? Niekto dá 9k za jeden deň, niekto dá 9k za dva týždne dovolenky. Každého slobodne rozhodnutie.
@lucia13022023 Len sa pýta,chce počuť názor, netreba ju hneď netaktne zvoziť....
@anonym_autor Autorka, neznepokojuj sa, niektoré odpovede sú naozaj netaktné. Ľudia,ktorí míňajú toľko peňazí na dovolenke, väčšinou nemajú tu potrebu chvastat sa na sociálnych sieťach. Jednoducho si to užijú. Nemusí to byť vôbec pravda, jednoducho chcú vyvolať závisť.
@anonym_autor
Ty kokso, tolko inteligentnych, sikovnych a schopnych bab, co maju na take 7-10 tisicove dovolenky, sa tu ozyva ako trafene husy a ani jedna nie je zrejme dost inteligentna na to, aby pochopila, co chcela autorka povedat.
Nie kazdy moze podnikat (lebo by nebolo komu ponukat), nie kazdy moze byt top manazer (lebo by nebolo koho manazovat), nie kazdy moze byt IT (lebo by nemal kto rozky robit), cez to vsetko jedny si mozu dovolit ozaj luxus dovolenku a druhi castokrat nic. Kvoli comu? Kvoli napr. 5 rokom skoly navyse, ak berieme tych, co maju VS a menezuju? Alebo kvoli tomu, ze niekto zdedil po babke dom s pozemkom a ma kapital na podnikanie? Nie je vela ludi, ktori zacali ozaj, ale ozaj ze od nuly a zadarilo sa (lebo podnikanie je velke riziko a rodina si castokrat riziko dovolit nemoze) .To totiz znamena kazdy mesiac usetrit 1000!!! Eur. Predpokladam, ze na taku dovolenku nejde niekto, kto zije v 2-3 izbovom byte, ale ludia, ktori uz maju auta, domy, cize dalsie desiatky a stovky tisic eur. Preco je to tak? Uz tu bolo spomenute. Trhove nastavenie, sikovnost. NIekedy do toho, co je za tym, clovek nevidi a ludia sa nepochvalia pravdou. Ja mam prachatych susedov. Uz su starsi. Nechvalia sa tym, ze ich otec bol za sociku riaditel firmy, ktoru sprivatizoval. Cize bol vysoky komunista. Sikovno otocil kabat a dnes je aj z nich, aj z otca kapitalista. Aj take su situacie.
Co je skor smutne, ze to trhove nastavenie je ozaj take, ze zdierame tu nizku triedu. Tych co robia tie rozky, topanky, skrine, a pre bohatych aj Porsche Cayenny. Dame im 5 Eur na hodinu, lebo vsak treba si zase za rok kupit nove Porsche. Moja byvala sefka, v tej kategorii Porsche Cayenne, potrebuje doma upratovacku, gazdinu, zahradnika a majstra v jednom. Fluktuaciu ma jak slak. Lebo ked jej povedala upratovacka, ze za to co robi a kolko robi si prosi 12 Eur na hodinu, tak jej ich nechcela dat. Nakoniec bola v situacii, ze musela zaplatit cez agenturu a riadne preplatila, lebo agentura si pyta viac nez 12 Eur na hodinu. Nuz toto je to trhove nastavenie. Sme nuteni robit za malo, ked chcem prezit, tak robime. (Samozrejme, su firmy, ktore si ozaj nemozu dovolit platit zamestnancom viac, lebo by krachli. Ja osobne som sa ale skor stretla s tym, ze sefovia furt plakali, ako to nevychadza, meskali s vyplatami vzdy par dni.... a doma 4 auta napr. (na tajnasa samozrejme, aby zamestnanci nevedeli).)
Ty kokso, tolko inteligentnych, sikovnych a schopnych bab, co maju na take 7-10 tisicove dovolenky, sa tu ozyva ako trafene husy a ani jedna nie je zrejme dost inteligentna na to, aby pochopila, co chcela autorka povedat.
Nie kazdy moze podnikat (lebo by nebolo komu ponukat), nie kazdy moze byt top manazer (lebo by nebolo koho manazovat), nie kazdy moze byt IT (lebo by nemal kto rozky robit), cez to vsetko jedny si mozu dovolit ozaj luxus dovolenku a druhi castokrat nic. Kvoli comu? Kvoli napr. 5 rokom skoly navyse, ak berieme tych, co maju VS a menezuju? Alebo kvoli tomu, ze niekto zdedil po babke dom s pozemkom a ma kapital na podnikanie? Nie je vela ludi, ktori zacali ozaj, ale ozaj ze od nuly a zadarilo sa (lebo podnikanie je velke riziko a rodina si castokrat riziko dovolit nemoze) .To totiz znamena kazdy mesiac usetrit 1000!!! Eur. Predpokladam, ze na taku dovolenku nejde niekto, kto zije v 2-3 izbovom byte, ale ludia, ktori uz maju auta, domy, cize dalsie desiatky a stovky tisic eur. Preco je to tak? Uz tu bolo spomenute. Trhove nastavenie, sikovnost. NIekedy do toho, co je za tym, clovek nevidi a ludia sa nepochvalia pravdou. Ja mam prachatych susedov. Uz su starsi. Nechvalia sa tym, ze ich otec bol za sociku riaditel firmy, ktoru sprivatizoval. Cize bol vysoky komunista. Sikovno otocil kabat a dnes je aj z nich, aj z otca kapitalista. Aj take su situacie.
Co je skor smutne, ze to trhove nastavenie je ozaj take, ze zdierame tu nizku triedu. Tych co robia tie rozky, topanky, skrine, a pre bohatych aj Porsche Cayenny. Dame im 5 Eur na hodinu, lebo vsak treba si zase za rok kupit nove Porsche. Moja byvala sefka, v tej kategorii Porsche Cayenne, potrebuje doma upratovacku, gazdinu, zahradnika a majstra v jednom. Fluktuaciu ma jak slak. Lebo ked jej povedala upratovacka, ze za to co robi a kolko robi si prosi 12 Eur na hodinu, tak jej ich nechcela dat. Nakoniec bola v situacii, ze musela zaplatit cez agenturu a riadne preplatila, lebo agentura si pyta viac nez 12 Eur na hodinu. Nuz toto je to trhove nastavenie. Sme nuteni robit za malo, ked chcem prezit, tak robime. (Samozrejme, su firmy, ktore si ozaj nemozu dovolit platit zamestnancom viac, lebo by krachli. Ja osobne som sa ale skor stretla s tym, ze sefovia furt plakali, ako to nevychadza, meskali s vyplatami vzdy par dni.... a doma 4 auta napr. (na tajnasa samozrejme, aby zamestnanci nevedeli).)
@lilitela nie každý môže mať na to príjem a je to ok, je to zdravé.
@lilitela nie každý môže mať na to príjem a je to ok, je to zdravé.
@zmrzlinka2021 Nie, nie je to zdrave, zdieranie tu bolo vzdy, dnes mame len jemnejsiu formu. Staci pozriet 100 rokov dozadu, ked sa robilo aj soboty, robilo sa od nevidim do nevidim, robili aj deti.... robili pre tych zdieracov. Preto sem casom prisla idea komunizmu. Ja sa s nou nestotoznujem v tej miere, aka tu bola, ze sa predstierala rovnost a blahobyt, 100% zamestnanost a hranice boli zavrete a pod. Vdaka bohu, dnes je to uz lepsie, ako pred 100 rokmi, ale stale nie sme tam, kde by sme mohli. Keby kazdy prachaty sef pridal svojim zamestnancom o 100 eur mesacne, ludom by sa zilo lepsie, aj by to minuli a dali do systemu spät. A tomu prachatemu sefovi, v zavislosti od poctu zamestnancov, by uz tych povedzme napr. 2000 Eur mesacne menej nechybalo, ak jeho mesacny prijem je 20-30 000 Eur. Je kopec dobrych zamestnancov, ktori jednoducho nie su priebojni a nevedia sa presadit na trhu, ale stale su sikovni a da sa na nich spolahnut. Castokrat nepipnu v tej praci prave zo strachu, aby neprisli aspon o ten prijem, ktory maju a potrebuju, lebo su zviazani zaväzkami.
@zmrzlinka2021 Nie, nie je to zdrave, zdieranie tu bolo vzdy, dnes mame len jemnejsiu formu. Staci pozriet 100 rokov dozadu, ked sa robilo aj soboty, robilo sa od nevidim do nevidim, robili aj deti.... robili pre tych zdieracov. Preto sem casom prisla idea komunizmu. Ja sa s nou nestotoznujem v tej miere, aka tu bola, ze sa predstierala rovnost a blahobyt, 100% zamestnanost a hranice boli zavrete a pod. Vdaka bohu, dnes je to uz lepsie, ako pred 100 rokmi, ale stale nie sme tam, kde by sme mohli. Keby kazdy prachaty sef pridal svojim zamestnancom o 100 eur mesacne, ludom by sa zilo lepsie, aj by to minuli a dali do systemu spät. A tomu prachatemu sefovi, v zavislosti od poctu zamestnancov, by uz tych povedzme napr. 2000 Eur mesacne menej nechybalo, ak jeho mesacny prijem je 20-30 000 Eur. Je kopec dobrych zamestnancov, ktori jednoducho nie su priebojni a nevedia sa presadit na trhu, ale stale su sikovni a da sa na nich spolahnut. Castokrat nepipnu v tej praci prave zo strachu, aby neprisli aspon o ten prijem, ktory maju a potrebuju, lebo su zviazani zaväzkami.
@lilitela vieš, že u nás máš anti prostredie na biznis a zamestnávanie ľudí? To nie je o stovke na osobu, to je o celom systéme, podpore podnikateľského prostredia, zvýšenia flexibility zamestnavania
@lilitela Ked uz spominas tu pracu v sobotu, tak za socializmu sme v sobotu obcas aj do skoly isli a aj rodicia do roboty. Ak Ti je luto, ze nezijes v socializme, tak sa mozes vybrat do krajin, kde tento system je, uzi si ho a mozno pochopis, ze si uplne, ale uplne mimo. A mozno nie a bude sa Ti tam pacit a potom bude vsetko v tom najlepsom poriadku.
Tak zase sa konecne od noveho roku zvysi aj min.mzda a to celkom pekne o 100eur v hrubom,aspon na nieco je ten automat dobry.Ak by sa dohodli,ani tych 100eur by to nebolo.A priplatky za vikendy sa tiez pekne zdvihnu od noveho roku,sice my ich mame uz tento rok,a buduci budu este vyssie,ale mnohym to potom pomoze.
@binarypete úplne si mi to zobrala z úst, také firmy ani hádam neexistujú .
Každému jednému zamestnancovi by som dopriala rok riadiť vlastnú firmu , mať 10 zamestnancov a dobre ich platiť, teda tak ako si oni predstavujú . Potom by zistila aká to je drina ako prasa, zohnať robotu , riadiť robotu a v konečnom dôsledku aj za ňu dostať zaplatené , aby som mohla tým zamestnancom zaplatiť. Zamestnanec príde do práce , od do , buchne dverami a ide domov , za svoju prácu chce peniaze - oprávnene . Lenže peniaze nie sú myši čo by sa kotili, na peniaze sa robí, zákazky sa zháňajú , zmluvy sa podpisujú nie v lese , ale napr. na golfe, alebo niekde v reštike.
@anonym_autor vies autorka, tiez sme menej zarobkovy, dovcu si nemozme dovolit, ani tabor pre deti (2deti),, a tiez ma mrzi, ze si to nemozme dovolit,,ale preco by som mala byt zla na ludi, ktory si to mozu dovolit? Ved keby som na ich mieste tiez si doprajeme. Zamysli sa, ze keby mas tie tazke tisice neminula by si ich na to co chces? Ked ma trapi, ze nemam a ze nemozem dat mojim detom to co iny daju svojim, idem dalej, nezapajam sa do diskusii, kde by som mohla prispiet iba zavidenim, sebalutostou a hnevom..naco?! Diskusiu necitam,idem dalej...
@anonym_autor. My minieme cca 2500 ...7 oob nizkonakladova dovolenka pri mori.....tyzden, nákup v lidli, občas pizza, večer si varíme.....je to u nas dost o jedle...ale z mora sa deti tešia......nie sme moc turisti...
@binarypete úplne si mi to zobrala z úst, také firmy ani hádam neexistujú .
Každému jednému zamestnancovi by som dopriala rok riadiť vlastnú firmu , mať 10 zamestnancov a dobre ich platiť, teda tak ako si oni predstavujú . Potom by zistila aká to je drina ako prasa, zohnať robotu , riadiť robotu a v konečnom dôsledku aj za ňu dostať zaplatené , aby som mohla tým zamestnancom zaplatiť. Zamestnanec príde do práce , od do , buchne dverami a ide domov , za svoju prácu chce peniaze - oprávnene . Lenže peniaze nie sú myši čo by sa kotili, na peniaze sa robí, zákazky sa zháňajú , zmluvy sa podpisujú nie v lese , ale napr. na golfe, alebo niekde v reštike.
@zmrzlinka2021 Ano to je pravda, rovnako ako je pravda, ze bez rozdielu dnes, ci pred 30 rokmi, Slovaci robia biznis najmä sposobom upletkov, klientelizmu, rodinkarstva, podvodov, obchadzania zakonov, hladanie medzierok. Mame to v nature.
@binarypete A ja poznam firmy, kde su traja zamestnanci a sef ma mesacne tych 30 000. Mj prispevok nie je o pretekani sa, kto pozna akych podnikatelov, je o zamysleni sa, jasne ze sa to neda skatulkovat na kazdeho, ako som pisala predtym, je vela firiem, ktore ozaj bojuju o prezitie a som si toho vedoma. O tych nepisem.
@dskjhfdlkdjhl Neviem preco to pises, rovnako ako nechapem, preco ludia citaku niba co chcu. v predoslom prispevku som jasne napisala, ze odsudzujem komunizmus a tvrde zdieranie a prace v sobotu (ktore sice v komunizme pretrvali, ale prave tam boli zrusene), boli zavedene uz ozaj davno pradavno. Volna bola iba nedela.
@subartic Nespochybnujem ze je to drina, ale mysliet si, ze zamestnanec sa nenarobi, je rovnaka blbost. Ja hovorim o tych sprepacenim nenazrancoch. Zase ste sa ozvali ako trafene husy, ved ked mate svedomia ciste, ze si tie 10 000 cove dovolenky zasluzili a svojich klientov, ci zamestnancov nesklbete, len aby ste vy mali co najviac, tak co sa ozyvate, nemusite predsa citit absolutne ziadnu nepravost z mojich riadkov, ci? Ty si to tiez pekne idealizujes. Kolko zamestnancov dostava vyplaty po termine... kolko zamestnancov je prinutenych robit na papieri za minimalku a zvysok na ruku, v zivote som nerobila od do, aj na dovolenky mi sefovia ci kolegovia vyvolavaju, nemala som pracu, v ktorej zmluve nestalo ze "pripadna praca nad cas je uz zahrnuta v mzde", cize ziadne zaplatene nadcasy. Vsetko to, co som tu napisala, som osobne zazila a to robim v obycajnej priemernej praci v BA (ziadna top menezerka, ze by sa mi to aspon extra oplatilo) a nie niekde v zapadnutej dedinke. Hej, hej, zmluvu nemozes podpisat aj v kancelarii, to musi byt minimalne golf, ci wellness v Tatrach? 😂
@zmrzlinka2021 Ano to je pravda, rovnako ako je pravda, ze bez rozdielu dnes, ci pred 30 rokmi, Slovaci robia biznis najmä sposobom upletkov, klientelizmu, rodinkarstva, podvodov, obchadzania zakonov, hladanie medzierok. Mame to v nature.
@binarypete A ja poznam firmy, kde su traja zamestnanci a sef ma mesacne tych 30 000. Mj prispevok nie je o pretekani sa, kto pozna akych podnikatelov, je o zamysleni sa, jasne ze sa to neda skatulkovat na kazdeho, ako som pisala predtym, je vela firiem, ktore ozaj bojuju o prezitie a som si toho vedoma. O tych nepisem.
@dskjhfdlkdjhl Neviem preco to pises, rovnako ako nechapem, preco ludia citaku niba co chcu. v predoslom prispevku som jasne napisala, ze odsudzujem komunizmus a tvrde zdieranie a prace v sobotu (ktore sice v komunizme pretrvali, ale prave tam boli zrusene), boli zavedene uz ozaj davno pradavno. Volna bola iba nedela.
@subartic Nespochybnujem ze je to drina, ale mysliet si, ze zamestnanec sa nenarobi, je rovnaka blbost. Ja hovorim o tych sprepacenim nenazrancoch. Zase ste sa ozvali ako trafene husy, ved ked mate svedomia ciste, ze si tie 10 000 cove dovolenky zasluzili a svojich klientov, ci zamestnancov nesklbete, len aby ste vy mali co najviac, tak co sa ozyvate, nemusite predsa citit absolutne ziadnu nepravost z mojich riadkov, ci? Ty si to tiez pekne idealizujes. Kolko zamestnancov dostava vyplaty po termine... kolko zamestnancov je prinutenych robit na papieri za minimalku a zvysok na ruku, v zivote som nerobila od do, aj na dovolenky mi sefovia ci kolegovia vyvolavaju, nemala som pracu, v ktorej zmluve nestalo ze "pripadna praca nad cas je uz zahrnuta v mzde", cize ziadne zaplatene nadcasy. Vsetko to, co som tu napisala, som osobne zazila a to robim v obycajnej priemernej praci v BA (ziadna top menezerka, ze by sa mi to aspon extra oplatilo) a nie niekde v zapadnutej dedinke. Hej, hej, zmluvu nemozes podpisat aj v kancelarii, to musi byt minimalne golf, ci wellness v Tatrach? 😂
@lilitela Presne to je ta snobska filozofia.
@lilitela žiadna trafená hus. Vyskúšaj si . Ty si vyskúšala zamestnanie , ja oboje za svoj život , tri zamestnania a podnikanie . Ak niekto zdiera zamestnancov , treba odísť.
Lenže v povahe človeka je že čím máš viac tak chceš viac. Takže minerálky a káva v práci zadarmo - nie žiadna 3-4 riziková skupina, polročné odmeny , vianočné odmeny , max. finančné príspevky na stravu , stanovený kmeňový čas kedy musíš byť v práci ostatné je flexibilné , nepreplácam nadčasy čerpá sa náhradné voľno a stále sú ľudia ktorým sa máli a to nie je len napr. u mňa ale aj u mnohých ďalších . Jednoducho oni by chceli a chceli a ich nezaujíma odkiaľ ty máš nabrať, mnohí by ťa najradšej videli bývať v paneláku a chodiť na rozpadnutej felícii, inak si u nich zlodej a okrádaš ich , sebe dáš a im nie , a prečo ty chodíš na deviatu keď oni musia na osmu hodinu atĎ. Po pár skúsenostiach vyberám prednostne ľudí z oslabených skupín ako sú študenti , dôchodci , osamelé matky a nie kvôli môj sociálnemu cíteniu , ale preto že toto je skupina čo vie robiť a robotu si váži . Najhorší sú mladí ľudia po škole , absolútne nekritickí , nič poriadne nevedia , ale nemajú problém chcieť 2000 eur v hrubom lebo si chcú kúpiť byt na hypotéku . Treba si uvedomiť že podnikanie je drina , podnikám preto aby som sa mala lepšie ako keby som bola zamestnanec a nie aby sa moji zamestnanci mali lepšie ako ja. A toto často mnohým zamestnancom nejde do hlavy . Moji zamestnanci nemajú ani zďaleka minimálne mzdy.