Míňanie na luxusné dovolenky
Čítam práve kategória ,,dovolenka ". Fakt je to neskutočné ako sa ľudia delia na vrstvy. Niekto napíše minul som 7 tisíc a k tomu ešte 2 tisíc vreckové. To vychádza 9 tisíc za desať dní ???? Vraj si treba poriadne oddýchnuť. Veď pre niekoho je 9 tisíc ročný príjem ?!!!A to maka od rána do večera. Je to strašné,kde sme dospeli a nie nebude to nešikovnosťou a lenivosťou jedinca.
@anonym_autor tak,o com stale tocis.Oddychnut si treba.A uz valim do prace na nocnu.
@anonym_autor Naivita niektorych zien ma ozaj udivuje. Ludia, ktori daju za dovolenku 9K a viac NECHODIA do destinacii ako Tunisko. V Europe sa s takymto budgetom chodi do Marbelly, Costa del Sol, na Ibizu, Mykonos. Takyto provokativny vymysel sem napise niekto, kto si chce len rypnut a v skutocnosti nema ponatia, ako sa chodi na luxusnejsie dovolenky. Take ako ty tomu veria a rozculuju sa, takze ucel splneny.
Aby tu nevznikali sarvatky, myslim tym budget 9 K+ ale nie tak, ze sa na to skladaju 4 ludia a bookuju sa extra izby pre deti.
@zorienka28 tiez ma udivilo ze Tunisko, však to je uz davno out.
@anonym_autor pozri moj muz 20 rokov taha 3 prace vypracoval sa sam od nuly. Skolenia certifikaty prax a kvanta hodin prace. Ano aj my sme platili tolko za 10 dni. Je nas 5 a to ideme este v zime za 6 tisic a nejake este pomedzi to. Vidis pozlatko ale nevidis co bolo za tym cele roky predtym. Nic nie je len tak.
@anonym_df871b Nie ze out, stale je to top destinacia najma pre rodiny ktore nemaju velmi na rozhadzovanie, a nikoho za to neodsudzujem. Ale brat do Tuniska pomaly 10 litrov mi pride velmi pritiahnute za vlasy, lebo tam su letoviska prisposobene praveze na mensie budgety. Inak to nie je nicim vynimocna krajina, ze by tam bolo treba chodit stoj co stoj len za to, ze je to Tunisko.
@anonym_df871b no vidis,out a aj napriek tomu sa najdu ludia ako tu p.autorka.Udivuje ju cena,ale neprecita si,ze 2 izby.Cize 1izba 3000eur cez ck,sami na vlastnu pest nie sme tak zdatni ako tu mnohe cestovatelky.
@anonym_df871b no vidis,out a aj napriek tomu sa najdu ludia ako tu p.autorka.Udivuje ju cena,ale neprecita si,ze 2 izby.Cize 1izba 3000eur cez ck,sami na vlastnu pest nie sme tak zdatni ako tu mnohe cestovatelky.
@vladuska20 Autorka sa predovsetkym vytaca do vyvrtky za nejake anonymne tvrdenie na internete, ktore vobec nemusi byt pravdive.
@anonym_autor ak je nieči ročný príjem 9 tisíc, tak pokiaľ ide o zdravého človeka bez nejakých zdravotných či mentálnych obmedzení, tak nehnevaj sa na mňa, chyba je jednoznačne na jeho strane...
Neviem, za čo by som uvalila tie peniaze v Tunise, ale nás približne toľko každoročne stojí napríklad Maurícius. A vieme to utratiť aj v Chorvátsku, pretože letenky, loď, benzín, konoby... a to si kapitánujeme my, bez skippera. Mne to nepríde extrémna suma. Vo vzťahu k Tunisu áno (ale to je môj postoj k tejto krajine), inak nie.
@vladuska20 Autorka sa predovsetkym vytaca do vyvrtky za nejake anonymne tvrdenie na internete, ktore vobec nemusi byt pravdive.
@zorienka28 ju vytaca ta suma,tie cisla.
@anonym_autor Niekto zarobi 800, niekto 2000 a niekto aj 5000. Tak je jasne, ze vydavky na dovolenku su rozne. Ci by teraz mali ist vsetci na rovnaku dovolenku, aby si bola spokojnejsia? Naco sa porovnavas s druhymi?
No keď máš 2 deti vo veku 11 a 16, kde 16 ročný sa berie v podstate každom hoteli za dospelého, vždy už berieme 2 izby, resp. apartmán s 2 izbami a 2 kúpeľňami. V tomto prípade proste dovolenka na 12 - 15 dní vyjde okolo 6-7 tisíc. A nie, nebudem na dovokenke variť a chodiť ráno do potravín po raňajky. To môžem ostať doma. Ani jeden z nas nie je politik, ani iný zlodej....
@zorienka28 ju vytaca ta suma,tie cisla.
@vladuska20 Keby aspon polovica velkohubych tvrdeni o prijmoch a luxuse na MK bola pravdiva, Slovensko by nebolo prijmovo najchudobnejsia krajina v EU, ale boli by sme druhe Svajciarsko. Zdroj: Eurostat
@anonym_autor ak niekto maká od rána do večera za 9k ročne, tak je to nešikovnosťou danej osoby 🙈. Súčasne lenivosťou niečo zmeniť.
No keď máš 2 deti vo veku 11 a 16, kde 16 ročný sa berie v podstate každom hoteli za dospelého, vždy už berieme 2 izby, resp. apartmán s 2 izbami a 2 kúpeľňami. V tomto prípade proste dovolenka na 12 - 15 dní vyjde okolo 6-7 tisíc. A nie, nebudem na dovokenke variť a chodiť ráno do potravín po raňajky. To môžem ostať doma. Ani jeden z nas nie je politik, ani iný zlodej....
@martinka13 presne tak syn 17r bol ako dospelak s babkou vedeni na izbe,a k tomu 2 mensie deti,my sme zase boli 2ja a najmensi a stredny.Nic na tom neni,proste 2izby cez ck.
A čo? Niekto sa dobre učil, niekto sa dobre narodil, niekto je extra šikovný. Poznám viacero chalanov, ktorí rozbehli podnikanie a darí sa im (jeden má napr upratovaciu firmu, druhý je stolár). Kto na to má, nech si dopraje 🙂 a veľa robí aj finančná gramotnosť, to je niečo, čo na Slovensku ľuďom veeeeeľmi chýba.
@vladuska20 Keby aspon polovica velkohubych tvrdeni o prijmoch a luxuse na MK bola pravdiva, Slovensko by nebolo prijmovo najchudobnejsia krajina v EU, ale boli by sme druhe Svajciarsko. Zdroj: Eurostat
@zorienka28 môžme sa tu ale ešte baviť, o odrbávaní na odvodoch 🙂. Lebo to je národný šport predsa, z čoho vyplýva aj nízka mzda na papieri
Tu sa fakt rieši všetko... ? Nechápem význam príspevku... Veď každý sa prikryje dekou, na akú má... V čom je problém? Že nemá autor príspevku, nech nemá nik?
@zorienka28 snáď neveríš štatistikám🙂inak by ľudia nemali také auta, domy, nepriznané peniaze, odrbavanie na daniach, neblokovanie atd bočné čierne peniaze.Kam prídem tam nedostanem blok kaderníčka, zmrzlina, barber, autoservis výmena oleja ešte aj ázijský obchod kde nakupujem mi povedia v hotovosti 20 platba kartou 24 každý klame a dobre robi
Ja som nikdy nebola na all inclusive dovolenke a to mam 38r. Cestujem low-costovo po vlastnej osi a spravim si program aky chcem, idem sa najest podla nalady a chuti. Tento rok ma vyslo Taliansko 7 dni cca 450 €, neratam do toho nakupy darcekov a handier lebo vsade boli super vypredaje. Videla som pekne mesta a miesta, aj som sa okupala v mori ci bazene. Nepotrebujem sa ukazovat na sietach, nedavam nikde fotky, len ked sa ma vyslovene niekto opyta na dovolenku tak slusne odpoviem. Zial, nezarabam tolko aby som mohla dovolenkovat na Slovensko na takej urovni ako inde. Kazdemu kto si na dovolenky aj majetky zarobil sam, ich doprajem. Cely rok makame, treba si oddychnut a vidiet svet aspon raz do roka.
@zorienka28 snáď neveríš štatistikám🙂inak by ľudia nemali také auta, domy, nepriznané peniaze, odrbavanie na daniach, neblokovanie atd bočné čierne peniaze.Kam prídem tam nedostanem blok kaderníčka, zmrzlina, barber, autoservis výmena oleja ešte aj ázijský obchod kde nakupujem mi povedia v hotovosti 20 platba kartou 24 každý klame a dobre robi
@anonym_59d5c3 Rozhodne verim statistikam viac ako niekomu, kto pod anonymnym nickom na fore zadrbe, ze da 10 litrov za Tunisko. Sa preber.
Ja som nikdy nebola na all inclusive dovolenke a to mam 38r. Cestujem low-costovo po vlastnej osi a spravim si program aky chcem, idem sa najest podla nalady a chuti. Tento rok ma vyslo Taliansko 7 dni cca 450 €, neratam do toho nakupy darcekov a handier lebo vsade boli super vypredaje. Videla som pekne mesta a miesta, aj som sa okupala v mori ci bazene. Nepotrebujem sa ukazovat na sietach, nedavam nikde fotky, len ked sa ma vyslovene niekto opyta na dovolenku tak slusne odpoviem. Zial, nezarabam tolko aby som mohla dovolenkovat na Slovensko na takej urovni ako inde. Kazdemu kto si na dovolenky aj majetky zarobil sam, ich doprajem. Cely rok makame, treba si oddychnut a vidiet svet aspon raz do roka.
@anonym_e7929d talianske plaze zivaju prazdnotou kvoli vysokym cenam a ty takto? Kde je potom pravda?
@anonym_e7929d talianske plaze zivaju prazdnotou kvoli vysokym cenam a ty takto? Kde je potom pravda?
@anonym_b6a3db to, že niekto odfotí na siete prázdnu pláž neznamená, že to je pravda.V IT sa ledva dalo večer po promenáde prejsť.Bolo plno ako každý rok a nezdalo sa mi ubytovanie drahsie
@anonym_59d5c3 Rozhodne verim statistikam viac ako niekomu, kto pod anonymnym nickom na fore zadrbe, ze da 10 litrov za Tunisko. Sa preber.
@zorienka28 10 dni pre toľko osôb verim.Ak by chcela klamať nenapadne ju, že 80 r babka má drahsie poistenie v čom má pravdu
A aka je podla teba “spravna” suma na dovolenku? My sme 4 a bezne nas Turecko vyjde okolo 4700€ na tyzden. Je tato suma podla teba ok? 😂Ved kazdy podla svojho gusta… ja som uz citala, ze do tejto sumy nie je sanca sa vojst pre 2+2… tak ja neviem. Sa tu uz dohodnite 😂😂😂😂
@anonym_autor ak niekto maká od rána do večera za 9k ročne, tak je to nešikovnosťou danej osoby 🙈. Súčasne lenivosťou niečo zmeniť.
@denkabemommy ja som dlho robila za ca.tuto sumu, a nwbolo to lenivostou, len v danom povolani sa viac zarobit neda. A mna ta praca fakt bavila
@anonym_b6a3db to, že niekto odfotí na siete prázdnu pláž neznamená, že to je pravda.V IT sa ledva dalo večer po promenáde prejsť.Bolo plno ako každý rok a nezdalo sa mi ubytovanie drahsie
@anonym_59d5c3 bola o tom cela diskusia, pisali rozni cudzinci z vlastnej skusenosti, nie je to moj vymysel
@zorienka28 10 dni pre toľko osôb verim.Ak by chcela klamať nenapadne ju, že 80 r babka má drahsie poistenie v čom má pravdu
@anonym_59d5c3 stale nechapu,ze je to suma za 2 izby.A teda ako keby za 2 dovolenky,pre 2 dospele osoby a 2 deti.Vidia len tu sumu,a ze Tunisko.
@anonym_e7929d to za 450 aj so stravou? Ja som dala ca.1300 ubytko, polpenzia a cesta. Okrem toho este mensie obedy, kavicky, napoje, nakupy - sumu netusim, ca.1500.
@anonym_autor a co teba vôbec do toho ? Nechápeš ze pani mala dve izby čiže za jednu izbu dali polovicu ? Človek si chce raz za rok užiť,dopriať si ,niekto na to maká celý rok aby si tu jednu dovolenku mohol dopriať. Keď niekto dava do ponožky a nikde nechodí jeho problém...keď na to proste majú nech idú...začni lepšie hospodáriť s peniazmi tak budeš mat na to aj ty ! A keď na to nemáš,tak aspoň nezávid !

@anonym_autor Naivita niektorych zien ma ozaj udivuje. Ludia, ktori daju za dovolenku 9K a viac NECHODIA do destinacii ako Tunisko. V Europe sa s takymto budgetom chodi do Marbelly, Costa del Sol, na Ibizu, Mykonos. Takyto provokativny vymysel sem napise niekto, kto si chce len rypnut a v skutocnosti nema ponatia, ako sa chodi na luxusnejsie dovolenky. Take ako ty tomu veria a rozculuju sa, takze ucel splneny.
Aby tu nevznikali sarvatky, myslim tym budget 9 K+ ale nie tak, ze sa na to skladaju 4 ludia a bookuju sa extra izby pre deti.