Míňanie na luxusné dovolenky
Čítam práve kategória ,,dovolenka ". Fakt je to neskutočné ako sa ľudia delia na vrstvy. Niekto napíše minul som 7 tisíc a k tomu ešte 2 tisíc vreckové. To vychádza 9 tisíc za desať dní ???? Vraj si treba poriadne oddýchnuť. Veď pre niekoho je 9 tisíc ročný príjem ?!!!A to maka od rána do večera. Je to strašné,kde sme dospeli a nie nebude to nešikovnosťou a lenivosťou jedinca.
Jedna sa ma pytala,ze kde robim.Tak ja napisem,ze nie kde ale co.Co robim v praci,no nic.Az mi do placu z toho dnes bolo,chvala bohu posledna pol hodka.Kolega mi vravi,ze tu robotu moc prezivam,moc si to beriem k srdcu.Ano beriem,lebo za to dostavam plat vyse 1600eur v cistom a ja nic nerobim.Robotu urobia chalani,ak co to najdu,co to maju dat mne a ja dalej,tak to daju rovno tam kde to ja mam dat a tak ja nic nerobim.Zakazali mi behat,lietat,zhanat si.Mam len sediet a cakat.A mna to tak ubija,to nic nerobenie.
Autorka tak uz vies aj kolko zarobim ja sama k tomu platu plus rodicak.
Ale to bol skor moj vylev,lebo fakt to moc prezivam.
@vladuska20 no vôbec ma nezaujíma koľko zarábaš. Pointa celej diskusie nie je o závisti,ale o poukázaní na to ako sa prehlbujú finančné rozdiely. Ale kto chcel pochopil, kto nie útočil. Nikoho som v diskusii neoznačila a na nikoho konkrétne to zamerané nebolo. Kto chcel,tak sa vyjadril a nie nikomu nezávidím,len konštatujem a nie som z tých, ktoré žijú z výplaty do výplaty,ale skôr z tých,čo si peniaze vážia a podporia tých,čo sú na tom horšie. Pekný deň Vám prajem.
@vladuska20 no vôbec ma nezaujíma koľko zarábaš. Pointa celej diskusie nie je o závisti,ale o poukázaní na to ako sa prehlbujú finančné rozdiely. Ale kto chcel pochopil, kto nie útočil. Nikoho som v diskusii neoznačila a na nikoho konkrétne to zamerané nebolo. Kto chcel,tak sa vyjadril a nie nikomu nezávidím,len konštatujem a nie som z tých, ktoré žijú z výplaty do výplaty,ale skôr z tých,čo si peniaze vážia a podporia tých,čo sú na tom horšie. Pekný deň Vám prajem.
@anonym_autor s prehlbovanim uplne suhlasim, a bude este horsie. posledne mam pocit ze tu sa strasne pretacaju fakty, zeny strasne utocia, a nepochopia pointu. co sa deje? nerozumiem. aspon je vidno ako velmi sa polarizuje spolocnost, aky sme hrozny narod. hrozny.
Tu na koňovi sa človeku až rozum zastavuje, čo sa tu všetko rieši 🤪 snáď je to každého osobná vec, koľko da za dovolenku.
@anonym_autor "sa prehlbujú finančné rozdiely" "A to maka od rána do večera. Je to strašné,kde sme dospeli "
A riesenie? Dame hranicu tym, co su schopnejsi, pokial iba mozu? Budeme dotovat tych, co nie su dost sikovni, aby sa necitili zle/ukrateni?
Ohodnotime profesie jednotne, aby kazdy dostal rovnako?
Neviem, ako si predstavujes, ze toto zmenis.
Aj ked riesenie tu je - politika. Volba spravnych politikov. Ale tak daleko si asi nechcela.
Tu na koňovi sa človeku až rozum zastavuje, čo sa tu všetko rieši 🤪 snáď je to každého osobná vec, koľko da za dovolenku.
@lenka1231 hlavne sa tu pretacaju slova. a len utoci. mozno sa autorka mala troska inac vyjadrit aby sme pochopili co chcela vlastne tym povedat.
@anonym_autor "sa prehlbujú finančné rozdiely" "A to maka od rána do večera. Je to strašné,kde sme dospeli "
A riesenie? Dame hranicu tym, co su schopnejsi, pokial iba mozu? Budeme dotovat tych, co nie su dost sikovni, aby sa necitili zle/ukrateni?
Ohodnotime profesie jednotne, aby kazdy dostal rovnako?
Neviem, ako si predstavujes, ze toto zmenis.
Aj ked riesenie tu je - politika. Volba spravnych politikov. Ale tak daleko si asi nechcela.
@moonlight1210 problemom je ze je to naozaj fakt ze tie rozdiely sa prehlbuju, a je kopec rychlokvasakov, ktory velmi rychlo zbohatli a niekto proste taky zivot nikdy mat nebude. je to aj o stasti aj o tom ci ma clovek gule pohnut sa z miesta a avybocit z komfortu
@bessie12 drzim moc palce,nech sa sen uskutocni cim skor.
@vladuska20 ďakujem. Mame teraz necakane velmi vysoké vydavky, ale snáď o 1-2 roky sa to podarí.
Ekonomické rozdiely vždy boli a budú.
Ľudia si môžu svoje peniaze minút ako chcú. Sú to ich peniaze a ostatným do toho nič.
Tiež sme prišli z dovolenky a lacná nebola. Niekto nebol nikde.
Niekto má byt iný dom a nájdeš aj ľudí ktorý nemajú vlastnú nehnuteľnosť.
Ja riešim bazén na chate iný ani tú chatu nemá.
Hádam neočakávaš že všetci budú zarábať/ míňať rovnako.
@anonym_autor prehlbovanie rozdielov je v kapitalistickej spolocnosti skratka sucast systemu. Vsade je to, len my sme neboli zvyknuti ked sme mali 40 rokov komunizmus a hucali do nas hesla o rovnosti. Treba sa s tym zmierit
@bessie12 ja som bola na lodi po karibiku. Určite odporúčam. A zas nestojí to až toľko. Mávajú aj lepšie ceny, treba to sledovať.
@tilly noo kajuta, ktorú chcem ja stojí na osobu cca 4000€. K tomu este nejake extra veci, ktore nie su veci cene, tak ano. Cena sa kludne moze vyšplhať aj na 5 tisíc €/ osoba. My chceme urobit okruh Nórsko, VB, Írsko a Island z Holandska.
@tilly noo kajuta, ktorú chcem ja stojí na osobu cca 4000€. K tomu este nejake extra veci, ktore nie su veci cene, tak ano. Cena sa kludne moze vyšplhať aj na 5 tisíc €/ osoba. My chceme urobit okruh Nórsko, VB, Írsko a Island z Holandska.
@bessie12 ta, je krasne, jedine co som nevidela bol Island. ale Norsko? to je jedna nadherna, ale tie krasne Fjordy. uzite
my sme to presli autobusom, 20rokov dozadu , ale spomienky na cely zivot.
@anonym_ad4abf hlavne na toto sa tesim 🤩
@bessie12 mas na co. mas na co. myslim ze to bola nasa najkrajsia dovolenka, snad krajsia nez okruh svajc taliansko francuszko ....ale kazda krajina je krasna, ale Norsko je take velmi specificke. Pekne pobrezie ma aj Irsko ale to je zas ina kava a vies co je krasne? plosiny v Skotsku. to je dalsia srdcovka, ako to Norsko.skotsko s Lochness tiez odporucam
vlastne az teraz su uvedomujemake stastie som mala toto vsetko vidiet.aj vdaka mojim rodicom, hlavne vdaka nim. nikdy nam nedopriali znackove oblecenie, byvali sme v byte dlhe roky doteraz nemeneny nabytok, ale za to nasi investovali do cestovania a je to parada. na lod by som isla tiez ale trocha mi vadia vlny preplavali sme z holandska do skotska ci ako sme to sli to bol zazitok. moj sen je este aljaska. uvidime.
az teraz. posledne roky chodime len po slovensku....
@moonlight1210 problemom je ze je to naozaj fakt ze tie rozdiely sa prehlbuju, a je kopec rychlokvasakov, ktory velmi rychlo zbohatli a niekto proste taky zivot nikdy mat nebude. je to aj o stasti aj o tom ci ma clovek gule pohnut sa z miesta a avybocit z komfortu
@anonym_ad4abf "je kopec rychlokvasakov, ktory velmi rychlo zbohatli" - 99% z nich, ako vzbklo, tak rychlo dohori. Netreba sa podla nich orientovat. (btw. ktori, mnozne cislo, len na okraj.)
Poznam takych, co pred par rokmi pohrdavo "pod Dubai nesli". Teraz uz nechodia nikam (max do blizkeho wellnessu) a predavaju ten krasny, luxusne vyzerajuci dom (aj to maju vysoku predstavu o cene, takze aj s tou este pojdu dole. To vieme.). Takze tak.
Nesmies sa nechat uniest pozlatkom okamihu tych ludi a porovnavat sa. Ver, ze tvoja stabilita je hodnotnejsia. Ako si na par rokov dovolit maximum, a potom riesit problemy.
@tilly ake to bolo, to musel byt zazitok.
@balerina2025 perfektné. Presne, zážitok. Korčuľovať sa na ľade na lodi a ešte v karibiku, plus rôzne ďalšie atrakcie, k tomu 6 nových miest. Za mňa super a určite odporúčam.
@bessie12 tak toto je super plán a to bude určite drahšie, ako karibik. Ale zážitky zostanú, oplatí sa. To by išiel aj môj muž na takú plavbu, karibik nechcel ísť, bola som s kamoškami.
@majlo1234 no ved ona sa starala o deti, cize asi nejako extra do rodinneho rozpoctu neprispievala. To sa jej potom lahko objednavaju rodinne dovolenky za 7 litrov
@anonym_26132e no a co? Prispievala do rodiny 9 mesiacov, ked vo svojom tele vynosila ich spolocne deti, potom prve roky, ked obetovala zdravie a spanok, aby sa postarala o tie deti a pravdepodobne stale obetuje svoj cas na chod domacnosti, urcite percentualne v priemere omnoho viac ako jej muz. Zda sa mi v poriadku, aby to muz aspon trochu financne kompenzoval. Druha vec je, ze ak su manzelia, tak su peniazky spolocne
@anonym_ad4abf "je kopec rychlokvasakov, ktory velmi rychlo zbohatli" - 99% z nich, ako vzbklo, tak rychlo dohori. Netreba sa podla nich orientovat. (btw. ktori, mnozne cislo, len na okraj.)
Poznam takych, co pred par rokmi pohrdavo "pod Dubai nesli". Teraz uz nechodia nikam (max do blizkeho wellnessu) a predavaju ten krasny, luxusne vyzerajuci dom (aj to maju vysoku predstavu o cene, takze aj s tou este pojdu dole. To vieme.). Takze tak.
Nesmies sa nechat uniest pozlatkom okamihu tych ludi a porovnavat sa. Ver, ze tvoja stabilita je hodnotnejsia. Ako si na par rokov dovolit maximum, a potom riesit problemy.
@moonlight1210 pisala som vseobecne. a ano suhlasim co pises
@anonym_autor Ja nechápem, čo sa tu rozčuľuješ. Žiadne spoločenské rozdiely sa neprehlbujú, len finančná negramotosť, najmä v tomto prípade. Táto spomínaná ženská tu je už minimálne pod 5 prezývkou a píše tu o sebe fakt všetko, keďže je taká jednoduchšia. Poznám ju a je to prípad na zaplakanie. Od narodenia doteraz. Keď pozorne čítaš, zistíš, že sú zaúverovaní po uši. Oni žijú roky z toho, že opravujú starý dom, na ktorý im dala peniaze tá spomenutá babka z predaja svojho bytu, preto býva s nimi a následne refinancujú úver a navýšia ho, čiže reálne nemajú nič, len roky splácajú a dlhy im rastú spolu s cenou toho domu, ktorý je mimochodom v príšernej lokalite na dedine v okrese Púchov. Ak by ho teraz predali, nemajú nič. A takto majú iba vysoký úver až do dôchodku. K tomu vysoké poistky, vysoké splátky na mobily... To všetko tu aj píše a chváli až tým. Zarábajú a všetko hneď pomíňajú ako cigáni. Proste, finančná negramotosť ako z učebnice. A ona má odpracované pár rokov, furt bola doma s deťmi a tie sa tiež moc nevydarili, naozaj im niet čo závidieť. Skôr sa desím tej štvorkolky, čo kúpili. Minule sa tu chválila ako najstarší jazdí po dedine bez vodičáku a ona šoféruje s dvojročným na kolenách, aby si zvykal. Ďalší dvaja chlapci sú mentálne postihnutí a pri predstave, že teraz budú po okolí jazdiť na štvorkolke mi nie je všetko jedno.
Sorry Emília, ale musela som, lebo toto je skôr prípad na výstrahu, nie na závisť. Začni rozmýšľať a viac používaj rozum ako sociálne siete.
@balerina2025 perfektné. Presne, zážitok. Korčuľovať sa na ľade na lodi a ešte v karibiku, plus rôzne ďalšie atrakcie, k tomu 6 nových miest. Za mňa super a určite odporúčam.
@tilly presne, cestovanie je super. asi okrem dietata je to druha vec v zivote, ktora sa naozaj oplati
@tilly presne, cestovanie je super. asi okrem dietata je to druha vec v zivote, ktora sa naozaj oplati
@balerina2025 áno. Zážitky ti nikdy nikto nezoberie
Odhliadnuc od faktu že tu lietajú páky aké v mojom okolí niektorí ľudia nezarobia za celý rok, ma najviac prekvapilo že 17 ročný ešte stále chodí na dovolenku s rodičmi a býva na jednej izbe s 80 ročnou starou mamou
@anonym_b0e91c a mna, ze 80 rocna ma odvahu liest do 45° novych horucav.
@anonym_autor Ja nechápem, čo sa tu rozčuľuješ. Žiadne spoločenské rozdiely sa neprehlbujú, len finančná negramotosť, najmä v tomto prípade. Táto spomínaná ženská tu je už minimálne pod 5 prezývkou a píše tu o sebe fakt všetko, keďže je taká jednoduchšia. Poznám ju a je to prípad na zaplakanie. Od narodenia doteraz. Keď pozorne čítaš, zistíš, že sú zaúverovaní po uši. Oni žijú roky z toho, že opravujú starý dom, na ktorý im dala peniaze tá spomenutá babka z predaja svojho bytu, preto býva s nimi a následne refinancujú úver a navýšia ho, čiže reálne nemajú nič, len roky splácajú a dlhy im rastú spolu s cenou toho domu, ktorý je mimochodom v príšernej lokalite na dedine v okrese Púchov. Ak by ho teraz predali, nemajú nič. A takto majú iba vysoký úver až do dôchodku. K tomu vysoké poistky, vysoké splátky na mobily... To všetko tu aj píše a chváli až tým. Zarábajú a všetko hneď pomíňajú ako cigáni. Proste, finančná negramotosť ako z učebnice. A ona má odpracované pár rokov, furt bola doma s deťmi a tie sa tiež moc nevydarili, naozaj im niet čo závidieť. Skôr sa desím tej štvorkolky, čo kúpili. Minule sa tu chválila ako najstarší jazdí po dedine bez vodičáku a ona šoféruje s dvojročným na kolenách, aby si zvykal. Ďalší dvaja chlapci sú mentálne postihnutí a pri predstave, že teraz budú po okolí jazdiť na štvorkolke mi nie je všetko jedno.
Sorry Emília, ale musela som, lebo toto je skôr prípad na výstrahu, nie na závisť. Začni rozmýšľať a viac používaj rozum ako sociálne siete.
@anonym_5405e4 Emília? Poznám tu všetky skvosty, ale Emíliu nie :D
@guudy nie každý rodič si môže dovoliť all dovolenku letecky niekde na inom kontinente, ani z vrecka vysoliť tisícku na vodičák. Ako som už písala predtím v mojom okolí nikto nezarába tak dobre aby si také mohli dovoliť. U nás deti brigáduju, aj popri škole, a všetci sa snažia niečo ušporiť.( A keby uprostred leta odišla na dva týždne už sa nemusí vracať zoberú iného). Nedostanú ani byty ani iné majetky ako štart do života.
@kaca222 ved je to normalne. ja som tiez chodila, aj pocas vysky obcas. zacinam mat pocit ze ludom riadne prepina tu uz.
@anonym_ad4abf aj ja som chodila s našimi na dovolenky celú výšku. Ešte ma chceli zobrať aj posledné leto po promóciách, ale to už som šla sama s partnerom. Mám mladšiu sestru, možno keby tam mám byť sama s rodičmi tak s tým seknem skôr 😃
@lianka123 👀 ja som tam bola tiez tento rok a rozhodne tam nie je ludoprazdno a rozhodne tam nechodia len bohati :D svojho casu som tam chodievala pravidelne kazdy rok, vacsiu kravinu som este nepocula :D ceny za ubytko su samozrejme rozne, najdes drahe ale aj lacne
@spenat9 no vsak prave, ak ti staci pol kilometra od mora izba 20m2 pre styroch bez nicoho na tyzden za 1700 tak samozrejme Ta to nevyjde tolko. Nasa rodina ma ale iny zivotny standard
@majlo1234 pravda. Falkensteiner je tu topka. Asi tym ze je obostavany luxusnymi rezidenciami tak mam pocit ze tu fakt nikto nie je a teda ak aj niekoho stretavame tak same vysportovane tela okolo 50tky, je to tu same ferrari a corvetty, obsadenych je asi 10 slnecnikov denne zo 120. Na plazi nas je tak 10ludi a v bazene tiez. V centre je vacsi pohyb, rano sme boli na dlhsej prechadzke a stretli sme par ludi, proste krasna obrazkova plaz a ludoprazdno
@lianka123 platíš za značku veď si dosť múdra aby si to vedela.Ak by si chcela idete do lacnejšieho menej značkového.70 eur zaplatíš kdekoľvek za 4 osoby za večeru.Ale samozrejme niekto chce kvalitný hotel, služby a nie igelitovy obrus na stole a špinavé izby.
@anonym_autor a prečo to tebe trhá žily koľko kto minie na dovolenku??
Ľudia začnite konečne riešiť svoj život a budete aj lepšie spávať aj život budete mat krajší 🍀

A co je na tom? Niekto dobre zaraba tak mina peniaze na dovolenky.mozno v inych oblastiach setri aby si mohol dopriat zazitky.alebo idu raz za par rokov a uz si potom poriadne dopraju. Ked niekto na to nema tak zial. Tiez som na dovolenke nebola 17 rokov a netrha mi zily ze niekto ide 3x do roka na dovolenku za 10000€. Nech si ju uziju. Ja vrazam stovky eur mesacne do zvierat a tirz to nemusi nikoho zaujimat