More s 1,5-ročným dieťaťom - atopik, alergik
Ahojte mamicky,
Mate skusenosti s cedtovanim k moru s 1,5 rocnym dietatom?l, ktore ma mierny ekzem a potravinove alergie?
Pediatricka nam to odporucila, vraj jej more spravi dobre. Kozna bola zas velni proti - horuco,ina strava, vraj to skor poskodi. Som na vazkach
@pribinak a ako znasal dovolenku 1x? Nezhorsil sa mu stav?
Prvýkrát sme boli, keď mal syncek 1rok... Chorvátsko Istria... Šli sme na noc, 7 hodín cesty, apartmán s kuchyňou, normálne som mu uvarila, niečo zjedol v reštaurácii (slepačí vývar, zemiaky na masle, kúsok ryby) nakúpila som v obchode, banan, jablko, batat, kura... Doobeda večer sa kupal v mori, hneď pri vode boli borovice, teda tieň... Úplne vpohode to zvládol, natierala som biodermu 50+, upf overal a legionárska, slnečné okuliare... Tiež stredný ekzematik, pokožke to prospelo dosť... Dosť závaží aké potravinové intolerancie ma, lebo aj niektoré hotely AI sú na toto zamerané
My sme tiež boli s mladším synom minulý rok prvýkrát, keď mal 1,5r. Ma ABKM a v tej dobe ako sme odchádzali k moru akurát mal aj ekzém vyhodený. V hoteli sme mali polpenziu, raňajky a večere. Z toho sa pre neho vždy dalo niečo vybrať, či už na raňajky alebo varené jedlo na večeru, nemali síce označené alergény ale čo mi nebolo jasné, pýtala som sa priamo kuchárov, ktorí jedlo nakladali. Vždy tam boli 2-3 pri zopár menu ktore bolo treba obslúžiť.... No a mala som pre istotu aj zabalené kupované prikrmi pre neho. Naozaj sme nemali so stravou žiadny problém. Čo sa týka ekzemu, pekne sa mu po dovolenke zahojil.
No a čo sa týka toho tepla.... na priame slnko som deti takmer nedávala. Boli sme pri bazéne hneď ráno po raňajkách cca od 8 do 10h, potom sa hrali v hoteli v kútiku, na obed spali a na pláž sme vychádzali až okolo 16h a to tiež boli na chládku. Na slnku len priamo v mori a vždy len chvíľu, na hlave čiapka a SPF 50. Nebol žiadny problém, dúfam že aj tento rok sa nám podarí niekam vypadnúť 🙂
Ešte som zabudla, jedine kde by som s malými deťmi neisla sú destinácie ako Tunis a Egypt, tam sa po💩sere aj dospelí bez alergií, nie to ešte dieťa.
@domiklik tak to je skvele 🙂 nas by cakala tiez cca 7h jazda, na jazdu atom je zvyknuta. To je super,ze vas maly moze zjest hocico. My by sme mali ist na sukromny apartman,cize ja navarim, mala ma ABKM, alergiu na vajcia,soju, mrkvu, banan, cize mala by som obavy prestravovat ju niekde vonku. Biodermu kupim,vdaka za pripomenutie 🙂
@nikpa tak vas zazitok z dovolenky znie tiez celkom fajn :D a tou stravou som uz pisala pani vyssie, ale je slvele ze niektore hotely myslia aj nato. Do Egypta by sme nesli ani do Bulharska,tam som vzdy pre 💩,takmer celu dovolenku ja :D mame ist do Chorvatska . Tiez som myslela ze na plaz az poobede a doobedu sa poclapka v bazene. Prikrmy tiez nabalim, pre istotu 🙂
Prečo by sa mu mal zhoršiť stav? More mu veľmi pomáha.

Odporúčam Egejské more. Syn je alergik, chodíme od roka