Môžem cestovať s IVF liekmi lietadlom?
možné je to trošku blbá otázka, ale radi by sme s manželom odcestovali niekam s lietadlom ešte pred začiatkom IVF,avsak je to veľmi tesne, lebo koncom výletu by som mala dostať menstruaciu.
Cestovala už z Vás letecky niekto s liekmi IVF? Dá sa to zobrať na palubu? Dakujem
ja v pohode lietam s davkovacom a injekciami fragminu (tie su v povodnom obale) a nikto nikdy neriesil 🙂
Potvrdenie mi dr ani nedavala, nie je potrebne na bezne lieky.
Ked si clovek berie lieky zodpovedajuce dlzke dovolenky, cize nie pol kufra navyse, tak to neriesia.
@littleblueberry
@littleblueberry len pozor lieky na ivf treba zvacsa drzat v chladnicke. Tu v lietadle nemas,aby sa neporusil skladovaci retazec
@littleblueberry ja som brala na dovolenku letecky Clexane a toho času nejaký hormonálny liek pred IUI, nepamätám si už názov. Pre istotu lekársku správu. Balila som do kufra. Bez problémov. Pri IVF liekoch by som sa obávala skladovania, keďže v chladničke sa majú držať, napríklad ja som mala Bemfolu.
Ja som brala so sebou do lietadla. Mala som ich v chladenej taske. Nebol problem. Sla som s Ryan Air.
Vies ludia Ti tu mozu napisat cokolvek, nevedia kam ides a podobne a to co je u nas bezny liek moze byt v danej krajine povazovane ako droga. Takze za mna informovat sa o predpisoch platnych v cielovej krajine, a urcite minimalne lekarske potvrdenie.
Ja osobne by som to radšej o mesiac posunula. Väčšinu liekov na ivf je potrebné držať v chladničke. Aké lieky chceš brať so sebou? Okrem toho v tomto teple presiahneš aj izbovú teplotu 25 stupňov, v ktorej majú byť uložené ostatné lieky ktoré netreba držať v chladničke. Je teda vysoká pravdepodobnosť že sa liekom v tom teple zníži účinnosť. Posuň to o mesiac a bez stresov.
Normalne to das do chladiacej tasky.

lieky jak lieky treba ich mat zvlášť v obale ale v krabicke alebo blistri (nie v davkovaci) + ak su lieky speci injekcia a pod. lekarsku spravu od odbornika v anj