icon

Môžem po svadbe vycestovať so starými dokladmi?

3. dec 2024

Ahojte, prosím vás ako to je keď máme naplánovanú dovolenku tesne po svadbe pár dní. Môžem si nehať staré doklady a vycestovať na ne a tie nové vybaviť až po dovolenke či?? Veď nikto nikde nebude vedieť že som sa vydala či?? Čítala som že mám 30 dní na vybavenie dokladov čiže to by som stihla po návrate. Len či to teda môže byť takto. Ďakujem za odpovede

katkaseiner
3. dec 2024

Teoreticky nie,ale prakticky sa to da v pohode. Ja som mala svadbu pred vela rokmi v auguste a v novembri sme isli na svadobnú cestu z uk do Thajska cez Malajziu. Nikoho netrklo, nemalo prečo...

autor
3. dec 2024

@katkaseiner prečo teoreticky nie??

autor
3. dec 2024

Veď keď pôjdem tesne pár dní po svadbe a keď sa vrátime vybavím tie nové doklady stále budem v tej lehote 30dni

jankka1981
3. dec 2024

Ja som tak cestovala na staré doklady tri dni po svadbe, letecky. Nebol ziadny problem

hanaxxx
3. dec 2024

Ked mas na vybavenie 30 dni, tak mozes 30 dni pouzivat este povodne doklady. Koho by uz asi tak zaujimalo, ze si sa vydala.
A co keby si sa rozhodla, ze meno si nezmenis? Nechce sa mi to kontrolovat, ale na pase podla vsetkeho nie je uvedene, ci si vydata ci slobodna. Len si davaj pozor, aby si tie stare doklady na dovolenke nestratila.

bolarazjedna
3. dec 2024

Aj my sme šli na svadobnú cestu 3dni po svadbe a na staré doklady. Však od soboty do utorka to človek nemá ani šancu vybaviť. Jedine treba dávať pozor, že aj letenky musia byť na staré meno.

jaja20
3. dec 2024

Aj my sme išli na svadobnú cestu tak, že ja som mala zájazd zajednany ešte na staré meno.

tenerifka
3. dec 2024

ja som si menila priezvisko bez prechylovania -ova a bola som v Mexiku na stare priezvisko, kedze som nemala urobeny novy pas, aj poistenie som si dala na stare priezvisko, nastastie vsetko ok, zijem v zahranici

sono2
3. dec 2024

Samozrejme.

katkaseiner
3. dec 2024

nepises kolko po svadbe by ste isli. Po istom case by si mala mat nove doklady, ale kym ti stary pas plati a dovcu mas zaplatenu tak ti nikto nevie dokazat ze mas uz ine meno

autor
3. dec 2024

@katkaseiner 5 dní po svadbe 😊 čiže stále mám 25 dní na vybavenie dokladov