Môžem si vziať jedlo na palubu Smartwings?
Čaute,
Chcem sa opýtať prvý krát budem letieť tento rok a potrebujem vedieť čo za jedlo si môžem zobrať do lietadla ( samozrejme také čo zjem v lietadle) taký lepeňák sa môže? :D
Chipsy, oriešky, bagety obložené? A čo sa týka pitia viem že jeden liter môžem mať, je to pravda? Budem letieť spoločnosťou Smartwings. Ďakujem
@olimuc Majú tie fontánky aj v Bratislave? Naposledy som letel pred dvomi rokmi, ale nič také si odtiaľ nepamätám (pamätám si, že v duty-free shope som si kupoval nejaký Rajec či čo a tam to nemali až tak hrozne predražené, asi ako na benzínkach; zato v Monastire stánky za bezpečnostnou kontrolou regulérne pýtali 5 € za pollitrovku).
@hefo potvrdzujem, v Monastire sú riadne pálky
tu je taka sikovna stranka, kde si vies pozriet, kde presne na letiskach su pitne fontanky. A ano, zobrat si prazdnu flasu cez kontrolu a nasledne si doplnit vodu nie je ziadna hanba, je to nielen ekologicke, ale aj to usetri dost penazi a flasu nasledne pouzivam cely vylet/dovolenku.
https://www.wateratairports.com/
To si fakt ešte niekto napúšťa vodu do fľaše? Veď, to kúpim za kontrolou, aj jedlo, ak nevydržíš pár hodín, tak sa najedz vopred, alebo na letisku. Lepeňák som veru v lietadle ešte nevidela
@mk1111111111 su na letiskach pitne fontanky aj speci plnicky na flase. Ake nie vsade.
Vo viedni na wc len tepla voda.
Tiez kupim za kontrolou alebo v lietadle.
@tenerifka Pocuj nemaju oni ten zakaz dovozu syrov a tohto ? To ma Taliansko totiz. Ako ci mas 5 snickers je im fuk, ale syr riesili
@kiki68 nie, v ramci EU sa mozu normalne prepravovat potraviny. Nemozu sa ale priviezt z uzemia mimo EU, je tam vela obmedzeni. Ako tu parenicu slecna dala pod scanner a uistila sa, ze som tam nic nezapiekla, nemala s ñou uz problem.... Korbaciky boli ok od zaciatku🤣
@mahony6 isli sme tefaz smareings normalne sme mali jedlo z domu plnene bagety chipsy oriesky..vzdy nosime kefze cestujeme z humenneho vlakom tak ideme nabaleni hlavne ak ideme o 5tej rano
Co sa nezje vo vlaku na letisku berieme na palubu. Z hirgady mali tiez vsetci balicky ranajkove z hotela nic nevyhodili
@mahony6 leteli sme s kosic vodu sme kupovali kedze na letksku tiekla len tepla
ja robievam kuracie mini rezne+pečivo + nakrájané jablká + keksíky. Moja dcéra je v lietadle ako kyselina, vyzerá tam vždy ako keby nejedla 3 dni, neviem čim to je
@olimuc ja mam ine zazitky z Madridu, pred par rokmi sme prileteli z Bratislavy a cez Madrid sme pokracovali na ostrov, museli sme menit terminal a tym padom znova absolvovat bezpecnostnu kontrolu. Mali sme len prirucnu a mala som nejake parenice..... A pani premotivovana na kontrole, ze to odkial som priletela/z akeho letiska.... No z Bratislavy.... A to bol podnet na prekutranie celej batoziny, lebo Bratislava je velmi podozrive a nebezpecne mesto a v tej parenici moze byt nieco vnutri schovane😂😂😂, jasne, ja pohanska blondina, dve dcerky pri mne podobne, a ja tam zavarim do parenice vybusninu alebo koku z Bratislavy😂😂😂, napokon mi to bolo velmi smiesne a bolo mi jej luto
@tenerifka nam pozerali na krasne linecke kolaciky … smer BCN VIE …moja osobna vyroba … tak som ich ponukla … zbehli sa ako svaby na pivo - vsetko “novy Spaniely” Z Viedne sme isli tiez s kolacmi a tuppermi (druhy den do roboty atd ako keby v ES nebolo co jest 😂) nikto nemal problem len krabicu s kolacmi okukavali 🤷🏻♀️ Madrid je iny 😉 napr do Ecuadoru sme doniesli aj ancikrista, v Chile mi vyhodili oriesky a hrozienka … do USA detto ja som preniesla pomaly celu pizzu a znameho otocili pri vstupe 🤷🏻♀️
lepenak uplne v pohode, robim detom vzdy. lebo jedna nezje hocico, druha nemoze. sendvic za 5 eur, ktory ani nezje nevidim dovod kupovat ....
v lepenaku kludne, syr, sunka .... hocico, neriesia. nemas so sebou pol kila ....
ja robievam kuracie mini rezne+pečivo + nakrájané jablká + keksíky. Moja dcéra je v lietadle ako kyselina, vyzerá tam vždy ako keby nejedla 3 dni, neviem čim to je
@som_realistka aj moji len jediA. A predtym este vlak tak mi ide s plnymi batohmi kazdy si nesie
@mahony6 letela som s nimi pred týždňom- jedlo v pohode (my sme mali len pre deti), vodu som kúpila na letisku a preliala do vlastnej flase.
Len napriklad vtedy bol problem kupit za kontrolami vodu, bola vypredaná a nedoplnena.... Nastastie mali aspon v trafike par flias mineralky...
Ahojte, prosim nesmejte sa mi za moju otazku, ale je to moja kazdorocna dilema 😅
Detom beriem do lietadla rozne chrumky. A samozrejme ten obal sa vzdy nafukne… tam som posledne roky robila to, ze som ich jemne pootvorila. Ale samozrejme, ze sa nezjedli vsetko a potom za 2-3 dni to mohlo ist do kosa. Ale ja sa strasne bojim, ze to v lietadle rachne 😂
Mate nejake vychytavky ako tento “mega problem” vyriesit, ci to vobec neriesite. Dakujem 😊
Ahojte, prosim nesmejte sa mi za moju otazku, ale je to moja kazdorocna dilema 😅
Detom beriem do lietadla rozne chrumky. A samozrejme ten obal sa vzdy nafukne… tam som posledne roky robila to, ze som ich jemne pootvorila. Ale samozrejme, ze sa nezjedli vsetko a potom za 2-3 dni to mohlo ist do kosa. Ale ja sa strasne bojim, ze to v lietadle rachne 😂
Mate nejake vychytavky ako tento “mega problem” vyriesit, ci to vobec neriesite. Dakujem 😊
@anonym_71a3b5 nad tým som sa ešte nikdy nezamyslala 😀 ale je pravda, že som ani nikdy nepočula v lietadle, že by niečo niekomu rachlo, takže asi neries 😂
@anonym_71a3b5 pravdepodobne to nerachne..... Na nocnych letoch do Azie (Qatar airways, Emirates) nechavaju aj male balenia chipsov, ja si ich vzdy vezmem, lebo to nemam kedy zjest, a vzdy je to fest nafuknute, ale nikdy to neprasklo)
Keď budete letieť z hurghady, môžte previezť cez kontrolu aj liter vody. Odskúšané tento rok v júli. Egypťania prdia na kontrolu vody v príručnej batozine. Naši známi vyhodili, my sme nič nevyhodili a dobre sme spravili, aspoň sme nekupovali predražene na letisku.
Keď budete letieť z hurghady, môžte previezť cez kontrolu aj liter vody. Odskúšané tento rok v júli. Egypťania prdia na kontrolu vody v príručnej batozine. Naši známi vyhodili, my sme nič nevyhodili a dobre sme spravili, aspoň sme nekupovali predražene na letisku.
@katulienkax no to na pokoji veru neprida, ak prdia aj na liter nejakej vybusniny.....

Zober si prazdnu flasu a ak nemas rada cistu vodu tak sumienku alebo nejake sumi ve tablety … a jedlo … tuhe (lepenak, Keksy atd …) uz som videla ludi aj s celou pizzou. Fontany na pitnu vodu najdes … v AT a ES su vacsinou blizko zachodov a v DE tam kde su masiny na kavu ( pokial nejdes do US, Novy Zeland alebo Juznej Ameriky … v ramci EU si pomyslia iba pazravec, ale su zvyknuti) v Barcelone cez kontrolu pre deti a dochodcov snad prenesies aj cele prasa a s vodou / dzusom sa nejak nezaoberali, ked sa moze napit male dieta … tak to jedovata nebude 🤷🏻♀️ nebol problem.
@olimuc Majú tie fontánky aj v Bratislave? Naposledy som letel pred dvomi rokmi, ale nič také si odtiaľ nepamätám (pamätám si, že v duty-free shope som si kupoval nejaký Rajec či čo a tam to nemali až tak hrozne predražené, asi ako na benzínkach; zato v Monastire stánky za bezpečnostnou kontrolou regulérne pýtali 5 € za pollitrovku).