icon

Môžem si vziať jedlo na palubu Smartwings?

mahony6
23. jún 2025

Čaute,

Chcem sa opýtať prvý krát budem letieť tento rok a potrebujem vedieť čo za jedlo si môžem zobrať do lietadla ( samozrejme také čo zjem v lietadle) taký lepeňák sa môže? :D

Chipsy, oriešky, bagety obložené? A čo sa týka pitia viem že jeden liter môžem mať, je to pravda? Budem letieť spoločnosťou Smartwings. Ďakujem

Strana
z2
hefo
23. jún 2025
@olimuc

Zober si prazdnu flasu a ak nemas rada cistu vodu tak sumienku alebo nejake sumi ve tablety … a jedlo … tuhe (lepenak, Keksy atd …) uz som videla ludi aj s celou pizzou. Fontany na pitnu vodu najdes … v AT a ES su vacsinou blizko zachodov a v DE tam kde su masiny na kavu ( pokial nejdes do US, Novy Zeland alebo Juznej Ameriky … v ramci EU si pomyslia iba pazravec, ale su zvyknuti) v Barcelone cez kontrolu pre deti a dochodcov snad prenesies aj cele prasa a s vodou / dzusom sa nejak nezaoberali, ked sa moze napit male dieta … tak to jedovata nebude 🤷🏻‍♀️ nebol problem.

@olimuc Majú tie fontánky aj v Bratislave? Naposledy som letel pred dvomi rokmi, ale nič také si odtiaľ nepamätám (pamätám si, že v duty-free shope som si kupoval nejaký Rajec či čo a tam to nemali až tak hrozne predražené, asi ako na benzínkach; zato v Monastire stánky za bezpečnostnou kontrolou regulérne pýtali 5 € za pollitrovku).

leni1977
23. jún 2025
@hefo

@olimuc Majú tie fontánky aj v Bratislave? Naposledy som letel pred dvomi rokmi, ale nič také si odtiaľ nepamätám (pamätám si, že v duty-free shope som si kupoval nejaký Rajec či čo a tam to nemali až tak hrozne predražené, asi ako na benzínkach; zato v Monastire stánky za bezpečnostnou kontrolou regulérne pýtali 5 € za pollitrovku).

@hefo potvrdzujem, v Monastire sú riadne pálky

lin_a
23. jún 2025

tu je taka sikovna stranka, kde si vies pozriet, kde presne na letiskach su pitne fontanky. A ano, zobrat si prazdnu flasu cez kontrolu a nasledne si doplnit vodu nie je ziadna hanba, je to nielen ekologicke, ale aj to usetri dost penazi a flasu nasledne pouzivam cely vylet/dovolenku.
https://www.wateratairports.com/

natalka13
23. jún 2025
@mk1111111111

To si fakt ešte niekto napúšťa vodu do fľaše? Veď, to kúpim za kontrolou, aj jedlo, ak nevydržíš pár hodín, tak sa najedz vopred, alebo na letisku. Lepeňák som veru v lietadle ešte nevidela

@mk1111111111 su na letiskach pitne fontanky aj speci plnicky na flase. Ake nie vsade.
Vo viedni na wc len tepla voda.
Tiez kupim za kontrolou alebo v lietadle.

tenerifka
23. jún 2025
@kiki68

@tenerifka Pocuj nemaju oni ten zakaz dovozu syrov a tohto ? To ma Taliansko totiz. Ako ci mas 5 snickers je im fuk, ale syr riesili

@kiki68 nie, v ramci EU sa mozu normalne prepravovat potraviny. Nemozu sa ale priviezt z uzemia mimo EU, je tam vela obmedzeni. Ako tu parenicu slecna dala pod scanner a uistila sa, ze som tam nic nezapiekla, nemala s ñou uz problem.... Korbaciky boli ok od zaciatku🤣

slavomira236
23. jún 2025

@mahony6 isli sme tefaz smareings normalne sme mali jedlo z domu plnene bagety chipsy oriesky..vzdy nosime kefze cestujeme z humenneho vlakom tak ideme nabaleni hlavne ak ideme o 5tej rano
Co sa nezje vo vlaku na letisku berieme na palubu. Z hirgady mali tiez vsetci balicky ranajkove z hotela nic nevyhodili

slavomira236
23. jún 2025

@mahony6 leteli sme s kosic vodu sme kupovali kedze na letksku tiekla len tepla

som_realistka
23. jún 2025

ja robievam kuracie mini rezne+pečivo + nakrájané jablká + keksíky. Moja dcéra je v lietadle ako kyselina, vyzerá tam vždy ako keby nejedla 3 dni, neviem čim to je

olimuc
23. jún 2025
@tenerifka

@olimuc ja mam ine zazitky z Madridu, pred par rokmi sme prileteli z Bratislavy a cez Madrid sme pokracovali na ostrov, museli sme menit terminal a tym padom znova absolvovat bezpecnostnu kontrolu. Mali sme len prirucnu a mala som nejake parenice..... A pani premotivovana na kontrole, ze to odkial som priletela/z akeho letiska.... No z Bratislavy.... A to bol podnet na prekutranie celej batoziny, lebo Bratislava je velmi podozrive a nebezpecne mesto a v tej parenici moze byt nieco vnutri schovane😂😂😂, jasne, ja pohanska blondina, dve dcerky pri mne podobne, a ja tam zavarim do parenice vybusninu alebo koku z Bratislavy😂😂😂, napokon mi to bolo velmi smiesne a bolo mi jej luto

@tenerifka nam pozerali na krasne linecke kolaciky … smer BCN VIE …moja osobna vyroba … tak som ich ponukla … zbehli sa ako svaby na pivo - vsetko “novy Spaniely” Z Viedne sme isli tiez s kolacmi a tuppermi (druhy den do roboty atd ako keby v ES nebolo co jest 😂) nikto nemal problem len krabicu s kolacmi okukavali 🤷🏻‍♀️ Madrid je iny 😉 napr do Ecuadoru sme doniesli aj ancikrista, v Chile mi vyhodili oriesky a hrozienka … do USA detto ja som preniesla pomaly celu pizzu a znameho otocili pri vstupe 🤷🏻‍♀️

lucik194
23. jún 2025

lepenak uplne v pohode, robim detom vzdy. lebo jedna nezje hocico, druha nemoze. sendvic za 5 eur, ktory ani nezje nevidim dovod kupovat ....

v lepenaku kludne, syr, sunka .... hocico, neriesia. nemas so sebou pol kila ....

slavomira236
23. jún 2025
@som_realistka

ja robievam kuracie mini rezne+pečivo + nakrájané jablká + keksíky. Moja dcéra je v lietadle ako kyselina, vyzerá tam vždy ako keby nejedla 3 dni, neviem čim to je

@som_realistka aj moji len jediA. A predtym este vlak tak mi ide s plnymi batohmi kazdy si nesie

adonish
24. jún 2025

@mahony6 letela som s nimi pred týždňom- jedlo v pohode (my sme mali len pre deti), vodu som kúpila na letisku a preliala do vlastnej flase.
Len napriklad vtedy bol problem kupit za kontrolami vodu, bola vypredaná a nedoplnena.... Nastastie mali aspon v trafike par flias mineralky...

anonym_71a3b5
29. júl 2025

Ahojte, prosim nesmejte sa mi za moju otazku, ale je to moja kazdorocna dilema 😅
Detom beriem do lietadla rozne chrumky. A samozrejme ten obal sa vzdy nafukne… tam som posledne roky robila to, ze som ich jemne pootvorila. Ale samozrejme, ze sa nezjedli vsetko a potom za 2-3 dni to mohlo ist do kosa. Ale ja sa strasne bojim, ze to v lietadle rachne 😂
Mate nejake vychytavky ako tento “mega problem” vyriesit, ci to vobec neriesite. Dakujem 😊

eviq
29. júl 2025

@mahony6 tak, ako ti píšu, pitie si kup/ napln za kontrolou a jedlo si pokojne vezmi. Hlavne neber: tlacenku, klobásy, fasirku, hocičo s cesnakom, cibuľou, olomoucke syrecky a tresku 😂

eviq
29. júl 2025
@anonym_71a3b5

Ahojte, prosim nesmejte sa mi za moju otazku, ale je to moja kazdorocna dilema 😅
Detom beriem do lietadla rozne chrumky. A samozrejme ten obal sa vzdy nafukne… tam som posledne roky robila to, ze som ich jemne pootvorila. Ale samozrejme, ze sa nezjedli vsetko a potom za 2-3 dni to mohlo ist do kosa. Ale ja sa strasne bojim, ze to v lietadle rachne 😂
Mate nejake vychytavky ako tento “mega problem” vyriesit, ci to vobec neriesite. Dakujem 😊

@anonym_71a3b5 nad tým som sa ešte nikdy nezamyslala 😀 ale je pravda, že som ani nikdy nepočula v lietadle, že by niečo niekomu rachlo, takže asi neries 😂

tenerifka
29. júl 2025
@anonym_71a3b5

@anonym_71a3b5 pravdepodobne to nerachne..... Na nocnych letoch do Azie (Qatar airways, Emirates) nechavaju aj male balenia chipsov, ja si ich vzdy vezmem, lebo to nemam kedy zjest, a vzdy je to fest nafuknute, ale nikdy to neprasklo)

katulienkax
29. júl 2025

Keď budete letieť z hurghady, môžte previezť cez kontrolu aj liter vody. Odskúšané tento rok v júli. Egypťania prdia na kontrolu vody v príručnej batozine. Naši známi vyhodili, my sme nič nevyhodili a dobre sme spravili, aspoň sme nekupovali predražene na letisku.

tenerifka
29. júl 2025
@katulienkax

Keď budete letieť z hurghady, môžte previezť cez kontrolu aj liter vody. Odskúšané tento rok v júli. Egypťania prdia na kontrolu vody v príručnej batozine. Naši známi vyhodili, my sme nič nevyhodili a dobre sme spravili, aspoň sme nekupovali predražene na letisku.

@katulienkax no to na pokoji veru neprida, ak prdia aj na liter nejakej vybusniny.....

Strana
z2