icon

Môžeme ísť so 7 mesačným dieťaťom k moru?

zuzioli
22. jún 2012

Ahojte maminy s akym najmladšim dieťatkom ste boli pri mori ? my máme isť v auguste do chorvátska, malinká bude mať 7 mesiacov auguste.. myslite že možem isť v pohode s nou k moru ??

hajanka
22. jún 2012

@brumka tak to si musela byt velmi striktny zastanca 🙂
na kupovanych nie je nic zle a tych 7 dni ci kolko sa da prezit, dietatko nema ziadny problem ist niekam kedykolvek, ci uz je to 7 tyzdnov, ci 7 mesiacov, zalezi od toho ci si rodic trufne, ci mu to ma robit problemy

cherry1981
22. jún 2012

Ja si neviem predstavit s tak malym babom ist na dovolenku. Nic by som z nej nemala, k moru ked bude horuco sa neda ist a ked mam sediet v apartmane alebo v hoteli tak budem radsej doma.
Ale ked Ty chces kludne chod, ja by som nesla 😉 My sme boli s prvou dcerou ked mala rok a uz nikdy v zivote ani s rocnym 🙂 Radsej tie dva tri roky ozelem dovolenku ja potrebujem na dovolenke relax 😀

katussamus
22. jún 2012

my sme boli autom v chorvátsku minulý rok, malý mal presne 7 mesiacov 🙂 úplne v pohode takže určite choď
@poleva a práveže keď deti sú sústavne choré tak more je fantastické na dýchacie cesty či už horné alebo dolné, takže myslím, že v prvom rade to robia pre deti 😉 a keď si zájdu na discu čo na tom, veď aj oni potrebujú odreagovať 😎

brumka
22. jún 2012

@hajanka tak pre zdravu vyzivu vsetko do 15m som jej samosatatne varila, dovtedy aj kojila a do 2r davala UM. a ten vysledok je uzasny 🙂 radcej sa poprplam chvilku za sporakom, doteraz jej necukrim caj, a miluje cistu vodicku. domaca vyzivka vyjde lacnejsie ako kupovana

maruska22
22. jún 2012

nás drobec mal uz vyse roka, ked sme s ním boli prvýkrat pri mori a bola to super dovolenka..mylsím, ze čím mensie dieťa, tým je to lepsie...celou cestou v aute prespal (isli sme na noc), celý pobyt nebol s ničím problém 🙂 ked sme boli druhýkrát to uz mal vyse dvoch rokov a to mal akurát také svojské obdobie vzdoru, tak obcas trochu trucoval, ale tiez sme to zvládli 😉
tento rok zial more nebude, nakolko za pár dní sa nám narodí druhá bábika a to s takým maličinkým je ozaj velké riziko ist..ale myslím, ze s takým polročným a starším bábom v pohode 🙂

hajanka
22. jún 2012

@brumka to je super, aj ja som doma vzdy varila, ale ked sme sli niekam mimo domu, tak sme davali kupovane vyzivy, dnes si mozes vybrat zo vsetko lepsie aj horsie, citat zlozenia a kvalitu, aj to co varis nemusi byt niekedy 100% 🙂

andrejecka
22. jún 2012

ako tu čítam niektoré príspevky, tak nechápem, tie čo máte deti do roka a ešte nechodia, tak s nimi chodíte von len na hodinku? lebo keby sa náhodou pokakali alebo by boli hladné tak aby ste boli hneď doma? my chodíme od narodenia na celodenne výlety a aj veľa a dlho cestujeme a hlavne sa snažíme ďeťom vytvoriť krásne detstvo plné zážitkov a to tým že budeme doma sedieť na riti im ho krásne nespravíme

brumka
22. jún 2012

@hajanka tak dneska uz nemas nic 100%, ja neverim na bio, dnes uz nieje nic bio uz je skor menej znecistene alebo znecistene. ale ako vravim ja by som si to nevedela predstavit tu dovolenku
@andrejecka ale chodime, mi sme chodili od pol roka kazdy vikend do ciech na cely den na kupalisko

keiko33
22. jún 2012

My sa tiez chystame v auguste do chorvatska, mala bude mat 6mesiacov starsie 3,5 a 4,5. Bude to nas prvy pobyt pri mori, nielen pre deti ale aj pre mna, takze sa velmi tesim. Rozhodli sme sa lebo dcera je stale chora od kedy chodi do skolky, vsetky bacily chytame. Ideme autom, je to myslim praktickejsie, ideme na noc. Vecer deti zaspia a rano sa zobudia, chorvatsko je blizko. Nad pobytom pri mori som nikdy neuvazovala, tiez sa mi to zdalo daleko a to som mala este len dve deti, ale kedze sme stale chori tak sme sa rozhodli ze ano a vlastne sa teraz cudujem preco sme nesli uz aj minuly rok. Pred rokom sme boli na slovensku dvakrat po styry dni a minuli sme len o nieco menej ako by nas vysla dovolenka pri mori, zaplatime len za dopravu naviac, ceny su tam podobne ale ten vzduch a voda sa nedaju porovnat. Ale rozhodnutie je len na tebe. My sme zatial este nikomu o tom nehovorili, len mojej mame, ta sa trochu cudovala ze z takou malou, ale zase na druhej strane, male dieta male problemy, ale uz vidim ako to okomentuje manzelova rodina, ale to skor zo zavisti 😀, niekedy zavydia aj nos medzi ocami

xlucia
22. jún 2012

@hajanka no zacat z vlastnej pohodlnosti kupovanymi prikrmami povazujem za hlupe sebecke a drahe riesenie. rovnako ako ti ich nemusi dieta prijat, moze si na ne tak zvyknut, ze bude potom velky problem prejst na domacu varenu stravu. hej cerstve ovocie a zelenina sa tam daju kupit, ale dietatu by som to nedavala kym to nie je tepelne spracovane, aby nemalo crevne problemy, pretoze voda je tam ina. pochybujem ze ked tam niekto pride po dvoch dnoch je zorientovany, kde maju bezcpecne cerstve maso.
cele je to na hlavu postavene. ak chce mat niekto dieta a nevie vydrzat aspon ten rok doma, hovori to same za seba.....
dnesne matky su mnohokrat tak zblbnute, ze idu s dietatom k moru ked ma par mesiacov, neuvemujuc co sa moze stat, pritom ale nevedia napr. dovod preco detom maju davat postolky. ved inde ich nedavaju....

xlucia
22. jún 2012

@andrejecka no teda take dvojrocne dieta ma z toho jednoznacne zazitok na cely zivot...

hajanka
22. jún 2012

@xlucia 😕

andrejecka
22. jún 2012

@xlucia tak ja som bola s malým mimčom a vieš čo tento rok pojdem na dve dovolenky k moru a velmi sa teším a ty nám môžeš len závidieť 🙂

hajanka
22. jún 2012

@andrejecka tiez si myslim, ze lepsie prospeje more ako kupalisko a stojaca prehriata voda, keby som mohla tak idem na dovolenku kazdy rok tiez aspon 2x 🙂 no niekedy musim si vystacit s tym kupaliskom 😅

andrejecka
22. jún 2012

@hajanka ono si treba vybrať správnu destináciu aby vyhovovala všetkým a hlavne tomu najmenšiemu 🙂 a aj ja raz za čas idem na kupko, máme síce bazén, ale staršia dcéra potrebuje aj tobogány 🙂

jasminet
22. jún 2012

to sa mi strasne lubi - tak ciste more a morsky vzduch nie, ale verejne kupalisko pre pol rocne dieta to ano 😕 😕 😕 😀 naozaj logika 😀 😉

solinkarka
22. jún 2012

a este jednu vec som chcela napisat ze vela detickam more aj pomaha a dokonca sa aj odporuca pri roznych zdravotnych problemoch ako napr nam..my mame atpicky ekzem

luciferkax
22. jún 2012

S tak malinkým by som šla, určite aspon dva - tri krát spinká, to si oddýchneš :D my sme zvažovali dovolenku s našou 16-mesačnou neriadenou strelou, ale netrúfli sme si :D :D :D to by som si neoddýchla, možno na rok :D ale s tak malým by som asi šla :D

katussamus
22. jún 2012

@jasminet krásne zhrnuté 😉

luciferkax
22. jún 2012

@xlucia čo sa má stať, to sa stane.... nebezpečenstvo hrozí všade, či na dovolenke, alebo doma pred domom :D
a čo sa týka kupovanýc hpríkrmov, na občasné použitie nevidím nič zlé... môj drobec bežne jedával na striedačku, ked som nestíhala variť, dostal kupované.. alebo sme niekde šli, dostal kupené.. anikdy neodmietol domácu stravu

xlucia
22. jún 2012

@andrejecka nezvyknem zavidiet a dovolenku uz vobec nie. a podla tvojho impertinentneho vyjadrovania, tebe fakt nemam dovod

xlucia
22. jún 2012

@luciferkax na striedacku je to v pohode. ale vedome zacat s kupovanymi je blbost. a ano co sa ma stat, stane sa, ale doma v priapade poteby mas trebars v pripade urazu sanitku do par minut. v zahranici to je ina kapitola a ine naklady....

veverina
22. jún 2012

My sme boli s dvojickami,ked mali 5 mes. a uplne super to zvladli a ten blazeny vyraz na tvaricke,ked som s nimi vosla do vodicky..urcite odporucam 🙂

luciferkax
22. jún 2012

@xlucia ja by som začala kupovaným jedine vtedy, že nemám kde kúpiť normálnu zeleninu :D ale máme záhradkua susedia darujú čo to deťom :D alebo vymeníme :D :D ale keby som sa mala rozhodnúť medzi hypermarketovou obrovskou mrkvou a kupovanáým, tak volím kupované :D

kalifa28
22. jún 2012

@xlucia aaale no! trochu slušnosti by to chcelo. A možno hlavne tolerancie.... však tebe tiež nikto nenadáva to zblbnutých, lebo ti je lepšie doma a nedávaš detom kupované, hotové jedlo. tak neurážaj ostatne mamičky a nevytrhávaj veci z kontextu.

andrejecka
22. jún 2012

@xlucia ty si sa tu prvá začala vyjadrovať že by si nešla a my všetky čo sme boli sme asi vadné, ja som sa tu nevyjadrovala tým že choď a budeš vadná keď nepojdeš 🙂

angellinka
22. jún 2012

@xlucia tak tomu fakt nerozumiem,ako mozes povedat na matku ktora chce ist so svojim dietatom na dovolenku,ze e to od nej sebecke 😕 dieta je prisposobive,a spokojna matka-spokojne dieta.To ze bude tyzden jest nejaku Hipp,sa nikomu nic nestalo,tak prosim ta neodsudzuj.mam dve male deti,a chces mi tym povedat,ze to som mala doteraz sediet doma a neopriat sebe a svojej rodine zmenu uzit si dovolenku(aj ked neviem ci sa to da nazvat o uzivani) ale mame zmenu prostredia,pokial sme v hoteli mame navarene,venujeme sa len detom...dost stupidny nazor v 21.storoci 😉

xlucia
22. jún 2012

@andrejecka kde som sa vyjadrila ze "vadne"? najdi mi to. ja sa tak nevyjadruhem

@angellinka bez ohladu na to ake je storocie, malicke deti maju rady svoj stereotyp a ukludnuje ich. je to sebeckosti rodica, ktory nevie chvilku vydrzat

xenicka13
22. jún 2012

@zuzioli ja by som urcite isla 😀

zuzioli
autor
22. jún 2012

@xlucia a pri mori nežiju deti ??? jedlo nabalik, všetko ako ja v tom nevidim problem