icon

Musíme meniť peniaze do Poľska?

2. mar 2025

Ahojte, chystáme sa na pobyt do hotela v Zakopanom. Kolko zl by ste si dali zmenit? Alebo treba to vobec?
Urcite si tam chceme kúpiť aj suveníry , tie sa asi nebudú platiť kartou, mate niekto skúsenosť? Dakujem.

sasa1310
2. mar 2025

my sme nemenili ani raz

jarmila2010
2. mar 2025

v Zakopanom ma aj kazda babka trhovnicka terminal,kde sa da platit kartou...nepotrebovali sme nikdy zlote

frflos_nespokojny
2. mar 2025

ako ti pisu vyssie- netreba, ale ak nahodou budes potrebovat, tak navstivis v meste
- kantor. v centre ich mas.

alickapusinka
2. mar 2025

bola som v Poľsku nepotrebovala som zloty už beru aj eurače

autor
2. mar 2025

Skvele Dakujem

dianka3
2. mar 2025

Treba

kataina
2. mar 2025

🙂 no asi úsmevné, ale na verejné wc chceli zlote a nijak sa nedala použiť karta. Ked vznikla rada asi 10 ludí s eurami v ruke, ale žiadne zlote, pustili nas zadarmo

autor
2. mar 2025

A taky detail, keďže ideme s dietatom riešili by ste poistenie?

maickamf
2. mar 2025

@kataina presne tak, kvoli wc treba mat par drobnych zlotych.
Nie je nic horsie, ako ket ti treba a neda sa zaplatit 😁

marca12
2. mar 2025

Urcite ano

jarmila2010
2. mar 2025

aj wc sme platili kartou...poistenie sme nemali

aleks84
2. mar 2025

Ak ste poistený na Slovensku, tak netreba Vám kupovať poistenie v PL. Oba kraje sú v EU.

frflos_nespokojny
2. mar 2025

@aleks84 fuu to mi je novinka. a potom načo je cestovne poistenie?

janka54321
2. mar 2025

Jasné že treba cestovné poistenie, bože ..nezodpovednosť

mamina654
3. mar 2025

Dalo sa v pohode platiť všade kartou, dokonca aj v suveníroch a aj na trhovisku, ako sa píše vyššie. Avšak kartu neberú na WC a niektorých parkoviskách. Zobrali eurá, ale samozrejme s ich kurzom.

nelka93
3. mar 2025

Ja bez poistenia nejdem nikde. Čokoľvek sa môže stať a keď to budeš musieť platiť všetko z vlastného vrecka, tak si budeš hlavu trieskat. Radšej obetuj tých 20 eur ako potom stovky

aleks84
4. mar 2025

@frflos_nespokojny Cestovne poistenie zhrna vselijake veci na vyssie ( okrem zakladnej zdravotnej starostlivosti), na priklad kradez batoziny, ked Vy posobite niekomu nejaku skodu, asistanciu positovne (na priklad pri vyhladavani lekara) atd., zavisle od poistsky. Samozrejme ked to nestoji velke peniaze a chcete byt kludna, tak mozna si to vykupit. Co sa tyka beznej zdravotnej starostlivosti, do konca hospitalizacii, staci Vam nas slovensky poukaz. Viem to, lebo som Polka 🙂, na Slovensku zijem cca 10 rokov a bezne chodim domov do Polska. Leziala som uz dva krat v nemocnicy v PL (raz s 3 rocnym synom, ktory je obcan SR, dostal nejake silne bolesti brucha, isla som s nim na pohotovost do nemocnie a nechali nas na 2 dni a raz so sebou ked som bola tehotna a dostala som chripku s vysokymi teplotami, leziala som tyzden). Neplatila som ani cent ( podotykam, że v PL nemam ziadne poistenie ani nic take, na kolko tam nezijem). Dala som slovensku karticku positenca a bolo to ok.
Taze na beznu zdravotnu starostlivost slovenske poistenie staci, ked sa bojite nejakych inych veci ( na priklad, ze Vas budu musiet transportovat lietadlom do slovenskej nemocnicy) tak jasne, take cestovne poistene sa vtedy moze zisť.

A ospravdlnujem sa za gramaticke chyby 🙂

frflos_nespokojny
9. mar 2025

posledne roky platim rocne cestovne poistenie za cca 50€ na osobu a nemusim nic riesit. pokryje nie len letnu dovolenku, ale aj predlzeny vylet za hranicami a nemusim nic riesit.

sarandon
9. mar 2025

Kedysi EHIC nekryla repatriaciu tela v pripade umrtia. Neviem ci sa to ne/zmenilo. V kazdom pripade mat poistenie je zodpovedne,stoji par eur a vyvavis online.