Nájdite cenovo výhodnú all inclusive dovolenku
Poraďte nejakú AI dovolenku za rozumnú cenu (Turecko, Egypt)... Som zúfalá z tých cien. Max 3000€, pre 2dosp.+2tinedzeri
@ukulela áno viem preto aj píšem, že takéto cestovanie si vyžaduje flexibilitu vo všetkých smeroch, ale zase keď idú len na jednu dovolenku raz do roka a necestujú hore dole a ak majú finančný limit stojí to za zváženie či si predsa len nepohladaju letenku a ubytovanie sami. A ak majú už väčšie deti lebo píše, že sú to tínedžeri. Spomínam to ako jednu z možností, ak nenájdu dovolenku cez cestovku. Veď koniec koncov cestovka urobí presne to isté, že len nájde letenku a ubytko a dá nehoráznu prirážku.
Ja som nedavno videla egypt AI, 1 osoba 250 Eur, na 8 dni, letecky. Ale ty chces asi leto, toto bol december 🙂)
@salome123 Ak planujes ist do egypta v juli/auguste, to ani nechod, uvarite sa tam. Ak si flexibilna, mimo prazdnin urcite najdete… Ja osobne by som si netrufla ist do egypta ani turecka na vlastnu past, to radsej porozmyslajte o inej destinacii, napr. aj v chorvatsku su AI hotely a ked idete autom, viete popozerat aj okolie. Prip. nechaj teenagerov doma a chodte sami s partnerom ;)
@bbshop “dobre ale autorka nechce vyslovene Hurghadu.”
Ale autorka sa vyslovene pýta na AI. A ty tu stále ideš svoje, že sa 4 dostanú za 300e, to je jedno, že potom napíšeš, že je to len obrazná suma a počítaš v tom len letenky a ubytovanie v apartmáne. Bez transferu, bez stravy, bez služieb, ktoré hotel ponúka… Vieš, keby sme k tomu pripočítali všetko, čo je v cene toho AI, tak už to ani z ďaleka nebude cena 300e.
Stačí si naklikat na invii - najdes desiatky zajazdoch do 3000e , al , v lete. Turecko, Egypt, tuniso, bulharsko, albansko
@bbshop daj link na tu hurghadu...
Ale napriklad Turecko, 5* hotel, 8 dni, AI, pre 4 osoby 1800 eur. Bez letenky. S letenkami by ste sa mali zmestit.
https://www.booking.com/hotel/tr/sun-star-resor...
@gab1sol všetci sa tu chytate toho AI pritom celý čas píšem, že ak na to nie sú peniaze tak jednoducho je tu ešte stále možnosť si vybrať niečo iné. A v Egypte máš také lacné ubytovanie všade dokonca aj za 20€. Stačí si pozrieť booking a zoradiť od najlacnejších ak chce ísť človek low cost. Ano ubytovanie nevyzerá bohvie ako ale je to možné sa vopchať do malého rozpočtu.
@bbshop lenze tam nemas security cize ja by som sa bala prepadnutia, plus verejne plaze v egypte su katastrofa...tam potom ak by chceli lezadla na plazi musia priplatit, jedine zeby lezali s domacimi na dekach a tulave psi tam ich je habadej. Jedlo v cene nie je neviem ci by chodili ranajky a vecere do mesta do restik alebo si varili. ..ja som bola v egypte 5x ale do toho by som nesla. Znamy bol v 2 hviezd hoteli v centre s domacimi a bol to masaker, neviem ci az tak by som si dala pokazit dovolenku. plus letenky asi len z viedne a viza si tiez musia sami zaplatit a poriesit. pre mna by to nebolo...v rezorte aspon aka taka security sluzba, plaz s lehatkami v cene, upratovanie plaze a jedlo....ale egypt zozenu do 4000e aj cez kartago
@klementinka58 áno to všetko chápem a taktiež ja nevravím autorke, že keď nemá 5000 tak má ísť za 50. Len píšem, že sú možnosti ísť dokonca extrémne lacno (aj keď už na úkor komfortu alebo bezpečnosti čo tiež nie je už dobre), ale autorka keď ma rozpočet 3000 tak aj kebyže si nájde ubytko a letenky v tejto cene tak stále ma na miestne pomery na vysokej úrovni bývanie. Ja jej nekazem ísť za 50. Ona si môže primerane svojmu rozpočtu nájsť ubytovanie. Keď ja som za tri sekundy našla za 50€ tak ona dajme tomu za 1000€ nájde ešte ovela lepšie a viac. Za 50€ som nárokom poslala aby bolo jasné že da za ísť aj za pár stoviek ak má odvahu.
@gab1sol
Toto čo som poslala to je dôkaz ich životnej úrovne. Nie toho, že čo má autorka robiť. Presne o tom píšem celý čas že tam keď príde človek s niekoľkými tisíckami je ešte boháč na ich pomery. Ak si človek nájde prijateľné ubytovanie za pár stoviek tak na ich životnú úroveň to je už luxus. Lebo ich životná úroveň je presne to ubytko za 50€ na týždeň pre 4 osoby.
Toto je za 154€ pre štyroch na týždeň a vyzerá to už o trochu lepsie https://www.booking.com/Share-w9LJnD
Každopádne je to možné nájsť si lacné ubytovanie a blízko pláže a pomerne blízko letiska. Tych možnosti a rôznych typov ubytovaní je mnoho dokonca aj rezorty tam sú a dosť lacné. Kto chce si to vie pozrieť.
@bbshop naozaj egypt poznam a bala by som sa ist na vlastnu past. Letenky su vacsinou s prestupom v istanbule, plaz verejna, ak ta chytia zdrav problemy bezna nemocnica je slabo vybavena, cestovky vacsinou maju zazmluvnene ceske nemocnice sukromne. a to som sla 100 km v ramci tuniska beznou dopravou s domorodcami a kozami 🙂 ale bala som sa, ak by nas niekto prepadol nikto v zivote nas nenajde. Pripadne ak by ti nieco pohodili do batoziny vazenie a problem sa dostat von- nukali nam hasis po potulkach mestom. Naozaj nie je to bezpecna krajina . Ked ides cez cestovku mas charterovy priamy let, rovno transfer do hotela, plaz a lehatka v cene a vylety bud organizovane alebo aj na vlastnu past uz ako sa kto citi. ale apson ten pocit, ze som v rezorte, kde je aka taka security a delegat v pripade nudze a nemusim riesit taxiky pri nocnych letoch aby som sa dopravila do hotela....Pri bookingu sa obcas aj stava, ze hotel naplni kapacitu a nema ta kde ubytovat....stava sa to aj cez cestovky no tam to riesi delegat. Ja by som bola v strese co vsetko sa moze pokaslat. A este v arabskom state kde je ozaj dost vysoke riziko prepadnutia. Milujem egypt bola som tam 5x aj ine arabske staty ale na vlastnu past s rodinou skor asi europa
@klementinka58 veď ja to všetko chápem a nepíšem, že za každú cenu do Egypta má ísť na vlastnú päsť. Spomínala autorka aj Turecko a možno aj iné krajiny. Celý čas tu riešim len cenu lebo nikto neverí, že je možné ísť za pár stoviek. Ak je človek ochotný vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a má odvahu tak dá sa to. To je celé. Autorka s jej rozpočtom si môže normálne dovoliť na úrovni bývanie aj všetko s tým spojené. Pre cestovku je 3000€ malo a na vlastnú päsť až príliš veľa. Ak by si našla lacné ubytko tak môžu si dovoliť chodiť po reštauráciách a výletoch koľko sa im zachce a vojdú sa do 3000. Nemusí ani variť ani nakupovať ako to tu niektoré ženy prežívajú a pritom ani doma o dušu nevaria každý Boží den. Ale zrazu dovolenku na vlastnú päsť prezentujú ako keby len pri hrncoch mala stať.
@bbshop ved ano da sa to, vsak ludia cestuju na vlastnu past po svete krizom krazom, pre mna je dolezite bezpecnost a aby som nebola v strese, ze co ak sa nieco dokasle. Napriklad sa chystame do Pekingu a deti nechavame doma, len kvoli tomu, ze sa tam mozu nakazit kadejakymi virusmi,aby sa nestalo, ze dovolenku prelezime na hoteli pri chorych detoch. Je to pre nich bezpecnejsie ako ich tahat do Ciny. Ale do Pariza na vlastnu past by sme ich brali uplne v pohode. Egypt sme s malym este neboli lebo je haklivejsi na choroby a urcite pri tom teple by nieco chytil. V tunise aj na cypre bol s nami aj maly, ale sli sme cez cestovku aby sme mali pohodlie.
Ja si myslim, ze najde aj cez Kartago do tej sumy, zalezi ci deti maju do 12 alebo nad 12r a to sa uz rataju ako dospeli. Je len na nej co uprednostni ci cestovku alebo riskne po vlastnych
@ciernysokol aj citas, ze je to izba pre 3 osoby a dieta do jedneho roku?
@bbshop vidíš a predsa sa tu našli ponuky za 3000e a menej aj cez CK. Aj s AI, na ktoré sa pýtala autorka. A prepáč, ale nech by to stalo aj 100e, do takýchto bočných uličiek by som sa bála ísť. Nie ešte tam týždeň bývať. A myslím, že kompenzáciou lacného ubytovania by boli v tomto prípade asi nie veľmi lacné letenky.
@klementinka58 áno treba to posúdiť individuálne, ale myslím si, že niektorým veciam človek nezabráni ani keď ide cez cestovku. Čo sa týka chorôb nemusí to byť o nič bezpečnejšie akurát to bude lepšie vyriešené, ale ochorieť môžu tak či tak a to nechce zažiť nikto. Preto je na zváženie či vôbec do tých krajín chcem ísť s deťmi. Preto by som celkovo vybrala krajinu kde je menšia pravdepodobnosť, že sa niečo stane a v tom prípade by som sa už nebála ísť ani na vlastnú päsť, ak by nehrozilo niečo fatálne. Navyše ja osobne mám uzavreté cestovné poistenie a absolútne neriešim, že čo ako vyrieši za mňa cestovka. Mám normálne svoje cestovné poistenie cez svoju zdravotnú poistovnu celorocne. Ja sa len pozastavujem nad tým, že autorka nemá ani konkrétnu krajinu vybratu ale už teraz je pre ňu 3000 € málo cez cestovku. Tak si vyberiem bezpečnú krajinu keď nemám striktne stanovený Egypt a idem na vlastnú päsť za polovičnú sumu. A bude to mat s týmto rozpočtom pomaly all inclusive tak či tak lebo si môže dovoliť kvalitné reštaurácie, drinky, poprípade transfery atď atď ...
@belllinka nie. Vek deti som dala 11 a 13. Su tam tri postele a jedna pohovka.

https://www.invia.sk/hotel/turecko/side/narcia-...