Najhoršia dovolenka
Kde ste ju baby zazili? Ja v Chorvatsku
Neviem ale zatiaľ som nezažila ze nikdy viac. V Turecku som síce skončila na infuzke ale inak super, a prvú noc nás síce ubytovali do izby kde boli mravce ale druhý deň nám izbu vymenili za veľkú svetlu izbu s výhľadom na more.
V Prahe sme mali síce hotel kt zodpovedal tak 2 hviezdam ale nie 4, ale tak tam sme len prespavali, v Taliansku sme boli v 2,3 aj 4 hviezickovom kazdy, Monaku tiež, takisto aj Côte d'Azur. Zodpovedal počtu hviezdiciek co sa zariadenia týka a služieb ale každý jeden bol čistý, personál milý, raňajky chutné, more zodpovedalo opisu a bud sa dali na plazí zaplatiť lehátka ale bo boli aj verejne plaze, v Lignano mal v 3jhv.hotly mal hotel svoju časť plaze a každý mal svoje lehátko a slnečník. V horách takisto v pohode, ci už vo Švajčiarsku alebo v Rakúsku.
My sme šli s kamoškou do Bulharska, 30 hodin v buse, mamine rezne sme zozrali ešte pred maďarskymi hranicami, sla s nami partia mladých chalanov co sa v kuse ozierali a každých 15 minút autobus stal lebo sa im dalo štať, do toho par urevanych deti. Byvali sme v izbe kde majú domáci asi cez zimu max zemiaky a keď sme zasvietili, len sa chrobáky rozutekali, v deň odchodu sme už nemali ani korunu a v autobuse sme jedli paradajky co sme čmajzli domácej v zahrade a suchú bagetu...mali sme 18 a spomíname na to ako na najlepšiu dovolenku. 😂
Za nás bulharsko- slnečné pobrežie, hotel nám v cestovke zmenili 2 dní pred odletom na iný, že vraj 400m od plaze, nakoniec to bolo cele do kopca a asi 1000 schodov, všade bordel, smrad a hluk, boli sme v nejakej party časti. Prvé 2 dní nám nefungovala klíma tak sme kvôli tomu hluku ani nespali, klímu nakoniec opravili no odpojili pri tom telefon a na konci dovolenky nás obvinovali, že sme ho pokazili a odpojili my, nakoniec sa to našťastie kladne vyriešilo. Jedlo otras, na každom jednom bol kopor, ešte aj na krajanej čerstvej zelenine. V mori sa dalo kúpať vždy len doobeda, poobede už boli čierne vlajky každý deň. Nie sme nároční, prežili sme to v pohode, ale už nikdy viac.
Ja s nechutou spominam na Bibione spred cca 6 rokov. Apartman napriek tomu ze nebol najlacnejsi bol uplne hrozny, na postel sme sa bali aj sadnut lebo to vyzeralo ze tie struny kazdu chvilu vystrelia a prepichnu nas. V mori cely tyzden plavalo cosi ako nakosena trava, uz na druhy den som mala herpesy na papuli, v restikach nic ine okrem pizze a cestovin...chapem italia ale moje polievkove decko po 4 dnoch uz nemohlo paradajkovu polievku ani citit a inu nikde nemali. Zbalili sme sa o 2 dni skor a odvtedy sa taliansku vyhybame.
Ja som zažila jednu nepodarenú ešte ako puberťák s rodičmi, mama si zmyslela, že už ju klasická dovolenka pri mori nudí a ideme kempovat do stanu do Chorvátska 😁 nápad samotný super, akurát že celých 10 dní lialo, lialo, lialo a lialo 🤣 v mori sme boli raz na 15 minút a aj to sme sa potom triasli v mikinach a teplákoch a zakrývali uterakmi na zohriatie 😅 celý čas sme mali všetko mokré, ani nebolo v tých stanoch kde veci vysušiť, všade blato, strašná zima nám bola, doteraz nechápem, či naši nepozerali pred cestou počasie alebo čo 😅 ale zas máme zážitok, na ktorý často spomíname 😄
@diaszoky dovolenka na Kube bola perfektná pred takými 15rokmi, v poslednych rokoch som prave počula od vela ľudí sklamanie a negatíva. Precestovali sme takmer cely ostrov a takú mentalitu ľudí som nikde na svete nezažila. Akonáhle zistia že si Európan( resp. Turista ) snažia sa z teba akokoľvek vytiahnuť peniaze, klamstvami, podrazmi. V reštauráciách majú menu s cenami, ktore ti ukazu pri vstupe a menu s cenami pri platení…robia z teba všade debila. No strasne sme boli sklamaní. Ak ale robíš dovolenku all inclusive v rezortoch na to určených tam bolo všetko OK samozrejme.
No nikdy som sa zo žiadnej inej dovolenky netešila domov😂 umocnené to bolo ešte tým, že nám večer pred odjazdom naservírovali v restike pokazené jedlo cim nám patrične spríjemnili let domov (ako úplnú ceresnicku na torte 🤦🏼♀️)
u mna to bolo vacsinou o spolocnosti, nie o mieste 🤣 ale teda, nech "netrham partu".. za mna asi Andaluzia.. od brutal vetra, cez teplotu vody pripominajucu scenu z Titanicu, kde Leo melie z posledneho, az po suvenir v podobe hnisaveho zapalu dasien, kedy mi skoro povypadavali zuby.. "rada" spominam 🤣
v Bulharsku som posledny den stravila sedenim na zachode s hlavou vo vedre.. let domov bol teda obzvlast "prijemny" 🤣
na Ciernej Hore som mala v prazdnych podnikoch pocit, ze ja mam obsluzit personal, nie oni mna.. a polpenzia na hoteli spocivala zo 4 jedal opakujucich sa 2 tyzdne dookola 🤣
keby som silno rozmyslala, isto by mi daco este napadlo 🤔🤷♀️😁
Co sa tyka dovolenky, tak asi najhorsia bola nasa prva dovca v baska vode. Ale podla mna to len pre to, lebo nebolo nic pripravene... Tyzden prelezany na plazi, som myslela, ze sa scvoknem... Potom co sa tyka jedla, tak to bolo vo verone, na namesti sme si chceli dat pizzu a na menu pisali, ze mrazeny polotovar... V milane sme natrafili na desne restiky... A to prex jednou bola ze mega dlha fronta na miesto...
@denden77 moje nervy..A to z čoho si dostala ten zápal? Ja som zas na tej dovolenke o ktorej píšem vyššie mala parádny zápal mandlí ( ale to som asi od syna dostala, lebo týždeň aj niečo pred odchodom mal aj on boľavé hrdlo ,čo mu sadlo nakoniec aj do uší, a museli sme o deň odložiť odchod), ale našťastie som mala so sebou ATb ,ktoré som si vzala keby ma tam polapil zápal močových ciest, a boli vhodné aj pri angine atď.. Ale bolesť taká ,že som ani sliny prehĺtať nemohla..
@marianeta bola som tam 10 dni, na 5 den ma zacali boliet zuby.. ja reku, ze mi rastie 8icka a tlaci, ze to dam.. na 6 den uz som mala krvavo cervene dasna.. do konca dovolenky som prezila len vdaka vodke a z letiska som volala zubarke, ze ma musi okamzite na druhy den vziat.. v lietadle som kusla do bagety a zrazu usta sama krv.. co ti poviem 🤣🤣🤣 zubarka, ze som tam musela dat do ust nieco brutal spinave, ze mam gingvitidu jak prasa.. myslela si, ze som bola v dakej rozvojovej krajine 😁.. musela mi zrezavat z dasien, revala som jak male decko.. 2 tyzdne som musela pit cez slamku, brat penicilin a kazdy den menit zubnu kefku 🤣 choroby su otras aj doma.. ale na dovolenke cista hroza 🤦♀️
Chorvátsku sme dali 2.x šancu a poslednú. Vôbec nás tam dovolenky neočarili.
@jenn7 v Taliansku som bola niekoľko krat, na rôznych miestach a nikde nebola reštaurácia, že by mali len pizzu a cestoviny a aj polievky mali vždy rôzne druhy. Nebolo to skôr tak, že iné jedlá boli príliš drahé? Môj muž nie je fanúšik cestovín a nemal problém pri vybere jedál. Naposledy v Taliansku sme mali na viacerych miestach taký kulinársky zážitok, že na to dodnes spomíname.
Ja som mala šťastie aj na Kubu, aj keď rezort bol asi najhorší, v akom som kedy bola, čo sa týka stravy a aj upratovačka kradla, čo sa nám nikdy nikde inde nestalo, ale mimo rezortu sme mali šťastie na dobrých ľudí, mali sme súkromný výlet na starom americkom aute do Havany s osobným šoférom a sprievodcom, Havana bola úžasná, aj v reštaurácií, kde sme jedli bola dobrá strava. Od opätovnej návštevy ma odrádzajú len tie rezorty s otrasnou stravou.
Ja som z tých mala, čo ešte nemala strašnú dovolenku, ale teda v živote som nebola v Bulharsku, Chorvátsku, či ázijských krajinách …. Keď niekde idem, mam do detailov prezreté ubytovanie a jeho hodnotenia a vždy viem, do čoho idem - napríklad keď sme išli do Arizony v lete. Všetci si ťukali na čelo, či sme normálni, ale my sme vedeli do čoho ideme a bolo úplne fantasticky…
@diaszoky Benátky,karneval. Nemalo pršať, ale lialo celý čas, tak sme s igelitkami na hlave hľadali dáke masky, ale skoro všetky boli poschovavane. Turecko - cestou k siedmemu divu sveta ma pichla osa a s alergiou som dostala namiesto siedmeho divu infuzky v nemocnici. Chorvátsko vlakom - nestihli sme prestup v Budapešti, cesta do Chorvátska nám tak trvala jeden a pol dňa. Chorvátsko v stane - neodporúčam ženám pred alebo v prechode, ktoré ťažko znášajú teplá. Von 35,dnu asi 40. Malajzia : prepáčte, tečie iba studená voda. - Ale nám žiadna netečie.- Prepáčte, tak žiadna voda už netečie.. 😁 Jaaj dovolenky sú super, hlavne tie lacnejšie sú často naozaj zážitok. Ani na pinacoladu v Egypte nezabudnem. Pohár sťaby zavaraninovy, v ňom akoby srvátka a teplé to bolo 😝 Niekedy je lepšie ostať na Slovensku. Ako tento rok sme dali krátku letnú dovolenku v Nízkych Tatrách. 10-12 stupňov bolo 😁 Ale nepršalo veľmi 😉 Horšie bolo keď som celé dni hľadala chatu s velikanskou záhradou, ze dnu to môže byť barsjake, hlavne aby sa drobci vybehali, aj som našla, no a vtedy nám lialo nonstop
Este doplnim, na mallorke sme si vybrali mega geriatricky hotel. Nadhernu pieskovu plaz sme nasli v den odletu... Chodili sme okolo nej vecer🙈 hotel sice na plazi, ale zacvakali sme desne prachy za vyhlad na more (z druhej strany bola rovno pred hotelom zastavka). Nabytok desny, ale tak dalo sa... Hotel na plazi, lenze plaz desna, same skaly... Hned prvy den som schytala vlnu do ucha, o 3 dni mi dr na hotelovej izbe robila vyplach ucha a vytiahla 1cm velku riasu... Sluzby hotela boli ozaj na mega urovni, len vybavenie a jedlo teda no, dajme tomu... Povedali sme, ze kasleme na mallorku, ale predsa len rozmyslam, ze by som tam vzala decka... Ale teda niekde k palme...

@mousegirl preco? Bola som 2 krat, mne sa tam pacilo