Najhoršia dovolenka
Kde ste ju baby zazili? Ja v Chorvatsku
@diaszoky kvôli typu pláží... Prvý raz sme mali len akési betónové móla a druhýkrát zas kamene ako pri Váhu. Minulý rok žiadny nočný život. Ostrov Vir totálne nevhodný pre ročné dieťa. Neviem, asi sme vybrali nevhodné lokality, ale zanechalo to v nás takú stopu, ze nikdy viac. Čarovné Taliansko. Konkrétne Sardínia a aj Kalábria môže byť..
Tak za mňa Taliansko, ja to tam proste nemám rada.....ale spomínam tiež na jednu dovolenku v Baske Vode v Chorvátsku, mali sme apartmán, okno bolo do dvora vedľajšieho domu, rovno pred oknom stol a stoličky a vkuse tam niekto vyše dával a fajčil, tak sme mali stále zatiahnuté žalúzie uz v aj tak tmavom prizemnom apartmáne, no to by som ešte všetko predychala, ale v podlahe boli nejaké cervotoce, chrobáky, normálne tam mali dierky porobené a v noci vyliezali, takže nehrozil u mna nejaký dobrý spánok, keď sme prisli domov, všetky veci putovali do "karantény", este tam aj bola špinavá voda...chorvátsko inak milujem, najobľúbenejší je Primosten pre mňa....v Bulharsku som zase ochorela, apartman v hoteli sa nam rozpadal pred očami, vlhka stena od kupelne, z klimatizácie na nas odpadol kryt a to sme boli v dobrom hoteli, napriek tomu rada na tu dovolenku spomínam, lebo bola prvá spoločná s manželom
@diaszoky ako boli sme sami dvaja, tak sa to dalo... Tym, ze som do vody moc nemohla skrz tu riasu v uchu, tak sme to tam obehli kus, muz tam mal kamosku, takze nas po palme kusok povodila... Nas hlavne stvalo to, ze naa vysla desne draho... Ale ja nejako neviem asi hladat. Lebo kazdy ze ake lacne letenky a ja vzdy najdem len drahe... Ale chceli by sme ist... V podstate niekde pri palme by to bolo super... Lebo delfinarium je tam uzasne, mesto tiez krasne... Len musim lepsie vybrat rezort...
@diaszoky tunisko, asi 15 rokov dozadu....
po prichode som si ako jedina blba umyla zuby, dalsie dva dni som prelezala s hnackou, potom zacalo prsat, v tunisku, kde vraj cely rok neprsi, vacsinu pobytu prsalo, bol ramadan, domaci boli vlezli a protivny, plaz pieskova ale spinava, jedlo mi nechutilo absolutne, ku koncu sme boli v zoologickej, kde kdesi na zaciatku sme videli huf os, obisli sme to a ku koncu prehliadky bezal chalan a za nim tie osy, nikdy nechodim s rozpustenymi vlasmi, no vtedy som si rozpustila a tie osy rovno do mojich vlasov, schytala som len dva stipance, odlet nam presunuli z piatej poobede asi na tretiu v noci, odchod z hotela po pol noci, hodina v autobuse, odlet, v lietadle som bola tak unavena, ze mi bolo vsetko jedno a nejake turbulencie ma absolutne neinteresovali. po prichode domov vo vecku diera v odpadovej rure a potkanie bobky po celej kupelni, takze namiesto oddychu som dezinfikovala kupelnu.
U mňa vedie minuloročná 3!dňová dovolenka na Liptove 🤦♀️
Prvý deň, prišli sme sa ubytovať, čakali sme apartmán s kuchynkou, dostali sme kumbal na metly bez kuchyne so skriňou na spoločnej chodbe 🤦♀️ reklamácia bola neúspešná, tak sme sa pobrali do Mikuláša hľadať ubytko. Našli sme.
Nefungovala tv, celý deň pršalo.
Deti večer plakali ze chcú ísť domov 🤦♀️ na ďalší deň sme dostali brušnú chrípku, prevracali a pres*rali sme ďalších 24 hodín, decká si vymieňali lavor, cestou domov autom sme stáli a prezliekali ogrcane oblečenie. Prišli sme domov ako vyflusnuti a tusim sme ešte ďalšie dva dni odspali kým sme sa dostali do normálu.
Popritom všetkom sme si ešte stihli kúpiť na pamiatku dva poháriky, na ktoré keď dnes pozrieme chce sa nám grcať😂🤦♀️
P. S. Dodnes obdivujem manžela ako to odšoféroval domov 😂😬
P. S.
Chorvatsko, prva dovolenka pri mori - este juhoslavia. Cakala som kubu z obrazku v zemepise: biela plaz, palmy... a dostala jazero s travami a vstupom z platni🤣. Mala som 12 rokov. Chorvatsko potom este 3x, vzdy ok. Zakluate je pre mna/dceru korfu. Prvykrat na 3. den teplota, zapal priedusiek, antibiotika, takze zvysnych 9 dni viacmenej na izbe v chladku. Korfu druhykrat, dcera skoncila s rotavirusom v nemocnici na infuzkach. A ja chcem bulhaarsko naopak poschvalit: 1x zornitsa sands, 2x sunset resort. Pytali sme pre nasich (mali 40te vyrocie svadby), aby pri prichode mali na izbe sampus a nejake ruzove lupienky na posteli. Platili sme 1 obyc izbu pre mna s dcerou, pre rodicov lepsiu. Hned na recepcii sa ich pytalu, ci mali anniversary a dostali sme jednu z ich 4 vil priamo pri mori. Boli super, toto by sme sa nedoplatili. Inak, milujem turecky allinclusive👌
ale urcite je to velmi individualne,
lebo prvy krat ked sme boli v chorvatsku - istria/rovinj, tam bolo super, hotel pekny, areal starsi, ale bolo tam vsetko mozne, sprchy na plazi, zamestnanci rano zbierali smeti, takze tam bolo naozaj cisto, jedlo skvele,svedske stoly, maso, ryby, morske plody, prilohy hocijake, zelenina, ovocie, kolace, zmrzlina, mohli sme jest co sme chceli, na ranajky, aj sladke pecivo, aj sunka, vajicka, parky, kava, cas....uzasna atmosfera, vsade hrala domaca hudba, chorvati boli cisty, elegantny a prijemny....
o par rokov sme boli kusok nedaleko - istria/porec, velky hotel, plno zahranicnych, najma europskych turistov, ktory hyrili celu noc, nedalo sa tam spat, jedlo uslo, plaz plna, zle situovana, boli sme tam koncom augusta a poobede plaz zakrykl tien z borovic, tak mi bola normalne zima.
a este raz sme boli v chorvatsku/to si teraz nespomeniem ako sa to volalo, bolo to juznejsie pri krku, ubytovanie v penzione, to by bolo v pohode a domaca varena strava, otras, ochutene cely tyzden v style paprika a cierne korenie a este to vyzeralo ako keby to jedlo bolo recyklovane, jeden den platok masa s ryzou, na druhy den rizoto, presne ta ista chut, jeden den sme mali mat aj dezert, namiesto toho sme dostali asi centimetrovy trojuholnik melona, niektori sme to po par dnoch vzdali a sli radsej na pizzu, delegatka nas odhovorila asi od vsetkych vyletov co sa dalo, plaz bola asi dva metre siroka hned vedla cesty, ked nas v cestovke upozornil, ze tam nie je ruch, tak sme fakt necakali, ze tam nebude absolutne nic, doslova zdochol pes.
Mne ešte napadá výlet do Indie. Boli sme skoro dva mesiace, ale len 2 týždne sme cestovali a samozrejme tam bola kopa krásnych miest, ale raz mi teda stačilo. Vidieť tie zobrajuce deti, psi so svrabom a podobne nebolo nič pre mňa.
Ako bonus bracho kúpil nejaký " výhodný" lístok, ze ved domáci nám poradia lepsie, kde sme cca 200km cestovali skoro 12 hodín vo vlaku, raz sme šli tiež za super cenu aj s kozami a sliepkami ,ale opäť môžem vinit môjho setrneho brata 😂 Všade sme prišli uprostred noci, kde nás akurát zdravili spiace kravy na námestí. V jednom hoteli sme mali pod oknami močiar, kde sa práve okotila diva prasnica a mala malé prasiatka, tak to bolo celkom mile pozorovat 😅 A ako čerešňa na torte som sa z toho nekonečného vlaku kým zase stal v 50. stanici kukala na takého krásneho farebného vtáčika ako zobkal niečo na kolajach...až kým nepriletel daky sokol co ho chytil a začal žrať! Vtedy som si povedala, že už je fakt čas ísť domov 😂
@diaszoky Moja “ najhoršia” dovolenka bola tri roky dozadu, keď som mala ísť s partnerom ( teraz už bývalým) na dovolenku letecky a on ani neprišiel na letisko, a tak som išla sama a užila som si😂…Zlatý😁
Tu sa pripnem 😀
Skusim to skratit :D
Laos bola velmi zvlastna krajina. Napriek tomu ze potrebuju turizmus ako sol ich servis je jedna velka groteska. Prideme do guesthousu, nikto nikde...zazvonime na zvoncek, tak panko nam len zakyve ze mame pockat lebo hral karty nemal cas. ( tak to bolo vsade, bud im isiel serial, alebo obedovali...co oni jedia vkuse ). izby jak z hororu ( a to nie som narocna ).
Rada spoznavam nove krajiny, no cestovanie Laosom bolo narocne. ( 210km sme isli 7 hodin v autobuse ktory bol natlaceny po strop, nikdy v zivote som nevidela ze tolko ludi a zvierat a motoriek sa zmesti do autobusu ). Ale ako celkovo to bolo dobrodruzne, mam naco so smiechom spominat, no nikdy viac 🙂
No a Vietnam, pane boze. Sme isli z Juhu na Sever. Zacali sme "krasnym" ostrovom na juhu .. vsade spina, hnus, smrad ..plaze katastrofa ( realita ina ako fotky ) . Presunuli sme sa do Ho Chi Minh, kde ma okradli. Muz mi dodnes neveri to bolo zorganizovane na nas. Isla som na policiu vypovedat, tak to bola fakt sranda. Vsade sa nas snazili odrbat, falosny taxik ktory nam uctoval 3x tolko, prideme do restiky cena bola 20000 dong za jedlo, no nam automaticky uctovali 40000 lebo vsak vypaseny biely turista tak ceny treba prisposobit. A uz ked ta odrbavaju zakazdym vsade uz toho zacnes mat dost. Vrchol bolo ked sme si rezervovali hotel v Hanoi, pekny guesthouse. Prideme tam a na recepcii nam povedia ze mame plno, a nas vzali do ineho "sesterskeho" hotela. Spina, ryna vsade, smrad izby, vypinac na svetlo visel na kabli ... no katastrofa. No a to mi uz praskli nervy, ja co sa bojim otvorit usta normalne som zletela na recepciu a som zacala po nich vrieskat. A samozrejme mali nase pasy a mudry maly vietnamec nam ich nechcel dat. No som mu ich vytrhla z ruky a isli sme prec. Nakoniec sme skoncili na severe v Sape, kde za normalnych okolnosti je nadherne, no nam to tak vyslo ze sme sli v januari, takze zima a hmla. isli sme na tu turu cez tie polia, a domaci ( deti a zeny ) vkuse za nami, ze oni nam idu robit turistov samozrejme za poplatok. A som ich slusne odmietla ze nechceme a vkuse vkuse mi za patami isli. Uz mi pumpa isla hore a som sa ich pytala ci mi mozu dat pokoj. no otravni boli strasne. POdotykam ze nie sme amateri turisti, no Vietnam nas naucil lekciu :D
Este zazitok z Hanoi, chodili sme stale na pivo do lokalnej restiky na ulici, pivo dobre, strava vyborna... a asi o par dni chodenia tam, som sa vybrala na zachod. Tak to bolo u niekoho doma v byte a wc bol vlastne ani neviem ako to nazvat, ale robilo sa to do odtokovej rury ..a vedla toho polozeny salat , taniere .. veci na varenie ... som myslela ze ma vyvrati :D
@domak2 Ty si iny dobrodruh. India :D som povedala ze keby mi aj prvu triedu zaplatili, a cerveny koberec natiahli by som nesla.
Tak za nás najhoršia dovolenka bola v Jasnej v Tatrách pred 5rokmi. Mali sme dve prepojené izby hneď poniže vírivky, kde sa chodili víriť a kochať všetci z hotela, takže vkuse v tej izbe bolo počuť to hučanie vírivky. Hneď z príchodu sme šli do bazéna a wellnesu, tam super, ale ročná dcérka sa mi nejako nezdala, na izbe som jej pomerala teplotu, že 40,5 … ja že ok, dala som jej panadol, po 5 hodinách 40,5 a to už mi začalo sťahovať riť. V živote sa mi nestalo, aby decku neklesla teplota po liekoch. Mali sme tie dve izby, syna uložili v jednej a v druhej sme my s mužom na striedačku namáčali uteráky a robili malej zábaly. Na druhý deň som celý presedela s ročným dieťaťom v izbe, kde hučala vírivka a zrážala teploty, muž aspoň syna vzal niekam na výlet. Ďalší deň mal furt horúčky, volala som doradu pediatrov v Mikuláši, kto mi vezme malú pozrieť. V poliklinike mi ppvedali v jednej ambulancii, nech ju donesiem. Plná chodba Rómov, ja som povodne z východu a toto bolo bežné keď som bola decko, ale za 20 rokov v BA som na to zabudla. Vyšla sestrička, či tu už sú tí “dovolenkári”, akože my, tak sme šli. Čakala nás extrémne zlatá a ochotná staručká doktorka, ktorá malú nakomplet pokukala, spravila CRP a povedala, že keď chcem, môžem dobiesť aj moč vyšetriť zajtra, ale že ona je na 100% presvedčená, že zuby alebo 6.choroba. Ďalší deň ráno decko bez teploty … komplet vyhádzané. Potvrdené teda, že 6. choroba, malá nasmiata, tak reku ideme kukať krásy Tatier. Jasná jedno obrovské obrovské stavenisko. Všade hluk, búchanie, stavebný bordel, tak som tam bola kvôli tomu nasr*tá a sklamaná, že po tejto skúsenosti ma do Jasnej už nedostane nikto.
A na Teneriffe sme mali hrozný hotel. Strašne tam páchlo z odtokov a výhľad na odpadkové koše, kde každé ráno s veľkým hlukom došli smetiari a začali to vysýpať, plus mala som z výletu do Tatier dva dni pred odchdodom na Teneriffe komplet spálené plecia, lebo som sa nenatrela. Takže boli sme na Teneriffe, ja pľuzgiere na pleciach, tak celá dovča spočívala v tom, že som sa vyhýbala slnku 😂😂😂. Chodila som zahalená jak islamská žena, muž sa pvý deň kúpal, ja som sedela zahalená na pláži alebo pri bazéne pod slnečníkom. Ale toto bola inak perfektná dovolenka, lebo Teneriffe je nádherný. Keďže sme sa nekúpali, neslnili, prenajali sme auto a celý týzďeň cestovali po ostrove a to bolo super!
@lavender273 Toto by som ja neprežila..Celkovo ísť do týchto krajín, by pre mňa znamenalo smrť hladom.. Neviem si predstaviť ako sa triafali do toho otvoru hlavne pri veľkej potrebe..A ten šalát 🤢🤮..
@lavender273 haha, no ako tak čítam tvoje zážitky, zvladla by si to v pohode 😅
@diaszoky Mallorca je super,len treba vedieť kam ísť,precestovali sme ju celú a záleží od preferencií - sever a východ je viac pre rodiny a áno aj pre geriatriu 😅ale pláže nádherné a juh /juhozápad v okolí palmy ,el arenal ,magaluf atď to sú mega rušne časti ,párty ,diskotéky,zabávajúci sa hluční turisti do ranných hodin ....z môjho pohľadu s malým dieťaťom skôr tieto časti nevyhľadávam,ale na výlety fajn,palma je podľa mňa pekná,mám rada ten turistický denný ruch,uličky plné obchodíkov a všade mňam vône ,ale asi len cez deň 😃 ,ale ako ako vravím 100 ľudí 100 chuti 🙂
A môj zážitok s najhoršou dofcou bol v Chorvátsku,ktoré okrem toho milujem,ale boli sme v septembri cca v polovici mesiaca, lokalita nad Zadarom a nasnežilo 🤦🤦🤦🤦 teplota pod 10st ,skrátka prišiel nejaký debilný front a my v ultra krátkym kraťasoch,tielkach ,žabkach a tak sme to po 3 dňoch vzdali ,lebo sme chodili oblečení v mikinach a uterakoch ☠️☠️bolo to asi 15 rokov dozadu,možno aj viac 😃😃
Ked tu tak citam vase zazitky, ma napadlo ako som prvy den plakala na dovolenke. Uz pri kupe mi predajkyna zajazdu ukazovala recenzie, ci som si ista, ze chcem ist do toho hotela. Nukala mi Turecko a ja ze nieee, ja chcem Kretu. Ked sme prisli na hotel a dali nam izbu, tak som sa rozplakala. Vchod z ulice, z chodnika pre pesich, najdalej v ramci hotela, vyhlad na stenu oproti stojacej budovy, balkon taky, ze dieta v pohode podlezie a vypadne. Cca 6 m vyska. Mali sme so sebou vtedy 2 rocnu a 8 rocnu. Poschodovy apartman so schodmi bez zabradlia a na poschodi na urovni podlahy okna bez zabezpecenia. Cize kludne si moze dieta otvorit a vypadnut. Postielka nikde aj ked sme ju mali objednanu. V kupelni mravce, ale ze kopa. Isla som na recepciu aj za delegatkou a prislubili mi na druhy den vymenu. Vecer som lahla do postele a plakala a plakala. Ale vymenili mi na druhy den izbu a ta az na spinavy zaves a kvapkajucu klimu bola super 😀 Nakoniec to bola jedna suprova dovolenka.
Tiez nejak a tak moc zlu skusenost nemam. Trocha sklamana som bola na korfu, no grecko je take, tie hotely sa daju tazko porovnat hviezdickovo napriklad s cyprom alebo egyptom. No pokial je izba cista, clovek nepotrebuje nejak viacej, lebo na dovolenke sa na izbe clovek moc nezdrziava
Pre nas Bola najhorsia jedna dovolenka v slovenskom Raji, v hoteli Mali zvlastny pristup k strave. Prvy den sme.prisli na veceru (svedske stoly) asi v strede toho casoveho intervalu vecere a nebolo tam uz skoro nic. Priloha ziadna, par.kuskov.masa. ochotny personal nam nukal aspon palacinky, no boli sme.prekvapeni. tak to fungovali vsak aj na ranajkach aj veceriach stale. skuseno hostia chodili 10 min pred zaciatkom, Novi neskor, ale Len prvy den. Akoze, narocni naozaj nie sme, ale nemat co jest v hoteli,.ktory je mimo.obce a daleko od obchodov je celkom crazy.
@zuzanka.zuzu práveže my keď sme boli na Kapverdoch, tak služby úplne perfektné, ľudia milí a snažili sa aby sme si dovolenku užili, to každý ti vyšiel v ústrety, ja by som sa tam aj hneď vrátila keby sa nám dalo 😀

@guiseppinka velakrat som kukala na mallorcu no neviem raz mam pocit ist tam ze ved na dobcu nejdem do izby v hotely zit iba prespat na strane druhej by mi vadila asi stara izba tiez sa
Bojim riskovat uz druhy rok odsuvam mallorxu a lacnejsie hotely s rankakami mam strach zo sklamnia