icon

Nekompletné služvy hotela kvôli Covid19

daniela022
25. júl 2020

Mame zaplateny hotel so službami ako wellness a fitnes a tieto sluzby nie je možné kvôli Covid19 využívať. Nejedna sa o porusenie zmluvy o sluzbach? Navyse nas nikto na to neupozornil.

Strana
z2
mondolina
25. júl 2020

@daniela022
A to na Slovensku? Veď už je všetko dovolené.

daniela022
autor
25. júl 2020

@mondolina nie Chorvátsko

kitycat
25. júl 2020

Jaj a ty nesledujes spravy? Zmenit sa moze hocikedy hocico... Ked zatvoria Chorvati hranice nebudes mat ani kam ist... Bookovala si to kedy?

babi81
26. júl 2020

@daniela022 nie je to z uch rozhodnutia, ale z predpisov v ramci momentalnej situacie.ja som bola pracovne v hotely mali byt bufetove ranajky a boli ranajky na izbu si si mohla vybrat zakladne veci.

maciatkolulu
26. júl 2020

@daniela022 ty si myslíš, že hotel to uzatvoril naschvál? Véd ti už písali v inej téme, že treba komunikovať z hotelom a realnw tohto ročne dovolenky sú všetky iné.. Všetky majú obmedzenia a tak, vkuse sa sťažovať a riešiť.. Tak stornuj a hotovo aawd doma

daniela022
autor
26. júl 2020

@maciatkolulu nie nemyslím, ale aj v týchto prípadoch su povinný o zmene služieb informovat a poskytnut kompenzaciu. Uz ma usmernenil pravnik.

hettinka
26. júl 2020

@daniela022 tak ti poviem, aj keby ten welness a fitko išlo, osobne tam nevleziem pre vlastnú bezpečnosť.

marlent
26. júl 2020

@hettinka jej ide o odskodne...

danielinaa
26. júl 2020

@marlent To je jedno. Mna by v momentalnej situacii do chorvátska ani parom volov nedostali

hettinka
26. júl 2020

@danielinaa super, aspoň bude prázdnejšie pre tých, čo pôjdu.

danielinaa
26. júl 2020

@hettinka kludne si chodte. Ludia sa zobudia az ked tu budu ludia umierat hufne ako pred casom v Taliansku. Len vtedy bude neskoro.

maciatkolulu
26. júl 2020

@hettinka vieš ono tu nejde o xy ľudí, ktorí zvysoka kašlú na obmedzenia, ja sa ani nebojím choroby ako takej, ale ak si si nestihla všimnúť vo veľa krajinách prichádza opäť k obmedzeniam a nebude to len robotníkmi co idú do zahraničia na stavby, alebo svadbe a spoločnej oslave... Je to aj dovolenkármi, v AT sú veľké obmedzenia a sankcie a karantény, pre tých, ktorí si zvesela behajú, aj keď to nie je nutné a tupo sa smejú tým, čo nejdu. Sorry, ale kopec ludi prišlo o prácu, ešte aj môžu prísť. Áno, aj kvôli takým, čo si povedia, ja to serem a idem ved si pokycham, po kašlem, vylezim ano, ale štatistiky pôjdu vyššie a vyššie a bude sa to zhoršovať, opäť zatvárať a tak dokola. Môj muž je na Kurzarbeit iuž od marca a bude do septembra, kebyže nie sú podpory od štátu, plus možnosti privyrobenia neska kalí by sme vysoko, ale nie všetci majú také šťastie, ale to niektorí, krátkozraki nevidia. Opäť píšem, nejde o strach z choroby, ale strach o budúcnosť ako takú

hettinka
26. júl 2020

@danielinaa my už dme aj spat. Bolo super v hoteli cistucko, poloprázdne plaze, odstupy samozrejme všade, všade opatrenia, ktoré dodržiavajú prísnejšie ako u nás. Stalo sa, že sme boli aj sami pri bazéne, sami na plazi, sami v restike... Bolo výborne, pohodicka, isla by som hneď zas.
Chodíme každý tok aj 2x, tento rok sme zo zredukovali na 1 dovolenku.

hettinka
26. júl 2020

@maciatkolulu už som zo niekde písala, dnes bola na TA3 relácia, analyzovali prinesené prípady, zatiaľ z HR bol privezených 1 prípad, z BG 1, z GR 0 prípadov. Vláčia nám to Ukrajinci a Srbi, čo tu robia a ešte veľa z Čiech, čo prídu na svadby a rodinne oslavy (napríklad prípad z Myjavy).
Ak chcete sedieť doma, sedte. Nechoďte nikam, hlavne nie do Tatier a na kupko. Tu v meste bol jarmok, síce robili akési opatrenia pri stánkoch, ale všade inde natlačení ľudia, v krčmách plno. To bola fraška a nie opatrenia..

hettinka
26. júl 2020

Inak, dôkazom prísnejších opatrení je, že v HR nie sú dovolené ani fitka, sauny a vnútorne vírivky, tu na sk v pohode idu a tiež tu mame plne aquaparky zahraničných turistov, ktorí môžu byt pozitívni.
Tam musia ruska nosiť casnici aj vonku v plážových restikach, tu má na terase bežne obsluhujú bez ruska.
Fakt som sa cítila bezpečnejšie ako tu. Ľudí menej ako v apríli, keď chodíme cez veľkú noc. Ja to nikomu neberiem, kto sa boji, nech nejde.

luccija
26. júl 2020

@maciatkolulu pred pár mesiacmi si iné písala.Vysmievala si sa aké sú na SK opatrenia, ruška, karantény, že u Vás už kúpaliska otvárate a my panikarime, že máte super systém a muž dostáva peniaze a doma sedi pár mesiacov a skrotla si.Na každého dôjde.

maciatkolulu
26. júl 2020

@luccija nie neprišlo, môj muž má momentálne príjem z prace a privyrába si, takže slušne, rovnako sa nemôžem sťažovať na príspevok štátu-korona geld, tu, ti, ktorí pracujú, aj majú, ale ako som písala, nie všetci a najmä nie na sk. Pokiaľ sa bude behať hore dole, tak sa to bude zhoršovať. My sa nemáme čoho báť, môj muž je poistený, ale čo ti, ktorí nie? Nechápeš? A áno v pohode sa kúpeme a aj na welnes sme boli. 😉Na nikoho nedošlo, my sa vlastne momentálne mame lepšie. Situácia u nás na kupalisku

maciatkolulu
26. júl 2020

@luccija inak teší ma tvoj záujem a tvoja skvelá pamäť na moju osobu 😉, ale reálne sa mame fajn, vyše 35 dní bez ruská, ale hold vrátili sme sa k tomu opäť, ale tak nejako logicky, nap. Deti do 6 rokov nemusia a iné. nastavili prísne podmienky na hraniciach...ale fakt nám bolo fajn, keď bolo zatvorené, úplný kľud a ticho. Len žiaľ ta ekonomika to nezvládne.takto.a tie kúpaliska....

maciatkolulu
27. júl 2020

@hettinka prečo nie na kúpaliska?

hettinka
27. júl 2020

@maciatkolulu to vaše je prázdne, ale keď som videla, čo sa dialo tu v Žiline, alebo príspevky na FB z AquaCity Poprad, tak hlava na hlave. Odstupy žiadne.
Ešte v júni sme boli v Bešeňovej, naschval cez týždeň, ľudí síce bolo primerane, ale zato samy cudzinec.

Keby zostali zatvorené hranice, že k nám neprídu žiadni cudzinci, zostanem aj ja dovolenkovať na SK. Ale keďže to tu je preplnene Čechmi, je to jedno, kde človek dovolenkuje. Jasne, že by som teraz nesla niekam letecky, už vôbec nie smer Španielsko, UK, severské krajiny...

hettinka
27. júl 2020

@maciatkolulu a navyse, určite je zdravšie vykúpať sa v mori, ako v nejakom prechlorovanom sladkovodnom bazéne. Deti do 3 rokov by sa v bazénoch nemali kúpať vôbec.
Ja som si z mora nikdy nepriniesla chorobu. Z bazénov mykózu bežne.

november1111
Odpoveď bola odstránená
hettinka
27. júl 2020

@november1111 školy sa už plošne zatvárať nebudú. Gröhling to už povedal.

Ty si inak negatívny a zloprajny človek. Mala by si s tým niečo robiť. Možno to máš z tej ponorky doma. Asi by ti bolo treba niekam ist...

november1111
Odpoveď bola odstránená
hettinka
27. júl 2020

@maciatkolulu a ty, kým neskončí cela pandemia, nepôjdeš ani vôbec pozrieť rodinu na SK? Či tu ziadnu nemáš?

hettinka
27. júl 2020

@november111 vravím, začni myslieť pozitívne. Vypni telku a prestaň citat topky.sk

maciatkolulu
27. júl 2020

@hettinka vieš, ono keby tak každý uviazol ako ty, tak sú preplnené plaze a tak, vy na sk ste sa opluvali navzájom, udavali a neviem co, tak potom😊, prečo tie cirkus, keď teraz pohodicka, nič sa nedeje. My sme boli v pohodicke celý čas. Žiadna panika a hysacenie, všetko v rámci rozumu. Lebo, aby malo trojročné dieťa na ústach rusko je zpln kravina, rovnako ako je kravina ho mat na ústach a nos vonku... Nuž a to je realita. Ako školy u nás boli riešené super, otváranie skôr, rovnako škôlky, maturity boli, mne rozum neberie, prečo stredoškoláci nemali školu, k maturita sa nevyjadrujem . Ale ved ok, cestujte a robte ako uznáte... Ty máš miesto iste👏👏👏ako učiteľka, tak neriešia, ale sú aj ľudia, ktorí prichádzajú o miesta, veľa ich prišlo, ale máš pravdu, kašľať na druhých, hlavne, že sú prázdne plaze, tak ficme všetci.

hettinka
27. júl 2020

@maciatkolulu ja som ucka, manžel robí vo firme. Aktuálne bol na 60% doma, aj preto dme išli, že to aspoň teda využijeme, keď už nechodí do prace.
Nás sa nikto báť nemusí, k času dovolenky sme naplánovali aj čas, ktorý budeme doma po návrate, keby náhodou zaviedli karantenu. Doma budeme pár dni dobrovoľne.

My sme kupovali zájazd deň pred odchodom, podľa situácie. Keby bolo plno, nejdem. Povodne sme chceli ist na Slovensko niekam k vode, ale nič vhodne sme nenašli, aby to bolo dobre, cenovo prijateľné, so stabilným počasím a teplou vodou a prázdne.

veronikaszabova
27. júl 2020

@november1111 kedy u nas pribudali 100vky pripadov denne??

mirage
27. júl 2020

@november1111 na SK podla mojich informacii nepribudali stovky denne.
A - nesedia mi datumy - vela ludi je na dovolenke teraz - jul, zaciatok augusta, cize podla toho, co hovoria o dvojtyzdnovej karantene nehrozi, aby kvoli dovolenkarom zatvarali skoly. Tisice ludi su v zahranici pri mori teraz - tu dvojtyzdnovu inkubacnu dobu otocia aj tri krat kym zacne skola.
Inak na tieto nazory je dobry termin - "gaucovy hejt"
@november1111
@maciatkolulu

Strana
z2