Nevydržím dlho na pláži ani kúpalisku
Je tu ešte niekto, kto nevydrží dlho ležať na pláži / kúpalisku, nebaví ho to? Ako sa vysporiadavate s tlakom okolia?
Mám pocit že je to také nepísané pravidlo, že pláže a kúpaliská musí mať rád každý a keď nie, tak je divný. Stretla som sa s rôznymi reakciami od okolia, napríklad sa ma snažili presvedčiť že mám depresiu, keď to tak necítim 😃 Celkovo letné horúčavy až tak nemusím. Aktuálne som na dovolenke, mám tu požičané auto, behám po ostrove, pozerám rôzne miesta, výhľady, majáky, prejdem sa po pláži, nejakú 1-3 h denne na pláži strávim, pričom som hlavne vo vode, potom sa chladím na izbe pod klímou, čítam knižku, ochutnávam jedlá, ale tak vonku som možno medzi 10 a 18, inak som na izbe alebo ležím na terase na lehatku a pocuvam sum mora pri kavicke, knihe, krizovkach, mobile. Takto vyzera moja solo dovolenka posledne roky. No písala som si s kamarátkami a nechápu ma, ich reakcie ma dosť zaskočili. Napr. "to si rovno mohla ostat doma... naco si platis drahu dovolenku... lezat si mohla aj u mna na terase, na vylet sa da ist aj na Slovensku" "to by som radsej ostala doma a usetrila, za polovicnu sumu sa da ist na all inclusive dovolenku" a pod. To ozaj keď neležím na pláži 7 dní od rána do večera tak som divná? Mne tá dovolenka dáva zmysel, oddychnem si, o to nejde, skôr ma mrzí že to spoločnosť nechce akceptovať a nemyslím len tieto kamarátky, ale už som sa s tým stretla veľakrát aj predtým. Aj na kúpalisko keď idem s niekým, tak buď idem na vlastnom aute aby som tam bola len chvíľu, alebo keď sme tam celý deň tak ku koncu už som mrzutá lebo mi to tam už vadí a to beriem že nechcem obťažovať okolie svojou zlou náladou, tak som to začala riešiť tak že chodím zvlášť autom a keď sa na to cítim, tak sa zdvihnem a odídem.
Zasadne svoj cas travim tak ako mozem a ako mne vyhovuje. To co si o tom myslia ostani ma nezaujima. Ked tebe nevyhovuje vylihovanie na osuske, tak nevylihuj. Je to tvoj cas, tvoje peniaze tak ho trav ako tebe vyhovuje a minaj na co ty uznas za vhodne.
Ja zas nechápem ľudí, ktorí sa celý deň škvaria na slnku a potom sa tvária aká super dovolenka. Nerozoberala by som s nimi detaily keď to tak prežívajú.
@anonym_autor nie si divna, mame to podobne. Pobyt pri mori je u mna hlavne o plavani, vyletoch a citani knih. Navyse, ja zvycajne nie som vobec na plazi medzi 12-15h., co sa tiez ludia divia.
Neznasam to. Na dovolenke travim na plazi max. 2 hodiny (dobre, odkedy mame deti tak mozno aj 3, ale viac ani nahodou). Ja nechodim primarne k moru kvoli tomu, aby som sa kupala a smazila na slnku, ale kvoli tej morskej klime a prostrediu, restikam, zakutiam... aj keby som do mora vobec nevkrocila, tak to prezijem. Na kupaliska nechodim vobec, to sa nepremozem ani nahodou.
@anonym_autor neries
Ja som na plaži vždy pod slnečníkom na lehátku a čítam si, lúštim krížovky a sudoku. Cielene sa nikdy neopaľujem, ani nikdy nečinne neležim.
Medzi plávaním a relaxovanim na lehátku niekedy hrávam hry, ak sú k dispozícii - Ping pong, minigolf…
Urobím výlety do okolia, medzi tým jedlá, pitie v reštike, alebo priamo na pláži…
Ak sme na poznavacej dovolenke, záplávame si a ideme ďalej …
Pre mňa je napriklad nepochopiteľné byť na dovolenke na izbe. Na izbu sa chodíme fakt len vyspať a to je jedno, či sme na pobytovej dovolenke, alebo poznavacej.
Čo robia iní ľudia ma netrápi a ani by som nič nemenila len preto, že niekto to robí inak.
Napríklad v teplých krajinách populárne siesty. Nie je šanca, žeby som si poobede ľahla do postele a hodila šlofika, či len tak sa povaľovala na posteli. Nie som ani malé dieťa, ani nejaká starenka, čo nevydrží fungovať od rána do večera, ale je mi jedno, keď ma niekto potrebu spať uprostred dňa, kým ma neprehovára aké je to fantastické a mala by som aj ja tak fungovať
užívaj si dovolenku tak, ako to vyhovuje tebe a ako si ty sama najlepšie oddýchneš, ja na slnku nevydržím vôbec, je mi zle z tepla a zo slnka sa mi vyhodia bolestivé vyrážky, kedysi som zniesla viac... ale more ako také milujem, aj keď mne stačí prechádzať sa popri, nemusím sa kúpať
párkrát som sa premohla kým bol syn malý
Dovolenka je o tom, že si konečne môžeš dovoliť robiť len to, čo chceš ty. Je to tvoj čas, tvoja pohoda, tvoj oddych, nie oddych podľa predstáv kamarátok. Moja sestra napríklad celý deň neodíde z lehátka . Ráno sa tam natiahne s knihou a večer ju takmer musíme odniesť. A vieš čo? Ona je spokojná, my zase inak. Každý z nás si pod oddychom predstavuje niečo iné. Keby sme boli všetci rovnakí, bola by to hrozná nuda.
To je úplne v poriadku. Každý má vlastnú predstavu o dovolenke. Nerieš a urob tak ako to cítiš.
@anonym_autor prečo by si bola divná? mňa to tiež nebaví. Keď ešte ide niekto s deťmi tak ano, tie spravia zábavu ale ležať celý deň na pláži alebo pri jazere a nič nerobiť, mrle by ma zožrali. Ja som skôr výletový typ, popozerať, pobehať, navštíviť čo sa dá a čo ja chcem vidieť. Takisto môžeš ty im odvetiť že kúpať sa môžu aj doma vo vani.
Ja by som zas preležala na pokojnej pláži celé dni. Veľmi rada pozorujem hladinu, vlny, čajky. Mám rada ten ľahký vietor, vôňu a zvuky okolo. Milujem ten dotyk slnka, potrebujem sa vyhriať na celý rok. Ale musí ísť o pláž, kde je minimum ľudí, nie vreskot a tlačenica.
Každý to máme inak a ja by som kľudne šla s tebou. Ja budem leňošiť, ty skúmať okolie a večer si dáme pohár vína na terase. Mňa reči iných nezaujímajú. Každý má právo žiť svoj život podľa vlastných predstáv.
Chodíme k moru veľmi často a takmer nikdy len tak neležím na pláži. Moja mama dokáže aj 3h, mňa už po 15min mrle žerú.
Toto nie je pre mňa a je to v poriadku. Rovnako tak je v poriadku, keď niekto celych 14 dní leží na pláži.
@anonym_autor ja tam roky nechodím. Nenávidím leto, nenávidím, že po hodine som červená ako rak, nenávidím cudzie bacily nechutné🤣proste fuj nie.
Kedysi zamlada som vydrzala na priamom slnku cely den. To uz nehrozi, aj to slnko je uz ine, viac skodi. Teplo mi zacalo vadit, ale rada sa kupem, idem na drink, v tieni citam. Nikdy som ale s nikym neriesila ako to maju oni, ved kazdy mame ine predstavy o relaxe... nebudem niekde trpiet len preto, aby som nebola oznacena za cudnu.
Som na tom rovnako a podobne reci ako tlaky okolia neberiem. Ak by som mala zakazdym riesit co si kto mysli a povie zblaznim sa. Robim ako vyhovuje mne a ty tak rob tiez.
treba popracovat na sebavedomi a sebahodnote ked sa ta dotyka to, co si myslia ostatni o tvojom sposobe travenia dovolenky. nespochybnuj sa kvoli priblblym komentarom.
ja to tiez neznasam a s tlakom sa nijako nevysporiadavam, kedze ho necitim - este aby som sa zamyslala nad tym kto si co mysli o mojej dovolenke, ani nahodou.
Ja neznášam vylihovat na pláži a moja akčná 10 ročná dcérka by mi to ani nedovolila🤣. Pred dvomi týždňami sme sa vrátili z Turecka a veru dáke vylihovanie na pláži si ani nepamätám 🤣
ja napr. rada ležím na pláži - ale pod slnečníkom, neopaľujem sa ... no a? nech si každý robí čo chce ... nie, nie si jediná čo neleží na pláži ...
a na kúpaliská vôbec nechodím ...
@anonym_autor som na tom podobne, ideál je ísť na dovolenku sama, alebo s človekom, ktorý je rovnako nastavený, ako ty. Pre mňa je čas na pláži dlhsi ako tri, štyri hodiny denne, zabitý čas. A absolvovať to viac ako päť dní za sebou, samovražda. Kamaratky chápať nemusia, ty nie si povinna niekomu niečo vysvetlovat
@anonym_autor ja mam opačný problém. Viem ležať aj celý deň, ale do vody nerada chodím. Nemám rada vlny, piesok medzi prstami na nohách, kamene, ani keď na mňa v bazéne špliechajú 🤣 divná som skôr ja.
Dovolenka pri mori to su jedine dni, kedy mam pokoj a klud, nikam a nic nemusim. Kedze cez rok som stale v pohybe, na dovol.len oddychujem, lezim na plazi v tieni, plavam a jem. Ja chodim k moru kvoli moru, pamiatky ani vylety ma v tom teple nezaujimaju. Jedine vylety na rozne plaze, tie musia byt🙂
Citam sice len zaciatok ale ja na kupaliska nechodim vobec,tie sa mi uplne hnusia a co sa tyka dovci pri mori tak po 3 dnoch sa nudim. Samozrejme akceptujem ju lebo sa prisposobim mojim chalanom a potom zas idu oni na ,,dovolenku" podla mojho gusta. Niekam do velkeho mesta na par dni. Mam rada rozruch . Lenosenie ma bavi tak 1-2dni. More vobec , asi 3x som si namocila nohy na tej poslednej
Jeden clen rodiny nedokazal pred rokmi prekusnut ze som nelezala na plazi 12hodin ako to maju zauzivane oni. Ja zas nechapem ich ale nepytam sa na to. Naco
Neznasam to. Na dovolenke travim na plazi max. 2 hodiny (dobre, odkedy mame deti tak mozno aj 3, ale viac ani nahodou). Ja nechodim primarne k moru kvoli tomu, aby som sa kupala a smazila na slnku, ale kvoli tej morskej klime a prostrediu, restikam, zakutiam... aj keby som do mora vobec nevkrocila, tak to prezijem. Na kupaliska nechodim vobec, to sa nepremozem ani nahodou.
@diewcatqoo toto si ani neviem predstavit, byt pri mori a nevkrocit do mora. A nie je teplo pri tych aktivitach?
@anonym_autor nechodím na pláž ani kúpalisko, je to pre mna stratený čas lezat na lehátku a nic nerobiť. A čo si myslia druhí ľudia mna netrápi
Ja tam vydržím aj celý deň. Ale chcem vidieť aj destináciu. Tak to striedam. Čo trepú tvoje kamarátky, ťa zaujímať nemusí. Tvoje peniaze, tvoj čas.
@anonym_autor my sme tiež pre mnohých divní, lebo zase dovolenku trávime väčšinou v horách, na turistikach a vkuse počúvame, že za tie peniaze môžme mat more. No nemôžme, toto nás bavi
Vôbec si nevšímaj co hovoría kamošky sa divím ze sa nad tym vôbec pozastavujes tvoja vec tvoje prachy presne tak by som strávila dovolenku aj ja ,lebo ma nebaví vylihovat na slnku😀každému vyhovuje niečo iné keď mi je horúco idem na izbu do klímy mne napr.nevyhovuje hotel kdesi v púšti ďaleko od civilizácie all inclusive to by bola pre mňa klietka radšej mám hotel v civilizácií kde môžem niečo vidieť pochodiť a jesť v miestnych reštauráciách
veď takto trávi dovolenku kopu ľudí

v živote v dospelosti sme neležali na pláži celý den a na kupalisku som bola naposledy hadam ako decko. každého je h...o po tom čo ja robím na dovolenke. jedným uchom dnu, druhým von. keby som sa mala pozastavovať nad tým, čo druhí ohovárajú moj a náš rodinny život tak sa z toho scoknem a skončím fakt v depkách.