Obavy z prvej dovolenky pri mori so synom
Ahojte, mame 8 rocneho syna a ešte nikdy sme s nim neboli na dovolenke pri mori. Chceli by sme ist tento rok, lenze cim viac sa to blíži tým viac mam obavy. Vravi, že lietadlom sa boji ist, že radšej ostane doma u starkých a my nech ideme s mužom sami ale to samozrejme nechcem. Dalsia vec, neviem si predstavit ako bude tu dovolenku tráviť. Je celkom živý, potrebuje mat okolo seba stale kamarátov keďže je jedináčik. Ako vydržali vaše deti na dovolenke? Rozmyslam či sa ten tyzden nebude nudiť keď budeme vacsinou len na pláži alebo pri bazene. Ake mate skusenosti vy?
Hľadajte dovolenkové rezorty pre rodiny s deťmi, aby tam boli tobogány. Vezmite notebook a na kľúči nejaké rozprávky keby sa veľmi nudil. Pozerajte takú dovolenku, kde sú animátori, bude tam aj program.
Celkom zvláštna otázka, neviem čo riešis. Moje bolo štastné. Mali sme detský bazén pred hotelom, s toboganmi a chodili sme k moru. Večer promenada a kolotoč, zmrzka, výlet na bike. Tak to rýchlo ušlo, že si na nejaké hračky ani nespomenul.
Nemyslim, ze treba podporovat jeho strach tym, ze ostane doma. A ked si vyberiete dobolenku kde je nejaky klub, animatori atd tak isto nebude sam a nudit sa.
@natalka13 skor to dieta. Aby mal rodic problem ze dieta ide s nimi na dovolenku a co tam s nimi?. Tiez mam 1 dieta a dcwra s nami este v 16tich isla na dovolenku. Sem tam sa pritrafila dovolenka so znamymi ale vacsinou sme isli samy. Ved tam je tolko moznosti. Tak isto ako doma
Dakujem za všetky odpovede, ktoré mi nieco chceli odovzdať. 🙂
A pre rypavych, Ano viem si zabaviť vlastne dieťa ale samozrejme je to iné, pretože tam nebude/me mat povinnosti s ktorými mi pomáha a robíme ich spolu, kamarátov, s ktorými sa casto hra, psa, s ktorým behá skoro cele dni vonku, mozno ani TV ktorú si obcas zapne, atd. A moc sa mi teda nechce brat pol kufra hračiek. Na výlety chodime prevažne take aby boli prispôsobené jeho záujmom.. lego výstava, aquaparky, ZOO, zábavne parky, ihriska, zaujimava turistika…proste veci pre deti. Len mi proste prisla divna predstava že budeme niekoľko dni tráviť skoro cely deň okrem jedenia na pláži… keďže som ani ja dlho nebola na dovolenke pri mori tak som už “zabudla ako to chodí”.
Autorka preto skuste vybrat nieco, kde su aspon 1-2 tobogany… aby mal trosku zmenu pocas dna… ale napr.pre mojich je vacsia zabava, ked su vlny a mozu do nich skakat a jasit sa tam 😀 my sice chodime do rezortov, ale animatorov nevyuzivame… ale mozno toto by bolo pre vas fajn tiez
Moje deti som pobavil vysvetlením:
"Uvidíte, aká to bude zábava. Lietadlo - to je vlastne ako autobus. Veľký lietajúci autobus."
A čuduj sa svete - fungovalo to.
😃
Ja som sa ho snažila " naučiť" , aby videl krásu mora , sčasti sa mi to podarilo , sčasti nie. Prírodné úkazy na prechadzkach ocenil. Ale musela som robiť kompromis, mna bazen nezaujima, jeho ano. Takže sme chodili aj k moru, aj do bazéna. Ale bol to super čas, velmi sa smial vtedy, celé to bolo zážitok. Podarilo sa mi po ( traume) , ktorú zažil, ho s týmto výletom, velmi potešit. Neočakavaj, neplánuj nič, dieta sa pridá, kam pôjdete Vy.
A nie je to skorej tým ,že máš s tej dovolenky väčší strach ty ako on.? Neboj deti sa zabavia , už len to že je niečo nové, zmena prostredia, cesta lietadlom, či autom človeka záujme a núti spoznávať a užívať si nové veci. Nerieš čo bude. Uži si tie momenty . Deti sa prispôsobia väčšinou rýchlejšie a ľahšie ako si myslíme . Hlavne keď vidia že aj rodičia sú spokojný. Ak on nebol ešte pri mori nevie čo má od toho očakávať a na čo sa tešiť, veď to je prirodzené. Nedávaj na výber . Vtedy a vtedy ideme spolu na dovolenku. Nerieš dopredu. A užite si. Dobre bude. 😊
Moji si našli kamarátov na dovolenke
Ja koli 11rocnemu vy,beram hotely aby tam bol aj bazen aj tobogan nejaky. 8Rocna sa zabavi sj cisto v mori ale statsi to chce.vyberiem 3 hotely a ukazem detom kde by chceli. Niekto povie ze idete k moru naco tobogan ze tobogany su aj na sk. Tak u nas v meste nie nechodime daleko do nejakych aqwaparkov. A na dovolenku idem prave koli nim nech si to uziju tak sj takto vyberam. Tohto roku ideme prvy krat egypt hurgada. Ak ked ja by som sla radsej cast marsa matrouh sever tak nejdeme tam lebo tam su len rezorty bez toboganov a 12rocny by sa tam 11dni nudil.
Vyberte hotel, ktorý ponúka miniklub pre deti, tam sa s nimi zabaví, spozná kamarátov. Naša bola tiež v takom klube, keď bola malá a dokonca bola aj sama SLovenka a vedela sa tam zabaviť. Takisto večer v hotel.komplexoch bývajú minidiskotéky, deti po večeri behajú po areáli a spoznávajú sa. Naša nevedela ešte nemecky ani slovo a vedela "komunikovať " svojim spôsobom, 2 hodiny takto bola s malými Nemcami. My sme sedeli na terase pri drinku a len sa pozerali, ako tie deti vedia si veci poriešiť aj bez jazyka. Alebo si vyberte hotel s SK-animátormi.
Môj je podobný prípad a vlani v 7 rokoch prvýkrát letel k moru, tiež chcel dovolenku zrušiť, ešte na letisku bol odutý a bal sa...ale hneď po návrate sa pytal kam pôjdeme dalsi rok. Určite si to užijete, nemaj strach, nové zážitky, nové prostredie. Naš dokázal prekvapivo aj hodinu ležať na lehátku.
No my sme pri mori úplne každé leto, teraz má syn 7 rokov ale aby sa nudil to som nezažila. Doobeda sme chodili na prechadzky, vzal si kolobežku prišli sme v čase obeda, najedli sa oddýchli a okolo 14.00 sme chodili na pláž do večera do 18.30/19.00 hral sa s pieskom, vodou, v okolí boli stále nejaké plážové ihriská, zbehli sme na zmrzku a pod.a večer bol taký unavený z toho slnka že za 5 minút zaspal. A to je veľmi aktívny od narodenia. Na prvu dovolenku sme s ním boli už keď mal 6 mesiacov.
Dovolenka pri mori ale nemusí znamenať ležanie na pláži celý deň, to by som ani nechcela. Veď aj takúto dovolenku viete vybrať tak, ako hocijaký iný výlet prispôsobený jeho potrebám - čiže je tam more plus kopu iných vecí.
Moj 6r sa pri mori nenudil. Celý deň more alebo bazén, prechádzky piesok. V piesku sa veľa hral. Boli sme aj na plavbu na lodi pozorovať korytnačky. Nechýbali mu ine deti, vode sa hral aj so starším synom a s nami, potápal sa, mali sme koleso, nafukovacku vodné pištole atd
Popasujte sa s problemom strachu z letu a o ostatne sa nemusis bat...vypustis k vode do piesku a este budes mat problém ho dostat k stolu aspon sa najest.To clovek - dieta co este nebolo u mora si nevie ani predstaviť co ho caka aka fantazia...teda ratam s tym, ze nebudete niekde na masovej plazi plnej obeznych dochodcov, plastovych lehatok, slnecnikov a pod. Ale ze vezmete veci na snorchlovanie a hen, utekaj chlapce, si voľný
Nikdy sme sa na dovolenke pri mori nenudili....deti to miluju
Ci uz sme boli v rezorte alebo v apartmane/ Boli sme aj na poznavacke, starsieho syna to bavilo, vtedy 7 rocna dcera trpela, este si to nevedela uzit
8 ročný je už absolútna pohoda...čo robím vždy si nájdem v danej destinácií niečo čo sa dá robiť podvečer keď nie je horúco aby aj starší mal program. Nejaký výlet niečo hocičo. Môžem im stačí doobedu poobede tak róbe tri dni a potom už rozmýšľame dmco ďalej.nepanikar. lietadlom už nejdem ani ja🤣
Ja som s deťmi chodila k moru od ich 3 rokov. To, ktoré ešte 3 nemalo zostalo so starými rodičmi. Samozrejme lietadlom, lebo autom je to o život. a ak stihne zápcha... Hračky do pisku boli samozrejmosťou aj pre tie trochu väčšie. Stavanie hradov aj celých miest bola najlepšia zábava. Chodili sme iba tam, kde bola pláž z úplne jemného piesku, z čoho sa dobre stavalo. Najlepší je biely piesok. 8 - ročné dieťa už nepotrebuje hrať sa s dospelým a vytvárať mu program na hranie. Väčšinu času trávi čítaním kníh. 8 - ročné je už úplne samostatné, ktoré netreba stále strážiť, veď ono sa už správa zodpovedne ako dospelý. Medzi ním a 16 - 18 ročným už v zodpovednom správaní nie je rozdiel. Netreba z neho robiť malé, nesamostatné dieťa. Moja ako 8 - ročná cestovala po chorobe za nami lietadlom sama (pod dozorom letušiek) . Radšej cestovala, ako by ďalšie 4 - týždne mala zostať doma a celá rodina pri mori. Tam sme ju už čakali a nevedela si to vynachváliť.
Ahoj ako nakoniec dopadla vasa dovolenka? tiez mame podobnu situaciu len nas syn je o par rokov mladsi
Ahoj ako nakoniec dopadla vasa dovolenka? tiez mame podobnu situaciu len nas syn je o par rokov mladsi
@anonym_a6739e ahoj uplne super, cele dni na plazi, more sa mu pacilo. Potom sme spoznali aj slovenskeho kamosa takze sa hrali aj na izbe cez obed. Dovolenku sme si nakoniec velmi uzili, keby som vedela tak by sme cestovali aj skor
@anonym_a6739e ahoj uplne super, cele dni na plazi, more sa mu pacilo. Potom sme spoznali aj slovenskeho kamosa takze sa hrali aj na izbe cez obed. Dovolenku sme si nakoniec velmi uzili, keby som vedela tak by sme cestovali aj skor
@anonym_autor A kde ste nakoniec boli?
@anonym_autor A kde ste nakoniec boli?
@anonym_ae1138 sveti vlas bulharsko - hotel paradisse beach … odporucame vsetkymi 10timi
Nadherna plaz, krasne ciste a teple more, malinko ludi, krasny luxusny hotel priamo na plazi, s nadhernym vyhladom na more.
@anonym_ae1138 sveti vlas bulharsko - hotel paradisse beach … odporucame vsetkymi 10timi
Nadherna plaz, krasne ciste a teple more, malinko ludi, krasny luxusny hotel priamo na plazi, s nadhernym vyhladom na more.
@anonym_autor Tak super, ze ste dobre vybrali a mali krasnu dovolenku 🙂

@belllinka ja som písala ze sa nekupeme ? 😂 zade tu ma niekto.problem s čítaním 😂