Od akého veku sa kúpalo vaše dieťa v mori?
maminky odkedy ste uz davali babatko do mora? teplota vody 22-23.C mi pride strasne malo.
Prvy x dcera v mori 10m bolo teple 28C voda v omane pacilo sa jej. Tiez sme mali aj ten maly nafikovaci bazenik v tieni. Syn skocil do jazera prvy x v 16m do 17C vody nevadilo mu ze je studena ani vlny ale to ze siel ku dnu ako kamen. 😂2x sa ponoril a stacilo mu. Deti vodu miluju, No 4m skor nejaku teplejsiu v bazene. Take co uz vedia stvornozkovat si to uzivaju viac .
@amelie2017 krasna rituša mala 😍kde je Ta plaz ? Vyzera dobre .
@elizabet173 🤣
@elizabet173 v tak teplej vode sa Mne zas akoby horsie plave. Ale nie sme cely den pri mori ako kde v mexiku ano mm nechce ist mimo rezort . Na Floride chodime do detskych muzei atrakcii. Mala kazdy vecer vzdychne “best day ever.” Ale pacilo sa jej aj na Svk vela sme chodili do vodnych parkov, Tuto zimu uz sa bude dat niekam ist.
@beata_k lekaren mas uplne vsade dokonca aj rezortoch a aj lekari su... Okrem toho pokial to nie je extremne vazne, ze treba nemocku, tqk vies sadnut do auta a si za par hodin spat.. ja som bola so sebou raz u dr... Ale je pravda, ze pred dovcou som bola u dr, lebo som mala mega silnu laryngitidu a tam ma desne rozbolelo hrdlo.. absolutne ziadny problem... A ani v lekarni... Vlastne teraz si spominam, ze aj na dalsej som potrebovala dr, lebo hned prvy den som schytala riasu do ucha. Na recepcii mi zavolali dr, ta prisla, spravila vyplach, dala lieky... V lekarni mala teta vacsi problem pochopit, ze chcem aj tehu test ako lieky... Pokial nejdes do dzungle, tak pohoda...
@miadi puerto de pollensa, mallorca. Skvele miesto na dovolenku s malymi detmi.
@beata_k s malym deckom by som do turecka nesla... Prave kvoli tomu
@amelie2017 tam som bola 😃ale uz davno 😅
@elizabet173 ja to mam tak isto ako ty 🙂 a nerozumiem rybam, tak sa medzi ne netrepem. Mne by sa tiez nepacilo, keby mi daka velka prisera vtrhla domov a okupovala mi tam moj priestor. Tak sa citim ja v mori :D ze som vtrhla rybam a ostatnym vodnym zivocichom na ich uzemie. Respektujem vodne zivocichy, tak ako vsetky ine, ale nie sme kamosi, tak nebudem k nim na navstevu chodit predsa :D :D moj muz sa uz s tym zmieril, ze aj ked ideme na dovolenku k moru, tak on si zaplava, ja ho pockam pri brehu (pritom ja plavam velmi rada a dobre, ale staci mi, ze sa okolo mna suchne nejaka riasa ci rybka a ja uz chytam soky a utekam na breh :D) a zaplavam ai dosyta v hotelovom bazene. Ale tak ako pises, pre mna je byt pri mori zabity cas. Akurat co mi je horuco a som vysolena. Ked niekam ist, tak spoznavat kulturu, nie sa opekat na plazi :D ale nie je to vobec bezne, ty si prvy clovek, od ktoreho pocujem rovanky postoj k moru ako mam ja.
@elizabet173 pre mna je najdrahsia dovolenka na Svk ., letenky na Hawaii su lacnejsie😞vo vode som vela koli malej ale Aj ona rada chodi na vylety na safari muzea atrakcie. Restauracie 😀Do Egypta by som tiez nesla ani zadarmo 😁stacilo pred 12r ked ti tam este bolo ok a Sli sme lodou botel po Nile po pamiatkach to bolo fajn no uz to davno nerobia..
@elizabet173 je vela ludi co nemaju radi more .. neplavu alebo len maju radsej les kopce. Nie si sama.
@elizabet173 znama z filipin nema rada more ani teplo 😀s detmi ide k jazeru az tak o 7pm cela naobliekana s dazdnikom.
Mne pri takychto dilemach vzdy napadne pripad toho dievcatka malickeho, po ktore musel letiet vladny special do Egypta.
To ozaj potrebuje Vase stvormesacne dieta dovolenku pri mori? Ktovie, co by Vam.ono samo na ten napad povedalo....mozno nieco ako maminka, prosim, zostanme doma. Ja mam rado pokoj, ticho, mliecko, spanok a tvoju naruc bez sialenych napadov...
@kikk a co napriklad liecive ucinky morskej vody a morskeho vzduchu?
pokoj, ticho, mliecko, spanok, aj naruc si predstav, ze dietatko ma rovnako tam ako aj doma.
dovolenka pri mori nie je len hlucny rezort, ako si to mnoho matiek tu na koni predstavuje.....
ale lepsie asi len sediet doma v tichucku....
@annninka suhlasim 👍 ja beriem pobyt v chorvatsku ako keby som doma, chodime kazdy rok, ziadne rezorty ale do apartmanu a ta klima, more, vzduch vyborne vplyvaju na zdravie ☺️ A chodime vacsinou nie v najvacsej sezone… tento rok sme boli v marci 😂
K otazke, nas mal nieco cez 7 mesiacov, more malo tak 22-23 st. a kupal sa a velmi sa mu pacilo. On je vodny zivel, nevadi mu ked ma voda aj 20st 🤷♀️ Ale 4mes. by som namocila len nozicky…
@annninka a dopravovat sa do toho pokojneho rezortu asi budu carovnym prutikom alebo Arabelin prsten simsalabim👌🙈
O ucinkoch morskej vody ani na sekundu nepochybujem, ibaze si treba zvazit ci miera rizika neprevysuje mieru prospesnosti....v takomto veku, samozrejme a za sucasnej situacie. Ale tak ci tak, je to na rozhodnuti samotnej matky aj keby sme jej tu vsetky anblok krutili hlavami....
@kikk tak moje deti boli male uz davnejsie. rovnako, ako doma sa ti moze nieco stat, moze sa aj v zahranici.
a myslim, ze to sa nebavime o sucasnej korona situacii.
my do rezrotov vobec nechodime. vsetko si hladame sami. a dopravime sa letecky. ziadny velky zazrak, ani nic zdlhave. .a prave s malymi detmi sa cestuje lepsie, nez s vacsimi. co to mam pocestovane...
@nikazuz my tak chodime do spanielska, kym boli deti skolkari, sli sme tiez v septembri, v maji atd, mimo hlavnej sezony. teraz uz musime iba v lete.
@kikk ja neviem, nam cesta do juznejsej iblaszi trva cca 7-8 hodin autom, kto je blizsie aj 5-6 hodin. Niekotri cestuju z BA do KE 4-5 hodin a to je v pohode. Praveze tak male babo cestu prespi, to uz mojho 5rocneho musim zaujat dacim v aute 🤷♀️ Ale presne ako pises, kazdy ako uzna za vhodne 😉 mam kamosku co byva v taliansku a ta s babatkami (ma uz 3 deti) od narodenia cestovala na SK a nemaju s tym problem (900km).
@kikk myslim ze babatku je uplne jedno kde bude mat u pohodu, ticho a mliecko, ale maminka si potrebuje rano a vecer v mori zaplavat, oddychnut a s rodinou porelaxovat v zapadnutom, zabudnutom domceku blizko mora a dlzka cesty-6 h je rovnaka ako k starkej na vychod ;)
@slecnayersinia a hlavne si zabudla, ze ak ma starsich surodencov, tak ma smolu... Lebo prvemu sa rodina prisposobi, ale druhe a dalsie sa uz musi prisposobit rodine
4 mesiace a veľmi sa jej to pacilo

@elizabet173 hah taka teplota je u nas v Great Lakes maximum 😃a je to fajn ked je 27C+ a to som zimomriva. Mojej malej staci aj 17C momentalne. Je otuzila miluje aj ked ju striekam studenou vodou z hadice. Ja ked vleziem pri mori so vyhriateho bazena potom uz more moc nechcem. 😁ale my sme vo vode cely den.