Odporúčania, tipy a rady pri ceste autom do Ríma

gloglo77
20. máj 2021

Ahojte mamičky. V lete sa chystáme (ak situácia dovolí) do Ríma autom - štyria dospelí - cca 10-14 dní. Mužska čast tam už bola (studovali tam 2 roky) ale bolo to už dost dávno. 😉

Chcem sa opýtať:
🍕 Čo by sme nemali vynechať na trase Orava --- Rím ?
🍕 Kde by ste odporúčali dat si prestávku, ubytovať sa a niečo pekne vidiet (mame len jedneho vodiča)
🍕 Čo by ste odporučili vidiet v Ríme a v okolí okrem tých základných pamiatok (samozrejme, že na tie sa ja najviac tesím)
🍕 ... nejaké rady navyše

😘 Velka vdaka vopred za vsetky rady a komenty 🙂

missviolet
20. máj 2021

V ramci okolia Rima je uzasna atmosfera v tisicrocia starom zrucaninovom meste Ostia Antica, bol to kedysi vyznamny, velky pristav. Aj ked bol Rim plny davov turistov, tu som stretla asi 8 ludi za 4 hodiny - je to vyslovene zrucaninove mesto ktore doslova o javujes, vojdes dovnytra nejakeho domu, objavis sochu ci staru mozaiku...vyborna atmoska uplne. Super je si zobrat veci na piknik, su tam luky atd. Urcite sa raz vratim

jaja1979
20. máj 2021

@gloglo77 aj my tak plánujeme, ak sa bude dať... Ubytovanie máme dva dni pri mori v caorle cestou tam, aj cestou späť a v Ríme 4 noci. V Ríme odporúčam Camping in town, super camp priamo v Ríme. Už sme tam raz boli, je to cca 15 minút metrom od Vatikánu, všade sa dá dostať busom a metrom, autom v meste neodporúčam (lístok na tri dni vtedy stal 15€ a dal sa kúpiť priamo v campe). Je tam aj supermarket blizko, v campe je bazén, restika... Rezervovala som cez booking, majú bezplatné storno, takže v najhoršom prípade zrušíme a je to. Chceme pochodiť najdôležitejšie pamiatky, dokiaľ to našich pubertiakov bude baviť...

jaja1979
20. máj 2021

@gloglo77 ešte som zabudla... Ten camp sú bungalovy pre štyroch až piatich, každá dvojica má svoju kúpeľňu, kuchyňa je spoločná, aj terasa, klimatizované. Ideálne bývanie na 4 dní. Parkovanie rovno v areáli.

gloglo77
autor
20. máj 2021

Naši manželia su greckokat.knazi, takze budeme byvat v kolegiu. Ale vdaka za tip. ❤

loginexistuje
20. máj 2021

my sme robili taky trip dvojtyzdnovy mali sme viacero zastavok sla by som na noc smerom do Bibione tam pridite rano okupete sa v mori po obede do benatok alebo padovy preziet si mesto v noci presun do Asissi tam by som si dala dve noci mozno bez toho to nedate s jednym soferom je to tam nadherne a potom presun do Rima z rima sa da urobit gylet k moru odporucam Netuno a spat smerom na janov pozrite uzasne toskanske pobrezie a cez alpy spat rakusko domov zastavit sa v salzburgu napisem ti ked budem na pc aj co pozriet v rime

suesi29
20. máj 2021

@gloglo77 Ahoj my sme boli takto autom v r. 2017. Prestavku sme si dali pri mori v oblasti Lignano. Ale po ceste sa mi velmi pacila oblast Villach a Tarvisio (teda ako si dobre pamatam ze sa to tak vola) boli to skor take hornate oblasti. Takze keby som isladruhý krat autom tak by som si radsej dala prrestávku tam alebo Benátky a potom z toho Lignana sme dosli do Rima tiez jeden šofér.

lulu0123
20. máj 2021

My sme boli v 2010 autom po Taliansku.Odporucam nejaky dobry bedeker a vybrat co vas zaujima.My sme boli:
Benatky, Maranello-muzeum Ferrari, Bologna, Florencia, Rim, Siena, okruh oblastou Chianty v malebnom Toskansku a nakoniec zasluzeny dvojdnovy oddych pri mori v letovisku Castiglione della pecsaia na zapadnom pobrezi Talianska, cestou domov este kratka zastavka v Pise.
Urcite odporucam Toskansko.Tie kamenne mestecka,vsade vinice.Nadhera.

janyka17
20. máj 2021

Ak si chcete pozrieť aj Benátky odporúčam ubytovať sa v okolí Eraclea mare, prípadne Caorle..A potom zo San Doná di Piave vlakom az do Benátok (Venezia Santa Lucia) Do benátok sa autom nedostanete..Vlakom je to najpohodlnejšie a stihnete aj pláž aj Benátky. Potom tiež vo Florencii jednoznačne !

ivka225
21. máj 2021

Neviem, ako vam to vyjde casovo, ale ak pojdete velmi skoro rano, mozno by bolo zaujimave prenocovat v Orviete, je to nejakych 100km pred Rimom a stoji za pozretie.

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz