Odškodné za meškanie letu
Máte niekto skúsenosť a vymáhaním odškodného od leteckej spoločnosti za meškanie letu nad 3 hod. či už individuálne, alebo cez tým zaoberajúce sa firmy? Išlo o let českou leteckou spoločnosťou na dovolenku do Turecka s cestovnou kanceláriou. Ďakujem za názory.
@fokuska mne najprv let.spolocnost napisala, ze mali tech.poruchu a blablabla, tak som im odpisala, ze to mali mat pre ten.pripad nahradne lietadlo.Inak ktovie ako by som skoncila, ak by som neoslovila tu statnu instituciu( ziadna provizia ani nic podobne, je to ako ochrana pasazierov), az ked to zacali oni riesit, tak zrazu otocili, a pritom sa jedna akoze o jednu z naj spolocnosti( s cim.nesuhlasim)
@bsp39 ahoj, ci mas narok na odskodne je otazne, pretoze narok pada v pripade mimoriadnych okolnosti, za ktore aerolinie nemozu - co podla mna opiti cestujuci su. Ale skusit to mozes. Moji rodicia ziadali o odskodne priamo Travel service (meskali 12 hod). Na ich stranke vyplnili kontaktny formular, dovod kontaktu uviedli meskanie lietadla. Treba tam presne uviest cislo letu, planovany cas odletu a priletu a skutocny cas, mena cestujucich. Spolocnosti trvalo asi 2 mesiace, kym na mail zareagovala, ale priznali rodicom narok 300 eur na osobu. Zo zakona mali narok na 400 eur na osobu, ale spolocnost na akekolvek otazky ci argumenty nereagovala. Kedze v pripade, ze by si najali na vymozenie penazi firmu, by platili firme poplatok, vylaslali sa na to a suhlasili s tymi 300 eurami na osobu. Peniaze im vyplatili do 2 tyzdnov odo dna suhlasu s navrhnutou kompenzaciou.
@bsp39 pisala si, ze meskanie z dovodu poruchy bolo 2,5 hod (teda ziadny narok na odskodne) a dalsia hodina kvoli opitym cestujucim. Neviem, ci sa to moze spocitat - kedze opiti pasazieri su faktor, za ktory spolocnost nemoze. Ale ako som pisala vyssie, urcite si ziadost o odskodne podaj, nic ta to nestoji a mozes tym len ziskat.
Dievčatá, študujem tie veci a našla som toto. Odškodné patrí, ak ste odleteli s viac ako 2. hod. meškaním a do cieľovej destinácie prileteli s dlhším ako 3. hod. meškaním.
@terka_123 Ahoj prosím ťa aj ja som letela spoločnosťou Eurowings a meškal mi let 8 hodin poslala som im poštou formular ale nereaguju prosim ta na aky mail im možem napisať ??Dakujem pekne.
@yuris Dobry večer. Čitala som vašu komunikaciu k meškaniu letov. Na tuto spoločnosť ( https://meskanieletu.sk ) som sa teraz obratila aj ja. Prosim Vas, ake všelijake podklady žiadali ? Treba oskenovať aj cestovny doklad -PAS? Ďakujem za odpoveď
@yuris ďakujem za tip na https://meskanieletu.sk - fakt milá pani a za mňa maximálna spokojnosť s celkovým priebehom kompenzácie. Včera mi prišli peniažky. Keby nie MK, ani by som nevedela, že sa to dá 🙂
Baby, tak hlásim, ako to dopadlo. 2x maily na leteckú spoločnosť + 1x odoslané podklady v papierovej forme. Nereagovali. ŠOI mi to za necelý 1 mesiac vyriešila. Priznané odškodné v plnej výške 400 e/osobu. Zaslala som bankové údaje, dúfam, že dôjdu aj peniaze😉
Už mi došli aj peniaze. Takže reklamujte cez ŠOI, dostanete odškodné v plnej výške.

https://meskanieletu.sk odporúčam, veľmi mila pani so mnou komunikovala, meškalo nám z Turecka, o 7 týždňov sme mali prasule na účte. Síce poplatok, ale nemuseli sme na nič myslieť, takže super.