icon

Omis - postrehy, rady, tipy

katrinka8
20. máj 2012

Ahojte, zakladam tuto diskusiu napriek tomu, ze o Chorvatsku je tu vela tem, ale je velmi neprehladne v tych vseobecnych temach hladat konkretne informacie. Dufam, ze mi ju admini nezavru.
Chystame sa zaciatkom augusta do Omisu, ak vsetko klapne ako ma. Budeme byvat v dome, cize si budeme ciastocne aj varit. Mali by sme ist 2 rodinky s dievcatkami vo veku 26 a 21 mesiacov. Bola by som rada, keby ste mi napisali nejake uzitocne rady, kde sa da dobre nakupovat , najest sa prip. tipy na nejaky vylet, zabavku pre deti, alebo nieco, co Vas zaujalo, co si vsimnut, comu sa vyhnut a pod. Alebo aj nejake uzitocne rady ohladne cesty, ako sa najjednoduchsie dostaneme do ciela 😀 (mame v plane ist na noc, aby deti spali - dufam, ze to nebude len zbozne zelanie 😀 ) Dakujem 🙂

Strana
z3
bodka70
27. júl 2013

ahojte, my sme sa v stredu vrátili z Omiša, bolo tam fajn, tiež sme nebývali priamo v Omiši ale trošku za ním, boli tam ako všade v Omiši pieskové pláže. Bolo tam super, v podstate za Omiš je okolo rieky Cetiny obkolesený obrovskými skalnými kopcami, takže samotný Omiš je natlačený okolo prístavu pri rieke a zvyšok sa ťahá ako špageta - skaly, pod skalami natlačené apartmánové domčeky, hneď cesta a za cestou úzka pláž. Výhoda - všetky apartmány sú blízko mora a pláže. Nevýhoda - to jediné mi v Omiši vadilo - k pláži sa dalo ísť len cez frekventovanú cestu, na ktorej si to valili autá, autobusy a motorky.

bodka70
27. júl 2013

pridávam foto z pláže, kde sme chodievali 🙂. Inak, my sme išli na blind a vhodný apartmán pre 5 člennú rodinu sme našli cca za hodinu. 😉

bodka70
27. júl 2013

tu je ta pláž 🙂

obcansr
28. júl 2013

moj názor Omiš je pekný len ako mesto ale pláže ma škaredé, ja by som tam už vobec nešla, my sme boli pred rokom na 4 dni a nikdy viac, radšej sme išli mimo Omiš nám sa tam nepáčilo vobec , na pláži sam špak , tráva uschnutá pridávam pár fotiek , ked sa budete chciet ubytovat v Omiši najprv si prezrite pláž či sa vám páči my sme to neurobili a to nás najviac štvalo, tak sme radšej išli na pláž kamienkovú do Pisaku alebo Dugi Rat 🙂

bodka13
28. júl 2013

@katarinkac ahoj ..my tam chodíme iba k jedným(stále k tým istým), ale u nich je potrebné si rezervovať ubytko niekedy v septembri-novembri na ďalšie leto ....iných poradiť neviem 😒

katarinkac
29. júl 2013

Dobrý deň, vďaka za reakciu a kontakt by ste mi vedela poskytnúť, aj keĎ pravdepodobne majú plné, ale tak preistotu....VĎAKA a prajem príjemný deň a všetko naj... 😵

katarinkac
29. júl 2013

@bodka70 Dobrý deň, ďakujem za reakciu a prosím Vás kontakt náhodou nemáte na majiteľov, kde ste boli ubytovaná s rodinkou? Prajem príjemný deň a všetko naj...

katarinkac
29. júl 2013

@obcansr Aj všetkým čo sa vyjadrili k mojej otázke, veľká vďaka a prajem príjemný deň a všetko naj.... Kontakty - prosím Vás, by ste mi na ubytovanie vedeli poskytnúť? Potešila by som sa veľmi.

obcansr
29. júl 2013

@katarinkac no my sme hladali na blind ale ak nechcete moc pekné a luxus tak skuste cez stránku villaankora.com oni majú aj ubytovanie v jednom dome tam sme boli my, ale nám sa tam nepáčilo aj z toho dovodu ledva prejst cez cestu , same auta tam chodili a pláž bola škaredá,

katarinkac
30. júl 2013

@obcansr Ďakujem za odpoveĎ, typ a tiež odovzdanie skúseností. Prajem príjemný deň.

ivankamirka
17. apr 2017

Do Duče ideme v auguste 4-krát. Bývame oproti kempu Galeb. Asi dve minúty peši je OD Studenáč. Na piesočnu pláž je to asi 3 až 5 minút.Nie je to tam preľudnené ako napr. v Baške vode kde sme boli v 2006. Manžela som preto nemohla dostať do CR. A teraz ho nemôžem dostať z Omišu😜.Každý večer ideme do prístavu asi 25 minút. V prístave je aj kamienková pláž. My do Omišu chodíme kvôli piesočnej pláži.

kondaska1
17. apr 2017

@ivankamirka presne to iste, chodime tam pravidelne a do duce, odtadial je to vsade kusok aj do mesta aj na piesocnu plaz a tie nocne prechadzky v meste milujem 😊

ivankamirka
17. apr 2017

Toho roku chceme zažiť pirátsky večer v Omiši 18.8. Na videu to bolo zaujímavé. Videli ste niekto ?

katka0123
28. jan 2018

Ideme do Nemiry. Kusok od Omisu. Ubytko uz mame zajdnane 50m od plaze, po schodoch. Mate niekto skusenosti? Popripade tipy, kam sa pozriet? Nejake detske atrakcie?

lily14
26. apr 2022

@katka0123 ahoj,môžem sa opýtať ako tam bolo aj keď už to bolo dávno? A čo pozerať a detské atrakcie? Dik

kondaska1
26. apr 2022

@lily14 ahoj aj my sme tam chodievali, ale este ako bezdetný par. Velmi záleži kde si ubytovana, Omis je rozťahaný. My sme vzdy chodili kusok od centra - Stare Duce a vtedy bola každý večer príjemná prechadzka do centra, po obchodikoch, do restiky. Kedže sme nemali deti, neviem uplne presne povedať, či je tam dobre detske vyžitie. Asi zaleží aj aké staré deti. Uplne pre male detičky som tam ale nevidela nič, čo si spomínam. Pre vačšie, su tam tenisové kurty, vodné atrakcie, skutre, na velkom parkovisku bývali kolotoče, dali sa podniknut výlety, splavovanie Cetiny, alebo výlet lodou na vedlajší ostrov. More je pre deti super, ja som vždy bola na pláži kde bol uplne pozvolný vstup do mora, dlho-predlho sa pomaličky more zvažovalo, takže super na plavanie alebo učenie plavania. Ale toto sú roky dozadu, naposledy sme boli ked som už bola tehotná, čiže 8 rokov. Odvtedy sa určite mnohé zmenilo.

kondaska1
26. apr 2022

No a samozrejme, kusok odtial je Makarska a tam sa dá isť tiež, alebo na druhý smer zase Split, takže pozerať je čo

lily14
26. apr 2022

@kondaska1 ďakujem a voda teplá?

katka0123
27. apr 2022

@lily14 ahoj, my sme zial koli operacii jedneho clena rodiny nesli do Omisu. Cele ame ti zrusili. Neporadim.

Strana
z3