Oplatí sa dovolenka v Chorvátsku?
Asi sa niekoho dotknem, kto je milovník Chorvátska. Nechcem kritizovať,lebo ja som tam osobné nikdy nebola, ale zaujíma m, či naozaj sa oplatí po finančnej stránke dovolenka v Chorvátsku. Zrejme ano, keďže rok čo rok húfy Slovákov tam cestujú. Prosím vás, kto ste tam boli koľko vás vyšla dovolenka... samozrejme aj s nákupom keďže si poväčšine varia sami. ja som jednoznačne za dovolenku letecky s All inclusive. Mne slovo dovolenka vychádza zo slova dovoliť si..a ísť nabalena s jedlom a tarigat sa autom 12 hodín tak t sa fakt musí oplatiť..🤔🤔🤔🤔
@panelacikova jaj a plus mame ENC box. ale aj to som tam zaratala.
@simonah73 prečo práve o 63 viac? 😀
@perthes my sme boli predc3tyzd s 2 deťmi 2r a 6r...ja 26tt...neviem si s malými deťmi predstaviť all inclusive, boli sne raz keď syn mal 3r...otras...nechcel jest v daný čas, večera neskoro, hladný bol, pomimo sne museli kupovať no uzas fakt...plus behať z plazi ma jedlo no to nie už viac nie až keď budu deti staršie okolo 13r...
No a teraz sme boli v Chorvátsku, apartmán od plaze 100m vyšiel bas 680e, pekný moderný, samostatné 2izby...
Blízko lidl ,pekáreň, trh s ovocím zeleninou, centrum 700m veľké mesto s prístavom, Ruske koleso,restiky, zmrzky palacinkaren trh atď atď
Varila som, vzala z domu už uvarené zamrazené, sli sme do restiky 3x asi no super ja si nesťažujem
Ceny podobne ako u nás asi o 20 30 centov niečo menej dokonca niečo viac
Olej 3,20e
Maslo 2,70
Mlieko 1,10
Kopček zmrzliny 12kun al to je veľký kopček...
Jedli sme ráno keď sme vstali uvarila som rýchle jedla napr ryby,cestoviny,prsia na stave ryža...z domu buchty parene,plnenu papriku,pecene kura...
Večer deti napr palacinky v meste, na pizzu sme boli atď a manažovali sme si to samy
Na stravu,atrakcie,vláčik mestsky ,darčeky domov,hračky deťom dáždnik sme kupoval na plaz,lopty, dokopy minuli okolo 600e nato
Na naftu plus mýta 170e
Dokopy cca1500e
Pre mňa jedna z top dovoleniek.
Záleží od toho, čo kto od dovolenky očakáva. My chodíme na 14 dní a to si neviem predstaviť sedieť v jednom rezorte, na jednej pláži. Decká sú zvyknuté ráno si pospať a byť dlhšie hore, takže nas by All inclusive časovo obmedzoval. My na dovolenke nevyvárame, varíme viac menej rýchlovky a aj to manžel na 70%. Chodíme do Chorvátska už 10 rokov, odkedy boli deti malé, takže v reštauráciách by sa dennodenne nenajedli, a deti sú dosť vyberavé. Na začiatku sme si nejaké potraviny nosili z domu, teraz už len to, čo tam nezoženieme. Ceny podobné ako u nás, tiež tam majú Kaufland a Lidl. Najprv sme boli piati a teraz už šiesti. My keby sme chceli ísť letecky na 14 dní, to by sme sa nedoplatili. . My sme minuli maximálne za 14 dní 2200€ (tento rok asi viac, kvôli cene paliva) Apartmán pre 6 osôb do 80€. Ale dá sa aj za 200€. Dovolenka v Chorvátsku môže byť aj lacná aj dráha. Ja potraviny ani veľmi nepočítam, lebo aj doma musíme jesť. Ja Chorvátsko milujem, more väčšinou krasne čisté, chodíme na menej zaľudnené miesta, po Chorvátsky sa dohovorím a keby sa niečo stalo sadneme do auta a ideme domov. Hlavný rozdiel je aj v počte osôb. Či idú dvaja, či rodina s deťmi. Ísť letecky 6 osôb na týždeň, tak to radšej mesiac v Chorvátsku.
@perthes nie kazdy je stvoreny pre all inclusive rezorty. Mna koprivka chyta,ked si mam predstavit,ze som niekde v rezorte a teraz co. Pre mna slobodomyselneho cloveka je najlepsie ist autom a byt si kde sa mi zachce. Tento rok ame zvazovali ist letecky do rezortu,ze vyskusame a bez starosti budeme mat,no aj tak sme sa rozhodli,ze ideme predsa autom. Podla mna je to aj o zvyku,taka nejaka poistka,zadne vratka,ze sa vies kedykolvek vratit,keby nieco.
@perthes milujeme to tam. Prešli sme si niekoľko krajín, Chorváti sú nám mentalitou najbližšie. Páči sa mi ich pohostinnosť, uctivost a európske nastavenie života. More je čistucke. A áno, chodíme autom napriek tomu, že aj do Chorvatska sa dá letieť. Najprv kvôli tomu, že v prípade choroby detí sa jednoducho zbalim a o osem hodín som doma, nie v tureckej nemocnici na infúziách. A teraz, keď už nemáme dojča ani batoľa zas preto, že nám auto poskytuje dostatočnú voľnosť v nastavení od do a môžeme počastoval okolie, presunúť sa….. a nie, nikto z nás nie je odkázaný na chlieb s maslom ani špagety na obed. Aj Chorváti majú skvele reštaurácie ! Pokial Ti ale viac vyhovuje Turecko, sup do toho. Šťastný let a uzi si dovolenku! Dôležité je oddychnut si a užiť si to, nielen “dovoliť si”!
@zuzpap lepšie by som to nenapísala, každý sme iný aj mne oveľa viac vyhovuje krásna čistá pláž v chorvátskej dedinke a veľký apartmán s vlastnou stravou ako All inclusive v Turecku, Tunisku, Bulharsku či Egypte.
inak mimochodom all inclusive resort ešte neznamená, že tam musíte sedieť a nevychádzať z hotela a nespoznávať okolie.
@simsalabim vidíš? To som opomenula. Alergológ či imunológ Ti povie, že nič lepšie, ako kombinácia more a píniové lesy na alergiu, oslabenú imunitu či astmu nie je.
@panelacikova lebo ta prva suma bola taka co som si pamatala zaokruhlene a potom som pozrela do suboru, kam to kazdy rok zapisujem, hold uctovnik sa vo mne nezaprie, na vsetko mam tabulky 😂
Ja nechápem prečo by som sa mala do Chorvátska trepať nabalena s jedlom.. Chorvátsko je normálna civilizovana krajina, ktorá má potraviny na každom rohu a dokonca aj kartou sa dá platiť 😅
Je to nádherná krajina a hrozne má hnevá že si niektorí ľudia myslia, že sa tam oplatí chodiť len kvôli blízkosti a má to tam byť pomaly zadarmo, lebo niekto raz vymyslel slovné spojenie "slovenské more".. chodíme do Chorvátska dlhé roky, boli sme aj vo vnútrozemí a milujem túto krajinu.. (možno je to aj tým, že mám juhoslovanské korene) ale nikdy som nepočula ešte na žiadnu krajinu toľko hejtu tento rok ako zrovna na HR (nemyslím len túto tému, ale tak celkovo).. nerozumiem tomu.. nech chodí každý na dovolenku akú chce, ja zase neznášam All inclusive aj keď na to mám 😉 ale nemám chuť niekoho presviedčam že to je zle.. a koľko má vyšla dovolenka tento rok? Netuším, nerátala som to.. nakúpila som tam týždenný nákup ako doma, platila som podobne, benzín stal podobne a minula som určite viac akoby sme sedeli doma lebo sme si užívali krásne mesto..
@panelacikova V Bulharsku sme boli raz a stačilo! Do Chorvátska chodíme roky, teraz ideme ako celá rodinka 6.x. Pre mňa vyhráva Chorvátsko. Chodíme autom. More čisté, apartmán sme mali 4x rovnaký - krásne čistý a cenovo veľmi priaznivý. Teraz ideme do väčšieho. Vždy sa stravujeme aj v reštike, ale si aj varíme. Aj domáce trhy využijeme - ryby a tak. To si v Bulharsku neviem predstaviť, boli sme v Primorsku. V HR vždy pobeháme krásne historické mestá a miesta. Fungujeme podľa seba. Ubytko vždy na pláži s výhľadom na more. V Bulharsku to bol dom na dome, výhľad tak cez ulicu. Ľudí neúrekom. A tie bulharské kúpeľne sú kultúrny šok! Každý má to svoje. 🤷
@elizabet173 no neviem. My sme boli v Španielsku tento rok a minimum ľudí. Pozrela som okolité mestá, pochodili sme všetko čo sme boli a za 4,5 hodiny som z domu bola v hoteli.
pre mňa je Chorvátsko "keď už nič, tak aspoň to". Posledná možnosť, keď už človek nevie, čo od dobroty, poprípade ako my minulý rok, keď sa s puberťakmi bez očkovania nikde nedalo. Aj to nám stačilo zasa na 7 rokov. A to máme pochodených veľa krajín pri mori od Európy až po Áziu. Aj v Chorvátsku som bola hádam aj 10x. Cesta autom je utrpenie, človek sa len desí, aby neboli kolóny či nebodaj nehoda.
@heni79 neviem, o akých kúpeľniach hovoríš, asi o priváte. ja som porovnávala rezorty, ktoré sú v cestovkách viac-menej hodnotené v katalógu rovnako, ale rozdiel obrovský. a teda my sme mali kúpeľňu parádnu v hoteli.
Chorvatsko je uzasne, skvele, krasne. A celkom drahe 😁. To uz davno neplati, ze lacna dovolenka, skus tam ist napriklad do hotela😁. Podla poctu osob a dni tam stravenych, podla toho ci hotel alebo apartman, dovolenka nas vysla ale vzdy viac ako 2000 eur. Chybaju mi ale lepsie sluzby. Bola som Taliansko, Spanielsko Grecko, no Chorvatsko ma proste svoje caro. Vona mora a piniovych lesov, moznost kazdu chvilu vidiet iny kut. A predsa mas stale pocit, ze si ako doma. A ak treba, kedykolvek sa domov vratis. Je smiesne mysliet si, ze dovolenkari v HR tam chodia nabaleni jedlom 😁, jednak tam mas na kazdom rohu obchod a predstav si, existuju tam aj restauracie, aj all inclusive a dokonca, neuveritelne, v tych restikach je mozne dat si aj ranajky. Prekvapena co? 😂
Ja patrim k tym, co maju radi HR a radi sa tam vracaju. Pochodili sme uz Tunis, Egypt, Turecko, Taliansko, ale HR je taka nasa srdcovka. Zakazdym ideme na ine miesto, vzdy si robime vylety do okolia. Stravu mame kombinovanu - nieco z domu, nieco z restiky, ale teda netrepem kvantum jedla, rezne a pod. 😉. Aj teraz ideme coskoro do HR na dva tyzdne, tipujem, ze dovolenka nas vyjde 2500 - 3000e (2 dospeli +2 deti). Ak sa podari, tak koncom augusta mozno vybehneme este na par dni do HR.
A ešte pridám šok - ja milujem s mojím mužom dokonca aj cestu do Chorvátska.. užívame si zastávky, stojíme kedy chceme, kam chceme a jeme kde chceme.. keď ideme z Chorvátska tak si cestou ešte urobíme kopa zastávok.. tento rok to bol Karlovac a aquapark v adamovci.. domov sme prišli o 1dnej v noci, do postelí preniesli spiace deti a my sme mali dokonalý pocit aktivnej dovolenky.. lebo proste premna je dovolenka riešiť výlety po vlastnej osi, nie sedieť v hoteli, jesť, piť a opaľovať sa.. proste to nemám rada.. tohtoročna dovolenka bola úplný top.. a úprimne? Ja by som sa do zadaru aj presťahovala.. fakt..
@jana_eyre_2 lebo to je slovenská mentalita, čo k tomu dodať..Pritom aspoň ja mám skúsenosť, že väčšinou ľudia, čo pochodili toho naozaj dosť ( vrátane nás), si HR veľmi chvália..Pochodit dosť ale nemám na mysli štýl, že dovolenka all inclusive v hoteli v lete, ale cestovanie v pravom slova zmysle, vidieť krajinu, kultúru, život, spoznať mentalitu národa..Poznam niekoľko naozaj vplyvných ľudí, ktorí si môžu dovoliť aj plavbu okolo sveta, čo sa rok čo rok vracajú s rodinou práve do HR na ich krásne ostrovy, ktoré majú..A zároveň poznám x ľudí, čo počas roka jedia pomaly suché rožky, nemôžu si dovoliť ísť ani na výlet za okres, ale na dovolenku v lete idú (mnohí aj na úver)- ale hlavne- letecky a all inclusive, "ať lidi vidí"😂
@jana_eyre_2 vy ste riadne pecky! My teda tiež stojíme, kde príde, ale aquapark má ešte nenapadol
@jana_eyre_2 ja dufam, ze ked pojdeme tento rok na druhu dovolenku do Chorvatska (teraz sme v Spanielsku prave), ze sa konecne zastavime na Plitvickych. Este nikdy som tam nebola 😊. Mne tiez ta cesta nevadi. Dokonca niekedy prestriedam muza. A chodime na noc, takze ziadne horucavy a ziadne kolony ☺️
@jana_eyre_2
@lucinka1988 ja vám napíšem za seba a za muža 🙂 ja som kedysi (tak pred 20-25 rokmi, si vôbec nedokázala predstaviť, že ja by som niekedy šla na dovolenku, kde budem len ležať, odpočívať a opaľovať sa. bola som zdravá, plná energie, vtedy ešte bezdetná, radosť žiť...). prišlo dieťa, starosti, zahltili ma zdravotné problémy, nabaľovali sa diagnózy, do toho aj diagnózy môjho dieťaťa. plus práca, ktorú robím, kde 10 mesiacov v roku som vo veľkých kolektívoch plných kriku - škola 🙂 teraz mám 45, muž o 13 viac. muž pracuje manuálne, denne a má poriadnu makačku.
ako mladý ešte s predchádzajúcou rodinou tiež pochodili rôzne miesta a mestá a mali z toho radosť. tiež keď vládal, bol plný sily a bez diagnóz - ktoré akosi vekom sa tiež nalepili a vedia otráviť život.
teraz sme obaja takí, že čím pohodlnejší oddych, tým pre nás lepšie. boli sme 2x, ako som písala, pred 3 rokmi v CH, teraz v B. oba razy s mojou dcérou, takže až taký extra super oddych to nebol, lebo stále chcela niečo riešiť, tu do mora, tu volejbal, tu toto, tu hento, ako naschvál sme vychytali turnusy, kde boli deti mimo jej vekovej kategórie 🙂 takže sme sa jej akosi na striedačku venovali, akoby bola naša spoločná. a už toto nám stačilo 😀 proste my sme typy, ľahnúť si a dajte nám pokoj 😀
ale ono to ide ruka v ruke s vekom a pošahaným zdravotným stavom, verte mi 🙂
@jana_eyre_2 ja to mam podobne dokonca z nemecka ideme 2 dni 😅a Raz sme isli slovinsko bez dialnicnej, tolko zaujimaveho sme videli 👍 stali sme na pstruhovej farme a jedli sme pstruhy pecene a miestnymi. a Este aj s 2 malymi detmi tak chodime. Pre mna je srdcovka Grecko, Ale s 2 detmi kvoli tomu, ze isli letenky a pozicanie Auta hore volime chorvatsko. Lebo pre mna moc rezort neni, uprednostnujem slobodu, Ale ked Ma niekto Rad all inklusive v turecku je to uplne OK
@panelacikova presne Toto sme sa dohodli z muzom pred par Rokmi, ze ked Budeme unaveni pojdeme all inclusive, zatial som Ho zlomila na Hotel s ranajkami 😂

@panelacikova ok, bolo to az 2463e 😀 je v tom ubytovanie na 7 dni po 90e, tankovanie. my tam teda nejako nechodime po vyletoch, auto sa odparkuje a ak nejdem s domacou na nakup na makarsku tak sme cely cas len tam, strava, s mladsou dcerou si davame miesane napoje v jednej oblubenej restike, ja sex on the beach a ona safe sex, co je vlastne nealko verzia toho mojho 😀 muz popija pivo, urcite nejake nafukovacky, to z domu nenosime, kedze moda sa meni a uz by sa im to co kupili minuly rok nepacilo tak sa kupuje zase nieco ine. minimalne jedna osuska velka ide s nami domov, nejake oblecenie babam alebo mne a plus veci ako potraviny, kupujem tam napr morsku sol do kuchyne a tu potom cely rok pouzivam. cena ubytovania sa nam meni aj ked obvykle mavame tu istu izbu, len minuly rok som boli na prelome mesiacov jul-august, tam maju trochu drahsie ako ked chodievame na konci prazdnin. len starsia nastupovala do novej skoly, novy kolektiv tak som nechcela ak by bola nutna karantena aby nastupila neskor ako vsetci ostatni. tento rok to uz riesit nemusim.