icon

Oplatí sa dovolenka v Dubaji počas ramadánu?

zuzana1199
4. jan 2025

Prosím vás pekne,viete mi niekto povedať ako je to s dovolenkou v Dubaji počas ramadánu? Oplatí sa ísť?

Strana
z2
watermelon
5. jan 2025

Ja som kozy na strome videla aj sa s nimi fotila cestou z Agadiru do Essaouira. Neboli priviazane, svojvolne sa takto pasli.

Inac, odporucam urcite zajst aj do Essaouira, cestou z Agadiru do Marrakeshu, urcite to stoji za to.
V Marrakeshi odporucam riad Ambre et epices, krasny a super napomocny priatelsky personal.

Na trhoch zjednavat, zjednavat, zjednavat. Ja uz ked som nemala nervy, tak som povedala, ze pozriem sa inde a hned bola cena nizsia 😅.

dencii
5. jan 2025

@zuzana1199 my sme boli pred dvomi rokmi v Dubaji počas ramadanu a vôbec žiadny problém, vsetko fungovalo, žiadne obmedzenia, len nám povedali, že mimo hotel (napríklad v obchodnom centre) nemáme na verejnosti jest

kulumulu123
5. jan 2025

@abbey1 ešte sa chcem opýtať ako je to tam s bankomatmi? Predpokladám ze na trhoch a pod sa kartou platiť asi nedá ale ako sú na tom restiky a obchody? Vdaka

rutyruth
5. jan 2025

Dubaj? Myslím ze v takom veľkomeste úplna pohoda. My ideme v marci na Maldivy počas ramadanu na lokalny ostrov. Čiže predpokladám ze z 2 restauracii bude 1 zavretá. Ale aspoň bude dobrý detox 🤣...neboj Dubaj bude isto v pohode...

watermelon
6. jan 2025

@kulumulu123 v Maroku mozes skoro vsade platit kartou (obchody, restiky), z bankomatu vyberies dirhams na platby v hotovosti napr.na trhoch.

zuju2
6. jan 2025

@kulumulu123 všade sa dá platiť kartou,všade majú terminál aj taxikári aj na trhoch.

petraa2022
7. jan 2025

@zuzana1199 uplna pohoda za mna

mandarinka1984
8. jan 2025

My sme boli aj počas ramadanu. Nevýhoda bola,že v menších nákupných centrách bolo len jedlo so sebou,ale v Dubaj malle sa normálne jedlo,dali tam pre turistov také plenty či ako to mám nazvať, proste aby ich nebolo vidieť. V hoteli normálne dávali aj alkohol. Ale na veceriach bola reštaurácia úplne plná, lebo domáci večer oslavujú.

zuzana1199
autor
8. jan 2025

@mandarinka1984 ďakujem 😊

silvia2013
8. jan 2025

@luccija a pritom su take vyborné ceny, ja som našla za 500€ od ck Viva . Len mi skoncil pas 🙂)))))))))))))))))

majkabambulik
8. jan 2025

@zuzana1199 no ja som na potvoru dostala taxikara v Dubaji uplneho radikala s vymytym mozgom-nemal na cele to napisane, zakazal mi ako zene sadnut si dopredu vraj sa mame rozdelit! tak ok no a potom namiesto zavezenia ma do hotela len omielal ze najskor ma zavezie do mešity! Hotel Holiday Inn - manazer tiez pravoverny narobil problemy, lebo vraj som "nedoprevadzana zena od pribuzdneho muza" a toto je jeho krajina a platia tu ich pravidla a on je povinny hlasit mravnostnej policii cudzincov no horor . Navyse cakala som na letisku cca 5 hodin! Lebo vraj boli dolezitejsie modlitby ako to co som si zaplatila! No nikdy viac! Zial ani v takom Anglicku uz nie je zena v bezpeci - Jsou to děsivé podrobnosti o hromadném a mimořádně brutálním, roky trvajícím sexuálním zneužívání tisíců nezletilých dívek pákistánskými gangy v britských městech, především v severoanglickém Rotherhamu.

Podrobné informace o sexuálním násilí v tomto městě obdržela vláda sice již roku 2014, všeobecné pobouření v Británii i jinde však vyvolala až před týdnem zveřejněná zpráva zpravodajského kanálu GB News. Ten na Nový rok informoval o tom, že ministryně pro ochranu dětí Jess Phillipsová se postavila proti tomu, aby se obdobný případ sexuálního násilí, k němuž došlo v Oldhamu nedaleko Manchesteru, vyšetřoval na celostátní úrovni.

Na celé kauze zaráží především fakt, že o problému se vědělo bezmála 20 let, ale zodpovědné úřady nezasáhly. Policie v Rotherhamu výpovědi zneužívaných dívek bagatelizovala.

Ve dvou případech otcové, kteří vypátrali své zneužívané dcery a pokusili se je vysvobodit z domů, v nichž byly znásilňovány, byli po přivolání policie sami zatčeni. V několika případech byly zadrženy i intoxikované dětské oběti za přečiny jako rušení veřejného pořádku a nočního klidu nebo opilství a výtržnictví, přičemž proti pachatelům znásilnění a sexuálního zneužívání úřady nic nepodnikly.

Případy systematického znásilňování mladých dívek organizovanými gangy byly totiž odhaleny v celé řadě míst napříč Anglií, mimo jiné v Cornwallu, Derbyshire, Rochdale, Oxfordshire a Bristolu. Jen v Rotherhamu vyšetřovatelé odhadli počet znásilněných dětí na více než 1400, v Telfordu nedaleko Birminghamu pak na více než tisíc.

Celou záležitost také komplikuje otázka rasové a náboženské (ne)snášenlivosti. Pachatelé byli ve většině případů pákistánského původu, oběťmi bílé britské dívky, vesměs z nižších vrstev. Obavy z toho, že by mohly být obviněny z rasismu, vedly úřady - od policie až po sociální služby - k zamlčování skutečností, ignorování stížností obětí a nečinnosti. Vzorec utajování a apatie přispěl k atmosféře, v níž zločiny mohly pokračovat dlouhé roky. A to je to, čeho se bojí kritici Phillipsové - že jde o další pokus zamést nepříjemné skutečnosti pod koberec jako v Rotherhamu. Kauza nakonec nabyla světových rozměrů, když na ni před pár dny na platformě X reagoval Elon Musk.https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/musk-narkl-britskou-vladu-z-nadrzovani-sexualnim-predatorum/r~730e0b28cd0f11efb2180cc47ab5f122/

kuboma
9. jan 2025

Ahojte, dakujem za skvele tipy. Vedeli by ste prosim odporucit nejake fajn vylety/atrakcie/ miesta?

macka06
9. nov 2025
@kuboma

Ahojte, dakujem za skvele tipy. Vedeli by ste prosim odporucit nejake fajn vylety/atrakcie/ miesta?

@kuboma boli ste v Dubaji cez ramadan?

Strana
z2