Pánska víkendová chata
Ahojte baby. Mám problém/dilemu. Dnes mi muž oznámil, že chcú ísť pánska partia v decembri na chatu. Je to akcia kam chodil dlhé roky so starou partiou. Hrávajú tam jednu kartovú hru - Magic a pijú celý víkend. Pár krát som tam bola aj ja, keď sme spolu začínali, chodila tam vtedy ešte jedna baba, aktuálne chodia chalani opäť sami. Muž tam odkedy sme spolu na celý víkend sám nebol, najskôr začal kovid, potom mu zistili rakovinu. Vtedy šiel len v sobotu na otočku na 4-5 hodín zahrať karty a potom domov. Teraz chce ísť na celý víkend a nezvládam to. Vec sa má tak, že manžel má 62 kíl a pije 1:1 s chlapmi, ktorí majú 90-100 kíl a teda sa dožerie ako prvý. Potom nevie kde je sever a po takejto akcii je 3 dni nepoužiteľný. Neznášam pohľad naňho, keď je opitý a on to vie. Takéhoto som ho zažila na začiatku vzťahu 2-3 krát, vždy na tejto akcii, inak cez rok veľa nepije, ani víno si nechce raz za mesiac k telke dať. Bojím sa a mám stres z toho, že by tam mal ísť a spije sa. Tvrdí mi že nie, že nebude veľa piť a nemám dôvod mu neveriť. Sám by to už dobrovoľne nespravil, ale keď doňho tlačia poháriky, nevie povedať nie :( Minule bol na firemnej akcii, kde si dal 3 pivá, dva pol deci a už vyzeral dosť opito, ale tvrdil, že je v pohode a potom pil ešte niečo málo navyše. Som zúfalá a neviem čo mám robiť. Som ja tá hysterka? Ešte k tomu by som mala mať v tom dátume po KETe a bojím sa, že ak sa budem kvôli chate stresovať celý víkend a vyrevúvať tu, keď on doma nebude, tak to nevyjde :( som jediná, komu vadí, keď ma ísť muž na takúto akciu? Nemyslím si, že sú to akcie, na aké by mali ženatí muži chodiť...
@shannarourk jemine 🙈, presne. Môj muž keď má vypité, tak to je ako IQ húpací koník 🤣. Mne sa vtedy oči pretáčajú ako nikdy 🙄🙄🤣
@janka0215 podla mna by prave onko pacient, ktory do nedavna riesil svoj zdravotny stav na taku chatu, kde sa odreaguje a stravi cas s kamaratmi, s ktorymi dlho nebol mal ist 🤷♀️
a teda ja manzelovi matku robit nebudem, je dospely chlap, ked ide na vikend na chatu s kamaratmi, naposledy bol lyzovat a ja som bola doma so 6-mesacnym dietatom a ozerie sa tam, to je jeho problem, vie, ze musi soferovat domov a vie, ze ziadne take, ze bude nepouzitelny nehrame, rovno po prichode bol s malym 😁
Ja ťa chápem, mne by to vadilo. Nie víkend s kamošmi, ale jeho neschopnosť dospelého správania. Nevedieť si ustrážiť hranicu patrí k 16-17 ročným deťom a nie k dospelému mužovi, nádejnému otcovi. Pre mňa neexistuje, aby sa dospelý človek len tak opil. Prečo, načo? Dať si pre chuť, uvoľnenie, lepšiu náladu, s tým nemám žiaden problém, hoci sama nepijem. Ale nevedieť, koľko mu stačí, aby nebol ako prasa? To je pre mňa tretia cenová a môže to byť aj generál zemegule 🤷🏻♀️ faktom ale je, že si to o ňom vedela a predsa si si ho vybrala za životného partnera, takže jediná možnosť je skúsiť mu naliať trochu rozumu no a potom už len akceptovať svoj výber.
@janka0215 prosim ta a z akeho dovodu by si mala vyrevuvat???? Nie si normalna,cudujem sa,ze este vobec mas muza a nezdupkal od takejto hysterky. Sprav si pekny vikend,zavolaj kamosku alebo podla situacie chod von,ak ti to zdravotny stav umozni. Dopraj mu ten vikend. Ak chlapi sa potrebuju odreagovat. Podla mna ten alkohol je len tvoja zasterka skor mas hrozu z toho,ak tam bude nejaka zena a podvedie ta. Podviest ta moze hocikde,bud mu veris alebo nie.
@thoughtfulweirdo samozrejme, ja ho akceptujem, keď sme spolu začínali, pili sme obaja viac ako teraz, chodili do mesta s kamošmi si vypiť a tak. Mali sme také "mladícke obdobie". Nekdy sme ale nepili nejak extra často. Skôr je táto konkrétna partia toxická. To že nevie povedať nie... je to také kadejaké, bolo to tak niekedy, či to tak bude aj teraz neviem, ale obávam sa toho. Hlavne ho oni pomerne skoro dostanú do stavu, v ktorom už nevie o tom, že nevie povedať nie. Aj my dvaja, keď sme si pár krát spolu vypili, tak som bola väčšinou triezvejšia ako on. On sa chce len občas s nimi zabaviť a neustriehne sa. V každej inej spoločnosti vie kedy má dosť, len s nimi hranice nemá.
@pragmaticka taketo reci a veci sa uzasne citaju pocuvaju pri onko pacintoch ...trosku taktu by hadam nezaskodilo. Sa zrovna tesia za sa z toho dostal 🙁 Urcite toto chcela pocut :(
@marca12 Neviem, či si mala niekedy ket, mne tie hormóny ale nerobia dobre. Naposledy som z nich bola s prepáčením v p*či celé dva týždne a potrebovala som jeho oporu. Dieťa nechcem len ja, takže si myslím, že keď sú chvíle, kedy ho pri sebe potrebujem, či už pomocť s domácnosťou, alebo s psychickou podporou, že by tu mal byť, lebo sme do toho išli spolu. Manžel by ma nikdy nepodviedol, aj predomnou sa ledva na ženy pozrel, aj keď vo vzťahu nebol. Takže toto vôbec nie je náš prípad.
@janka0215 akoze ano po zdravotnej stranke by to robit nemal...ale vies mozno si len potrebuje zmenit myslienky po narocnom obdobi.mozno sa naozaj nezpije.naco sa s tym stresujes? Moj muz nepije ale ked raz za pol roka ide na chatu vyzera rovnako, mame 3 male deti takze takyto ,,vypadok,, je luxus a on si to uvedomuje, ja tiez ze budem 3 dni na nich sama lebo ma sice 100kil ale ked to prezene ko je vzdy a neriresim....zbytocne to rirsis.spetmiogram mu to neupravi a cerstvo po onko, tak snad vie co je dobre co moze co nie.
@maximko25 a ako to sama zvládaš s 3 malými deťmi? Možno hlúpa otázka, ale ideš aj ty niekde na chatu a necháš deti jemu? V tomto mi príde, že má veľa ľudí dvojaký meter. "Chlap chce vypnúť, oddýchnuť si od ženy, od detí". Keby to takto ale ženy robili, neviem, ako by to vnímali...
@janka0215 ano chodime s kamoskami raz za pol roka na vikend same ale teda nespijame sa a nehrame karty🤦♀️moj muz sa o deti vie postarat rovnako ako ja;)a dopraje mi aj tento ,,luxus,, a ked viem ze on chce ist na chatu s chalanmi-absolutne neriesim co tam robi( teraz nemyslim neveru a pod) tak si vymyslim program tak aby som to s detmi v poho zvladla...v podstate kazdy den som s nimi do 17tej sama kym pride z prace takze je to taka rutina.okrem toho chofim pravidelne s kamoskou do kina, na kafe, proste v tomto mi manzel dopraje rovnocenne ako on sam sebe.
Moj manzel chodi na pansku jazdu raz do roka. Ja mu to prajem, nech sa zabavia, opiju, pogriluju. Aj on potrebuje vypnut a ak je toto forma oddychu a relaxu, nech ide.
Mozno aj jemu po chemo a blbom obdobi dobre padne panska jazda.
Ja chodim s babami tiez. A to sme isli ked mali niektore deti cca rok. Cely vikend, 2 noci. Bozske
Kino, kava, vecera chodim bezne.
@janka0215 je to super veru.niekedy som z deti ko, ale treba si to len vzdy povedat.drzim palce pri KET aj vsetko ostatnom kedze asi perny rok mate za sebou♥️a hlavne sa nestresuj s chatou.radsej mu povedz veru svoje obavy ale urcite po tom co pises aj on si potrebuje vyvetrat hlavu....a mozno mu len doveruj ze to neprezene.
Pozri, co oci nevidia, to srdce neboli. Nech ide a uzije si to tam, domov ti uz hadam opity nepride. Moj muz chodi pravidelne raz rocne s kamaratmi na tyzden!!! 😃 keby nebol chodil aj pred tym, ako sme spolu zacali chodit, teraz by urcite nechodil, ale precedens je precedens😃
moj ma podmienku, ked sa chce ozrat pod obraz, nesmie prist domov.. musi prespat inde, nech sa vyhnem tomu vzdychaniu, ochkaniu a nepouzitelnosti na druhy den.. nech pride domov az ked je fit.. ale to len preto, ze mame dieta 🤣 ak by sme nemali, ajaaaaj.. chod si, ja si spravim chill, ci vikend s babami (kua, hned by som sa na to dala 🤣)
@janka0215 ako si to nastavis, tak budes mat 🙂 moj muz od zaciatku participuje na starostlivosti maleho (takmer) rovnym dielom, je tiez rodic, ja osobne som maximalne citliva na "muz ti pomaha" ake pomaha? pomaha mi svokra, muz vychovava svoje dieta - takze moj manzel nema najmensi problem s malym byt (okej mame jedno ale ma rok a par mesiacov), ja chodim s babami na wellness raz za kvartal, castejsie ako muz, kedze sam uznal, ze ja to potrebujem viac a on potom nema doma (vacsinou) frustrovanu a nervoznu furiu, za nas je to win/win
@maximko25 ďakujem 🙂 porozprávali sme sa teraz večer o tom, lebo neviem ísť spať s tým, že to budem v sebe dusiť. Uznal, že to nie je asi partia, s ktorou chce stráviť celý víkend. Pôjde tam asi až v sobotu, zahrá hry, ak budú spití, pôjde domov. Ak s ním bude mať kto hrať, zostane do nedele. 🙂
@janka0215 chapem ta,.ale skus si premysliet ci toto tvoj muz nepotrebuje? Odreagovat sa ? Hlavne....takachoroba...urcite je dovod ze doteraz nechodil na cely vikend a teraz chce. A to ze sa spije.... no viem neprijemne ale jeho to bude boliet. 🤣 mate vztah ale zakazat mu nemozes. Aspon podla mna. ( moj sa ozral pred pol rokom ked sa kamaratovi narodilo dieta odvtedy nepije vobec ...tyzden bol chory .. 🤣🤣🤣). Prezili sme.
@zmrzlinka2021 chlap, ktorý chce ísť na chatu s kamošmi je lahko manipulovatelny? A to vypovedá o tom, že s ním nemá mať deti? Inak si v poriadku? XY chlapov sa ožerie s kamošmi na oslave, na firemnom večierku alebo pri kartách v podniku a sú to super chlapi, muži a otcovia. A je xy mužov, ktorí nepijú, čas trávia v prírode, pri športe a sú to psychopati. Chudáci sú tí, čo sú doma pod papučou a smú robiť len to, čo im žena dovolí inak žiadne deti, žiadna svadba prípadne rozvod.
@janka0215 nebuď histerka, chodil tam roky, su partia, ma za sebou ťažké obdobie, potrebuje reset. Zle bude jemu, ty ho pod vplyvom neuvidíš. Je to raz za rok nie každý týždeň.... Ja so vždy pri týchto panskych jazdách spomeniem na S tebou ma baví svet ... choď s kamoškami na kávu, wellnes, do kina na nákupy a nerieš. Teš sa, že je konečne zdravý.
Ja ta chapem. No ked bol taky vzdy. Tak toto bude robit hoci len raz za rok aj ked bufete mat dieta . Hrozne ze nepozna mieru a ze je potom 3dni zombie. Moj muz mà vselijake chyby ale som rada ze toto medzi ne nepatri. Nechodi sa opijat. Tvoj mà velmi nizku vahu na chlapa Cize on bude tuknuty hnet po prvom drinku. Ale je dospely svojpravny a ked mu toto chyba ku stastiu neostava ine ako mu popriat stastnu cestu. Ty vies ovplyvnit len to akym stylom budes prezivat tie dni bez neho . Je to tvoja volba . Mozes byt doma nestastna utapajuca sa v sebalutosti. Alebo si mozes zariadit lepsi program. Pozvat k sebe bezdetnu kamosku alebo ist niekde do wellness ci k rodicom. Podla toho aky mas budget a na co mas chut. Alebo si uzivat ten pocit ked si sama doma mozes byt cely den v pyzame a pozerat tv jest cipsy v posteli a urobit si avokadovu pletovu masku alebo behat po dome hola .. cokolvek co zvyknes ked si sama. Urob si svoj reset bez neho.
@zmrzlinka2021 Vy jeho manzela poznate??? Aby ste vedeli preco to nieje vhodny partner? Ano nech si najde ineho alkoholika a tyrana to bude lepsie... Prepacte a to sa fakt takuto jednoduchu vec musite pytat na tomto fore? Manzelovi zaprajte pekny vikend a hotovo. Jemu bude zle ked to prezenie.

@pragmaticka ja to mám prežité na vlastnej koži,,,aj tú variantu, že si ide chlap zabehať a zrazu Ti volajú, že mu zlyhalo srdce počas behu....prežil obe, našťastie