icon

Platiť hotovosťou alebo kartou v USA?

7. aug 2025

Ahojte mamičky, ked ste išli do USA na dovolenku, čím ste tam prosim platili, resp. Akou formou?
Odporúčate platiť hotovosťou alebo bude mi tam platiť aj debetna klasická bankomatova karta?
Alebo taka revolut banka? Da sa používať aj ona v USA?
Dakujem krasne za každú radu a tip.

Ďalšia otázočka.
Letenky mam kúpené, poistenie vybavené, čo nám bude este treba vybaviť, poradíte mi?
Dakujem krasne.

Strana
z2
mamina7070
7. aug 2025

Esta to treba a platili sme kreditkou plus dolare na ulici a tak

anonym_7dca60
7. aug 2025

@anonym_autor ESTA

tenerifka
7. aug 2025

@anonym_autor zisti si u svojej banky, ake su poplatky mimo zony euro, ja som sa tak oj... ala v Singapure, mam normalnu Mastercard, ale poplatky za zmenu meny su vysoke. Nastastie po prvej platbe som zamenila hotovost a aj vlk syty, aj koza cela....

guudy
7. aug 2025

@anonym_autor
No, chyba ti tam este ubytovanie a ESTA. 🙂
A prejst si vlastne socialne siete, ci ste niekde nelajkovali protitrumpovske posty ;)
Drzim palce, aby vas neotocili domov na imigracnom.

autor
7. aug 2025
@mamina7070

Esta to treba a platili sme kreditkou plus dolare na ulici a tak

@mamina7070 ESTU uz mame, na základe toho, sme kupovali letenky, kreditku mi zamietli, lebo mam hypotéku

autor
7. aug 2025
@anonym_7dca60

@anonym_autor ESTA

@anonym_7dca60 ESTU uz mam

autor
7. aug 2025
@guudy

@anonym_autor
No, chyba ti tam este ubytovanie a ESTA. 🙂
A prejst si vlastne socialne siete, ci ste niekde nelajkovali protitrumpovske posty ;)
Drzim palce, aby vas neotocili domov na imigracnom.

@guudy ubytko mame vlastne u kamarátky a jej rodiny, takže to neriesim, len vraj so slovenským vodicakom je problem, aj to som pocula, ze otacaju ľudí. No ja protitrumpovske reči nemám ziadne. Fb uz mame prelustrovany, to riešili pri este a ostáva na svk syn 5 rocny, takže snáď je to v pohode. Alebo odporúčam niečo?

skolara
7. aug 2025
@anonym_autor

@guudy ubytko mame vlastne u kamarátky a jej rodiny, takže to neriesim, len vraj so slovenským vodicakom je problem, aj to som pocula, ze otacaju ľudí. No ja protitrumpovske reči nemám ziadne. Fb uz mame prelustrovany, to riešili pri este a ostáva na svk syn 5 rocny, takže snáď je to v pohode. Alebo odporúčam niečo?

@anonym_autor ja som teraz v lete platila kartou s prima bankou a slovenskou sporitelnou. Bez problemov a bez poplatkov.

autor
7. aug 2025
@skolara

@anonym_autor ja som teraz v lete platila kartou s prima bankou a slovenskou sporitelnou. Bez problemov a bez poplatkov.

@skolara tak to je super, no tak budem musieť zistit tie poplatky, resp. Ten revolut je na čo?

tenerifka
7. aug 2025
@skolara

@skolara v USA?

skolara
7. aug 2025
@tenerifka

@skolara v USA?

@tenerifka ano bola som dva tyzdne v Las Vegas

skolara
7. aug 2025

Beriem späť. Boli tam poplatky, ale v centoch.

tenerifka
7. aug 2025
@skolara

@tenerifka ano bola som dva tyzdne v Las Vegas

@skolara tak to je super, lebo vacsina bank a kariet ma mimo EU poplatky. Niekedy to clovrk ani nezisti, lebo mu to prepocitaju kurzom, kde ten poolatok zahrnu (moj pripad), ale tak ja som to zistila

skolara
7. aug 2025
@tenerifka

@skolara tak to je super, lebo vacsina bank a kariet ma mimo EU poplatky. Niekedy to clovrk ani nezisti, lebo mu to prepocitaju kurzom, kde ten poolatok zahrnu (moj pripad), ale tak ja som to zistila

@tenerifka ale prima banka nemala poplatky prave pozeram.

tenerifka
7. aug 2025
@skolara

Beriem späť. Boli tam poplatky, ale v centoch.

@skolara vzdy sa system opyta, ci chces platit v eurach, alebo miestnej mene. Vacsinou je vyhodnejsie v miestnej mene.....

vulka
7. aug 2025
@skolara

@tenerifka ale prima banka nemala poplatky prave pozeram.

@skolara Daj pozor, aby Ti Primabanka neblokla kartu z dovodu, že vycestuješ. Nám sa to stalo na Islande. A bolo to na diaľku neriešiteľné.

skolara
7. aug 2025
@tenerifka

@skolara vzdy sa system opyta, ci chces platit v eurach, alebo miestnej mene. Vacsinou je vyhodnejsie v miestnej mene.....

@tenerifka diky za tip, to som nevedela.🫣 stale som sinto zabudla vygoogliť, keď som prišla na izbu. Jak trúbka.

skolara
7. aug 2025
@vulka

@skolara Daj pozor, aby Ti Primabanka neblokla kartu z dovodu, že vycestuješ. Nám sa to stalo na Islande. A bolo to na diaľku neriešiteľné.

@vulka uz som doma a platila som tam casto.

sisaka
7. aug 2025

@anonym_autor je dobre, že ubytovanie nemusíš riešiť, bez kreditky sa tam nepohneš a ak idete požičiavať auto treba tiež kreditku. Neviem, či slovensky vodičak má info aj po anglicky, ak nie, tak treba IDP (international driving permit - myslím, že sa to na Slovensku volá medzinárodný VP).
Hotovosť je oveľa menej používaná ako v Európe a môže sa stať, že v mnohých obchodoch ti povedia, že berú len karty.

anonym_69aff9
7. aug 2025

Ja pripomeniem, ze ak chces pouzivat nasu, teda slovensku nabijacku a elektroniku vseobecne, tak pozor, treba ti konvektor, maju ine zastrcky ako v EU. A k platbe - mne isla karta od MBank ( mastrecard) uplne v pohode a bez poplatkov, rodicom vsak Visa zo Slovenskej sporitelne nepresla ani raz 😏A to este aj nahlasili v banke poctivo, ze tam cestuju a budu tam,aby im neblokli kartu.

lol2219
7. aug 2025
@sisaka

@anonym_autor je dobre, že ubytovanie nemusíš riešiť, bez kreditky sa tam nepohneš a ak idete požičiavať auto treba tiež kreditku. Neviem, či slovensky vodičak má info aj po anglicky, ak nie, tak treba IDP (international driving permit - myslím, že sa to na Slovensku volá medzinárodný VP).
Hotovosť je oveľa menej používaná ako v Európe a môže sa stať, že v mnohých obchodoch ti povedia, že berú len karty.

@sisaka v usa som bola xkrat bez kreditky. Ani s ubytovanim ani s autom som nikdy problem nemala.

@anonym_autor revolut je fajn, ja mam Tatrabanku a revolut a ako pisem, nikdy som nemala s platbou nikde problem. Revolut ma lepsie kurzy, tak sme prevazne pouzivali ten 🙂
Osobne este odporucam esim v telefone (napr cez airalo alebo revolut) a nezabudnut vypnut slovenske data, moze to vyjst draho 🙂 esim sme pouzivali len na internet.
A ano, mali sme medzinarodny vodicak, paradoxne sa tam pise po slovensky a vyzera to ako zdrap papiera 😆 nastastie to od nas nikto nikde neziadal
Uz len uzit si vylet 👍

sisaka
7. aug 2025
@lol2219

@sisaka v usa som bola xkrat bez kreditky. Ani s ubytovanim ani s autom som nikdy problem nemala.

@anonym_autor revolut je fajn, ja mam Tatrabanku a revolut a ako pisem, nikdy som nemala s platbou nikde problem. Revolut ma lepsie kurzy, tak sme prevazne pouzivali ten 🙂
Osobne este odporucam esim v telefone (napr cez airalo alebo revolut) a nezabudnut vypnut slovenske data, moze to vyjst draho 🙂 esim sme pouzivali len na internet.
A ano, mali sme medzinarodny vodicak, paradoxne sa tam pise po slovensky a vyzera to ako zdrap papiera 😆 nastastie to od nas nikto nikde neziadal
Uz len uzit si vylet 👍

@lol2219 od nás chcú vždy kreditku a vyslovene hotely nezoberú cash. V USA som cca raz ročne, dcéra každé 3 mesiace. Žijem v Kanade. Aj u nás v hoteli vždy pýtajú kreditku.
Debitkou som v živote v zahraničí neplatila.

sisaka
7. aug 2025
@lol2219

Uz len uzit si vylet 👍

@lol2219 a ešte som zabudla, čo sa týka požičovne áut, tiež chceli vždy creditku, takže možno záleží od spoločnosti, ale zatiaľ vždy pýtali credit card.

lol2219
7. aug 2025
@sisaka

@lol2219 od nás chcú vždy kreditku a vyslovene hotely nezoberú cash. V USA som cca raz ročne, dcéra každé 3 mesiace. Žijem v Kanade. Aj u nás v hoteli vždy pýtajú kreditku.
Debitkou som v živote v zahraničí neplatila.

@sisaka okay, tak ja mam inu skusenost, chodievam kazdorocne, na rozne miesta v USA, aj auta poziciavame z pozicovne.. nikdy sme problem nemali a kreditku nemam 🙂 neplatim cash, ale nasou klasickou debetkou.

didush27
7. aug 2025

@anonym_autor ja som mala kreditku a aj hotovosť. A dopredu som banke nahlásila, že budem v USA. Kamoške zablokovali kartu, lebo si mysleli, že ide o podozrivé platby.

tilly
7. aug 2025

Revolut a cash. Väčšinou som platila v hotovosti.

niekto2hy
7. aug 2025

SLSP,365 ma poplatky za spracovanie platby v inej mene ako €.
https://fintechbox.sk/kolko-stoji-platba-kartou...
Ked tak este pouzit Curve.
Kreditnu kartu poskytuje aj Home Credit https://www.homecredit.sk/sikovna-karta

natalka13
7. aug 2025

Revolut ja pouzivam vsade aj v EU.
Mam hypo a nie malu a mam kreditku.
Banka muzovi zavolala ci je v zahranici lebo su podozrive platby v USA.
Hotovost v USA iba na tips sme brali.

ukulela
8. aug 2025

Prešli sme za mesiac USA bez dolára.... všetko kartou. Na požičanie auta bolo treba kreditku. Ostatne som platila mojou debetnou. Ked sa terminál pýta na to, či platiť v E alebo $, tak potvrdiť doláre. ( netvrdím, že tak musíš urobiť, ale v pohode dá sa)
Treba si vybaviť medzinarodny vodičak. Fotka a krátka návšteva dopravného inšpektorátu.
My sme kupovali simky, AT&T, niečo ako mesačný kredit s neobmedzeným dátami aj minútami, tuším 40$. Vieš kúpiť aj dopredu esimku ... takže si premysli, čo sa ti hodí.

Strana
z2