icon

Pobyt v 4hviezdičkovom hotely a dress code na večeru

peptina
11. aug 2018

Ahojte vsetci Mam dilemu mame ist na pobyt do 4hviezdickoveho hotela a na veceru sa treba obliect v kode: smart cassual......akoze ako sa obliect??? Jasne ze nechodim v teplakoch do spolocnosti ale mam rada rifle. No tie asi nemozu byt. Skuste mi nieco vhodne poradiy. 🙂 vdaka

mircalla
13. aug 2018

@eludka Ja som mala tiez minuly tyzden oblecenie spolu za 8 eur - sukna sekac (fakt, je ze som sa tam dlho hrabala, kym som tam daco nasla), top Reserved vypredaj, kolegyne, ze super to vyzera....Vobec to nemusi byt o peniazoch🙂

dskjhfdlkdjhl
13. aug 2018

@eludka a kto rozhoduje o tom, ze kto ten vkus ma a kto nema? Na toto mozu mat rozni ludia rozne nazory😉

yvonlee
13. aug 2018

@mircalla na ranajky je ako vhodne ist ? urcite nechcem ist v teplákoch, aj ked nie su to typicke nike, adidas... no zas celu garderobu tam brat to tiez nechcem....

mircalla
13. aug 2018

@dskjhfdlkdjhl Nejake zakladne pravidla, co sa tyka toho, co si kam obliect, ako zladit farby, jednotlive kusky, co kombinovat a co nie predsa vzdy existovali, bez ohladu na modu. Jasne, ze ked sa mi nieco nepaci, tak sa tomu vyhybam a nie vsetko modne je pekne, ale su proste veci, co su dane. Ak ma niekto trochu vkus, je to u neho prirodzene, ze toto ano, toto nie

@yvonlee S ranajkami by som si nerobila starosti.

bosorkabb
13. aug 2018

@pininka napríklad môj syn chodí v teplákoch do školy bežne. Cíti sa v tom pohodlne, aj keď jemu je problém kúpiť nohavice (je veľmi chudý a vysoký skoro 2 metre) aj keď zopár ich má. Ja tiež radšej volím tepláky ako rifle. Bola som niekoľko krát v 4 hviezdickovom hoteli a do reštaurácie som si obliekla šaty (klasické letné) a manžel nohavice a polo tričko. Dokonca v Izraeli som stretla pani v teplákoch na večeri.

dskjhfdlkdjhl
13. aug 2018

@mircalla pozri, ja toto ovladam a myslim si, ze ten vkus mam a mam ho dobry (podla mna, co vravia druhi, je mi tak akosi jedno), o modu sa dost zaujimam a v podstate si mnoho veci sama sijem/strikujem, takze nie som odkazana na to, co je v obchodoch, alebo co nosi kazda. Ale, absolutne neriesim, co nosia druhi a nedovolila by som si ani komentovat nieci vkus. Samozrejme, ked vidim nieco ako "velka svina, maly chliev", teda o 2-3 cisla mensie tricko a vsetky pneumatiky, tak si svoje pomyslim, ale neriesim a nezaujimam sa, ci to bola Slovenka, Ceska,Talianka-taketo zovseobecnovanie, ze na Slovensku chodia viac dogabani, resp. vo vych. Europe-to mi pripada smiesne, obzvlast, ked si spomeniem na outfity v USA😉

mircalla
13. aug 2018

@dskjhfdlkdjhl Mne to je jedno tiez, ale ked vidim totalnu hrozu, tak si to vsimnem.
Co sa tyka USA, bola som v len New Yorku takze dogabanych ludi som tam nevidela, neviem posudit. Neviem preco riesis, ze ja riesim, ved to snad moja vec, nie? Takze uz sa skludni, este doteraz som to brala, ze dobre vyryvaj si...stacilo uz

bianka532
Autor odpoveď zmazal
mirage
13. aug 2018

@bosorkabb ja nerozumiem detom v teplakoch na vyucovani. Skola je skola, nie telocvicna. Pride mi to nedostojne. Ano, aj pre mna su teplaky pohodlne, ale nechodim v nich do prace.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
mircalla
13. aug 2018

@bianka532 naco sem prispievas, ked ti je to jedno? ja toto nepochopim ako nevinnu otazku, co si obliect niekto otoci pomaly na to, ze ak sa niekto obliect vie je povrchny a podobne. Kam chodis, ci mas dlhy a podobne tu nikoho nezaujima. Uz sme pochopili - je ti to jedno. Ked ti to je jedno, tak sa nerozculuj a necitaj. Tema je pre tym, co im to jedno nie je, co si oblecu

bianka532
13. aug 2018

@mircalla reagovala som na ostatne prispevky a moj typ co obliect som dala...

mircalla
13. aug 2018

@bianka532 Nerobme z ludi, co ich to zaujima a co si vsimaju, co maju ludia oblecene rovno zadlzenych snobov, co minu vsetky peniaze na handry. O tom bol tvoj prispevok, ci nie?

dskjhfdlkdjhl
13. aug 2018

@mircalla nevyryvam, Ty si ma oslovila, ja som Ti len vysvetlila svoj nazor. Naozaj nehladaj v mojich prisspevkoch to, co tam nie je. Ja o ziadne dotahovacky nemam zaujem. Dnes som napr. odpovedala uplne inej kocke a Ty si sa hned ozvala, takze nepis, ze ja vyryvam😉

bianka532
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
13. aug 2018

@mirage ak zoženieš na môjho syna nohavice tak daj vedieť. Buď moc široké v páse alebo krátke na výšku. Bohužiaľ má takú postavu. A to mam prejdene všetky obchody v BA a vo Viedni. Našla som až 2,viac bohužiaľ nie. Ale neriešim, sú oveľa horšie problémy. A je to pubertiak takže on to berie inak.

mirage
13. aug 2018

@bosorkabb rozumiem, pubertiakov v teplakoch mam plnu triedu 🙂 ale aj vysokych co chodia v rifliach. moj brat ma 202 cm a nechodil do skoly v teplakoch, takze kupit oblecenie sa zrejme da.

bosorkabb
13. aug 2018

@mirage na výšku ako tak ale nie na pás ktorý má užší ako ja. To je ten hlavný problém. A kombinácia výška a pás. Na svadbu som mu musela dať ušiť, ale do školy to isto nie,nekradnem 🙂
Ak sa niekomu nepáči nech pozerá inam. Ale to už sme mimo témy.
Inak jeho učiteľka tiež občas príde v teplákoch 🙂 ona je taká iná podľa syna cool 🙂

eludka
13. aug 2018

@dskjhfdlkdjhl no, skor by som sa spytala Lydie Eckhardtovej , ako pumpara, predavacky v potravinach alebo obkladca 🙂, na tuto temu je mnozstvo literatury, da sa dovzdelat, obetovat trochu casu na kultivaciu seba sameho 🙂

eludka
13. aug 2018

@bianka532 nikto Ta nenuti, vec nazoru... 🙂

dskjhfdlkdjhl
13. aug 2018

@eludka ja myslim, ze v tomto smere som celkom slusne dovzdelana, aj casu tomu venujem dost, akurat nemam potrebu posudzovat outfity inych ludi a ani si nemyslim, ze je to potrebne, aby to ktokolvek robil, nic ine som svojimi prispevkami nechcela povedat😉

yvonlee
13. aug 2018

baby autorka sa pytala na dresscode smart casusal, to uz tu bolo zodpovedane. tak by sa aj diskusia mohla ukoncit...

mogaa
13. aug 2018

Celá diskusia je o ničom...vyslovene ked reagujú obyčajné ženy čo sa oblečú na večeru do bežného oblečenia(nie športovo, ale ani elegantne) tak reakcie snobiek sú, že nemajú vkus....ja osobne si na veci nejako nepotrpím - sú to pre mňa len handry, mám iné priority a aj starosti ako sledovať módu - to ...Iste, niekedy sa rada pekne oblečiem, ale nikoho neodsudzujem nech má oblečené čokoľvek - je to len jeho vec....podstatné je aby to bolo čisté, nedošklbané a nedokrvané.....a milé dámy ano, viem čo je dres code - robila som v bankovníctve, takže v práci kostímčeky a v súkromí najčastejšie rifle a tričká....

eludka
13. aug 2018

@mogaa nehovor, že by si si nevšimla, keby nejaka hostka prišla v kaftane cez plavky a gumených slapkach večeru v spomínanom hoteli, len sa tu reagovalo na otázku, netreba zbytočné vášne 😉

eeffka
13. aug 2018

@dskjhfdlkdjhl si ma pobavila s tou svinou v malom chlieve 😂😂😂 vidavam casto a zasnem ze v tom vydrzia.

mircalla
13. aug 2018

@mogaa Tato diskusia nie je o tebe. Ale stale len o sebe. Ved si nos, co chces. Uz to totalne prekrucas a kategorizujes - snobky-nesnobky. Ja nechapem vetu - niekedy sa pekne obleciem. Ved aj ked som oblecena lezerne ci sportovo, to moze byt pekne a moze to byt nie pekne. To nie je o tom, ze elegantne = pekne, lezerne - nie pekne.

mogaa
13. aug 2018

@mircalla ja mám skôr dojem, že táto diskusia je o tebe - o tvojich názoroch a tvojej netolerantnosti.....ja sa držím hesla - ži a nechaj žiť.....ty len kritizuješ druhých a vnucuješ im svoje názory....to že sa niekto rád pekne oblečie neznamená že bude iných kritizovať že nie sú oblečení podľa jeho vkusu....a ano určitým spôsobom si snobka teda minimálne sa hráš na odborníčku v móde čo isto nie si....

pininka
13. aug 2018

@bosorkabb predstav si ze nie len ty mas take dieta, aj moja sestra ma takeho syna, ma 12 rokov a 170 je priserne chudy a navyse ma uplne neproporcnu postavu, dlhe nohy a kratky driek, pas tenucky. Napriek tomu mu kupuje nohavice, chce to len trocha byt vsimavejsi, my sme zapojena cela rodina a ked niekto zbada take nohavice, kupi ich. Inak za par euro mu ich vedia upravit aj v krajcirstve. V zahranici su bezne taketo nohavice aj s upravou pasu podla potreby a daju sa objednat. V dnesnej dobe uz ozaj nieje problem zohnat hocico.

dskjhfdlkdjhl
13. aug 2018

@eeffka rado sa stalo😉

mircalla
13. aug 2018

@mogaa Nie som odbornicka, len mam aspon zakladne znalosti ci malicky vkus, co ty zjavne ani tie zakladne. Ani nie snobka, lebo nosim len konfekciu z beznych obchodov. A ano, vsimam si, ak mi nieco kole oci, co ti zjavne vadi. Vsimam si to preto, ze mam nejake to minimalne esteticke citenie, co ty opat nemas - na zaklade toho co pises. Mozes to nazvat ako chces. Naopak obdivujem pekne oblecene zeny a muzov a nehanbim sa za to. A nie, nie je to najdolezitejsia vec na svete ani nahodou, ani moje priorita, len si to vsimnem