icon

Pobyt v 4hviezdičkovom hotely a dress code na večeru

peptina
11. aug 2018

Ahojte vsetci Mam dilemu mame ist na pobyt do 4hviezdickoveho hotela a na veceru sa treba obliect v kode: smart cassual......akoze ako sa obliect??? Jasne ze nechodim v teplakoch do spolocnosti ale mam rada rifle. No tie asi nemozu byt. Skuste mi nieco vhodne poradiy. 🙂 vdaka

loginexistuje
12. aug 2018

@peptina daj sinklidne co nosis bezne von tam ide len o to aby si nedosla v tielku a kratasoch ci niecom kvazi plazovom z wellnesu uzite si pobyt je tam super

peptina
autor
12. aug 2018

@fokuska ano pozerala som

dskjhfdlkdjhl
12. aug 2018

@peptina tak tam sportova elegancia bude asi naj, rozhodne by som sa nestresovala a tu si mozes par outfitov mrknut. Uzite si to tam😉
https://www.zenysro.cz/blogy/moda-a-styl/na-poz...

mircalla
12. aug 2018

@frerik Nie je to dolezite, ale ked je niekto dogabany, tak ak mas trosicku esteticke citenie, tak ti to mimimalne pride nie pekne. Takisto by sme mohli povedat, ze nezalezi na tom, ako mas zariadeny byt, ci s nejakym vkusom, alebo mas tapety s cervenymi ruzami a k tomu modernu sedacku. Ak nemas vkus, je ti to jedno, pravda

mircalla
12. aug 2018

@mogaa Od modnej ikony mam daleko, snazim sa nebyt modna katastrofa. Vkus bud mas alebo nemas, naucit sa to neda. Mna pekne oblecene baby vedia inspirovat, pekne zariadeny byt tiez, takisto pekna zahrada....nevidim na to nic zle

dskjhfdlkdjhl
12. aug 2018

@mircalla ale uplne najlepsie by bolo, keby sa kazdy staral o svoj outfit a nie o cudzi😉 nemozeme mat vsetci vkus, ktorym vyhovieme kazdemu😉

mircalla
12. aug 2018

@dskjhfdlkdjhl Pytala sa na nazor, co si obliect, dala som...

dskjhfdlkdjhl
12. aug 2018

@mircalla to ano, len stale neviem, naco bolo treba rozvijat to, ze ktory narod sa vie lepsie obliect, ale nemusim chapat vsetko😉

mircalla
12. aug 2018

@dskjhfdlkdjhl ja zase neviem načo bolo dobré písať, či je to dôležité. Ak sa na to autorka pýta, tak pre ňu asi ano

iguaza
12. aug 2018

@mogaa Ako vidíš nie je to obyčajná reštaurácia, nejde tam s deťmi, a nikto jej nič neprikazuje, dáva si poradiť. takže tvoje závery sú mimo

dskjhfdlkdjhl
12. aug 2018

@mircalla ja som ale nikde nenapisala, ze nebolo dolezite poradit ohladom outfitu, nehladaj v mojich prispevkoch to, co tam nie je😉

danula.ch
12. aug 2018

@peptina v úvodnom príspevku si písala, že máš rada rifle, ale tie asi nemôžu byť. Ja si naopak myslím, že kľudne môžu. Alebo potom elegantnejsie letné šaty, pre chlapa nohavice, nie oblekove a kosela. Prípadne aj tričko a športové sako

mircalla
12. aug 2018

@dskjhfdlkdjhl v pohodicke, mozno to nebolo nutne, to uz som sa nechala uniest.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
12. aug 2018

Ospravedlnujem sa za gramaticke okienko, ale ked sa uz zmenil nazov temy, tak sa mohla aj ta hrubica odstranit-ma byt v hoteli, nie v hotely.

meluela
12. aug 2018

@peptina a tak asi chcu povedat ze vyzut pred vecerou zablatne trekove boty a kratase zaspinene od zivice, pripadne ze adidas sustaky v pripade turistov z vychodnejsich krajin 🙂 slusive jeans modneho strihu s vhodnym topom su v tomto priapade ok

mogaa
13. aug 2018

@fokuska tak ja teda chodievam do welnes hotelov a môžem ti povedať že ani v jenom nebola nobl reštaurácia. Je ale pravda že nechodievam napr.do takých Tatier ale väčšinou do kúpelných miest a gro ľudí v týchto hoteloch sem chodí kvôli procedúram a tomu prispôsobujú svoje oblečenie - musí byť pohodlné a praktické, častokrát ideš na obed či večeru priamo z procedúry, prípadne z pobytu v prírode či z mesta. Sú to hoteli či penzióny s prijateľnými cenami ktoré ponúkajú relaxačné procedúry. Ale ano sú aj hoteli vo vyššej cenovej kategórii, kde cena za noc môže byť aj okolo 100eur, takže tam už je oblečenie adekvátne príjmom hostí. Ale welnes v bežnom hoteli využívajú normálni ľudia so strednými príjmami, dôchodcovia(ktorí väčšinou pobyt dostanú ako darček), či bežné rodiny s deťmi. A v týchto hoteloch teda rozhodne žiadne nobl reštaurácie nenájdeš.

fokuska
13. aug 2018

@mogaa Ano jasne su aj take. Reagovala som na to, ze si pisali ze ziadny hotel nema nobl restauraciu ;)

mogaa
13. aug 2018

Ono každý sa tu na to pozerá z iného hľadiska. Iné veci si so sebou zoberie na pobyt mladá 25ročná baba ktorá ide na pobyt s frajerom, iné študentka, či žena ktorá pracuje niekde za pásom a potrebuje si dať do poriadku chrbát.

pininka
13. aug 2018

@mogaa ty si asi nebola este v nejakom lepsom hoteli, pretoze su tam bezne nobl restauracie kde by ta ani nepustili obycajne oblecenu. A je to sucast vseobecnej inteligencie,ze viem ze na urcite miesta sa oblieka urcitym sposobom. A nechapem preco by sa v peknych veciach mala citit nepohodlne, hadam si nikto nekupuje veci v ktorych sa neciti pohodlne. To aj na svadbu uz berme rifle, ved to je tiez len v obycajnej restauracii povacsine.

mircalla
13. aug 2018

@bianka532 @mogaa To vobec nie je o peniazoch, da sa obliect vkusne z H&M i zo sekaca , naopak da sa obliect hrozne za 3000 eur. Ci sa neda obliect ok, ak nemam plat 3000 euro?

@pininka Presne ako pises. Otazka bola co si obliect - debata sa zvrhla na to, ze si oblec co chces, nie je to dolezite. Tak ako pre koho

pininka
13. aug 2018

@mircalla presne tak. Ja napr nepochopim ani deti v skole ktore su tam v teplakoch. Jasne ked sa ide niekde na vylet, alebo v skolke kde sa cely den hraju, ale v skole v teplakoch? Dnes ked su take moznosti ako pises, vobec to nemusia byt drahe veci, len nech to vyzera inak ako bezne oblecenie. Nam jedna profesorka povedala este na stresnej ze ma pocit ze rifle au uz ako monterky a presne to sa z nich stalo. Ja chodim skoro cely den v sportovom, ale akonahle ideme niekam sa najest, alebo sme na dovolenke, na veceru idu deti aj my vzdy slusne obleceni.

eludka
13. aug 2018

@mogaa predstav si, ze by obsluhujuci personal mal oblecene vytahane tricka, letne sportove sandale - v prostredi 4 hviezdickoveho hotela by vyzeral smiesne, ale mohol by si povedat obliekam sa podla seba, ved sa chcem citit pohodlne, oblecenie je o kultivovanosti cloveka

eludka
13. aug 2018

@dskjhfdlkdjhl nejake zakladne pravidla sa daju naucit, a staci sa inspirovat tymi, co vkus maju, nie tymi, co ho nemaju 😉

eludka
13. aug 2018

@bianka532 vkus nie je velmi otazkou penazi, mam znamu, co si dost kupuje veci zo sekaca a vyzera elegantne

yvonlee
13. aug 2018

pridam sa do diskusie, my sa tiez chystame, prvýkrát s detmi do lepsieho hotela, kde je predpisany dresscode na veceru, ale co take ranajky ? deti mozu ist v slusnych krátkych nohaviciach a my s manzelok klasika rifle ? Pri ranajkach dresscode nespominali, ale neda mi to neopytat sa. dakujem.

yvonlee
13. aug 2018

@peptina Smart casual

Zladiť sa v tomto štýle je pomerne náročné, pretože nemáte byť príliš formálne, no ani príliš ležérne. Ideálne bude preto obliecť si sukňu s elegantnejšou blúzkou alebo vzorované nohavice s klasickou košeľou. Podpätky sú v tomto prípade nutnosť.

Páni si môžu dovoliť experimentovať, napríklad farebnými ponožkami alebo moderným tričkom do saka. Vyraziť si v džínsach sa však stále nehodí ani v tomto štýle.

charlie1980
13. aug 2018

Čierne nohavice a nejaká košeľa napr., top s tristvrtovymi rukávmi, s tým určite ešte nikto nič nepokazil. Väčšinou sú priestory klimatizované. Nevidím v tom nič zložité. Ľahká elegancia.

vroni
13. aug 2018

Nuz, ja mam skor skusenost, ze ludua z byvalej vychodnej Europy sa idu zmysit z toho, co si oblecu. Obvykle smart casual v hoteli znamena tolko, ze si nemeckyhovoriaci turisti maju na svoj vypracovany pivny sval natiahnut aspon tricko a damy obut turisticku obuv (lebo inak chodia do restauracie v zabkach a na turu v stekloch) a neprist v plavkach. Vychodoeuropanky natancuju vyobliekane a vymalovane ako velkonocne vajcia. Stvorhviezdickovy hotel nie je nic nobl, je to lepsi standard, nic viac.

fokuska
13. aug 2018

@vroni 5 hviezdickovy hotel v Turecku - vecera ma dress code, podava sa v luxusnej restauracii, casnici v dlhych bielych koseliach, veste, motyliku, v bielych rukavickach. Slavnostne prestieranie, vsetko naozaj na urovni. Nemci v slusnych dlhych nohaviciach a koseliach, Nemky v peknych satach, opatky, pekne ucesane, niektore s krasnym jemnym makeupom.
A potom niektori Slovaci, Cesi, Rusi - vo vycaptanych plazovych slapkach, vytahanom tielku a v kratasoch, zeny v zabkach, kratasoch, alebo minisatach s vulgarnymi vystrihmi, alebo este lepsie v plavkach len s pareom alebo kaftanom 😖