Počas dovolenky synovi skončí platnosť pasu
Ahojte, v utorok ideme na dovolenku do Chorvátska,malemu vyprší pas v strede dovolenky a nový občiansky ešte nedošiel....čo teraz šli by ste.aj tak? Dnes bol mesiac a sms niekde.ze.je hotový.
Očakávaš, že ti napíšeme, že je to v pohode. Lebo mnohí z nás už roky nezažili kontrolu. A čo ak to nebude v pohode? čo ak práve vy natrafíte na kontrolu a budete mať problém? sa vyhovoríš na diskusiu z MK? prečo si tam dnes nevolala a neinformovala sa, čo ďalej? inak aj pri ubytovaní musíte predložiť doklady každého z vás, aby vás mohli prihlásiť na pobyt....
AI pise toto :Ak vám platnosť pasu vyprší počas pobytu v Chorvátsku, nebudete môcť vycestovať späť do svojej krajiny, pokiaľ si neobstaráte nový cestovný doklad. V takomto prípade je potrebné kontaktovať Slovenské veľvyslanectvo v Záhrebe a požiadať o vydanie náhradného cestovného dokladu, napríklad cestovného preukazu. Veľvyslanectvo vám poradí s postupom a pomôže s vydaním náhradného dokladu. Zároveň je vhodné nahlásiť stratu alebo vypršanie platnosti pasu na miestnej polícii.
@anonym_autor
evidentne si rozhodnuta, tak chod, naco tato diskusia 🤷🏻♀️
@tahomi ty by si nešla.ak.vsetko zaplatené a občiansky tu už mal byť.
@renatka100 ani pri vstupe do HR však?
@anonym_autor nie nikde ani madarsko ani chorvatsko, ziadne kontroly nikde, presli sme priamo po dialnici ani sme nevedeli ako, ved je schengen a nemaju preco kontrolovat
@anonym_autor nie nikde ani madarsko ani chorvatsko, ziadne kontroly nikde, presli sme priamo po dialnici ani sme nevedeli ako, ved je schengen a nemaju preco kontrolovat
@renatka100 na to sa spolieham
@pribinak nemali sme.nikam.ist ale ponúkli nám.tak.sme.sanrychlo rozhodli
@anonym_autor este by som skusila ist na policiu kde vam pas robili, a urgovat ich osobne ze preslo 30 dni, minuli rok nam takto na druhy den po urgenciu dodali
@moonlight1210 akého colníkov prosím ťa? Sme v sengheme
@anonym_autor “ akého colníkov prosím ťa? Sme v sengheme”
Aby si napriek tomu neostala prekvapena. Staci, ze maju vyhalsenu nejaku raziu a kontroluju auto po aute. Hoci len formalne.
Chod urgovat novy doklad, alebo teda si ho daj poslat.
Alebo si tu dovolenku este premyslite.
@renatka100 na to sa spolieham
@anonym_autor s deckom by som bez platného dokladu nešla ani do Ostrihomu. Keď to ľudia robia a neznamená, že je to správne a môžeš aj ty.
Strašne neskoro to riešite. Keby si bola v prvej polovici týždňa zavolala na úrad, vedela by si vybavenia dokladu urgovať. Takto v piatok večer nevybavíš už vôbec nič. Môžeš dúfať, že príde v pondelok. Ak je doklad po dátume platnosti, je to ako nemať žiadny doklad.
Môžeš to skúsiť risknúť, a ak budeš mať šťastie, nik to kontrolovať nebude, alebo si dátum nevšimne. Spoliehať sa na to, že kontrola nebude, je ale veľmi trúfalé. Rakúšania napr. hojne robia kontroly - autá, vlaky, autobusy - kontrolujú náhodne ale dosť často. Aké staré je to dieťa? A vie plynule komunikovať nemecky alebo anglicky? Ak je to menšie dieťa a nevie komunikovať s cudzím colníkom, neriskovala by som ani náhodou.
@anonym_autor
na Slovensku potrebuješ cestovný doklad? 🙈
@mondolina nie.ale.obciansky ano
@anonym_autor
ale nie maloleté dieťa! na overenie totožnosti.
@mondolina to snáď vie.kazdy,my sme sa bavili o kontrolách
Normalne bych jela..vycestovala jsem tak do italie a zapomela jsem doma obcanku. Vyresila jsem to tak , ze jsem nahlasila ztratu OP na policajtech a vydali mi na vycestovani potvrzeni o ztrate a jela na ten papir normalne dom.Cela tato akce trvala hodinu a bylo vyreseno.
@anonym_autor
na Slovensku slovenské maloleté dieťa nepotrebuje doklad totožnosti🥹 ani na kontrolu. ešte chceš byť múdra?
@mondolina čítaj s porozumením co som sa bavila vyššie...
Normalne bych jela..vycestovala jsem tak do italie a zapomela jsem doma obcanku. Vyresila jsem to tak , ze jsem nahlasila ztratu OP na policajtech a vydali mi na vycestovani potvrzeni o ztrate a jela na ten papir normalne dom.Cela tato akce trvala hodinu a bylo vyreseno.
@marketa7584 a platili ste niečo?
@anonym_autor ne nic a stacilo na nejblizsi malou mistni policejni stanici..ani ambasadu jsem neresila ,hodne to ale urychlila fotka obcanky v telefonu z obou stran..takze si tam neco overili dali me papir a hotovo ale i bez fotky to vyresi akorat to trva o neco dele
@anonym_autor Nešla by som a nebookovala dovolenku, ak by som nemala nový doklad v ruke.
@anonym_autor ne nic a stacilo na nejblizsi malou mistni policejni stanici..ani ambasadu jsem neresila ,hodne to ale urychlila fotka obcanky v telefonu z obou stran..takze si tam neco overili dali me papir a hotovo ale i bez fotky to vyresi akorat to trva o neco dele
@marketa7584 lenže keď odfotí doklad, kde jasne vidieť dátum skončenia platnosti, to jej teda vôbec nepomôže. Práveže to bude podozrivé, že je to naschvál 🤦♀️
@anonym_autor no bez cestovneho dokladu by som rozhodne NECESTOVALA, ked skonci platnosť počas dovolenky, tak dieťa bude bez dokladu totoznosti, ano je to problem. Ste to mali riesit cez tyzdeň🙈, alebo dať urobiť obciansky do dvoch dni.
@marketa7584 lenže keď odfotí doklad, kde jasne vidieť dátum skončenia platnosti, to jej teda vôbec nepomôže. Práveže to bude podozrivé, že je to naschvál 🤦♀️
@huxy i kdybych fotku nemela tak to vystavi akorat to trva dele protoze overuji totoznost jinak ,takze klidne i bez fotky obcanky
@huxy i kdybych fotku nemela tak to vystavi akorat to trva dele protoze overuji totoznost jinak ,takze klidne i bez fotky obcanky
@marketa7584
hej, tak cestujme bez platných dokladov🙏 a hlavne vedome. vivat anarchia.
@marketa7584 aj tak by som to neriskovala. Ale autorka je aj tak rozhodnutá ísť. Nedokázala by som celú dovolenku tŕpnuť, že niekde nás budú kontrolovať. A nešla by som tak ani len do susedných štátov 🤷🏼♀️
@marketa7584 tak tuto verziu o strate dokladu nech skusa prvy den dovolenky, ked ma doklad este aku-taku platnost.
Lebo na sk vedia v systeme zistit, ake doklady mu boli vystavene a aku maju platnost.
Najlepsie, keby doklad do stredy prisiel.
Ako vymyslat, ako vydrbat so systemom.
Zjavne uz si rozhodnuta, a vyberas si len tie "pozitivne" odpovede. V prvom rade by som co najskor volala na pasove, alebo tam hned v pondelok rano isla. Nechapem preco cakas na novy doklad do poslednej chvile. Je to maximalne nezodpovedne. A nie, ja by som svoje dieta neohrozila, a neriskovala by som natahovacky s policajtmi, nikdy nevies na akeho blba narazis. A za druhe, je jedno ze 49 z 50 bab nikdy nemali kontrolu, lebo "schengen". Ty mozes byt ta 50-ta a potom som zvedava aka budes hrdinka. Mimochodom, minuly rok nase pasy kontrolovali v chorvatsku pri nahodnej kontrole, to uz v schengene boli.

Nešla by som, ale to som ja...ale keď sa rozhodneš ísť...vezmi pre prípad so sebou aj rodný list dieťaťa...tam je dôkaz, že je váš 😀