icon

Počas dovolenky synovi skončí platnosť pasu

18. júl 2025

Ahojte, v utorok ideme na dovolenku do Chorvátska,malemu vyprší pas v strede dovolenky a nový občiansky ešte nedošiel....čo teraz šli by ste.aj tak? Dnes bol mesiac a sms niekde.ze.je hotový.

earlgrey
18. júl 2025

Nešla by som, ale to som ja...ale keď sa rozhodneš ísť...vezmi pre prípad so sebou aj rodný list dieťaťa...tam je dôkaz, že je váš 😀

tahomi
18. júl 2025
@anonym_autor

@tahomi to aj na.sr môžu kontrolovat

@anonym_autor
evidentne si rozhodnuta, tak chod, naco tato diskusia 🤷🏻‍♀️

anonym_249724
18. júl 2025

Očakávaš, že ti napíšeme, že je to v pohode. Lebo mnohí z nás už roky nezažili kontrolu. A čo ak to nebude v pohode? čo ak práve vy natrafíte na kontrolu a budete mať problém? sa vyhovoríš na diskusiu z MK? prečo si tam dnes nevolala a neinformovala sa, čo ďalej? inak aj pri ubytovaní musíte predložiť doklady každého z vás, aby vás mohli prihlásiť na pobyt....

klementinka58
18. júl 2025

AI pise toto :Ak vám platnosť pasu vyprší počas pobytu v Chorvátsku, nebudete môcť vycestovať späť do svojej krajiny, pokiaľ si neobstaráte nový cestovný doklad. V takomto prípade je potrebné kontaktovať Slovenské veľvyslanectvo v Záhrebe a požiadať o vydanie náhradného cestovného dokladu, napríklad cestovného preukazu. Veľvyslanectvo vám poradí s postupom a pomôže s vydaním náhradného dokladu. Zároveň je vhodné nahlásiť stratu alebo vypršanie platnosti pasu na miestnej polícii.

autor
18. júl 2025
@tahomi

@anonym_autor
evidentne si rozhodnuta, tak chod, naco tato diskusia 🤷🏻‍♀️

@tahomi ty by si nešla.ak.vsetko zaplatené a občiansky tu už mal byť.

renatka100
18. júl 2025
@anonym_autor

@renatka100 ani pri vstupe do HR však?

@anonym_autor nie nikde ani madarsko ani chorvatsko, ziadne kontroly nikde, presli sme priamo po dialnici ani sme nevedeli ako, ved je schengen a nemaju preco kontrolovat

autor
18. júl 2025
@renatka100

@anonym_autor nie nikde ani madarsko ani chorvatsko, ziadne kontroly nikde, presli sme priamo po dialnici ani sme nevedeli ako, ved je schengen a nemaju preco kontrolovat

@renatka100 na to sa spolieham

renatka100
18. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak nemali sme.nikam.ist ale ponúkli nám.tak.sme.sanrychlo rozhodli

@anonym_autor este by som skusila ist na policiu kde vam pas robili, a urgovat ich osobne ze preslo 30 dni, minuli rok nam takto na druhy den po urgenciu dodali

huxy
18. júl 2025
@anonym_autor

@tahomi ty by si nešla.ak.vsetko zaplatené a občiansky tu už mal byť.

@anonym_autor lenže ty si súhlasila s dovolenkou, keď si vedela, že pasu končí platnosť. Nemôžeš sa spoliehať, hlavne v lete, že vybavenie bude do toho 1 mesiaca.

moonlight1210
18. júl 2025
@anonym_autor

@moonlight1210 akého colníkov prosím ťa? Sme v sengheme

@anonym_autor “ akého colníkov prosím ťa? Sme v sengheme”
Aby si napriek tomu neostala prekvapena. Staci, ze maju vyhalsenu nejaku raziu a kontroluju auto po aute. Hoci len formalne.

Chod urgovat novy doklad, alebo teda si ho daj poslat.
Alebo si tu dovolenku este premyslite.

januska12323
18. júl 2025
@anonym_autor

@renatka100 na to sa spolieham

@anonym_autor s deckom by som bez platného dokladu nešla ani do Ostrihomu. Keď to ľudia robia a neznamená, že je to správne a môžeš aj ty.

annm81
18. júl 2025

Strašne neskoro to riešite. Keby si bola v prvej polovici týždňa zavolala na úrad, vedela by si vybavenia dokladu urgovať. Takto v piatok večer nevybavíš už vôbec nič. Môžeš dúfať, že príde v pondelok. Ak je doklad po dátume platnosti, je to ako nemať žiadny doklad.

Môžeš to skúsiť risknúť, a ak budeš mať šťastie, nik to kontrolovať nebude, alebo si dátum nevšimne. Spoliehať sa na to, že kontrola nebude, je ale veľmi trúfalé. Rakúšania napr. hojne robia kontroly - autá, vlaky, autobusy - kontrolujú náhodne ale dosť často. Aké staré je to dieťa? A vie plynule komunikovať nemecky alebo anglicky? Ak je to menšie dieťa a nevie komunikovať s cudzím colníkom, neriskovala by som ani náhodou.

mondolina
18. júl 2025
@anonym_autor

@tahomi to aj na.sr môžu kontrolovat

@anonym_autor
na Slovensku potrebuješ cestovný doklad? 🙈

autor
18. júl 2025
@mondolina

@anonym_autor
na Slovensku potrebuješ cestovný doklad? 🙈

@mondolina nie.ale.obciansky ano

mondolina
18. júl 2025
@anonym_autor

@mondolina nie.ale.obciansky ano

@anonym_autor
ale nie maloleté dieťa! na overenie totožnosti.

autor
18. júl 2025
@mondolina

@anonym_autor
ale nie maloleté dieťa! na overenie totožnosti.

@mondolina to snáď vie.kazdy,my sme sa bavili o kontrolách

marketa7584
18. júl 2025

Normalne bych jela..vycestovala jsem tak do italie a zapomela jsem doma obcanku. Vyresila jsem to tak , ze jsem nahlasila ztratu OP na policajtech a vydali mi na vycestovani potvrzeni o ztrate a jela na ten papir normalne dom.Cela tato akce trvala hodinu a bylo vyreseno.

mondolina
18. júl 2025
@anonym_autor

@mondolina to snáď vie.kazdy,my sme sa bavili o kontrolách

@anonym_autor
na Slovensku slovenské maloleté dieťa nepotrebuje doklad totožnosti🥹 ani na kontrolu. ešte chceš byť múdra?

autor
18. júl 2025
@mondolina

@anonym_autor
na Slovensku slovenské maloleté dieťa nepotrebuje doklad totožnosti🥹 ani na kontrolu. ešte chceš byť múdra?

@mondolina čítaj s porozumením co som sa bavila vyššie...

autor
18. júl 2025
@marketa7584

Normalne bych jela..vycestovala jsem tak do italie a zapomela jsem doma obcanku. Vyresila jsem to tak , ze jsem nahlasila ztratu OP na policajtech a vydali mi na vycestovani potvrzeni o ztrate a jela na ten papir normalne dom.Cela tato akce trvala hodinu a bylo vyreseno.

@marketa7584 a platili ste niečo?

marketa7584
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ne nic a stacilo na nejblizsi malou mistni policejni stanici..ani ambasadu jsem neresila ,hodne to ale urychlila fotka obcanky v telefonu z obou stran..takze si tam neco overili dali me papir a hotovo ale i bez fotky to vyresi akorat to trva o neco dele

zuzanockamt
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Nešla by som a nebookovala dovolenku, ak by som nemala nový doklad v ruke.

huxy
18. júl 2025
@marketa7584

@anonym_autor ne nic a stacilo na nejblizsi malou mistni policejni stanici..ani ambasadu jsem neresila ,hodne to ale urychlila fotka obcanky v telefonu z obou stran..takze si tam neco overili dali me papir a hotovo ale i bez fotky to vyresi akorat to trva o neco dele

@marketa7584 lenže keď odfotí doklad, kde jasne vidieť dátum skončenia platnosti, to jej teda vôbec nepomôže. Práveže to bude podozrivé, že je to naschvál 🤦‍♀️

nyphadora
18. júl 2025

@anonym_autor no bez cestovneho dokladu by som rozhodne NECESTOVALA, ked skonci platnosť počas dovolenky, tak dieťa bude bez dokladu totoznosti, ano je to problem. Ste to mali riesit cez tyzdeň🙈, alebo dať urobiť obciansky do dvoch dni.

marketa7584
18. júl 2025
@huxy

@marketa7584 lenže keď odfotí doklad, kde jasne vidieť dátum skončenia platnosti, to jej teda vôbec nepomôže. Práveže to bude podozrivé, že je to naschvál 🤦‍♀️

@huxy i kdybych fotku nemela tak to vystavi akorat to trva dele protoze overuji totoznost jinak ,takze klidne i bez fotky obcanky

mondolina
18. júl 2025
@marketa7584

@huxy i kdybych fotku nemela tak to vystavi akorat to trva dele protoze overuji totoznost jinak ,takze klidne i bez fotky obcanky

@marketa7584
hej, tak cestujme bez platných dokladov🙏 a hlavne vedome. vivat anarchia.

huxy
18. júl 2025
@marketa7584

@marketa7584 aj tak by som to neriskovala. Ale autorka je aj tak rozhodnutá ísť. Nedokázala by som celú dovolenku tŕpnuť, že niekde nás budú kontrolovať. A nešla by som tak ani len do susedných štátov 🤷🏼‍♀️

moonlight1210
18. júl 2025
@marketa7584

@marketa7584 tak tuto verziu o strate dokladu nech skusa prvy den dovolenky, ked ma doklad este aku-taku platnost.

Lebo na sk vedia v systeme zistit, ake doklady mu boli vystavene a aku maju platnost.

Najlepsie, keby doklad do stredy prisiel.
Ako vymyslat, ako vydrbat so systemom.

luliu
18. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak tak.ale.ja.doklad budem.mat len akurát stary

@anonym_autor budeš mať neplatný doklad, to je akoby si nemala nič. Áno, je to problem

ivanakal
18. júl 2025

Zjavne uz si rozhodnuta, a vyberas si len tie "pozitivne" odpovede. V prvom rade by som co najskor volala na pasove, alebo tam hned v pondelok rano isla. Nechapem preco cakas na novy doklad do poslednej chvile. Je to maximalne nezodpovedne. A nie, ja by som svoje dieta neohrozila, a neriskovala by som natahovacky s policajtmi, nikdy nevies na akeho blba narazis. A za druhe, je jedno ze 49 z 50 bab nikdy nemali kontrolu, lebo "schengen". Ty mozes byt ta 50-ta a potom som zvedava aka budes hrdinka. Mimochodom, minuly rok nase pasy kontrolovali v chorvatsku pri nahodnej kontrole, to uz v schengene boli.