icon

Počasie na dovolenke

27. feb 2023

Muž a švarovci sa už od decembra dohadujú kam a hlavne kedy v lete na dovolenku. Sto ľudí sto chutí, v našom prípade desať. Dohodli sa na tom že buď na začiatku júla alebo po 8.25. Na juhu Chorvátska či v Bulharsku sme mali vždy stabilné počasie. Ide sa autobusom busom, lebo do dvoch áut sa nespraceme. Bojím sa zlého počasia. Muž má zdravotný problém, nemôže, ja nešoférujem, ak bude zle počasie, budeme priklincovaný v apartmáne. S Talianskom nemáme skúsenosti ako teplo zvykne byť od 1.7 do 10.7?

simonah73
27. feb 2023

tak na tuto otazku Ti teraz neda odpoved ani profi meteorolog. ak pojdes na juh Talianska tak by mohlo byt relativne stale letne pocasie ale ak pojdes hore do Bibione, tam Ti nikto nezaruci dobre pocasie na cely cas.

autor
27. feb 2023

@simonah73 neviem kde všade chlapci hľadali, ale od nás autobusové zájazdy na juh Talianska nechodia. Bola som na severe Talianska ešte pred mužom v predsezóne, celý čas pršalo, zima až tak nebola, šlo o poznávací zájazd Benátky, Verona, San Marino,...

autor
27. feb 2023

@simonah73 a čo tak ten druhý termín od 26.8 do 2.9?

simonah73
27. feb 2023

ja som bola na poznavacke v Benatkach to bol v podstate taky predlzeny vikend okolo 8.maja a mali sme pekne pocasie, samozrejme nie na kupanie. potom som bola na poznavacke od vrchu az po dolu Sorrento a to bolo na zaciatku prazdnin a vymakli sme tiez pekne pocasie. ono je asi jedno aky je to termin skor ide o to, kam chces ist, ci len hore ako je Bibione ci Lignano alebo az niekde dolu. nikto Ti teraz nezaruci ano chod vtedy a vtedy urcite bude krasne.

danica2711
27. feb 2023

nebuď smiešna, počasie ti dopredu nikto nezaručí, vždy je to lotéria, v tvojich termínoch možno bude pekne a možno nie, to, že my sme minulý rok mali v tom termíne krásne počasie ti je na dve veci

januska12323
27. feb 2023

Bude od 15 stupňov s dažďom po 40 v tieni, nemáš začo.

dagmara17
27. feb 2023

No ešte ti zle povieme, predpoveď nevíde a bude to na nás heh. Toto nemôžeš myslieť predsa vážne. Je veľmi ťažké odhadnúť, ako čo i len približne vôbec bude. Aj týždeň dopredu sa môže počasie mýliť

guiseppinka
27. feb 2023

Ak by bolo zle pocasie, tak zmenite program a pojdete po pamiatkach. Moja skusenost je, ze zaciatok jula je vzdy ok pocasie...

ropucha6
27. feb 2023

No to ti nikto nepovie, minuly rok bolo zaciatkom jula v Taliansku asi 33-35 stupnov, my sme zdrhli z Benatok o den skor domov

luccija
27. feb 2023

preco by ste boli v apartmane budete chodit po pamiatkach, kaviarnach: kupite si prsiplast, autobusy, taxiky jazdia...v juli bude urcite pekne na konci augusta by som nesla

autor
27. feb 2023

@guiseppinka ako? 5 detí vo veku 2,5 do 7 a jedna puberťačka bez auta?

guiseppinka
27. feb 2023

Ved v tom meste co budete alebo vyuzijete autobusy alebo vlaky... Inak uprimne busom by som nesla na dovcu🙈😂 alebo viete pozicat auta tam... Uz by ste sa nejako porozdelovali...

autor
27. feb 2023

@luccija ďakujem

autor
27. feb 2023

@guiseppinka pri toľkých nešoféroch asi ťažko, švagrovi zobrali vodičak, ten sa vkusne ponáhľa, všade lieta má plno pokút, kvôli tomu si teraz začala robiť švagriná, ale nech to dopadne akokoľvek, bez praxe v cudzine, no neviem. Muž bude vtedy po operácii, jemu sa nebude dať. Ja som ako 19r. rozbila otcovi škodovku, od vtedy nešoférujem, nepomohol ani mužov nátlak na kondičné jazdy, nabúral do nás vtedy opilec, mohli sme všetci zomrieť. Bola zima a tma prebrala som sa v járku, nevedela som sa ani pohnúť. Bolí ma na to čo i len pomyslieť.

guiseppinka
27. feb 2023

Aha, tak v tomto pripade nie... Potom len naozaj vlaky, auta... Ale zase ak vyberiete dobre miesto, tak nepotrebujete auto... Pomotat sa po meste, po ulickach, skoro kazde ma nejake akvarko... Na plazi, detske ihriska... A posledne roky si nepamatam, aby prsalo na zaciatku jula

akinom0077
Autor odpoveď zmazal
stefi_k
27. feb 2023

V prvom rade by som uvažovala nad tym, či muž zvladne cestu busom, lebo x hodin sediet v buse tiež nie je sranda. Dalšia otazka aky mate rozpočet ? Lebo od toho sa ovijaju vaše možnosti. Da sa buknut hotel s krytym bazenom a programom pre deti že sa ani nezastavia. V cielovej destinacii si vieš vypožičat auto/ mikrobus ten ma 9 miest. Vieš si vybrat destinaciu, kde je aj more aj mesto, a presuvaš sa peši alebo ich dopravou dopredu si vieš zistit spoje, pamiatky, muzea, a podobne. Pripadne ti aj v hotely poradia. A všade su aj organizovane vylety.

luccija
27. feb 2023

mate este male deti s tymi budete vo vode, na plazi, pubertacka si popozera obchody urcite by bolo fajn mat aj bazen veľa apartmanov ponuka bazen, alebo niekde vo vedlajsom rezorte.Nam, ked sa nechcelo poobede isli sme rano do mora a poobede len na bazen.A pocasie tak len veriť, že bude dobre, ale niekedy v noci, rano sprchlo a poobede 34 st.toho by som sa nebala.Skôr vyber mesto kde su kolotoce ci vodny svet ved IT ma veľa atrakcii ovela viac ako HR

autor
27. feb 2023

@stefi_k prepáč ale prečítala si čo som písala. Nešoféry sú odkázaní na autobus, neprenajímajú si
9 miestny bus hlavne keď sú desiati. Muž je svojpravny, za to že mu budú operovať dlaň, hádam vie posúdiť či zvládne cestu. Náš rozpočet je jedna vec, švagrovci sú šiesty, švagriná na RD, tak si nemôžu vyskakovať a ísť napr letecky. Môžem si ja booknúť hoc aj čarovný zámok ak cestovky v našom okolí majú na konkrétny termín iba Bibione a Porto Margheritu.

luccija
27. feb 2023

ved Bibione je fajn.Len s 2,5 r dietatom busom to bude o drzku.Skoda mali by ste po ceste co vidiet, moct si zastavit.Ale tam na mieste sa nudit nebudete a pri tolkych detoch nejake vylety do inych miest urcite nebudete robit.Hlavne si zajednaj ubytovanie co najskor august maju Taliani dovolenky a celkovo byva s IT problem, ked sa nebookne skoro

autor
27. feb 2023

@luccija vzhľadom naše možnosti na konkrétny termín nam ponúka iba Bibione a Porto Margheritu. A to druhé nám nevyhovuje

stefi_k
27. feb 2023

Napisala si, konkretne, že do dvoch aut sa nezmestite, čize som predpokladala, že mate dvoch šoferov. Si mohla skratit omačky a napisat čo v bibione, ked je zle počasie, ked je to jedina destinacia ktora vam vyhovuje.

jasminet
27. feb 2023

z bibione mozete ist autobusom na vylet do benatok, do portogruaro, su tam kryte kupele ak by bolo fakt zle... ale teda za tie roky co tam chodime v roznych terminoch sme zazili celodenne prsanie snad 2x - max nejaka prehanka, alebo nocna burka

autor
27. feb 2023

@stefi_k ten dry termín by už muž mal ruku v poriadku, a možno časom švagrovi vrátia vodičak, či švagriná bude môcť. Či už jedno či druhé tri autosedačky sa aute dozadu nevôjdu.

guiseppinka
27. feb 2023

Svagrina ako zaciatocnik si podla mna moc nebude trufat ist autom... To by musela denno denne po dialniciach jazdit, aby ziskala skusenosti... A hlavne uz by musela koncit vodicak teraz niekedy... A u vas muz nemoze len skrz tu ruku? Teba chapem, ze nesoferujes. Este by ste sa poskladali do auta aj tak, ze najstarsie dieta dopredu a ty dozadu s mensimi... Len problem je svagrov.styl jazdy... Ak tu dostava pokuty za rychlost, tak rakusania mu naparia na kazdom radare na obchvate viedne, tam je 80tka a radar pod kazdym mostom plus dalej budu isto tiez nejake... A taliani mavaju tiez mastne pokuty...
Ale neboj, dovca v juli bude fajn...

autor
27. feb 2023

@guiseppinka oni majú štyri malé deti, my dve väčšie, asi by losovali ktorý z plienkáčov by nešlo s rodičmi ale s nami😂

marca12
27. feb 2023

Zalezi,ake je leto. Chodili sme na prelome jul,august sever Talianska a vzdy bolo dobre pocasie a minuly rok sme mali divoke,burky a podobne. Minuly rok zaciatkom jula bolo pekne pocasie. Neda sa teraz povedat ako bude.

guiseppinka
27. feb 2023

Ale ak maju 4 deti, tak ako sa presuvaju normalne? Ved musia mat 7miestne auto, ci?

autor
27. feb 2023

@guiseppinka mail kým švagor.... teraz si sprivatizovali babkinu starú Fabiu