icon

Pohotovostné potraviny na poznávačku

19. júl 2022

Dobrý deň,

letím na poznávaciu dovolenku. Ideme do ďalekej exotiky. Na letisko si nemôžeme nič zobrať, max keksík. To by mi nevadilo. Ale rozmýšľam, že do kufra zbalím pár keksov, sušienok (čo mi prežijú cestovanie). Máte nejaké nápady, čo by z našej ponuky v obchode bolo vhodné ?
Prosím žiadne hejtovanie, len praktické rady. Áno všetko si môžem tam kúpiť, do reštaurácií pôjdeme, stravovať sa budeme normálne. Ide len skôr o to, keby sme náhodu nejaké jedlo nestihli, prípadne by večera nechutila alebo by sme si nestihli niečo kúpiť, keďže program v skupine je naplánovaný. Taká poistka. (slané, sladké)

petamich
19. júl 2022

u nas klasika horalky, vacsinou preziju transport, DRU tycinky, tie uplne nemusia 😂 a potom take ako BeBe kekse, Mila, Happy Day Croissant, proteinova tycinka BareBells mame najradsej

marianarem
19. júl 2022

Ja vzdy cestujem s niekolkymi balickami orieskov 🙂 Tymi sa da zasytit a maju aj ziviny. Tiez bielkovinovy chlieb alebo taky ten tmavy platkovy, to su dost odolne potraviny.

ckocka
19. júl 2022

Energetické tyčinky, oriešky, sušené ovocie, sušené maso. Všetko je lahké, sýte a dobre sa transportuje.

viestta
19. júl 2022

Proteínov tyčinky a nutridrinky co rozpustí vo vode

miadi
19. júl 2022

Ja by som bola rada keby mi nechutilo 😜Mne chutili aj chrobaciky vyprazane v mexiku .. by ma zaujimalo do akej exotiky idete lebo kupit sa da vsade nieco co mas rada. Pri malych detoch co nechcu nic jest chapem ale dospelak by som sa netrapila ze by som hladovala. Ved si zober co tebe chuti . Len ti mozu na matkovo otvorit kufor a niektore veci ti zoberu 😎vies to si pašuješ. Nejaki aziati si do australie aj celu rybu aj s hlavou niesli. .. a mali pokutu.. just saying . . Pozri na google co maju v danej krajine v obchodoch take co by si zjedla.

mirage
19. júl 2022

aj ja chcem vediet kam, lebo my max Egypt a Dubaj, ale jedlo mame stale nejake v prirucnej, aj vo velkom kufri, len take zachranne, ako keksiky, tuniak konzervu. Na mieste uz jeme lokalne vsetko.

pinkgirl
19. júl 2022

7days kroasanty, müsli tyčinky s ovocím napr.Lidl - tie bez čoko a jogurtovej polevy, bebe cerealne keksy, neodporúčam čokoládové výrobky - v tých exotických teplotách sa topia.

autor
19. júl 2022

Proteinové tyčinky u nás nejdú. Zatiaľ mám croasainty a tuc kekse. Trošku objemnejšie ale tak do kufra sa zmestí. Nejde o to čo zjem a nezjem, kúpiť sa dá všetko. V krajinách majú tiež to čo u nás. Skôr je to z dôvodu nedostatku času, po celom dni pobehovania kade tade a ešte riešiť aj toto. Prípadne na večer keby nám večera nesadla.

@mirage dubaj je naš prestupník. Odtiaľ ešte 9 hodín. Vždy sme mali jedno v príručnej batožine (nejaké kekse) avšak vo Viedni na letisku to vyhadzujú. Musí to ísť do kufra.

@pinkgirl bebe kekse sú fajn nápad

pinkgirl
19. júl 2022

TUC keksy sú dosť krehké a obávam sa že sa ti v batožine "rozbijú" - pri tej ich manipulácii s kuframi budeš z nich mať strúhanku.
Ak máš rada sójovú tyčinku, tak tie a je aj s brusnicami, + čo tak pikao a jesienku v tube, to je energetická bomba.
Je už neskoro, ale určite budem ešte mať nejaké nápady 😉🙂.

mapypotkancek
19. júl 2022

Ahoj, za mňa odporúčam flap jack tyčinky, sú to vlastne ochutené a stlačené ovsené vločky, bývajú celkom veľké porcie a je to ako keby jedno jedlo (ak by si náhodou vynechala jedlo a potrebovala doplniť energiu), stačí ich skombinovať s lokálnym ovocím, ale aj samé o sebe nasytia. A ešte sú super oriešky, mne chutia osobne nesolene a neprazene kesu, napríklad Lidl má 200g balenie. Flap jack sme využili na dovolenkách "na opačnom konci sveta", za mna top. Peknu dovolenku zelam 🙂

majlo1234
19. júl 2022

Vifonku😃 akoze teraz uz by som to nezjedla, ale za mladych liet, ked sme boli na islande, sme sa na nich cez den prestravovali hocikde v divocine

kittykat22
19. júl 2022

@majlo1234 a ako si spravi vifonku v dubaji na letisku alebo v lietadle? 😅 Jej planujes doniest rychlovarnu konvicu? 😂

gabika128
19. júl 2022

Pre mňa sú tuc, bebe keksy a takéto veci iba pochutiny, zbalila by som aj tie orechy, sušené ovocie, sušené mäso, nejaké tyčinky výživné, nemusia byť proteinove. Je to všetko tvrdšie, nerozbije, neroztopi a nepopuči sa to.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
ankare
19. júl 2022

Emco sušienky sú fajn, sú dokonca bez cukru. Čokoľvek bez cokolady: Bebe dobré ráno, musli tycinky, karamelové keksiky,čo zvyknú dávať ku kave. Aj tie ryžové alebo kukuricne chlebíčky sú fajn, alebo špaldové či pohánkové placky.

ankare
19. júl 2022

A fakt si na letisko nemôžete jedlo zobrať? Veď len tekutiny sú obmedzené,či?

pinkgirl
19. júl 2022

Ešte sú výborné balíčky hotových jedál pre turistov, akurát musíš zistiť či je povolený dovoz takejto potraviny do tej krajiny. Sú napr. mäsové gule v paradajkovej omáčke - stačí ohriať + sa predáva súprava sáčok a kapsula na samoohrev takehoto balíčka. Majú to predajne ako Muničák a pod. Je to výborne.

sissy27
19. júl 2022

Kto ti povedal, že na letisko si nesmieš nič zobrať a že vo viedni na letisku ti niečo vyhodia? Normálne ťa oklamali 😃 úplne v pohode si môžeš so sebou zobrať jedlo, aj domáci koláč či sendvič, nikoho to nezaujíma. Jediný problém sú tekutiny - max 10x100ml a rátajú sa aj gely, pasty atď. Za security check si môžeš v pohode kúpiť aj litrovú fľašu vodky a zobrať do lietadla.
Letela som z VIE len tento rok tak 10x a absolútne žiadny problém s tým nie je.
Cieľová destinácia je niečo iné, nepíšeš, kam letíš, takže to si zisti. Ale tiež nebudú skúmať čo si jedla…

majlo1234
20. júl 2022

@kittykat22 ved to chce do cielovej destinacie, nie na letisko😃ale ano, aj surovy sa da zjest

ankare
20. júl 2022

@majlo1234 autorka píše, že na letisko si nemôže nič vziať jesť.

zabina27
20. júl 2022

ja rozmyslam do kufra nejake balene pecivo, nejake pagace, kroasanty, mozno po keksiku, bolo by fajn aj vodu, len to uz su kg navyse... sice nejdeme na poznavacku, ale neviem, ci v hoteli po prilete dostaneme hned stravu, tak aspon pre deti, nech mame nieco poruke

majlo1234
20. júl 2022

@ankare autorka pise, ze na letisko si nic nemozu vziat, ale ze to nevadi.ale ze do kufra chce zabalit nieco, co mozu zjest na dofci, ak by im normalne jedlo nechutilo/nestihali. Ale sak nemusime sa tu slovickarit vobec, je to nakoniec jedno😃

autor
20. júl 2022

Tak na odporúčanie tu som ešte išla kúpiť sójové rezy. Zbalim aj jedny tucky (uvidíme ci prežijú), max vyhodím. Je to čisto len pohotovostné pochutiny. Príklad raňajky o 7:00. Obed bude taky slabší v polke dňa. Môže prvé dni chýbať desiata či olovrant. Tak aby niečo bolo na zahryznutie. V pokynoch mame napísané že netreba brať žiadne jedlo, max keksíky. Tiež som sa s tým nestretla. Uvidím tam.

majlo1234
20. júl 2022

Mozno myslia nejake smradlave paprikove rozky s nivou a tuniakom😃ja uz som videla a citila v lietadle vselico. Nam sa na cestach osvedcili aj musli tycinky, kokosove kmene, orieskove zmesi a susene ovocie ako prva pomoc

mirage
20. júl 2022

Mna matu tvoje info : "na letisko si nemozeme nic zobrat" Akoze do prirucnej? Do lietadla? Ci ako to myslis?

autor
20. júl 2022

@mirage do prirucnej max keksík. Do kufra zbalis domu už čo chceš.

mirage
20. júl 2022

Aha, a to preco? My vzdy jedlo z domu, a ano, mame vzdy rezne, to je nasa tradicia 🙂 Deti keksiky a este ovocie k tomu.

kacusik69
20. júl 2022

Normalne si mozes zobrat jedlo kolko chces… tuha strava je uplne v poriadku… ci vo Viedni alebo v Dubaji