icon

Poistenie počas dovolenky

luscia1
30. aug 2018
Strana
z2
beky1813
30. aug 2018

Usli? 😅 krasny preklep.

hellwant
30. aug 2018

V cestovke sme si dali poistenie co bolo ku zajazdu, neriesili sme ine. Ty asi nejdes cez cestovku ze?

janinka007
30. aug 2018

www.superpoistenie.sk tam si vyber, čo ti najviac vyhovuje a poisti sa cez net

dzina007
30. aug 2018

ja vzdy dovolenku poistujem cez Allianz.... ja poistujem ale hlavne storno poplatkov ak by sme nahodou nesli...
s Allianz som totiz zatial nemala este ani raz problem pri vyplateni pri poistnej udalosti...

hellwant
30. aug 2018

otazka, vsetci cestujete bez cestoviek? Nakolko ku zajazdom su vzdy poistenia, preto sa pytam, ci je to tak lacnejsie ked kupis zajazd cez cestovku a poistka samostatne? Ci v tomto pripade stoji to usetrenie penazi zato, tam asi prilis velky rozdiel nebude, ci sa mylim?

titla
30. aug 2018

Union. Cestujeme bez cestovky, okrem jedného prípadu, ale i vtedy sme sa ešte sami pripoistili. Prípadne po niektoré roky sme sa rovno rozhodli pre ročné cestovné poistenie, keďže sme plánovali viac cestovať do zahraničia.

zafir01
30. aug 2018

@hellwant ja si myslim ze v dnesnej dobe lacnych leteniek, znalosti jazyka, a dobe internetu minimalne polovica ludi cestuje bez cestoviek 🙂 ( nehovoriac o ludi, jazdiacich autom do hr,tiez nejdu cez cestovku) . allianz , vobec nie je lacna poistovna.. ak by som aj sla cez cestovku a nukala by mi napr, kooperativu ( s ktorou nemamd obre skusenosti ) tak radsej si priplatim a dam si poistovnu taku, s ktorou mam pozitivne skusenosti 🙂

hellwant
30. aug 2018

ja ked som sa snazil najst letenku samostatne a hotel cez booking(tento rok 2 krat more) tak mi to vychadzalo este o nejakych 50 eur viac bez poistenia ,ako cez cestovku s poistenim,...poradte ako to robite...kazdy tvrdi ze to je lacnejsie ale mne nic tak nevychadza...

hellwant
30. aug 2018

😪😪😪😪

hellwant
30. aug 2018

@zafir01 nemame problem s jazykom, ale ja nehpvorim o chorvatsku, ale o Zanzibare, Turecku-tie boli tento rok a o 4 az 5 hviezdickovych hoteloch, snazil som sa tie iste hotely najst a vychadzalo ma to drahsie a okrem pelikana som hladal aj cez ine vyhladavace leteniek...Buduci rok ak nebude babo😇 chceme Sardiniu alebo Malorku asi som lavy ked sa nedostanem na nizsiu cenu ako cez cestovku😢😢😢

patrica8
30. aug 2018

My mame celerocne rodinne cez Axu.
Isli sme bez cestovky, ale ked sme isli s cestovkou nedali sme si ich poistanie kedze nie je povinne ale vlastne.

zafir01
30. aug 2018

@hellwant pozeraj odlety napr z katowic . a zalezi aj kam chces ist. napr take bulharsko aj nam vychadalo +- narovnako ako cez cestovku , skor sa oplatzi a velke rozdiely su v exotike ( azia, zanzibar , india ... )
kukni blog napr " cestuj s detmi " http://cestujsdetmi.sk/ .
https://www.facebook.com/janka.travelhacker/

nam tiez vzdy do toho nieoc voslo, jedno druhe tretie narodenie dietata, dom, auto. proste stale nieco, tak chodime zatial autom .

minuly rok sme chceli ist bez deti do barcelony, letenka pre oboch spiatocna 120 € , ubytko som nemala konkretne, ale dalosa aj za 20 e najst, nie sme narocní . no prislo dalsie tehotenstvo . takze nic nebolo .

travel hacker a cestujs demti, pisu priamo napr o zanzibare . tam podla nasich prepoctov by sme sa mali zmestit do 3 tis e 2 dosp +2 deti na 14 dni v pohode bez cestovky ( mnohí ho tu maju scestovani, takze ma mozno opravia ) ale tuto cenu v cestovke neodstanes

floriana_
30. aug 2018

@hellwant Sardiniu? Ja som pred 2 rokmi bola v oblasti San Teodoro - na vlastnú päsť 10 dní letecky z BA s poistením bez stravy za 350€. Cez cestovku by nás to isté vyšlo minimálne 1000€ tiež bez stravy..
Minulý rok grécky Naxos - 10 dní s raňajkami letecky z Ba 350€ (vratane letenky, plavky loďou, ubytka). Cestovka? Že 1400€ :D
Inak poistenie vrámci cestovky vždy vyjde drahšie mám pocit.

Ja poistenie riešim iba cez ČSOB, ale je to individuálne samozrejme.

hellwant
30. aug 2018

@zafir01 co sa tyka Zanzi tam som-kvoli istote a synovi- siel do hotela co bol dost drahy a kvalitny ale hlavne bol v tej casti kde nie je skoro ziadny odliv, nasiel som vela hotelov co sa mi tam pozdavali len casto boli na takych plazach kde si mohol ist kilometer za morom...ale rad by som v ramci Europy konecne nasiel nieco mimo cestovku a lacnejsie...kukol som aj travelhacker-letenky som hladal cez vyhladavace co tam dali ale to len tak neporovnaval som len som chcel vediet cenu do Australie...to je ale este daleka buducnost. Len tych 3000 sa mi zda ze je malo na 14 dni pre 4, to je tak cena na 7 dni ak sa bavime o nejakom kvazi slusnom hotely- samo ze hovorim o sezone, mimo sezony to moze byt je to tam fakt lacne len to pocasie bude dazdive..a v rovnikovej Afrike nebudem riskovat, viem ze su takí co chodia pomaly 3 tyzdne za lacno a skusaju rozne domceky na prenajom a restiky,potom napisu a daju rady, ale zdravie mojej rodiny je dolezitejsie.

hellwant
30. aug 2018

@floriana_ ale mi radi AI

hellwant
30. aug 2018

Preto mam problem sa spratat s cenou🤣🤣🤣

krpcurik
30. aug 2018

@hellwant na FB su rozne stranky, ktore denno-denne davaju tipy na lacne letenky ci uz z Ba, Viedne, obcas z Kosic... byvaju tam letenky aj na Mallorcu, do Grecka, Talianska, ale aj rozna exotika... plus niekedy je hned aj tip na ubytovanie...len nevyhoda je, ze si nemozes vybrat datum podla seba, ale len z dostupnych obmedzenych par terminov

hellwant
30. aug 2018

@floriana_ bez stravy alebo s ranajkami to sam nasiel lacnejsie...ach rozmaznany som...co uz 🤔🤔

hellwant
30. aug 2018

A pravda najhorsie zena...ja si zoberiem dovcu a take turecko v polovici septembra ci zaciatku juna super ceny...lenze moja ucitelka iba cez prazdniny...uz som ju prehovaral aj ine ucitelky to robia ale ona nie na konci i zaciatku skolskeho roka ma najviac roboty...ze sa jej take nieco nepaci...

hellwant
30. aug 2018

@floriana_ inak tych 350 za celu 10 dnovu Sardiniu s poistenim, to bol hotel ci nejaky domcek prenajaty? Ako daleko od mora?

gumkac19
30. aug 2018

poistenie cez Union, prvykrat ideme cez cestovku na rhodos aj to si poistenie nakoniec riesime sami

tenerifka
30. aug 2018

@hellwant zakladne pravidlo je neobjednavat 4 a 5* hotely cez booking, je to predrazene, ale cez nemecke agentury

hellwant
30. aug 2018

@tenerifka aaa tak tu je pes zakopany? ...ale zas znovu je to cez cestovku, ono zaujimalo ma to ked ides sam, ze ake to je lacne ked si kupis letenku a hotel zajednas cez net....skusim nemecku...

hellwant
30. aug 2018

@tenerifka a objednavas cez slovensku stranku nieco ako destinacie.sk ktora ponuka zajazdy nemeckych cestoviek? ci priamo na nemeckej stranke, viem anglicky nemcinu moc nie

stankadu
30. aug 2018

wustenrot alebo axa, ale ked ideme cez cestovku, tak si pripoistíme tam. No v zime ked ideme do Tatier, hladám aj pripoistenie na zásah HZS. Tieto cestovné poistenia sú skoro všade rovnaké, vela záleží od toho, čo si chceš poistiť, ale cenovo je to velmi podobné, rozdiel možno len pár desiatok centov. Môj muž má paušál v O2 a má aktivované cestovné poistenie a ked prekročí hranice aktivuje sa to, po návrate sa to stopne. Platí to pre celú rodinu.

tenerifka
30. aug 2018

@hellwant su aj Sk.agentury, ktore predavaju produkty vsetkych nemeckych CK za ich povodne ceny, napr.Settour, ale su urcite aj ine, ja cez nich objefnavam len hotel a letenky a poistenie riesim sama( byvam v Spain), dovolenka ma tak vyjde aj o 30-40% lacnejsie oproti napr.spanielskej CK, ktora to.ma vsetko v jednom baliku

tenerifka
30. aug 2018

@hellwant niekedy sa mi.oplati letiet s Qatar, niekedy s Emirates( kvoli casu odletu), preto je pre mña fajn robit to takto a nemusiet sa prisposobit
Minuly rok nas takto 2 tyzdne v DR hotel COOEE GP Samana ( VIP zona v Gran Paradise Samana)vysli na 4 osoby( 2 samostatne izby) s AI do 5000eur komplet aj s letenkami

hellwant
30. aug 2018

@tenerifka v sezone? tak to je ok...

tenerifka
30. aug 2018

@hellwant prelom jun/jul

floriana_
30. aug 2018

@hellwant Mali sme prenajatý domček cca pol hoďku pešo od pláže. Zásadne nechodím na miesta, ktoré sú vyslovene letoviská, mám rada tú lokálnu atmošku 🙂 A tiež nemusím mať more 3 kroky od izby, veď som na dovolenke, mám kooopu času.

hellwant
30. aug 2018

@floriana_ Jaj tak to preto my radi hotel pri mori, AI,drinky,bazeny v areali, plus par toboganov, detske kluby,moznosti sportu-ako volejbal, vodne polo,sipky, ci animacny team kvoli roznym sutaziam -to cosi stoji cize ja preto nemozem mat lacnu dovcu🤣🤣 tento styl hotelov je proste drahy a je jedno ci ides sam ci cez cestovku.

Strana
z2