icon

Poraďte kam ísť na dovolenku s 1,5 ročným dieťaťom

dadikus
4. dec 2019

ahojte chcela by som sa spýtať či nemáte nejaké typy na dovolenku alebo aj priamo destinácie kde by sme mohli ísť s našou 1,5ročnou dcérou.....ja by som rada niečo iné ako Egypt aj keď všetci ma prehovaraju že tam je to fajn pre deti. chcela by som ísť all inclusiv , varenia mám doma dosť od okolitých krajín ma odrádza hlavne to že cenovo sú na tom ešte drahšie ako Egypt za omnoho menší štandard a kvalitu tak ja neviem...skúste poradiť som v koncoch riešime to už asi dva mesiace a radi by sme využili nejakú zľavu ešte teraz. pekný večer

Strana
z2
missdiva
4. dec 2019

@dadikus podla mna Egypt nie je uplne bezpecny a mas vysoku sancu, ze budes mat otravu z jedla v hoteli. S 1,5 rocnou by som tam teda rozhdone nesla.
Hladala by som UAE, Kanarske ostrovy, Malorku a mozno ak nie ste velmi na more ale na bazeny tak Jordansko.

heidy222
4. dec 2019

My sme boli velmi spokojni na Krete. More skvele, jedlo tiez,domaci extremne mili a maju radi deti! V kazdej restike detske ihrisko. Ako hore spominane, v all inclusive hoteloch su otravy jedlom velmi caste. My chodime kazdy rok mimo hlavnej sezony stylom letenka s Ryanair (50-100 eur osoba), Male prenajate Auto berieme na letisku (80-100eur na tyzden,rezervacia cez net vopred),apartman cez booking ( na tyzden 200-300 eur), obed/ vecera v Taverne (s vinom pre 2 dosp. 30-40 eur). Ak ale all inclusive, Tak odporucam turecko, s hygienou je to tam o dost lepsie

korunka1
4. dec 2019

Otravy jedlom? Ženy, co ju strašite. To , že niekto žerie piate cez deviate, zaleje to ľadovou vodou a dostane sračku neznamená, ze sa otravil. A Egypt je asi nebezpecný ako Paríž.

kittykat22
4. dec 2019

@dadikus to co si pocula je Faraonovo pomsta. Niektori ludia dostaju v Egypte hnacku. Ale samozrejme to je problem ktory tam nechces riesit s 1.5r dietatom. Na Malorcu a Kanary je uz zima. UAE je najblizsie kde je teraz teplo, - tam je bezpecne, cisto. Ja ta obdivujem, ze ides s tak malym dietatom do dalekej krajiny. A inak co pisali vyssie o tej otrave jedlom, tak Hurgada bola uvedena ako top destinacia na otravu jedlom 😀 V lete bol skandal s e.coli.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
missdiva
4. dec 2019

@korunka1 ja ju nechcem strasit ani odradzat, vela cestujem ale do Egypta by som momentalne s dietatom nesla. A food poisoning je tam bezna. Tiez hrozi v Maroku, Tunisku a Turecku. Preto byvaju tieto 4 najlacnejsie all inclusive.
Nevravim, ze sa tam neda ist vobec ale nezvolila by som to ako all inclusive dovolenku a ona nehlada poznavacku.
A v Egypte nemozes od obeda plavat v mori lebo v tom case su tam zraloky.

missdiva
4. dec 2019

@kittykat22 myslela som si, ze to chce na leto ked pisala, ze chce stihnut este nejaku zlavu.
@dadikus Teraz je sezona aj v Thajsku.

kulumulu123
4. dec 2019

@dadikus my chodime na malorku alebo Juh spanielska super podnebie mimo sezony najlepsie oktober stale teplo ale prijemne, teple more, super jedlo, ceny cca ako u nas, do konca oktobra Este funguju vsetky atrakcie, ziadne masove davy ludi ako cez letne prazdniny... Cesta z ba cca 2-2.5hod lietadlom idealna destinacia 👍👍👍

dadikus
autor
4. dec 2019

Áno chceme ísť v lete.nie teraz a prosim vás kde väčšina komentárov usúdila že chcem ísť do Egypta...ale nevadí....podotkla som len že ceny sa líšia o dosť. Ďakujem za typ na kretu.dá sa tam požičať aj autosedačka ku autu?

dadikus
autor
4. dec 2019

@kulumulu123 ďakujem za typ počula som dobré recenzie na destinaciu costa del sol.viete niečo o tom?ja by som skôr pred sezónou okolo júna chcela ísť...a sme z nemecka taktiež let trvá kratko

korunka1
4. dec 2019

@dadikus tak ak si z Nemecka, tak co riesiš. Moznosti su nekonečne. Mne sa veľmi pacilo na Chalkidiky...voda, plaze jedna baseň.

korunka1
4. dec 2019

@missdiva ja mám pocit, ze spominane destinacie su z tych lacnejších kvôli niecomu inemu, nie kvôli "otravám". Nechapem,preco by si ich nevolila ako AIl incl?

dadikus
autor
4. dec 2019

@korunka1 ďakujem za typ....a dá sa aj all inclusiv?alebo sa otrav už všade kde je all inclusiv?🤔😂

korunka1
4. dec 2019

@dadikus no vidíš, takto sa širi panika a dezinformacie 😁
Skôr sa bojim, ze nenajdeš hotel bez all incl.
A tej "otravy" by som sa urcite nebala. Osobne si pod otravou jedlom predstavujem nieco ine...

heidy222
4. dec 2019

@dadikus vzdy sa da pozicat, Ale lacnejsie je zobrat svoju, treba sa informovat U aeroliniek, Ryanair bral zadarmo 2 veci pre dieta: cize kocik plus autosedacku, naposledy sme s nimi leteli pred 2 rokmi, snad sa to nezmenilo. U inych spolocnosti musis zaplatit ako za 15-20 kg kufor

babi81
4. dec 2019

@dadikus juh talianska ( puglia, kalabria), sardinia mi sme boli so 4mesacnou zaciatkom septembra

missdiva
4. dec 2019

@korunka1 podla mna su lacne kvoli hroziacim utokom a jedlo je zahrnute v dobrej cene kvoli tomu, ze im je jedno ak sa nieco nezje, kludne navaria zo stareho masa alebo nieco umyju vo vode z kohutika, ano aj 5* hoteloch.
A nevravim, ze sa to tam neda prezit. Davnejsie sme mali osobnu skusenost s otravou v Maroku (5*hotel) lebo sme vtedy o tom este vela nevedeli.
To ma samozrejme neodradilo od cestovania. Kedze pravidelne navstevujem exoticke destinacie viac som si o tom nastudovala, odvtedy vzdy v podobnych krajinach jedavam len ovocie, ktore sa supe a veci, ktore su zatvorene.
Na all incl. kde si zaplatim za lezanie a jedenie by som nechcela byt hladna a premyslat co zatvorene ist kupit dietatu na veceru. Asi tolko k tomu. Nesirim ziadnu paniku ani dezinformacie.
A k tej otrave, su rozne druhy. Ten lepsi pripad je faraon, kamoska ho mala v Egypte v septembri a skoncila na infuziach. Druha kamoska mala smolu a mala taku otravu, ze jej s krcami zacalo busit srdce, dostala zimnicu a odpadla a chvilu bol problem ju prebrat.

korunka1
4. dec 2019

@missdiva tak potom nechapem, preco do tak nebezpecnych krajin ponukaju dovolenky 🤔😉

missdiva
4. dec 2019

@korunka1 😂 ehm, preco asi...? Zeby preto aby zarobili?

kulumulu123
4. dec 2019

@dadikus my chodime na Costa del sol je tam nadherne najma benalmadena je topka obrovsky prekrasny park so zvieratkami, nadherna motylia farma velmi poucna aj pre dospelakov, morske akvarium v pristave, krasny pristav, mijas nadherne mestecko iba par km plne malych spanielskych uliciek cele je to akasi pesia zona kde namiesto taxikov premavaju oslie zaprahy.... Mohla by som pisat do nekonecna.... A kusok cca 30km od letiska v malage.... My chodime v oktobri aj kvoli tomu ze je este od leta vyhriate more vtedy je tam cca 28-30'C, vzdy na mesiac a teda este sme sa zatial nenudili.... Dcera to tam miluje ☺... Ak chces kludne napis ip ☺

janne318
Autor odpoveď zmazal
janne318
5. dec 2019

@dadikus polhodinu píšem príspevok a potom ho omylom zmažem... 🙈 porazí ma.. 😖 Tak už len stručnejšie. S malým dieťaťom by som sa vyhla dovolenkám v exotických krajinách všeobecne. V subtropických a tropických pásmach je úplne iná klíma, prostredie, teplota, vlhkosť a tlak vzduchu, úplne iné typy baktérií a vírusov, strava, voda, hmyz, atď.
Konkrétne k Egyptu posielam zaujímavý link:
https://www.cestovni-nemoci.cz/staty/egypt-378
A len ako perličku pre úplnosť dodám - moji kolegovia piloti a letušky lietajúci Egypt (tripy Alexandria, Káhira, Hurghada) povinne každoročne vychytajú o 8 očkovaní viac, než my ostatní.
Európa je plná krásnych dovolenkových destinácií, oveľa vhodnejších pre malé dieťa. Pre 1,5r. prcka napríklad také Lignano Sabiadoro. 😉

dadikus
autor
5. dec 2019

ďakujem všetkým za rady do Egypta určite nepôjdeme ani do maroka tunisu ani turecka...samú ma to neláka...momentálne sa rozhodujeme či kanárske ostrovy fuerventura alebo teda španielsko ako také....a taktiež rozmýšľam nad all inlusiv....vareniu som sa chcela vyhnúť keďže doma malej varím dosť zdravo a takisto aj nám a priznám sa chcela som si trošku od toho odpočinúť ale ako tak čítam všetci vravia že to all tam aj trojdnove jedlo, cor zostane a tak...neviem teda čo voliť či radšej malej nejaké kaše z prášku ktoré jej tiež nedávam a budem variť alebo ja neviem....neviem si predstaviť tú dovcu keď len pol dňa by som bola zasa pri hrncoch.... 😢🙈

korunka1
5. dec 2019

@dadikus zas nemusíš hneď všetkému zlému ohľadne all inc. veriť. Kto sa bojí, nesmie do lesa 🙂 Osobne som ohľadne stravy nikdy nemala problémy, takže ja ho odporúčam. Ale ak tomu nedávaš šancu, tak choď bez stravy, budeš chodiť do reštiky,

missdiva
5. dec 2019

@dadikus na fuerte nebol s jedlom problem. Pokial pojdes do dobreho hotela nebala by som sa jedla 😉. Ani som nepostrehla recenzie o 3dnovom jedle, ledazeby zhorsenie kvality suviselo s krachom TC, my sme tam boli 3roky dozadu tak neviem.

janne318
5. dec 2019

@korunka1
@missdiva dievčence, ale veď sa nehádajte. Každý človek preferuje niečo iné, má iné nároky na dovolenku, iné možnosti a pod. Čo sa exotických krajín týkal, vo všeobecnosti tam na európanov číhajú riziká ochorenia, pretože - ako som už písala v predošlom príspevku - jedná sa o iné klimatické pásmo, v ktorom prežívajú iné typy baktérií, než na aké je rezistentná naša imunita. Pokiaľ človek nie je voči nim očkovaný, je viac-menei vecou sily prirodzenej imunity a náhody, či ho drapne srání, kožná infekcia, poštípe nejaký hmyz, prípadné niečo iné,.. alebo či ho nedrapne nič a dovolenku si užije bez problémov. Objektívnym faktom ale je, že organizmus 1,5r. dieťaťa jednoducho nemá šancu ubrániť sa týmto typov vírusov vlastnou imunitou. A kľudne môže doma jesť kukuričné chrumky štyrikrát vyváľané v prieskovisku, rukami upatlanými od blata a psích chlpov. Takisto ako by domorodci z exotických krajín mali u nás problém ubrániť sa pred vírusmi našej chrípky či ovčích kiahní, a ako by pre nich mohlo mať fatálne následky napr. včelie žihadlo, tak sa jednoducho my nedokážeme ubrániť pred ich vírusmi.
Črevné problémy v Egypte sú síce možno u nejakého malého percenta ľudí spôsobené, s prepáčením, ich pažravosťou. Ale 90% z nich nemá na svedomí prežieranie a pitie ľadových nápojov, ale práve spomínané baktérie. Odsolená morská voda a voda z Nílu sa fakticky okrem pitia používa všade. Vrátane varenia - kde na šťastie našincov väčšina baktérií bod varu neprežije. Nemyslíte si snáď, že hotelová kuchyňa umýva riady balenou vodou? Alebo že si upratovačka čapuje do kýbla vodu z fľaše? Treba si skutočne uvedomiť, že to, čo my považujeme za normálny štandard, je v Egypte luxus vyvážený zlatom - a to pitná voda. Krajina rozlohovo 20x väčšia ako Slovensko má k dispozícii 2 minerálne pramene a 1 hnusnú znečistenú rieku. Žiadne podzemné vody, žiadne horské bystriny, žiadne jazerá a okrem Nílu žiadne vodné toky. Takže čo sa vody v Egypte týka - ak chcete mať záruku skutočne čistej vody, objednajte si apartmán s vlastnou reverznou osmózou a ostaňte v ňom zavretí počas celej dovolenky.

korunka1
5. dec 2019

@janne318 jaj, sa nehadame 😁. Ja by som s tak malym deckom tiež nešla do Egypta. Aj keď som ich tam videla neurekom. Mňa len kus zaraža to odsudenie varenej hotelovej stravy, hneď všetko zvalit na otravu,napr. Egypt,Turecko ako destinaciu. Osobne nie som extra dobrodruzný typ, India u mna nehrozí, aj keď Tadž Mahal by som vidiet chcela. 😂 Tých par dní v lete si chcem oddychnuť a nechat sa obsluhovať, ziadne hrnce, takže vzdy máme all inc a nikdy ma nesklamal. Samozrejme vzdy pocitam s moznym bruchabolenim, žiadne hororove scenare ale to ma môze postretnut aj doma. Trepať sa tisice kilometrov niekam a byť na ovocí a niecom balenom, neochutnat nieco ich domace mi pride odveci. Nevravim vsak, že v každej krajine. V takom Chorvatsku sme na sukromí, chodievame jest do restík, kupime ryby na trhu a vecer ich grilujeme, vinko, pohoda ako doma 😉😁.
A ty ako? Maš chut a cas na nejake vylihovanie, či vramci prace si predlžiš pobyt?

betulinka1
5. dec 2019

@dadikus ahoj ja som bola s 1,5 rocnym na prvej dovolenke v Sardinii. Autom som ist nechcela a hladala som destinaciu do max 2 hodin letu. Letela som sama s malym a cas letu som si vyberala v termine spanku dietata. Ubytovanie bolo sukromne a leteli sme do Alghera. Vyberala by som s tak malym dietatom destinacie max do tych dvoch hodin letu. Rok na to sme boli na Krete uz cez cestovku, cize cas letu som si nevyberala a mala som co robit, aby som ho udrzala 2,5 hodiny na zadku pri pozerani rozpravok na notebooku. Za mna je asi prijemnejsie doletiet do miesta dovolenky max do 2,5 hodin letu a hotel max 30 km od letiska. Potom je to uz asi narocnejsie udrzat dieta v pohode, riesit batozinu (vdaka bohu, ze bugina nebola problem a pri schodikoch lietadla som ju zlozila a pri vystupovani ju prvu vylozili, ci to bola Sardinia alebo Kreta) ale zase je to ine ked letite dvaja a viete sa striedat. Potom sme si uz trufli autom raz Croatia a tento rok Taliansko.

missdiva
5. dec 2019

@janne318
@korunka1
ved ja som iba zhrnula fakty, ktore som si nastudovala lebo ja osobne som mala zlu skusenost. Presne ako pises, problemom v tychto krajinach je voda, staci pit z pohara umyteho v kontaminovanej vode a moze to cloveka zlozit.
Ja zas seba povazujem za dobrodruzny typ ale zase s rozumom. Nedavno sme presli vacsinu spominanej Indie, tiez rada ochutnavam nove jedla a miestne speciality ale zial ked viem, ze specialne z Indie sa z desat ludi, o ktorych viem, ze tam boli, vratilo devat s malariou a vaznymi zaludocnymi tazkostami (a idem tam s rodinou) tak ano bez vahania som celej rodine nariadila odolat miestnym specialitam a chodili sme narepelentovani. Vratili sme sa bez jedineho zdravotneho problemu a neznamena to, ze sme si dovolenku neuzili naplno alebo, ze sme boli zatvoreni v hoteloch. Od rana do vecera sme chodili a kvoli Taj Mahalu tam nechod, bola by si sklamana, podla mojho nazoru su zaujimavejsie divy sveta. V indii je najkrajsie Varanasi.

janne318
5. dec 2019

@korunka1 tak určite, že sa nejedná o žiadnu toxickú otravu. To už čo by bolo?? 😂😂😂 Ale je naozaj pravda, že keď si má človek na dovolenke oddýchnuť a aj niečo vidieť a zažiť, tak nebude stáť pol dňa nad hrncami. Preto treba vyberať vhodné destinácie - sama za seba - keď pôjdem s malým dieťaťom - určite Európa, piesková pláž, zábavné aktivity a strava podobná našej. Keď s puberťákom (lepšie povedané puberťák so mnou 😂😋 ), kľudne aj nejaká tá exotika, a trebárs aj ten Egypt, ale nie v strede leta, keď je tam 50° v tieni. A keď pôjdem so seniorom, tak najskôr sa asi ani nedostanem za hranice - bo podľa neho je top-relax dva týždne v kúpeľoch, a lietadlo veľké čerieslo, do ktorého ho doteraz nikto nedostal a ani nedostane. 😂😋
A ďakujem za opýtanie - ale ani jedno, ani druhé. 😋 Chuť na vylihovanie by síce bola, ale počas sezóny je pomaly luxus ľahnúť si do postele, nie to ešte na pláž. 😎 A pobyt si tiež veru nepredĺžim, lebo v lete spravíme denne 3-4 otočky (lietam v priemere 2-3 hodinové lety. Najkrajší mám 24-minútový a najdlhší necelých 6 hodín). Takže predĺžiť sa mi môže akurát tak čakanie na schválenie letového plánu a čakanie na povolenie z veže, že sa konečne môžeme pohnúť z miesta. 😂😝🙈

Strana
z2