Posteľ pre 2-ročné dieťa na dovolenke
Ahojte, premýšlam uz nad dovolenkou, viacere cestovky ponukaju pobyty kde dieta zadarmo, ale bez naroku na postel... ako to potom riesiť, mate skusenosti? Ak nie je moznost zajednat si detsku postielku, a ide sa lietadlom teda cestovna postielka sa neda vziat... tak potom ako, dieta spi v posteli s dospelým? No ale pri poobednom spanku by tam bolo samo a take male moze z tej postele spadnut... Tak nafukovacka na zemi? Pozeram na nete ze ponukaju nejake nafukovacky s vyvysenym okrajom ako cestovne postielky pre male deti. Mate s tym skusenosti? Dakujem za vsetky tipy a skusenosti!
@skriatokjarka keď spí dieťa spíme aj my .či už doma alebo na dovolenke .
A kde budeš ty, keď ono bude same na posteli?
automaticky nam dali izbu s pristelkou.. plus bez vyziadania na izbu detsku postielku..
nasu ale do postielky uz daku chvilu nedostanem, cize ja s nou v manzelskej a chlap na pristelke 😁
nikdy by som ju nenechala samu na izbe! ked sla poobede spat, jeden z nas siel s nou.. (a ten druhy mal konecne totalny chill 😎😁)
@skriatokjarka oblozis ho na manzelskej posteli a dohliadnes aby nespadlo. Ty spat nemusis 😊
zatial kdekolvek sme boli ponukal hotel cestovnu detsku postielku.
ale ak by aj nie lietadlom sa postielka da vziat.
Ešte som sa nestretla s hotelom ktorý neponúka detské postieľky - ak nie free tak za príplatok. A pokial ich hotel do ktorého máte ísť neponúka tak by som tam rozhodne nešla s 2r dieťaťom lebo automaticky to nie je baby friendly hotel 😊 Normálne si kúpite pobyt a pokial nebude už postielka v izbe prídete na recepciu a vypýtate si detskú postieľku alebo pristelku. To že v cene nemáte posteľ pre dieťa neznamená že Vam hotel nezapozicia detskú postieľku.
A tieto niektoré komentáre tu vyššie 😂😂 akože sorry ženy to že 2r dieťa ide poobede spat znamená automaticky že matka musí byt pri ňom pripútaná a povinne spat 1-2h v posteli pri ňom? 😂 čo je to za otázka kde budeš ty keď bude spat? No môže byt kdekoľvek napr na terase, vo vani, na záchode či akože keď dieťa spi matka sa nemôže na meter pohnúť ? 😂 tak asi práve preto sa pýta na iné varianty bezpečného spania pre dieťa tak tu nepíšte pripecene komentáre ale k veci na čo sa pýta 🙏🏽😂
bez naroku na postel znamena pevne lozko, infantovi do 2 rokov daju vacsinou automaticky alebo na vyziadanie detsku/ cestovnu postielku
@luliu v dosahu elektronickej pestúnky 🙂 🙂
@katulka94 Vdaka za odpoved aj za komentar ku komentarom... uz som sa tu z niektorych chytala za hlavu 🙂 🙂 super si to napisala, dik
@pralinka25 da sa zobrat ako batozina? Za priplatok alebo v cene? Dakujem
@skriatokjarka asi to ma kazda prepravna spolocnost trochu inak ale videla som na letisku ze si ludia brali postielky. nie casto ale sem tam sa stalo. to by si sa musela informovat asi v leteckej spolocnosti ale nemozne to nie je.
ale ako tu jedna dievcina pisala zamyslela by som sa nad hotelom ktory toto automaticky neponuka pretoze je to nestandardne a divne. kam planujete ist?
Cestovná postielka sa normálne letecky prepravuje ako aj kočík. Odovzdáva sa ako nadrozmerná batožina. Úplne bežne sme takto cestovali..akurát je to nepohodlné a záťaž navyše
A druhá vec ak postielku nemáš ... z periny urobíš rolku a dáš okolo dieťatka. Alebo prisunieš k posteli stoličku. Môže spať aj na šírku postele.
Z jednej strany stena a z druhej obložíš vankúšmi a stoličku k posteli🤷♀️
@pralinka25 nejaky last minute k vode a max 3 hod let aby to nebolo na drobceka prilis vela, to cestovanie... nemam uplne presne preferencie ohladom krajiny, skor kde by to bolo aj pre maleho bezpecne a pekne, nejake detske aktivitky, preliezky,pekne prostredie... pozeram online a veru nie vzdy ponukaju detsku postielku....
@lenqua_12325 ten moj drobcek je taky horolezec, uz je velky vsetko prelezie a v spanku obcas lozi, ked sa trosku preberie... tak na to by som sa uz nespolahla 🙂 mozno tie stolicky by to poriesili, daka fotelka... 🙂
@skriatokjarka my chodime s detmi napriklad roky do turecka a v kazdom jednom hotely boli aj postielky dokonca aj rychlovarnu konvicu pozicali. niekde bola automaticky niekde sa stacilo opytat. turci su napr velmi baby friendli. raz sa nam stalo ze nam v noci doslo detske mlieko (ja fakt nechapem ako sa nam to podarilo) a normalne nam na izbu uprostred noci priniesli cele nove balenie. alebo som si zabudla kefku a ked som sa bola na recepcii opytat kde ju mozem kupit poslali ma na izbu a za 10 minut mi klopala teta s kefkou aj pastou gratis 😀
v niektorych hoteloch boli dokonca aj specialne dojcenske vody s flaskou a sosacikom a dojcenske vyzivky v sklicku (okrem klasickej detskej stravy.)
aj greci v tomto boli v poho ale na tucov sa tusim fakt nechytaju.
ja by som ho na tom nafukovacom nenechala spat. bude sa tam brutalne potit. a ani sa na tom dobre nelezi. bud vezmi postielku cestovnu alebo vyber hotes s detskou postielkou. v cestovke ti to odkomunikuju s hotelom. my sme to vzdy nechali na cestovku. ked sme sli na last povedali sme toto ako podmienku a v poho. nikdy nebol problem.
@lenqua_12325 Ved to, ta zataz navyse k tomu kufor s vecami, kocik... a ta detska postielka aj ked cestovna, no ale je dost nemotorna...
@pralinka25 Vidis s tym potenim to mas pravdu, v lete to fakt moze byt problem, to ma nenapadlo...
Vdaka za tip na Turecko, znie to skvele.
Asi si budem musiet len dat tu podmienku ze detska postielka, bude to asi najrozumnejsie...
@skriatokjarka zrolovanú prikrývku si zamietla ale nad hentou nafukovačkou si premýšľala? veď tá má ešte menší okraj než vieš urobiť z vankúšov 😀 náš spí s nami v posteli aj keď máme 3 postelovú izbu, to je jedno, z domu sme zvyknutí a riešime to kresielkami, kufrom, ozdobnými vankúšmi, vankúšmi... vždy je v izbe dostatok vecí čo vieš navrstviť. ale teda my neodchádzame, ani do dosahu elektronickej pestúnky na terasu 😉 nejakí angličania tiež odišli a maddie sa hľadá doteraz. toto ja nikdy nikdy nikdy nepochopím, vždy vždy vždy sme v tej istej izbe čo dieťa, nemáme ich 10, máme jedného a o chvíľku vyrastie, toto je len obdobie (a to nie je len koment k tebe, ale celkovo)
@zuzanka.zuzu vies co no preto lebo zrolovana prikryvka je na posteli a to je vysoko, ked prelezie tu nafukovacku, co je tiez mozne, tak spadne z max 15-20cm na zem a z toho predpokladam velky uraz nebude 🙂 🙂
@skriatokjarka jaaaaj ja by som to umiestnila na posteľ a nie na zem 😀 už chápem
Žienky ja idem spať, dakujem za vsetky konstruktivne a dobre myslene komentare... no ved aj za tie ostatne... aspon šme še pobavili 🙂, rano ešte kuknem či niekto nepride s nejakym originalnym napadom... dakujem a prajem dobru noc všetkym! 🙂
@skriatokjarka nafukovačka je dobrý nápad, využívali sme tiež. Ale nie preto, aby sme mohli dieťa nechať samé spať cez deň...
Nikdy som nenechala dieta same v hoteli . Nikdy nevies co sa moze stat . Uraz vrazda unos nehoda a ty si myslis ze niekde od lehatka dobehnes? Tam moze byt poziar vo vedlajsej izbe dieta sa ti zadusi nez prides. Tak som ta Asi velmi pobavila, este si pozri ake maju v tej krajine kde ides zakony ci je tvoj plan vobec legalny. Ved sa mozete s muzom striedat v tej izbe . Na 90% sa nic nestane ale ak ano mozes to trpko olutovat. Ale Asi nie su kazdemu ich deti prvorade a vzacne. Akoze sorry toto je pre mna hnus a odsudzujem taketo napady, usetri si namahu s odpisovanim nebudem to citat som znechutana toto je pre mna cez ciaru mozes sa smiat kolko chces. Vrcholne nezodpovedne. Ale vsetky normalne matky sme ti tu trapne. 😵💫🤪😤😳
@skriatokjarka je standsrdom v hoteloch detska postielka. boli sme v grecku a dostali sme postielku. ked dieta spalo bola som vedla.v izbe s manzelom mali sme apartman alebo som bola.na terase s kavickou. a vyhladom na more. ach uz nech je zas leto 😃 resp. 2024 toto leto rodim 🤣
1. Dcera bude mat v lete 2 roky, vyberali sme si ubytovanie podla toho ci poskytuje detske postielky
2. Cestovna postielka moze ist do lietadla, zvacsa za priplatok. Neviem na ako dlho pojdete, ale urcite by som nenechala dva tyzdne dieta spat na tamtej nafukovacke, moze ho boliet chrbat…
A urcite by som dieta nenechala same na hoteli. Tento rok sme si vybrali na letnu dovolenku radsej dom nez hotel, ale minuly rok sme boli v hoteli a tak sme si teda nezobrali najlacnejsiu izbu, ale apartman (a mali sme tym padom 2 izby v 1)…
@skriatokjarka Nečítala som celú diskusiu, tak možno niektoré komentáre už tu padli. Cestovnú postieľku si do lietadla vziať môžeš. Štandard u leteckých spoločností je, že dieťa do 2. rokov veku má nárok na prepravu dvoch nadrozmerných detských vecí (postieľka, kočiar, autosedačka) zdarma. Tu ale musím dodať, že som nikdy neletela charterom s cestovnou kanceláriou - v tomto ti najlepšie poradia v cestovke.
Veľa hotelov ponúka detskú postieľku v cene alebo za menší poplatok, ale nie všetky. Najlepšie sa pýtať priamo v hoteli. Okrem postieľky nám niekde poskytli izbu s veľkou posteľou pri stene, takže s dieťaťom spal jeden dospelý, alebo bolo na izbe rozťahovacie kreslo, ktoré sa rozložilo až k zemi a dieťa stačilo obložiť prikrývkou, alebo nám dali extra matrac.
Tak malé dieťa preboha nenechávajte v hoteli samé. Mali sme tu už dosť medializovaný prípad, keď takto ponechané dieťa dopadlo veľmi zle.
@skriatokjarka hovorí ti niečo meno Maddie McCan? Nechať dvojročné dieťa v cudzine samé v hoteli 🤦♀️ Ak chcete ísť večer von tak choďte do hotela kde ponúkajú babysitting… ježiš

@skriatokjarka chces povedat, ze by si nechala spat dieta same hoc aj v postielke a vy by ste si isli niekde uzivat? Ked sme chodili s takym malym na dovolenky tak sme s nim poobede pospali aj my., Neuskodilo nam to