Postup pri odovzdávaní batožiny na viedenskom letisku
Ahojte,
o pár dní mám let z viedenského letiska Schwechat - prvý krát. Chcem sa spýtať, aký je postup pri checkingu /odovzdani/ podpalubnej batožiny, ak samotný checking si urobim vopred doma, čiže letenky už budem mať.
Ďakujem
@patricja v samooblužnom systéme si vytlačíte letenku, oskenujete batožinu, ktorú podáte na príslušnom oddelení vašej let. spoločnosti a odkráčate na security.
Pri batožine vám môže pomôcť personál, linka je však samoobslužná.
.. Ryanair
Pojdes na checkin na terminal, ktory mas uvedeny na odletovej tabuli, tam najdes ich checkin countre a postavis sa do radu. Neviem, ze ci oni maju tiez tiez selfcheckin kiosky alebo nie, nechodim s nimi, ze by som mala podanu batozinu. Daj si dostatok casu na to, keby tam bolo vela ludi. Lebo v BA mas napriklad na kazdu destinaciu samostatne checkin countre, kdezto vo Viedni ma letecka spolocnost napr. otvorenych 10 a idu tam vsetky destinacie.
Čiže mám dve možnosti ak dobre rozumiem: pôjdem už s letenkou na checking k prepážke odovzdať batožinu, alebo si pri selfcheckingu odovzdám batožinu sama, áno?
Čiže mám dve možnosti ak dobre rozumiem: pôjdem už s letenkou na checking k prepážke odovzdať batožinu, alebo si pri selfcheckingu odovzdám batožinu sama, áno?
@patricja pokial oni toto umoznuju, lebo to nema k dispozicii kazda letecka spolocnost. To uvidis, ked tam prides. Lebo tie seflcheckin kiosky su umiestnene presne tam, kde klasicky checkin.
@patricja batožinu si odovzdávať sama.
@patricja no prides a uvidis.... pre chodiace tragedie tam maju vzdy zriadenca ktory ta nasmeruje alebo to vybavi za teba.....chod normalne smer ryanair a vyzeraj vyplasene, niekto ta uz poriesi...
@patricja no prides a uvidis.... pre chodiace tragedie tam maju vzdy zriadenca ktory ta nasmeruje alebo to vybavi za teba.....chod normalne smer ryanair a vyzeraj vyplasene, niekto ta uz poriesi...
@martinmmartin 🤣 to je milé, som sa zasmiala...😅 Mne pomohla na letisku vo Viedni dva krát naša sprievodkyňa. Leteli sme na Santorini a potom inokedy do Dubaja
ďakujem dievčatá...🙂
Minuly piatok sme odzial leteli tiez Ryanairom. Pozri si ktory terminal, potom hladaj akoby tie pasy kde sa nalozi batozina. Pred nimi budu skenery, oskenujes si palubny listok kazdeho cestujuceho kto ma kupenu batozinu, vypluje ti pasik ktory lepiš na kufor. Potom ides k tym pasom, zas skenujes , teraz tusim uz len kufor (ale to ti ukazuje presne, pripadne tam je niekto aj na pomoc. Potom uz ides smerom na gaty, cez kontrolu

Aka letecka spolocnost? Lebo vacsina z nich uz ma moznost aj selfcheckin na kioskoch pre podanu batozinu. Ze si to sama tam hodis na vahu a vytlacis stitok a das na pas. Ze nemusis stat v rade, ak je tam na checkin counteroch vela ludi. Ked pojdes klasika na checkin countre, tak tam prides, podas doklady, oni ti zoberu batozinu, oznacia a ides normalne ku gatom.