Postup pri operácii počas dovolenky s neschopnosťou odletieť
Ahojte, sme pri mori. Náhodou som na internete natrafila na článok, že niektorí turisti museli počas dovolenky absolvovať operáciu a nestihli svoj spiatočný let. Mám otázku, čo sa vtedy deje? Partner s deťmi môžu tiež odmietnuť odletiet? Musia si najst sami ubytovanie? Snáď nezostane slabý človek po operácii sám v cudzine. Samozrejme za predpokladu ze majú cestovné poistenie. Ďakujem
Stačí ak platobná karta, netreba iba hotovost. A kto ide cez cestovku, je tam služba delegáta, ktorý pomôže a vybaví
@tramtada31
@l3yla v pohode vravim netusim ci sme boli nejaky speci pripad totiz samotne dengue bolo relativne ok len manzelovi sa skomplikoval stav podavali mu transfuzie atd nastastie ale bol cely cas pri vedomi bez bolesti horucok len so zlymi krvnymi hodnotami kvoli comu nas nemohli prevazat a nevedeli uplne stanovit diagnozu takze to bol celkom raritny pripad... inak teda poistenie bolo cez uniqa, s manzelom mame ku kartam v tatrabanke na tom sme boli prvych 90dni na cestach (taky je limit na jedno vycestovanie) - pocas tohto sme ja aj dcerka obyc prechladli navstivili lekara, zaplatili a poistovna preplatila to bolo tiez ok, no a kedze sme ostavali dlhsie tak pre vsetkych 3 sme este na mesiac cez net doplatili cez uniqu tiez poistenie to zakladne. Tato poistna udalost ale bola na mna s muzom (kym som aj ja mala dengue, ale do tyzdna som bola fit), ostatok siel len na manzela ako poistnu udalost - teda z toho aj napr prevoz rodinnych prislusnikov. Co viem najdrajsie boli nase prevozy a teda potom aj liecba avsak stale azia je lacnejsia ako keby sa mu ti stalo napr v USA/australia/zeland a ine...uniqa ma limit na liecebne naklady 250 k a to si myslim ze staci tu, ale ti lekari co nas sprevadzali vraveli ze na nejake drahe destinacie by to prave kvoli tym specialnym evakuaciam stacit nemuselo. Pod tu sumu by som ale asi s limitom nesla.
aha a este mozno dobra info neviem ako inde ale my sme vsetky osetrenia a neskor aj pobyty v nemockach mali len v sukromnych...
Aj ja som zostala v nemocnici, manzel odletel domov a potom sa po mna mohol vratit, mohol aj zostat ako doprovod, ale to nebolo treba, vsetko zabezpecila a ukocirovala poistovna. Nic sme neplatili, mne potom po prepusteni objednali hotel, taxi na hotel, jedlo, letenku a taxi na letisko. Asi milionkrat mi volali, ako sa mam, ci som v poriadku a samozrejme vsetko hlasilibaj manzelovi.