Potrebné a nepotrebné veci k moru
Ahojte, keďže sa tento rok chystáme 1x k moru spolu s nasou dcerkou (bude mat v tom case 20 mesiacov) rada by som vedela praktické skúsenosti, názory a nápady. Čo ste na dovolenke ocenili, co bolo uplne zbytočné, všetky postrehy aj pozitívne aj negatívne budú vítané. Ďakujem 🙂
šiltovky /najlepšie legionarky/ minimálne tri ks,plavky minimálne dva ks,sandálky penové do vody,okrem liekov aj teplomer, z kremov mne sa osvedčil Daylong a osušky jedny na pláž/opieskujú sa/ a druhé do apartmánu..netreba z domu vliecť veci,ktoré tam kúpiš za pár korún-hračky do piesku,loptu do vody,nafukovačku /dieťa do nej posadíš a nôžky trčia dolu do vody a plavíte sa/
ja by som brala aj nejaky Raid do zastrcky proti komarom 😉 na poslednych dvoch dovolenkach sme to nemali a dieta nam doslo domov take dostipane, az hruza a v noci hlavne na izbe to furt bzucalo okolo usi 😝
Ja Vam vkrocim do diskuse jen s timto:
Bydlim u more..a rekla bych, ze se vyplati jet k mori jen se zakladnima osobnima vecma.(nestresovat se nakupama a pripravama).... ostatni, pokud bude treba, dokoupit az na miste-,na dovolene..Casto je tu o mnoho lacineji nez na SK a CZ...veci na dovolenky k mori jsou predrazene v Sk a CZ...a casto se stanou i nepotrebnymi.. 😉zbytecnymi...
Naopak v obdobi uz rozbehnuteho leta, jsou SLEVY, kde je mozno nakoupit za "prd" od samponu, plenek ...po lehatka - proste cokoliv za par centu 😉
Slevy zacinaji vetsinou prvni dny v juli..ale "diky" celosvetove krizi jsou slevy uz celorocne.. 😉
ja tiez vkrocim do diskusie. Suhlasim s @irriss. Nebyvame sice pri mori ale sme pri mori casto aj 2-3 krat do roka. Ja uz nic neprenasam. Vela veci sa ukaze ako zbytocnych. Len nejake oblecko a ak potrebujete nejake specialne lieky pravidelne brat ale inak vam nic netreba. My sme v marci boli v Emiratoch a fakt nam nic nebolo treba. Par veci na prezlecenie a nieco na seba sme kupili dodatocne uz tam. Uteraky uz nenosim, v hoteloch su stale ciste a na plaz vam daju extra a zakazdym ciste. Par plienok na jeden-dva dni, zvysok kupis tam. taktiez opalovacie kremy a pod. Ja uz neberiem ani len sampon a pod. V hoteli doplnaju kazdy den. A dietatu kupis. Koncom maja sa leti na Maltu. to pojdem asi s prazdnym kufrom. Vlani som za 4 tyzdne vela veci ani nevytiahla zo skrine.
baby a necitala som prenosnu chladnicku.moj muz vymyslel miesto tych chladiacich karovin 1/2litrove flasky naplnit mineralkou dat zamrazit na noc a to nam chladilo a pili sme aj to ako to teplelo.inak to ozaj dlhsie vydrzi ako tie pinoviny 😉
@trasko to je asi najhlavnejsie. Ja mam plaz 5 min. z domu a co najcastejsie beriem su stolicky rozkladacie (na dekach neradi lezime) detsky stan, tam mozu aj lezat, chladiacu tasku, su rozne druhy, do toho tie plasticke flase ktore sa daju do mraznicky, tam dam vsetko jedlo, hracky bezne lopatku, vedierko a pre syna auto vyklapacie, plavky, opalovaci krem, siltovky, gumene topanky, plavaciu vestu, uterak, a hlavne veci na prezlecenie.
baby ja vam tak zavidim, aj ja chcem zit pri oceane 😉
nefertitka radsej pri mori.pri oceane byva velka bura. 😉)))))))))
@trasko kludne aj tak 😀
@irriss tiez to tak planujem...a hlavne nejdem stresovat lebo som si presne povedala ze co zabudnem aj tak kupim 🙂
@tova prakticka pripomienka dakujem🙂
Este doplnujuca otazka k tejto teme.....ako ste napr.menili rezim dna pocas dovolenky? Napr. Vecer, nasa sa kupka o siedmej a o osmej uz vzdy buvka....len pri mori mozno zajdeme na vecernu prechadzku....a tak, tak len vase skusenosti ako to deti vnimaju....ona zabuvka aj v kociku to nie je problem...dakujem
@janaleskova na dovolenke to byva uplne inak vzdy 😀 ...ale tak my sa to snazime zhruba dodrzovat tak ako doma...a ked vam zaspi aj v kociku, niet co riesit, pojdete na prechadzku, mala zaspinka a potom ju len prelozite do postele
ja mam otazku beriete si na dovolenku aj nieco proti pripadnej mykoze?a co?
@nefertitka urcite aj na mykozu, aj ked chvalabohu nemam ttento problem, ale clovek nikdy nevie, ked som pri mori, do bazenov ani nechodime....ale pre istotu urcite nieco zbalim.
@janaleskova a nieco volnopredajne v lekarni?staci take nieco?trebars floragyn, rosalgin?ja som s tym kedysi mavala problemy, teraz nie, ale ako pises, clovek nikdy nevie
@nefertitka tiez som myslela na rosalgin, je celkom taky sympaticky 🙂
@janaleskova 😉 aj ja to tak vidim...no nic, aby som sla uz dokupit vsetko, uz sa nam to blizi 🙂

@trasko diky...toto plati inak asi na vsetko. Co sa kupi mimo SR mam pocit ze je to kvalitnejsie...napr. pracie prasky (gély) tie co sa predavaju u nas je len slaby odvar...DM mam velmi rada, takze dik za tip