icon

Potrebuje dieťa súhlas druhého rodiča, keď bude letieť do inej krajiny?

28. feb 2023

Ahojte,

chcem sa spýtať ci potrebujem písomný súhlas od biologického otca k letu do inej krajiny?

Ďakujem.

Strana
z4
kamatopo
Autor odpoveď zmazal
hipuska
15. apr 2024

@tanyag prosím ta, stačí kópia? Ci musí byť overený?

ivd
16. apr 2024

@hipuska mna na letisku pytali overeny suhlas a to sme cestovali do krajiny, kde dcerin otec zije. Aby sme nemuseli zakazdym riesit suhlas, vzdy na zaciatku roka vypisujeme spolu taky vseobecnejsi, kde je napisane, ze v roky xy otec suhlasi, ze dieta moze same cestovat s mamou do EU, USa alebo worldwide a pod. To nechame overit u notara a je pokoj.

mane01
16. apr 2024

Ja som to nikdy nemala, ale teda, mozno sme len mali stastie, ze to nikto nikdy nepytal.

bluka2
16. apr 2024

@mane01 alebo nevyzerate “podozrivo” 😄 lebo aspoň u mňa sa v takom počte letov a žiadnej kontrole podľa mňa nedá hovoriť o náhode / šťastí. Len 2 tento rok do mimo EU a to tento rok sme si dali pauzu od cestovania. Jasne, že žiadna kontrola

yanni
16. apr 2024

@mane01
@bluka2 ono velmi zalezi aj na tom, ci mate s dietatom rovnake priezviska. Ja som cestovala po Middle Eas sama s detmi a nikdy som nemala problem. Len raz sa mi v Riyadhe na letisku pytal uradnik, kam cestujem. Ja ze do Abu Dhabi. A on, a preco. Ja, ved na dovcu. Pozrel sa na mna trosku cudne a ze kde mam muza. No tak som na neho vypulila oci a ze, ved v office. Niekto musi rachy zarabat. Ja sa staram o decka a on o nas. To bolo celkovo za tie roky a milion letov len jediny raz, co sa niekto pytal. Ale my mame vsetci rovnake priezvisko. Skor si overuju, ked sa dieta vola inak. Ide hlavne o zabraneniu unosov atd.

bluka2
16. apr 2024

@yanni tak aj mňa sa spýtajú kadečo, kam ideme, kde žijeme, už sa ma aj pýtali, že či som už našla vodicak, ktorý som stratila pred 8. rokmi (na kontrole z Nemecka do mimo EU), ale že by chceli papier na cestovanie s dietatom… to nie. Možno aj to priezvisko zohráva rolu

yanni
16. apr 2024

@bluka2 priezvisko nie mozno, ale v takychto situaciach vzdy hohrava velku rolu. Mas rovnake ako deti?

bluka2
16. apr 2024

@yanni Ano 🙂

mane01
17. apr 2024

@yanni ja nemam rovnake priezvisko ako moje deti, napriek tomu to nikto nikdy neriesil… ale ako som pisala vyssie, mozno sme mali len stastie.

yanni
17. apr 2024

@mane01 nas sa to netyka. My mame vsetci rovnake priezvisko a NIKDY nikde odomna nik nepytal nejake potvrdenie. A to fakt cestujem s detmi velaaaaaaa.

romanka1992
11. jún 2024

@tanyag ahoj rodný list to len sa na letisku doň pozreli? A všetko bolo ok? Ďakujem

mirka9897
13. jan 2025

@annm81 Dobrý viete my poradiť kde mám hľadať tlačivo aby ho manžel podpísal že súhlasí aby som cestovala s deťmi do zahraničia chcem s nimi cestovať prvý krát sama a ešte som niečo také neriešila . Ďakujem

yanni
14. jan 2025

@mirka9897 a kam cestujes.

Strana
z4