Potrebuje dieťa súhlas druhého rodiča, keď bude letieť do inej krajiny?
Ahojte,
chcem sa spýtať ci potrebujem písomný súhlas od biologického otca k letu do inej krajiny?
Ďakujem.
@hipuska mna na letisku pytali overeny suhlas a to sme cestovali do krajiny, kde dcerin otec zije. Aby sme nemuseli zakazdym riesit suhlas, vzdy na zaciatku roka vypisujeme spolu taky vseobecnejsi, kde je napisane, ze v roky xy otec suhlasi, ze dieta moze same cestovat s mamou do EU, USa alebo worldwide a pod. To nechame overit u notara a je pokoj.
Ja som to nikdy nemala, ale teda, mozno sme len mali stastie, ze to nikto nikdy nepytal.
@mane01
@bluka2 ono velmi zalezi aj na tom, ci mate s dietatom rovnake priezviska. Ja som cestovala po Middle Eas sama s detmi a nikdy som nemala problem. Len raz sa mi v Riyadhe na letisku pytal uradnik, kam cestujem. Ja ze do Abu Dhabi. A on, a preco. Ja, ved na dovcu. Pozrel sa na mna trosku cudne a ze kde mam muza. No tak som na neho vypulila oci a ze, ved v office. Niekto musi rachy zarabat. Ja sa staram o decka a on o nas. To bolo celkovo za tie roky a milion letov len jediny raz, co sa niekto pytal. Ale my mame vsetci rovnake priezvisko. Skor si overuju, ked sa dieta vola inak. Ide hlavne o zabraneniu unosov atd.
@tanyag ahoj rodný list to len sa na letisku doň pozreli? A všetko bolo ok? Ďakujem