Potrebujú rodičia víza na cestu do New Yorku?
ahojte potrebujeme nutne pomôcť nemáme nikoho známeho kto bi nám poradil čo si treba vybaviť na cestu treba rodičom VIZA?? preto že rodičia sú pozvaný na dva týždne ku svojim bratrancom,ktorý žijú tam už od roku 1993 a už dlhé roky sľúbili,že prídu a nemohli až dnes dostali telefón,že majú letenky od bratranca vybavene koncom mesiaca odlietajú,ale nemajú Víza treba?....a po ďalšie musia sa spojiť s Veľvyslanectvom???.......aby dostali povolenie???....či ako to je teraz vie niekto z vás mladých???,ktorý cestujete a vyznáte sa vtom pozerali dneska na stránke zisťovali si čoho sa treba držať a čo treba splniť .......Ma niekto skúsenosti s vybavovaním?...Poradí niekto?...či volať
Staci vyplnit ziadost na Estu poplatok bol tusim 21€ a mat spiatocne letenky
s velvyslanectvom nerieisa nic
vyridit online Esta-vytisknout a ukazat na kontrole
https://esta.cbp.dhs.gov/
Me vyplnena Esta prisla cca za hodinu dve do emailu..
Pak jsem si koupila mobilni data do NYC pres aplikaci a to nejlepsi zdravotni pojisteni
Esta pak plati dva roky
najdi si vo fcb skupine vasho mesta niekoho schopneho co vie anglicky a pomoze vam osobne vyplnit ESTu vytlacit, letenky maju cez koho ? kto im spravi check in? musia mat adresu a kontakt na toho kto ich pozyva to tam uvedu
ESTA su vlastne elektronicke viza, je jedno, ci tam idu na dovolenku alebo na navstevu. Proste toto musia mat vybavene a schvalene pred cestou. Je tam obmedzeny pocet dni, kolko tam mozu byt ako je pisane vyssie.
@mamina7070 tak že nech sa nespajaju s veľvyslanectvom? a prečo?....
@stelly652 a čo sú veľvyslanci? 😂
Dúfam že si robíš srandu a že si len nejaký troll
Vidim to tu na ztratu casu :D
najdi si vo fcb skupine vasho mesta niekoho schopneho co vie anglicky a pomoze vam osobne vyplnit ESTu vytlacit, letenky maju cez koho ? kto im spravi check in? musia mat adresu a kontakt na toho kto ich pozyva to tam uvedu
@mamina7070 letenky už majú zabezpečene aj zaplatené do predu toto maju zabezpečene len im ide o VIZA
Prosim ta a na co by sa spajali s velvyslanectvom? Vies si predstavit, ze kazdy turista alebo navstevnik USA by sa spajal s velvyslanectvom?
Citaj prosim ta s porozumenim, VIZA nepotrebuju, nejdu tam ani studovat ani pracovat. Ak idu na dva tyzdne staci im ESTA. Vyplnite online, schvalia vam, vytlacite vezmete so sebou. Inak anglicky vedia aspon ako tak? Lebo ti colnici sa aj zvyknu dost pytat pri vstupe do krajiny pri tych ich kontrolach.
Prosim ta a na co by sa spajali s velvyslanectvom? Vies si predstavit, ze kazdy turista alebo navstevnik USA by sa spajal s velvyslanectvom?
Citaj prosim ta s porozumenim, VIZA nepotrebuju, nejdu tam ani studovat ani pracovat. Ak idu na dva tyzdne staci im ESTA. Vyplnite online, schvalia vam, vytlacite vezmete so sebou. Inak anglicky vedia aspon ako tak? Lebo ti colnici sa aj zvyknu dost pytat pri vstupe do krajiny pri tych ich kontrolach.
@petamich áno vedia niečo po anglicky základy vedia dobre odkážem im to
@mamina7070 check in to ich bratranec ma nastarosti
toto je oficiálna stránka na kúpu ESTA, niečo cez 20$ bude stať na osobu. Nech si ju vytlačia, aj nejaký papier s adresou kde budú ubytovaní.
@stelly652 Nemoze im ta rodina vyplnit ziadost esta? Vsak vedia po anglicky. S velvyslanectvom sa nemaju preco spojit. Jedine,ak cestovali v poslednych mesiacoch do "nepriatelskych" krajin,tak ich pozvu na pohovor,kde sa povypytuju,za akym ucelom idu vycestovat. Ale predpokladam,ze necestovali nikam,takze ziadne obavy.
toto je oficiálna stránka na kúpu ESTA, niečo cez 20$ bude stať na osobu. Nech si ju vytlačia, aj nejaký papier s adresou kde budú ubytovaní.
@sima2111 už som im to povedal ja im to vytlačím na počítači mame tlačiareň doma a nech si to prezrú a odložia
Co chcu riesit na velvyslanectve? Nech si spravia ESTA cez internet, ak tam budu menej ako 30 dni. Pokial ESTA nedostanu, tak az potom je presny postup na kontaktovanie americkej ambasady, kde sa zucastnia klasickeho pohovoru na standardne viza.
@sima2111 ďakujeme 🙂
Vyplniť esta, zaplatiť, vytlačiť
Mať pripravené: pas, adresu pobytu kde budú bývať, spiatočné letenky
Pripraviť sa na jednoduchy pohovor po pristátí lietadla v USA, treba vedieť odpovedať na otázky: kde budete bývať ? (ukázať adresu vytlačenu na papieri), koľko máte dolárov so sebou ?, máte spiatočné letenky?, kde pracujete? Čo plánujete robiť v USA?
Niektoré z týchto otázok môžu dostať, treba vedieť anglický jazyk
Nepodstatne pri tejto teme, ale ESTA je na 90 dni.. nie 30 ako tu viacere spominate.. 🙂
ešte raz ďakujeme za rady už im to vybavujem cez ESTA
@petamich a keď niekto nevie anglicky?
@petamich a keď niekto nevie anglicky?
@oliverceky netusim ako to riesia veru, lebo naposledy, ked som letela tak sa ma pytali kam idem, preco idem, kde budem byvat, kedy sa vraciam....akoze koooopec otazok, mozno ti co lietaju pravidelnejsie a/alebo nevedia po anglicky nam daju odpoved, tiez by ma to zaujimalo
@oliverceky netusim ako to riesia veru, lebo naposledy, ked som letela tak sa ma pytali kam idem, preco idem, kde budem byvat, kedy sa vraciam....akoze koooopec otazok, mozno ti co lietaju pravidelnejsie a/alebo nevedia po anglicky nam daju odpoved, tiez by ma to zaujimalo
@petamich ja neviem aktívne anglicky, ale ozaj tam treba vedieť odpovedať na tie otázky čo si povedala a zvládla som to
@petamich ja neviem aktívne anglicky, ale ozaj tam treba vedieť odpovedať na tie otázky čo si povedala a zvládla som to
@marcellka32 asi fakt sa na to pripraviť alebo neviem 🙂 ono nejaké extra náročné sa nepýtajú ale predstavujem ti takú moju svokru, mamu, no tak tie by to asi nedali 😬

Stačí si kúpiť ESTA a nepresiahnuť 30dní pobytu.