icon

Potrebujú rodičia víza na cestu do New Yorku?

stelly652
13. júl 2025

ahojte potrebujeme nutne pomôcť nemáme nikoho známeho kto bi nám poradil čo si treba vybaviť na cestu treba rodičom VIZA?? preto že rodičia sú pozvaný na dva týždne ku svojim bratrancom,ktorý žijú tam už od roku 1993 a už dlhé roky sľúbili,že prídu a nemohli až dnes dostali telefón,že majú letenky od bratranca vybavene koncom mesiaca odlietajú,ale nemajú Víza treba?....a po ďalšie musia sa spojiť s Veľvyslanectvom???.......aby dostali povolenie???....či ako to je teraz vie niekto z vás mladých???,ktorý cestujete a vyznáte sa vtom pozerali dneska na stránke zisťovali si čoho sa treba držať a čo treba splniť .......Ma niekto skúsenosti s vybavovaním?...Poradí niekto?...či volať

sima2111
13. júl 2025

Stačí si kúpiť ESTA a nepresiahnuť 30dní pobytu.

mamina7070
13. júl 2025

Staci vyplnit ziadost na Estu poplatok bol tusim 21€ a mat spiatocne letenky

s velvyslanectvom nerieisa nic

stelly652
autor
13. júl 2025
@sima2111

Stačí si kúpiť ESTA a nepresiahnuť 30dní pobytu.

@sima2111 Ahoj oni nejdu na pobyt,ale na návštevu a oslavu pozriem sa čo to je za cestovka ESTA prví krát som sa s týmto stretol

marketa7584
13. júl 2025

vyridit online Esta-vytisknout a ukazat na kontrole
https://esta.cbp.dhs.gov/
Me vyplnena Esta prisla cca za hodinu dve do emailu..

Pak jsem si koupila mobilni data do NYC pres aplikaci a to nejlepsi zdravotni pojisteni
Esta pak plati dva roky

sima2111
13. júl 2025
@stelly652

@sima2111 Ahoj oni nejdu na pobyt,ale na návštevu a oslavu pozriem sa čo to je za cestovka ESTA prví krát som sa s týmto stretol

@stelly652 🙈 každému je u riti čo tam budú robiť, či idú na svadbu, ma dovolenku, na návštevu alebo čo. Nemôžu presiahnuť 30 dni v USA na turistické víza (esta)

mamina7070
13. júl 2025

najdi si vo fcb skupine vasho mesta niekoho schopneho co vie anglicky a pomoze vam osobne vyplnit ESTu vytlacit, letenky maju cez koho ? kto im spravi check in? musia mat adresu a kontakt na toho kto ich pozyva to tam uvedu

muchotrafka298
13. júl 2025

ESTA su vlastne elektronicke viza, je jedno, ci tam idu na dovolenku alebo na navstevu. Proste toto musia mat vybavene a schvalene pred cestou. Je tam obmedzeny pocet dni, kolko tam mozu byt ako je pisane vyssie.

stelly652
autor
13. júl 2025
@mamina7070

@mamina7070 tak že nech sa nespajaju s veľvyslanectvom? a prečo?....

stelly652
autor
13. júl 2025
@mamina7070

sima2111
13. júl 2025
@stelly652

@stelly652 a čo sú veľvyslanci? 😂
Dúfam že si robíš srandu a že si len nejaký troll

marketa7584
13. júl 2025

Vidim to tu na ztratu casu :D

stelly652
autor
13. júl 2025
@mamina7070

najdi si vo fcb skupine vasho mesta niekoho schopneho co vie anglicky a pomoze vam osobne vyplnit ESTu vytlacit, letenky maju cez koho ? kto im spravi check in? musia mat adresu a kontakt na toho kto ich pozyva to tam uvedu

@mamina7070 letenky už majú zabezpečene aj zaplatené do predu toto maju zabezpečene len im ide o VIZA

stelly652
autor
13. júl 2025
@sima2111

@stelly652 a čo sú veľvyslanci? 😂
Dúfam že si robíš srandu a že si len nejaký troll

@sima2111 ja neviem to rodičia si chcu tak spraviť ja sa tomu nevyznám

petamich
13. júl 2025

Prosim ta a na co by sa spajali s velvyslanectvom? Vies si predstavit, ze kazdy turista alebo navstevnik USA by sa spajal s velvyslanectvom?

Citaj prosim ta s porozumenim, VIZA nepotrebuju, nejdu tam ani studovat ani pracovat. Ak idu na dva tyzdne staci im ESTA. Vyplnite online, schvalia vam, vytlacite vezmete so sebou. Inak anglicky vedia aspon ako tak? Lebo ti colnici sa aj zvyknu dost pytat pri vstupe do krajiny pri tych ich kontrolach.

stelly652
autor
13. júl 2025
@petamich

Prosim ta a na co by sa spajali s velvyslanectvom? Vies si predstavit, ze kazdy turista alebo navstevnik USA by sa spajal s velvyslanectvom?

Citaj prosim ta s porozumenim, VIZA nepotrebuju, nejdu tam ani studovat ani pracovat. Ak idu na dva tyzdne staci im ESTA. Vyplnite online, schvalia vam, vytlacite vezmete so sebou. Inak anglicky vedia aspon ako tak? Lebo ti colnici sa aj zvyknu dost pytat pri vstupe do krajiny pri tych ich kontrolach.

@petamich áno vedia niečo po anglicky základy vedia dobre odkážem im to

stelly652
autor
13. júl 2025
@mamina7070

@mamina7070 check in to ich bratranec ma nastarosti

sima2111
13. júl 2025

toto je oficiálna stránka na kúpu ESTA, niečo cez 20$ bude stať na osobu. Nech si ju vytlačia, aj nejaký papier s adresou kde budú ubytovaní.

marca12
13. júl 2025
@stelly652

@stelly652 Nemoze im ta rodina vyplnit ziadost esta? Vsak vedia po anglicky. S velvyslanectvom sa nemaju preco spojit. Jedine,ak cestovali v poslednych mesiacoch do "nepriatelskych" krajin,tak ich pozvu na pohovor,kde sa povypytuju,za akym ucelom idu vycestovat. Ale predpokladam,ze necestovali nikam,takze ziadne obavy.

stelly652
autor
13. júl 2025
@sima2111

toto je oficiálna stránka na kúpu ESTA, niečo cez 20$ bude stať na osobu. Nech si ju vytlačia, aj nejaký papier s adresou kde budú ubytovaní.

@sima2111 už som im to povedal ja im to vytlačím na počítači mame tlačiareň doma a nech si to prezrú a odložia

muchotrafka298
13. júl 2025

Co chcu riesit na velvyslanectve? Nech si spravia ESTA cez internet, ak tam budu menej ako 30 dni. Pokial ESTA nedostanu, tak az potom je presny postup na kontaktovanie americkej ambasady, kde sa zucastnia klasickeho pohovoru na standardne viza.

stelly652
autor
13. júl 2025
@sima2111

@sima2111 ďakujeme 🙂

marcellka32
13. júl 2025

Vyplniť esta, zaplatiť, vytlačiť
Mať pripravené: pas, adresu pobytu kde budú bývať, spiatočné letenky
Pripraviť sa na jednoduchy pohovor po pristátí lietadla v USA, treba vedieť odpovedať na otázky: kde budete bývať ? (ukázať adresu vytlačenu na papieri), koľko máte dolárov so sebou ?, máte spiatočné letenky?, kde pracujete? Čo plánujete robiť v USA?
Niektoré z týchto otázok môžu dostať, treba vedieť anglický jazyk

lol2219
14. júl 2025

Nepodstatne pri tejto teme, ale ESTA je na 90 dni.. nie 30 ako tu viacere spominate.. 🙂

stelly652
autor
14. júl 2025

ešte raz ďakujeme za rady už im to vybavujem cez ESTA

oliverceky
14. júl 2025
@petamich

@petamich a keď niekto nevie anglicky?

petamich
14. júl 2025
@oliverceky

@petamich a keď niekto nevie anglicky?

@oliverceky netusim ako to riesia veru, lebo naposledy, ked som letela tak sa ma pytali kam idem, preco idem, kde budem byvat, kedy sa vraciam....akoze koooopec otazok, mozno ti co lietaju pravidelnejsie a/alebo nevedia po anglicky nam daju odpoved, tiez by ma to zaujimalo

marcellka32
14. júl 2025
@petamich

@oliverceky netusim ako to riesia veru, lebo naposledy, ked som letela tak sa ma pytali kam idem, preco idem, kde budem byvat, kedy sa vraciam....akoze koooopec otazok, mozno ti co lietaju pravidelnejsie a/alebo nevedia po anglicky nam daju odpoved, tiez by ma to zaujimalo

@petamich ja neviem aktívne anglicky, ale ozaj tam treba vedieť odpovedať na tie otázky čo si povedala a zvládla som to

petamich
14. júl 2025
@marcellka32

@petamich ja neviem aktívne anglicky, ale ozaj tam treba vedieť odpovedať na tie otázky čo si povedala a zvládla som to

@marcellka32 asi fakt sa na to pripraviť alebo neviem 🙂 ono nejaké extra náročné sa nepýtajú ale predstavujem ti takú moju svokru, mamu, no tak tie by to asi nedali 😬