Požičanie auta v Kalábrii: Rentalcars vs Discoverycars?
Ahojte, prosím touto cestou o radu. Ideme do Kalabrie v Taliansku a chceme si požičať auto, vzhľadom na lepšie ceny chcem rezervovať online cez Rentalcars alebo Discoverycars. Je možná platba za túto rezerváciou cez ich web obyčajnou neembosovanou debetnou kartou? Keď prídeme na miesto do autopožičovne a budeme vyzdvihovať auto, tak dovtedy vybavím kreditnú kartu, tú momentálne nemám. Ďakujem voprez za rady 🙂
@vrankatalizmanka dá sa to, resp dalo sa to volakedy. 5 rokov dozadu som riešila auto cez rentalcars len s debetkou. Len na nej musíš mat dostatočne množstvo peňazí. Pri preberani auta za držia peniaze, keď vrátiš uvoľnia. Ale úprimne,uz by som to s debetkou, resp s kartou ktorú využívam na zivot neskúšala, je to strašný risk.
na oboch strankach sa daju vyselektovat pozicovne kde kreditku vobec netreba… auto poziciavame na kazdej dovolenke v Europe aj mimo, kreditku nemame ani sme nemali a ziadny problem… staci si naboku vyfiltrovat… pises ale ze neembosovana, o aku kartu presne ide? Visa Electron?
Kanárske ostrovy požičovňa Cicar, použil som debetnú embosovanú kartu bez problémov.
Na Slovensku podľa štatistiky k 30.6.2024 bolo 8.5% kreditných kariet voči debetným kartám. Požičovne by išli sami proti sebe keby si obmedzovali potencionálnych zákazníkov, iba na kreditné karty. Nie sme v USA kde preferujú kreditné karty.
https://www.sbaonline.sk/novinka/statistika-vyd...
Rentalcars a pod su iba predajcovia, ziju z komisie a z neopravovania skrabancekov za ktore si ta ale paradne skasnu . Auto dostanes od nejakej "realnej " firmy. A lacnejsia cena je iba lakadlo lebo v konecnom dosledku zaplatis viac. Najdi si nejaku lokalnu naozajstnu firmu a pozicaj rovno od nich ( Sicilybycar, centauro atd)
Iba poznámka. Rentalcars používam často. V US sme mali cez nich požičané auto. V EU nikdy. Dôvod boli poistky. Chceli sme mať auto s full poistkou, ale Rentalcars ponúkal autá iba s minimálnou poistkou. Preto tá nízka cena. V EU som vždy požičiaval auto priamo od požičovne s vyššou cenou, ale full poistkou

@vrankatalizmanka parafrazujem slova klasika ----- nemas kreditku, nemas auta.