icon

Poznávací zájazd s 8 ročným dieťaťom

onellyo
19. mar 2018

Boli ste uz na poznavacke s 8 r. Dietatom

luliu
19. mar 2018

Nie, podľa mňa je to skoro

kvetinka75
19. mar 2018

nie a neviem si to predstaviť s tak malým dieťaťom. Ak by to bolo napr. nejaké akvárium + nejaké múzeu čo by ho bavilo OK ale behať po mestách ,múzeách, pamiatkach, to nie. Asi by z toho ani to dieťa nič nemalo. Tie spoznávačky sú samé behanie a býva to unavujúce. Pochybujem že by to 8ročné dieťa bavilo.

pininka
19. mar 2018

Zavisi od dietata,moj najstarsi je taky,ze s nim aj na kraj sveta a to ma len 10 rokov. Je rozumny a bavi ho spoznavat nove veci. Ak je dieta hrave a neposedne, nebrala by som ho.

zuzanka.zuzu
19. mar 2018

s 10r. a zvládalo v pohode, dokonca lepšie než niektorí dospelí 🙂 ale závisí od dieťaťa a hlavne či ho takéto veci bavia

vulka
19. mar 2018

Môžem sa len opýtať, čo sa rozumie pod pojmom "poznávačka"? Asi som už stará a nerozumiem aktuálnemu slovníku. Alebo je to to tradičné, že vyrazíte niekde na 7-10 dní a "neváľate šunky" pri mori ale poznávate nové miesta, mestá, kraje, pamiatky, tradície,...?

kengurica
19. mar 2018

@onellyo treba to definovat blizsie. Po Slovenskych hradoch? ...po europskyfh mestach? ....po exotickych ostrovoch? My sme behali po Londyne, dcera mala 7 . Ale bolo to prisposobene aj deckam, aby neboli unavene a znudene.

jasminet
19. mar 2018

ja akurat rozmyslam na parizom s 9r dcerou - velmi tam tuzi ist, ale neviem...
@vulka ano, cestovat a nie na jednom mieste ostat

mirage
19. mar 2018

@onellyo to sa pytas, ci nam oznamujes?

vulka
19. mar 2018

@jasminet Ahá. No my chodíme každý rok takto. Spíme síce na jednom mieste(stan, chata, dom,...) ale poznávame. Prvýkrát sme tak boli, keď mal syn 2,5 roka v Rakúsku. Potom sme boli na južnej Morave - Lednice, Valtice, Mikulov - deti mali 6 a 2 roky. Potom Náchodsko v Čechách - super. Adršpašsko-Teplické skály, múzeum Merkuru, Safari v Dvore Králové, múzeum horolezectva,...
A cez jarné prázdniny sme už 2x boli v Madride. S deckami si vždy vopred naplánujeme kam pôjdeme. A určite je tam vždy aspoň 1 deň v horách pri Madride. Popritom katedrály, technické zaujímavosti, nejaká ZOO, miestne ihrisko, Metro, rýchlovlak, akvadukt v Segóvii,...

vroni
19. mar 2018

My sme boli so stvorrocnou po francuzskych hradoch a super. Keby sme tam sli teraz so skriatkom (tiez ma prave styri), maju Frantici z polovicky hradov uz len ruiny. Takze by som povedala, ze zalezi od dietata...

warholette
19. mar 2018

Osemrocne dieta je uz dost stare na to, aby to zvladlo... ale samozrejme zavisi od povahy. My zijeme v USA a syn po slovensky nevie ani ceknut, ked mal sedem, spravili sme si "tour de slovenske hrady" a ten nasledoval kazdu sprievodkynu ako psik aj bez toho, ze by jej co i len slovo rozumel, pekne s mapkou ci prospektikom v ruke. Minuly rok sme ho ako devatrocneho vzali do Dublinu a pochodili sme cele Irsko, comu samozrejme uz rozumel, a bol z toho rovnako nadseny. Za mna rozhodne ano.