Pozor na problémy s platbami cez Invia.sk
Ahojte, chcem sa s Vami podeliť o moju poslednú skúsenosť s touto cestovnou agentúrou. Sprostredkovali nám dovolenku v nemeckej cestovke FTI, ktorá 3.6.2024 vyhlásila úpadok. Nanešťastie v rovnaký deň sme vykonali doplatkovú platbu za zájazd v celkovej hodnote 1750 €, ktorú nám potvrdila INVIA ako prijatú 4.6.2024, t.j. deň po vyhlásení insolventnosti partnerskej CK FTI v Nemecku. Dali sme trestné oznámenie pre podozrenie zo sprenevery, lebo absolútne nič neoprávňovalo INVIU odosielať peniaze na skrachovaný účet do Nemecka s vedomím, že sa pobyt neuskutoční, keďže zmluvný doplatok FTI bol plánovaný najneskôr 18. augusta. Celková škoda je vyše 3000 € a ide to na súd. INVIA samozrejme nekomunikuje a stavia sa na zadné. Vyhovára sa, že nemôžu hýbať s účtom, ktorý je v insolvencii. Lenže v insolvencii je nemcký účet FTI, nie slovenský v ČSOB, cez ktorý INVIA.SK prevádzkuje aj naďalej všetky svoje ostatné aktivity.
Keď je všetko ako má byť, bez komplikácii, je to v poriadku. No vtedy INVIU ani nepotrebujete a viete si kúpiť vždy radšej priamo v CK vašu vysnenú dovolenku. Dajte si na ňu pozor, ak nechcete prísť o peniaze......
stalo sa mi to isté, mne tam visí 4000 eur🙈 ja som to platila ešte v máji, už som to trochu rozdýchala, 3.9. si môžem zažiadať o vrátenie a majú na to pol roka, všade ma ubezpečujú, že mi peniaze vrátia, tak dúfam, že to bude tak🙉
@atray1988 tu mas dalsich ludi, ktori mali zaplatenu dovolenku cez FTI, ak by si potreboval 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/co-robit-ak-fti-vyhlasila-bankrot/?page=5#post-87916655
@atray1988 dakujem za upozornenie. minulý rok sme šli 2x cez FTI, jeden krát cez airstop.sk a druhý krát cez inviu, vždy maximálna spokojnosť krásne dovolenky za zlomkovú cenu. neviem ako tomuto predísť, ale za mňa po vašom opise jednoznačne pochybila invia. verím, že sa dostanete k peniazom.
Tiež mám zlú skúsenosť s inviou, síce iného charakteru, nebudem to príliš podrobne rozpisovať ale prišli sme kvôli ich chybe o 500 eur - ako “odškodné” sme dostali 20 eurovú poukážku 🥲INVIA nikdy viac
Invia nikdy, to je velke riziko za mna, oni radi menia hotely skrz prebookovanie na mieste, neviem ako si alokuju tie kapacity a toto ma neprekvapuje.
@atray1988 my sme tiež mali ist na dovolenku cez fti, riešili sme cez inviu. Ja sledujem drsf stránky a fti od začiatku úpadku. To, ze vyhlásili úpadok 3.6 ešte nemuselo znamenať, ze sa zájazdy neuskutočnia. Chceli to prebrať ďalšie nemecké cestovky, ale nevydalo a konečne rozhodnutie padlo v júli. Takže každý musel zaplatiť zálohy za zájazd aj po 3.6. Aj keď už bola vyhlásená insolventnost až do dátumu, kedy stornovali všetky zájazdy. DRSF už v najbližších dňoch začne kontaktovať všetkých a začnú s vyplacanim tým, kt. Mali kúpený celý zájazd (aj hotel aj letenka).

invia funguje na trhu desiatky rokov, ak sprostredkovava cez ine CK nemusite taky pobyt kupovat. to ze sprostredkovala a skrachovala prvotna nijako invia neovplyvni. treba si naštudovať zmluvne podmienky pred podpisom