Precestovanie Slovenska
Ahojte, nakoľko tento rok nemáme v plane vycestovať na dovolenku za hranice, chceli by sme krížom-krážom precestovať celé Slovensko. Co-to už máme za sebou, tak prosím, ak by ste mohli poradiť, kam sa vybrať. Deti vo veku 12 r, 9 r a 6 mesiacov, nemám na mysli turistiku, skôr zážitky a krásne a výnimočné miesta, zábavu, relax. Nie aquaparky, Vysoké aj Nízke Tatry tiež mame už prejdene niekoľkokrát...
Vopred ďakujem za rady a tipy 😊
minuly rok sme boli tyzden v oblasti Slovensky kras. kľudne napisem aj čo sme videli..... len napis ci by bol zaujem.... nech to zbytocne nepisem
@nika23t keď budeš na východe tak je krásny okruh - Zemplínska Šírava - Sobrance kúpele - Beňatiná - Morské Oko - Ubľa môžeš pozdraviť utečencov - Stakcín tam si pozrite najväčšiu priehradu s pitnou vodou Starina - keď pôjdete ďalej tak v Novej sedliaci sa dá ísť na túru krásnym lesom na trojbod SK-UA-PL - alebo pôjdete dalej do Sniny tam sa dá ubytovať v hoteli Kamei kde je aj welness a môžete si urobiť výstup na Sninsky kameň. Je to ľahšie ako ísť na Vihorlat a výhľad je krásny - potom ďalej ísť krásnou cestou na Pčolinne - Hostovice a tam odbočiť do Osadneho kde je krypty s lebkami vojakov z 1.sv. vojny. Celkovo odporúčam aspoň jeden cintorín navštíviť je ich tam veľa- potom pokračovať na Svetlice a za Svetlicami odbočiť doprava na Medzilaborce. Určite si tam pozrieť múzeum Andyho Warhola - potom pokračovať do Svidnika a do Bardejovskych kúpeľov. Kupit si tam procedúry aj obrátky a vziať liečivú vodu a hneď navštíviť aj Bardejov - krásne námestie majú historické. A hradby. Potom Prešov Košice atd.
@slovakboy no sme z Humenného, takže okolie mame už niekoľkokrát obehnute. Ale to múzeum Andyho W. mi nenapadlo v Medzilaborciach, vidíš? Aj tie kúpele v Sobranciach, tam sme tiež neboli. To si tiež pozriem, že čo by tam bolo na pozretie. A inak tie ostatne miesta sme navštívili. Teda väčšinu z nich. Na niektoré som už aj zabudla, že sme boli. Možno by bolo fajn zopakovať návštevy. Ale ďakujem za tip 😊
@nika23t No zážitkový je Hurican Factory pri LM. Vznášanie sa v prúde vzduchu. Ako voľný pád. Bol som na tom netreba sa obávať. Je tam aj občerstvenie.
https://www.youtube.com/watch?v=Hrs7AVoEi5gKras Ti napisem za chvilku,ale my dufam ze dame tento rok toto:
https://www.slovenskeopalovebane.sk/
@lucik194 toto je tiež perfektne. My sme boli v Belianskej jaskyni naposledy, síce to je niečo iné, jednoduchšie, ale tiež sa to deťom páčilo. Síce neviem, či by sme to dali s najmladšou, do toho by som sa bála pustiť. Ale musím si o tom prečítať a pozisťovať. Hlavne sa bojím toho, že sa nedá vrátiť späť, musí človek celé prejsť až do konca. Ale osobne sa mi také miesta veľmi páčia. Minimálne manžel so staršími by mohol ísť. Toto sa mi páči, pridávam na svoj zoznam 😊 A hlavne, dlho to ostáva v myšlienkach ❤️
no takze v krase da sa vidiet , zazitky, muzea, pamiatky.....
- jaskyna domica (tu sme sa tesili ze aspon minuly rok uz spustia lode, no smola, malo vody, takze ziadna plavba lodou v jaskyni), moznoze tento rok bude prsat viac
- silická ladnica
- betliar
- roznava banske muzeum / zazitkove centrum sentinel (sachta)
- gombasecka jaskyna
- hajske vodopady (boli sklamanim, lebo malo vody bolo)
- obec háj (socha velkeho anjela) https://www.planetslovakia.sk/zaujimavosti/17-a...
- vodný mlyn Kovačova
a potom z tej oblasti skocit do madarska hned za hranice
- najvacsia kniha na svete obec Szinpetri (guttenbergovo muzeum, sukromne) treba vidiet
chlap ani slovo po anglicky, ani po nemecky ale treba vidiet, pusti video po slovensky, rukami nohami sa dohovorite, super vysvetlil ako sa robil papier, ako ho on vyrobil.....
- navstivte obec Bodválenke (ale nezastavujte, len sa autom prevezte), aby ste o to auto neprisli 🙂 stalo to zato
https://krizomkrasom.sk/bodvalenke/
je tam toho fakt vela co pozerat, spat sa da v Granarium (krasna stara sypka)
kedze si povedala ze nie turistiku - boli sme v zadielskej doline, spolu s turnianskym hradom (zrucanina), to ta teda nezaujima
este am napadlo kedze pises ze ste z vychodu, syslia luka (horehronie)
@h2 Bojnice a okolie mame tiež prejdene, rovnako Jánošíkove diery, veľmi pekne miesta. Bojnický hrad a jeho okolie jeden z najkrajších miest pre mňa, tam by som sa vedela aj každý rok vrátiť a obzerať 😊 Dokonca sme boli v takom čase, že sme si prehliadku užili ako jediní, takže o to viac sa mi to ráta ❤️
a este ma napadlo ked budete niekde na zapadnom slovensku - zamok hlohovec, rekonstruuju ho, okolo neho mala ruzova zahrada, empirove divadlo, prehliadka 45-50 minut, ale na konci prehliadky deti aj dospelaci prejdu na ine poschodie kde nie je prehliadka, su tam prazdne miestnosti a dostanete tablet do ruky, v kazdej miestnosti nacitate QR kod a za pomoci tabletu uvidite ako bola miestnost zariadena pred 100 rokmi. (deti este v ramci toho maju ulohy - najdi mec, najdi v miestnosti toto ....)
pod zamkom je este panska zahrada s velikanskymi platanmi a velikanske jazierko s korytnackami.

Naša Kremnica je veľmi pekná,je tu krásny mestský hrad,morový stlp,ulička slávnych nosov,banské múzeum,ktoré je v originálnom podzemnom prostredí,múzeum mincí a medailí,múzeum gýča,múzeum lyžovania,koncom augusta sa koná festival Kremnické gagy,na blízkej Skalke môžete navštíviť ferratu,na Krahuliach geografický stred Europy,v Ihráči kamenné more. Len škoda,že už niekoľko rokov nefunguje termálne kúpalisko...