icon

Prečo nevedia Taliani po anglicky?

mirage
11. júl 2022

O nic nejde, sme na Sicilii, zvysok partie je na dvojdnovom vylete. Ja sama, v restikach, nakupy, obchody, more. Preco nevedia Taliani po anglicky? Ani zatat. Ok, v cestovke ci obchode trolinku, ale mladi ludia ani sajnu. Ani yes, ci open. Neucia sa na skole? Ziadne rypanie, normalne sa pytam. Ani farby, zakladna cislovka 10. Nic.

Strana
z2
att123
Odpoveď bola odstránená
hiro
12. júl 2022

Nevedia. Stravil som tam zopar mesiacov. Najde sa zopar ludi ktori to bud potrebuju v praci alebo su sikovni na jazyky. Ostatni aj ked vedia tak je to len na velmi zakladnu komunikaciu a radsej ju ani nepouziju.
Jednoduchsie je sa naucit taliancinu aspon ake take zaklady. Je velmi jednoducha, intuitivna, zakladne sklonovanie maju podobne ako my 🙂

adalmba
12. júl 2022

@mirage ďakujem, ovládam iné jazyky

mirage
autor
12. júl 2022

@adalmba good for you.

yanni
12. júl 2022

@mirage my sme vo Francuzsku nemali problem. Pariz takmer vsade vedeli, aj ked zacinaju najskor po francuzsky a do anglictiny "prepnu" s nevolou, aj ked vedia. Ja juhu to bolo uz o nieco im´nom: Tam sa sanzili vsetci. St. Tropez, cele juzne Francuzsko mame precestovane, v Monacu tiez bez problemov.Ja sa na Francuzsko nemozem stazovat. To skor s nemcinou maju problem. Tam velmi nedavat najavo, ze si Nemec (moj muz), popr. voes po nemecky. Ja som divna, ale vo Fr, Spaniesku, IT s detmi po slovensky na verejnosti, sme za exotov a ludia sa pristavia. Potom uz im ani anglictina nevadi😂

monuska112
12. júl 2022

nevedia v taliansku, nechcu sa ucit tnemaju zaujem asi to nepotrebuju tak nevedia, ale nemcina tam funguje celkom dost

sardinka32
12. júl 2022

@mirage Mne sa na to stažovala jedna Talianka, učiteľka angličtiny...čo mi k tomu povedala? Vraj nemajú na to bunky...povedala, že celkovo na jazyky.. 🙂

au1994
12. júl 2022

@mirage my boli na Sicílii minulý rok, ale práveže sme tento problém vôbec nemali. Dva týždne dozadu som bola zas v Bergame a tam som bola celkom prekvapená, že ani čašník v reštike nevedel. :D ale zas, podľa mňa sú náhodné prípady ani Slováci, najmä staršia generácia, nevedia po anglicky, moji rodičia ani zaťať, je jasné, že aj medzi Talianmi sa takí nájdu. Mimochodom, ja som radšej, keď viem, že nevedia, napr. Francúzi po anglicky aj vedia a rozumejú ti, ale aj tak sa s tebou budú rozprávať iba po francúzsky. :D :D

maximko25
12. júl 2022

@mirage mam sestrenicu v it, ma 16 vie anj nemecky spanielsku plus sj.takze vedia.mozno nechcu hovorit nemaju zaujem to je cele.

gladys_07
12. júl 2022

Inak uplne najlepsi v tomto bol Stockholm, tam este aj hajzelbaba vedela po anglicky

danica2711
12. júl 2022

@gladys_07 áno, to v celej Škandinávii

tenerifka
12. júl 2022

Nie je Taliansko ako Taliansko. To, ze vedia v Benatkach neznamena, ze vedia aj v Neapole. Rovnako ako tu v Spain, deti sa ucia Aj od tusim prvej triedy, ale za prve, ta uroveñ je otrasna, a za druhe, ak potom neprecvicuju, vysumi im to rychlo. Ta uroveñ na skolach (ak sa nejedna o nejaku sukromnu alebo bilingvalnu skolu) je naozaj zla, osnovy a knihy ok, ale ak samotny ucitel vyslovuje priserne (poviem vam priklad, Spaniel nevie povedat Spiderman, povie Espiderman, Mc Donald vyslovuju ako Madona, Lidl je Lidel atd.....), tak maju deti smolu. No a niekde na dedine v strede Andaluzie, kde chalan skonci povinnu skolsku dochadzku a ide robit na stavbu, je cela vyucba Aj strata casu, lebo on ju uz nikdy nepouzije, naproti tomu niekto v Madride, kto pokracuje v studiu na VS, tu anglinu bude stale zlepsovat a rozvijat.
Vcera sme mali v restike na veceri jeden starsi par z Francuzska, so mnou bez problemov ci predsudkov komunikovali v Aj, manzel vie nieco po Francuzsky, tak boli prestastni, ked to zistili, ale so mnou nadalej s usmevom a radostou po Aj, nie je vsetko ciernobiele

letfenixa
12. júl 2022

V Paríži som sa snažila hovoriť po francúzsky, a väčšinou domáci v hrôze reagovali angličtinou 😥

tenerifka
12. júl 2022

Ked chodila dcera na strednu tu na ostrove, najlepsi z Aj boli deti zo zmiesanych rodin , lebo maju ovela lepsiu vyslovnost ako ked ma niekto obidvoch rodicov Spanielov, dcera si dorobila Aj cez jazykovku, lebo to zo strednej by jej bolo na dve veci, a teraz na VS je to uz co sa spoluziakov tyka uplne iny level, lebo aj tie ambicie a plany do buducnosti su uplne niekde inde, ako ked chodila na strednu

mirage
autor
12. júl 2022

@letfenixa to je mile 🤣 ale aspon reagovali.

sense
12. júl 2022

@sardinka32 tak potom môj je výnimka, pretože výprava plynule taliansky, francúzsky, anflicky a nemecky. A nie nemá vysokoškolské vzdelanie a vysoké postavenie

akinom0077
12. júl 2022

@tinna22 Bola som aj v Catanii nebol problem a AJ 🤷🏼‍♀️

akinom0077
13. júl 2022

@mirage ved ok, ale snad mozem povedat nazor po 53x taliansku😂 z posledneho som dosla nedelu a piatok zas 54 😂

pauli_s
13. júl 2022

V Taliansku som bola a teda stretla som sa tam z oveľa väčšou ochotou komunikovať po anglicky ako napríklad v takom Francúzsku. 😂

zmrzlinka8
18. feb 2024

@mirage ani Taliani, ani Španieli, ani Francúzi.

hiro
18. feb 2024

Nie som si celkom isty. Aj ked sa ucili tak to je na urovni zakladnej skoly. To sa da poratat na ruke kolko som stretol co vedeli vyborne.

mikadooo
18. feb 2024

@mirage vezmi google translator a sa ich opýtaj.

anega79
18. feb 2024

Deti sa ucia anglicky od 1 triedy, potom maju od 6 triedy spanielcinu alebo francuzstinu. Moji kolegovia su Taliani, a vsetci vedia, ale tak robim na letisku takze je to podmienka pri praci. Dve z nich vystudovali aj na vyske anglinu. Inak na strednej sa ucia aj latinu a staru grectinu. Zavisi od profesii a odkial su, tak ako aj vela slovakov, poliakov a inych narodov nevie po anglicky ani zatnut, a vzdy mi strcia telefon s prekladacom.

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
mirage
autor
19. feb 2024

@mikadooo ano, tak to robime, plus ruky nohy, ked sa inak nevieme dohovorit.
@alessavandervelden ja mam anj takmer ako native speaker, a tu som mala problem, ale uz to bolo davnejsie, tak sa len vytiahla starsia diskusia. A nasi tinedzeri? Syn je teraz na pobyte v Anglicku, co pozeram videa, vsetci komunikuju s domacimi v pohode.

Strana
z2