icon

Prečo sú letecké zájazdy z Košíc obmedzené?

14. júl 2025

Caute, akurat sa tak obzeram po dovolenkach a len krutim hlavou, preco je to kosice taky "zapadakov"? Byvam v kosiciach a kazdy rok pozriem aj first minute ponuky aj last minute. Na krku cestovkam ostavaju same turecko/egypt-last minute ponuky je veeela. Take grecko sa raz dva vypreda. Nemali by podla vas cestovky zmenit retoriku a viac zazmluvnit letov do grecka/spanielska podla vas? Cestujem sama s dietatom takze premna je idealne nastupit v kosiciach ale realne ked porovnam hotel predrazeny alebo naopak diera.

Strana
z2
matkahelka
15. júl 2025
@biba_18

košické letisko je drahé, preto sú už automaticky ceny vyššie hoc aj rovnaký hotel…

@biba_18 bungalovy su starsie, nezrekonstruovane. mame rodinnu izbu v hlav.budove.tie su novucke, krasne, zrekonstruovane.

cincirela
15. júl 2025

Ja keď vidím ponuku slovenských cestoviek a tie ceny tak sa mi rozum zastavuje 😱 O Košiciach ani nehovorím, ponúka hotelov minimálna a ceny prehnane. Cestujeme výhradne cez nemecké cestovky a odletom Viedeň alebo Krakow. Výber hotelov a destinácií neobmedzený a ceny oveľa nižšie. My teda chodíme autom ale ak by sme ho aj nemali, tak napríklad aj a transferom na letisko Krakow by nás to vyšlo neporovnateľne menej. A tých ponúk na prepravu na akékoľvek letisko je hlavne v lete milion. Prioritou pre nás je si vybrať hotel a destináciu kam chcem ísť a nie čo ostane zvyšné.

procrastique
15. júl 2025

,, by mal mať" neznamená ,, vyžaduje sa " .

marsmykkok
15. júl 2025

Pozri a čo máme povedať v strede? Na západe aj východe máte 2 letiská a mi ani jedno. Buď rada že niečo chodí. Inak ak Vám to lieta na Peloponez tak sú aj ponuky bližšie letiska. Napríklad Kalogria-Hydrotour je do 20 minút od letiska.

marcaurel
15. júl 2025
@anonym_autor

@pininka1 to po com je dopyt? Preto je milion zajazdov do turecka/egypt last minute ale skoro nic na ine destinacie? Cyprus vyzaduje pisomny suhlas otca co zial ja nikdy nedostanem takze mame o to zuzenejsi vyber :/

@anonym_autor súhlas otca, pokiaľ ste rozvedení, treba mať pre istotu pri každej krajine.

autor
15. júl 2025
@marsmykkok

Pozri a čo máme povedať v strede? Na západe aj východe máte 2 letiská a mi ani jedno. Buď rada že niečo chodí. Inak ak Vám to lieta na Peloponez tak sú aj ponuky bližšie letiska. Napríklad Kalogria-Hydrotour je do 20 minút od letiska.

@marsmykkok no to mas pravdu, pozriem ten peloponez dakujem za tip 🙂

autor
15. júl 2025
@marcaurel

@anonym_autor súhlas otca, pokiaľ ste rozvedení, treba mať pre istotu pri každej krajine.

@marcaurel cituj zakon kde to je uvedene, mam to prekonzultovane s pravnikom aj socialnou pracovnickou a poznam zakony to co pises nie je pravda

zobaka
15. júl 2025
@la_dolce_vita

@zobaka nemusi to platit vzdy, aj Pp je drahy, najlacnejsie je z Ba alebo este lepsie Vieden.

@la_dolce_vita Vieden a Budapest, mne ukazovala all inclusive plus v Turecku pre dvoch za 900 e z KE nerealne

la_dolce_vita
16. júl 2025
@zobaka

@la_dolce_vita Vieden a Budapest, mne ukazovala all inclusive plus v Turecku pre dvoch za 900 e z KE nerealne

@zobaka pre dvoch za 900 e? Jasne, ze nerealne, to je cena za jedneho.

matkahelka
16. júl 2025
@zobaka

@zobaka aj z KE je to realna suma. kolegyna letela cez tip travel v piatok do turecka. hotel mesut. 2 dospeli a 7 rocne dieta, 1200€. o tom, ze ze je to velmi slaby hotel, pisat nemusim. zaklad je porovnavat to iste, nie pisat vseobecne, ze odtial je toto drahsie a tam je to lacnejsie. 5* plazovy hotel nejakej renomovanej hotelovej siete nebude ani z viedne, ci z budapesti stat 450€/osoba.

nelka93
16. júl 2025
@pininka1

@anonym_autor kupovala som dva dni pred odletom Cyprus, sama s dcérou som tu, parádna dovolenka. Išli dve lietadla po sebe do Larnaky. Cestovky ponúkajú to, po čom je najväčší dopyt. Čiže hlavne Turecko a Egypt. Grécko je strašne predražené a služby sa nedajú porovnať.

@pininka1 grecko vobec nie je strašne predražené 🤣 minulý rok grecko pre dvoch all in, 4* hotel na plazi za 1100 😅 za to som nenašla ani Turecko na osobu poriadne

slavica77
16. júl 2025

@anonym_autor A preto cestujem na dovolenku až o týždeň. Chceli sme skôr a iný hotel ale už z KE neboli lety,ponúkli nám Poprad ale zo Sniny sa mi až tam s dieťaťom nechcelo trepať.

marca12
16. júl 2025

@anonym_autor Mne sa zda,ze aj z BA je slabsia ponuka oproti Viedni. Aj hotely lepsie,lepsie casy letov su z Viedne a celkovo vacsi vyber takisto aj Praha,Brno.

marca12
16. júl 2025
@nelka93

@pininka1 grecko vobec nie je strašne predražené 🤣 minulý rok grecko pre dvoch all in, 4* hotel na plazi za 1100 😅 za to som nenašla ani Turecko na osobu poriadne

@nelka93 To si mala last minute?

oliverceky
16. júl 2025
@zobaka

@zobaka na aký dátum bolo za 900€ pre dvoch?

autor
16. júl 2025
@nelka93

@nelka93 to kde aky hotel grecko? Mimo sezony? No aj my sme uz isli do grecka za 1000 ale bol to 3 hviezdickovy, naopak za 1000 v bulharsku 4 hviezdickovy bol skvely

pininka1
16. júl 2025
@nelka93

@nelka93 áno, nasla som aj ja také a keď som si prečítala recenzie na hotel, tak ďakujem pekne. Lepšie hotely sú tam riadne drahé a all inclusive sa nedá porovnať s Tureckom ci Egyptom

malabrunetka
16. júl 2025

Ja mám zas trochu iný problém. A to Ryanair ponúka malo letov. Na jar som bola v Londýne, teraz pôjdem na Zadar a už mi chýba iba Dublin a už som bola vo všetkých destináciách 🤔 chcela by som viac nielen zájazdov ale aj po vlastnej línii. Prv som využívala linky z KE cez cestovky ale už som sa prestala báť a išla by som aj sama ale niet kde

zeldia
16. júl 2025
@malabrunetka

Ja mám zas trochu iný problém. A to Ryanair ponúka malo letov. Na jar som bola v Londýne, teraz pôjdem na Zadar a už mi chýba iba Dublin a už som bola vo všetkých destináciách 🤔 chcela by som viac nielen zájazdov ale aj po vlastnej línii. Prv som využívala linky z KE cez cestovky ale už som sa prestala báť a išla by som aj sama ale niet kde

@malabrunetka no ak netrvaš na Ryanairi tak austria lieta dvakrát denne do viedne a to máš potom k dispozícii takmer všetky destinácie.

zeldia
16. júl 2025

@anonym_autor inak veľmi zaujímavá debata. Fakt sú KE taká chudoba? Dovolenky veľmi nesledujem ale napríklad normalne handry v KE kúpiť keď človek potrebuje je tu tak jeden obchod. Ja neviem na MK vsetko milionár a dopyt po tovare žiaden.

marsmykkok
16. júl 2025
@zeldia

@anonym_autor inak veľmi zaujímavá debata. Fakt sú KE taká chudoba? Dovolenky veľmi nesledujem ale napríklad normalne handry v KE kúpiť keď človek potrebuje je tu tak jeden obchod. Ja neviem na MK vsetko milionár a dopyt po tovare žiaden.

@zeldia Košice sú na tom dobre ako mesto, ale ako kraj je to chudobný, si zober okresy Košického kraja ako Gelnica, Dobšiná, Trebišov, Rožňava-to sú čisté hladové doliny.

autor
16. júl 2025
@zeldia

@zeldia podla mna to je vseobecny problem kosic/mozno aj celeho slovenska mozno nieje vysoky dopyt kvoli vysokym cenam. Kamoska z nemecka si lieta na mallorcu za 35 eur. Chceli sme sa tam stretnut ale nam len letenky bez batoziny vychadzaju z ke vyse 600 eur. Musim sa zatial uspokojit s ponukou cestoviek ale ta ponuka je biedna.

zeldia
16. júl 2025
@marsmykkok

@zeldia Košice sú na tom dobre ako mesto, ale ako kraj je to chudobný, si zober okresy Košického kraja ako Gelnica, Dobšiná, Trebišov, Rožňava-to sú čisté hladové doliny.

@marsmykkok ja rozumiem že ved nie celý kraj ale aby sa tu nenašla dostatočná kúpna sila tak ja neviem či vsetko tu je “vymyslené” zubári, uss, volvo či čo to je teraz

zobaka
16. júl 2025
@oliverceky

@zobaka na aký dátum bolo za 900€ pre dvoch?

@oliverceky tento tyzden tusim, aktualne mi ukazovala

Strana
z2