icon

Prekročenie limitu príručnej batožiny Ryanair. Bude to problém?

lesankavh
30. júl 2025

Ahojte príručná batožina má mať max 25 cm a moja má 27 ,bude to veľký problém na letisku ?
Cestujem cez Ryanair z Viedne ….dakujem 😆😆😆🤔

acer11
30. júl 2025

Ak sa nezmestí do klietky,bude to problém....ale pár desiatok eur to vyrieši

simsalabim
30. júl 2025

@lesankavh ak je makka a zmesti sa do sizera, moze to byt ok. Ale ja by som radsej zvolila tasku vhodnych rozmerov.

biba_18
30. júl 2025

pokiaľ nebude naplnená na prasknutie a nebude to očividné že je 2 cm väčšia tak nebude ... ako píše @simsalabim - napchať do sizera - alebo ako píše @acer11 že doplatíš
ale osobne by som proaktívne nemerala batožinu pokiaľ by ma vyslovene nevyzvali ...

renatka100
30. júl 2025

@lesankavh teraz to beru velmi prisne. My cestujeme v sobotu a meme tasku presne pre ryanair rozmery. Inak ked sa nezmesti rreba tusim 70 eur doplatit.

muchotrafka298
30. júl 2025

Ked bude kontrola a nenarves to do sizera, tak si zaplatis. Jednoduche riesenie. A nie, nemusi to prejst, ak budu kontrolovat. Teraz kontroly su viac ako kedysi sa mi tak zda. Oni na tom mozu dobre zarobit, pre nich je toto jeden z prijmov. Toto iste sa tyka poctu kusov batoziny, 1 ks je proste 1 ks, nie kabelka, ladvinka, vankus, igelitka + dalsi kus.

procrastique
30. júl 2025

Ak je to mäkká taška, tak to pravdepodobne napcháš do sizera. AK to nenapcháš, zaplatíš 50e a pokračuješ ďalej.

anonym_9c20bb
30. júl 2025

Moja batožina tiež nespĺňa rozmer, je skoro o 5 cm väčšia, ale zatiaľ nebol problém, nekontrolovali to, už som s ňou letela x-krát cez Ryanair. Neviem, či mám len také šťastie... Ale taký Austrian, s ktorým lietame v rámci práce, mi ju minule zhabal 😄 Odchytili ma pri boardingu, že sa im nezdá moja batožina, či ju môžem zvážiť a zmerať. Vtedy som to prekračovala o vyše 1kg, kedže Austrian má len 8kg a nie 10 ako Ryanair. Do toho meracieho stojanu som ju nevopchala, a hneď ako ma zbadal že používam silu aby som ju tam vtlačila, mi povedal že tam musí zapadnúť na šupu (čo mi bolo jasné), a že mi ju musia vziať. Ale nevypýtali si nič navyše za to.

macatt
30. júl 2025

Mne sa ešte nestalo, že by som pchala do sizera, letušky vytipovali vyslovene toho, kto mal na prvý pohľad veľkú tašku… ja by som išla v pohode..

anonym_1e9ad5
30. júl 2025

lietam pravidelne kazdy mesiac, vacsinou ryanair, batozinu mam stale vacsiu a aj tahsiu a nikdy nebol problem, avsak je to o stasti a o tom aky personal je a kde. Na vacsich letiskach je malokedy problem, najma pri priority to velmi neriesia

anonym_1e9ad5
30. júl 2025

ak je taska makka tak ta riesit nebudu lebo tam rozmer nebude nikdy presny, vyberies jednu dve veci a zrazu sa zmesti a personal to vie, ked tak budu merat tvrde batoziny

simsalabim
30. júl 2025
@anonym_9c20bb

Moja batožina tiež nespĺňa rozmer, je skoro o 5 cm väčšia, ale zatiaľ nebol problém, nekontrolovali to, už som s ňou letela x-krát cez Ryanair. Neviem, či mám len také šťastie... Ale taký Austrian, s ktorým lietame v rámci práce, mi ju minule zhabal 😄 Odchytili ma pri boardingu, že sa im nezdá moja batožina, či ju môžem zvážiť a zmerať. Vtedy som to prekračovala o vyše 1kg, kedže Austrian má len 8kg a nie 10 ako Ryanair. Do toho meracieho stojanu som ju nevopchala, a hneď ako ma zbadal že používam silu aby som ju tam vtlačila, mi povedal že tam musí zapadnúť na šupu (čo mi bolo jasné), a že mi ju musia vziať. Ale nevypýtali si nič navyše za to.

@anonym_9c20bb Austrian v poslednej dobe vazi skoro vzdy. Kvoli tomu nosim prirucnu vahu a uz som aj dokupovala podpalubnu, ked sa dcera rozsupla s nakupom knih.

marienka1989
30. júl 2025

Už som letela s príručnou batožinou s Raynerom aj Wizzairom z Popradu, Košíc, Bratislavy aj Viedne a nikdy som ju nemusela pchať do sizera. To mám vážne také štastie? 😅 Hneď je deň krajší 🙂

aliziana
30. júl 2025

@lesankavh no, môžu Ťa skontrolovať, tie nové rozmery ešte asi neplatia...
https://closer.sme.sk/c/23521026/ryanair-prvykr...

procrastique
30. júl 2025
@marienka1989

Už som letela s príručnou batožinou s Raynerom aj Wizzairom z Popradu, Košíc, Bratislavy aj Viedne a nikdy som ju nemusela pchať do sizera. To mám vážne také štastie? 😅 Hneď je deň krajší 🙂

@marienka1989 ja som šla s jednou konkrétnou batožinou cca 70x cez ryanair a vždy v pohode :D až raz kontrolovali a vtedy som zistila, že do rozmeru nesedí a potom som šla zas xy krát a zas to nik neriešil :D

abbey1
30. júl 2025

@lesankavh Lietame ročne aj 10krát, vždy vláčime väčšiu batožinu a vždy sa len modlím, keď vidím, ako kontrolujú ľudí pred nami. Zatiaľ sme vždy mali šťastie.
Leteli sme pred týždňom a bum, vybrali na kontrolu i náš. Snáď prvýkrát v živote sme mali tašku skoro prázdnu. A tak sa do merač krásne vošla.
Čiže moja rada, tašku mäkkú, nie pevný ruksak a vždy tam mat niečo, čo vieš na seba obliecť, zjesť a podobne pre prípad kontroly.
Práve teraz naposledy s nami letela i rodinka 2 dospelí 2 deti. Všetci mali malé ruksaciky4, iba hlava rodiny väčší. Bohužiaľ, ten mal pevnú konštrukciu a aj keď z neho veci vybrali, nenaochali ho do merača. Veľmi veľa ľudí vtedy platilo, kontrolovali snáď každého.
Je to všetko vždy o náhode, treba s tým počítať a tak mať tašku nachystanú.

bg92
30. júl 2025

lietam casto a este sa mi nestalo, aby nieco vazili alebo merali alebo pchali do sizera. je to o nahode ci ta skontroluju. ja by som s nou isla ale nenapchala ju do prasknutia, hlavne nech je makka a v pohode vojde do sizera

tarvika
30. júl 2025

ak to je makke, napchas to tam, je tam trosku vola. my sme napchali v pohode, a vlastne ani nekontrolovali. ale zavisi na koho natrafis. Leteli sme minuly tyzden z ba, a naspat dnes.

ukgirls
30. júl 2025

od 1 augusta su platne nove rozmery .kazdopadne 2cm nik riesit nebude ak taska nebude napchata do prasknutia

klementinka58
30. júl 2025

chod medzi posledymi na vstup do lietadla vacsinou tie prve si vsimaju potom uz nestihaju

jamidea
30. júl 2025
@ukgirls

od 1 augusta su platne nove rozmery .kazdopadne 2cm nik riesit nebude ak taska nebude napchata do prasknutia

@ukgirls aj 2cm sa riesia, naposledy min.tyzden. ale mozno aj dnes

ukgirls
30. júl 2025
@jamidea

@ukgirls aj 2cm sa riesia, naposledy min.tyzden. ale mozno aj dnes

@jamidea 2 dni a je augusta-do limitu sa zmesti..ak aj nezmenia ako slubili a ma soft tasku tak to pokrci a v pohode napcha

misanthropicdann
31. júl 2025

@lesankavh ak je to mäkká batožina tak to stlačte a obmotajte na tesno fóliou co ju bude držať stiahnutu. 2 cm dokážete stlačiť

nelka93
31. júl 2025

Známa nedávno platila 120 eur, lebo ju tam nenarvala, tiež Ryanair. Išli rad radom a merali každú jednu

aureliatalia
1. aug 2025

Sestra letela nedavno z Viedne do Albanska, mala zaplatene priority, skrupinovy kufor vacsi na jednom rozmere o 2,5cm ale vobec to nemerali ani tam ani späť ked isla.
Zato minuly rok som isla zo Skiathosu iba s ruksakom takze v pohode, ale vsetci co mali kufor (ci uz bol maly ako ruksak alebo s Priority vacsi) alebo vacsi ruksak museli povinne dat do meraca batoziny, takto chytili aspon 3-4 zakaznikov, jedna pani sa tam s nou hadala ze z Budapesti ju pustili a nedoplacala preco teraz ma doplacat. 😃
Takze zalezi od letiska - ak je vacsie a treba vybavit vela letov tak to asi chcu mat co najskor za sebou tie letusky. Ale moze sa stat ze budu kontrolovat aj na vacsom.

clementisa
2. aug 2025

Nechcem uraziť ale čo máš vtom kufri 27 kg ja som balila veľký kufor a keď som sa postavila na váhu a to bol ozaj narvany tak mal iba 12 kg

mircalla
2. aug 2025
@clementisa

Nechcem uraziť ale čo máš vtom kufri 27 kg ja som balila veľký kufor a keď som sa postavila na váhu a to bol ozaj narvany tak mal iba 12 kg

@clementisa 27 cm prirucna batozina. Nie kg.

abbey1
2. aug 2025
@clementisa

@clementisa Narvany veľký kufor 12kg? To by musel byť narvaný jedine toaletným papierom.
A áno, debata tu je o palubnej batožine. 🙂

tana612
4. aug 2025

@lesankavh Ja som teraz letela z Viedne, 4 dní dozadu a mám tiež väčší vak, ale neplním ho do plna, pre istotu a nikdy mi ho neprikázali dať do toho boxu na meranie. Takže žiadny problém nebudete mať.

hellionka
4. aug 2025

… letela som včera BUD Ryanair a žiadne nové rozmery neplatia … ľudí zastavovali a zaradom dávali batožinu do klietky. Neskutočne, čo si ľudia poberú za vaky a tašky keď rozmery sú spoločnosťami jasne určené … a vlastne z letiska BUD som ešte ani raz nezažila WIZ žeby nekontrolovali. Inde pomenej, ale tam vždy.