icon

Preprava liekov v lietadle

14. júl 2025

Chystame sa letiet prvykrat, prosim vysvetlite mi niekto ako to je s liekmi v lietadle? Viem, ze by mali byt do 100ml a v priehladnej tasticke ale napriklad ak ma nejaky sirup viac ako 100ml tak mozem si ho preliat do nejakej inej flasky, ktora ma ten pozadovany objem? Treba to oznacit? Dalsia vec, mame taky prasok v sackoch, to nevadi/nezoberu mi to? Ja viem asi hlupe otazky ale ja naozaj netusim a mam z toho balenia celkom stres.
Lieky by som si chcela zobrat so sebou do prirucnej, ak by sa nahodou stratil kufor.

pe_mi
14. júl 2025

@anonym_autor ahoj,brali sme sirup,ktorý mal viac ako 100ml a a niekoľko ks diazepamu
Nemali sme s tým problém a mali sme to v príručnej batožine

autor
14. júl 2025

Este sa chcem spytat, treba ich brat v krabickach alebo staci napriklad po jednom blistri/flasticka bez krabicky atd?

pe_mi
14. júl 2025
@anonym_autor

Este sa chcem spytat, treba ich brat v krabickach alebo staci napriklad po jednom blistri/flasticka bez krabicky atd?

@anonym_autor brali sme v označených krabičkách, tak nám odporučili,keď to je v príručnej.
Ostatné lieky v podpalubí som riešila len blistrami,kvôli úspore miesta

marianarem
14. júl 2025

@anonym_autor Ja si beriem tekutiny len do 100ml a lieky len blistre aj do lietadla, este ani raz mi lieky nikto nekontroloval v ziadnej krajine.

hellionka
14. júl 2025

áno môžeš si ho preliať do menšej fľaštičky a stačia Ti iba blistre. Prášok v sackoch Ti nezoberú.

anonym_cc3f3e
15. júl 2025
@hellionka

áno môžeš si ho preliať do menšej fľaštičky a stačia Ti iba blistre. Prášok v sackoch Ti nezoberú.

@hellionka
To nie je tak jednoduche, kazda krajina ma ine poziadavky co sa moze prinasat, ked mas napriklad lieky proti silnym bolestiam ziadaju potvrdenia od lekara, ,(colnica) ked veziem so sebou vacsie mnozstvo liekov na predpis vzdy idem cez cerveny prilet a prehlasim ze mam lieky, to je aj poistka na odlet poznacia viza do pasu.

vanilkovazmrzka
15. júl 2025

Prasok je ok a sirup by som asi preliala aj ked neviem ci to je z hladiska udrzania si kvality toho lieciva stastne reseni

guudy
15. júl 2025

Ja teda cestujem vzdy s mnozstvom liekov na predpis, mavala som aj striekacky s fraxiparinom. Zvycajne mam lieky na cca 3-4 tyzdne. V davkovaci a v blistroch. A nikdy mi ich nikde nekontrolovali. Sirupy nenosim. Kazdopadne neprelievat, nechat v povodnom obale.

hellionka
15. júl 2025
@anonym_cc3f3e

@hellionka
To nie je tak jednoduche, kazda krajina ma ine poziadavky co sa moze prinasat, ked mas napriklad lieky proti silnym bolestiam ziadaju potvrdenia od lekara, ,(colnica) ked veziem so sebou vacsie mnozstvo liekov na predpis vzdy idem cez cerveny prilet a prehlasim ze mam lieky, to je aj poistka na odlet poznacia viza do pasu.

@anonym_cc3f3e “to je aj poistka na odlet poznacia viza do pasu” síce nerozumiem vôbec Tvojmu komentáru, čo majú víza s liekmi, ale to že ideš precliť lieky je skôr veľmi výnimočné. Raz som zažila, že do UAE mal kolega od lekára potvrdenie o liekoch - ktoré mal v blistroch - a absolútne to nikto nikde neriešil. Čiže pri bežných liekoch, aj na predpis sa určite nič podobne nedeje.

kacena4
15. júl 2025

ja som musela mat vsetko v originalnom baleni, takze ziadne prelievanie, vyhodili mi to na kontrole, treba aj original krabicky aspon tak vzdy odo mna chceli. predpis si mensie balenie 100nl. hadam existuje nie?!