Prvá dovolenka rodinky s puberťákmi
Akú destináciu by ste odporučili rodinke s puberťákmi ktorá plánuje cez letné prázdniny cestovať letecky k moru prvý krát v živote?
Tak super. Radšej to objednaj čo najskôr, lebo teraz sú tie ceny aj o 30% nižšie ako v sezóne. Ja by som si vybrala Bulharsko, lebo tam je strava v reštaurácia najlacnejšia z týchto troch krajín. Tak by ste sa mohli sem tam ísť aj najesť von. Alebo do nejakého fast foodu. Aspoň tie deti, ktoré môžu.
Nečítala som úplne všetko možno sa opakujem, ale išla by som do Talianska, Chorvátska cesta tam trvá 6,5-8 hodín my chodíme na Krk nie som ochotná byť v aute dlhšie.Mas tam apartmány, keď píšeš, že by si chcela vlastnú stravu aj, keď Chorvátsko kvoli euru pôjde určite hore.Niekto spomínal vlak do HR viem, že sa vypredava veľmi rýchlo a pozerala som reportáž na Markíze redaktor absolvoval tu trasu bolo to oveľa viac hodín ako v aute.Ak finančne tak Bulharsko vyjde či apartmán či strava najlacnejsie
aké veci v Chorvátsku sa ti nezdajú?
@luccija ďakujem, ale keďže si nečíta moje príspevky, tvoja odpoveď je irelevantná.
Tak iba zrniem...Nemám auto, a je vylúčené aby sme cestovali pol dňa, či celí deň autobusom.
@tiezjedna nie veci ale ceny
keď ty by si chcela za málo peňazí veľa muziky 😀 na jednej strane samozrejme chápem, ale zas buď realista. Buď uber z predstáv, alebo pridaj na rozpočte🌹
@tiezjedna variť, umývať riad a upratovať X krát denne namiesto vylihovanie počas celej dovolenky sa si zdá ako ,, veľa muziky,,?
Čítala som začiatok...auto sa dá požičať a za 6,5 hod si v IT.Ale ok beriem čo píšeš tak finančne Ta vyjde najlepšie Bulharsko zvlášť letenka zvlášť si nájsť apartmán susedia tak chodia roky.
@luccija vodičák síce mám, ale nešoférovala som poriadne dlho, v 98mom som mala dopravnú nehodu , druhý vodič bol opitý auto sa síce dalo opraviť ale blok vo mne zostal
Môžete požičať väčšie ísť s niekým na polovicu čo sa týka nákladov.
je jedno ako to ty vnímaš, ide o to, čo reálne môžeš čakať pre 4 (prakticky) dospelých za 1800 €. Ale aby si nepovedala, že nič neporadím - letenky (Viedeň, Wizzair) na termín, ktorý si uviedla = 536,- (spiatočné pre 4, pristánie v Splite, ktorý je sám osebe prekrásny); UBER do destinácie Podstrana (cca 20 min.) = cca 50 €, ubytovanie v Podstrane (letmý prieskum bookingu) = 553 €. Dokopy 1089 €
Ubytovanie toto: https://www.booking.com/Share-l5qGFQ
👍
@luccija požičať väčšie čo? auto? tak buďme trocha reálny od 98´ som nešoférovala, a mám sa vybrať požičaným auto bez skúseností!!! do neznáma, pričom mi dieťa neustále zvracia za chrbtom, a ešte vystaviť týmto nepríjemnostiam(zápach, neustále zastávky) iných ľudí 12 či viac hodín?
a vlakom do chorvatska preco nie ? ale s tolkymi obmedzeniami tazko cakat low cost
Ahoj pozri na dovolenku chorvatsko vlakom🙂
Trocha sa ukľudni.Ako ste cestovali do Maďarska?
Ak by ste išli na noc a dieťa dostane liek na ukludnenie, vertigo nebude to lepšie?
Ako chces teda zvládnuť lietadlo, presun autobusom nedaj Boh niekoľko hodinové posunutie letu.
@luccija od bratranca k Balatonu cesta iným 2-2,5hod nám 5,5 hod. Ubytko čo som si vyhliadla je 25 min od letiska asi nebude pol dňa. Máme vyskúšaných niekoľko liekov vrátane homeopatických , úspech bol minimálny. Pri jej zdravotnom stave má zakázané veľa liekov od sirupu na horúčku s obsahom ibufrofenu po šumivé vitaminy , je toho dosť.
@tiezjedna dakujem.
takže by nám zostalo na stravu a dalšie výdavky až 700e
áno, presne tak... Ale ber to prosím, že to je dnešná cena leteniek, zajtra môžu stať inak (kľudne polovicu, ale aj viac...) Našla som ti to len ako príklad, že to ide aj touto cestou. Keby si chcela poradiť (letenky, ubytovanie), kľudne napíš do IP.
@tiezjedna ďakujem, deti už vedia to čo anglicky.aj nemecky hádam sa nestratíme
No rozpočet naozaj malý na 4 osoby. To Chorvátsko neviem, boli sme v roku 2017 autom 2 osoby. Moja prvá dovolenka pri mori, vždy som si myslela ze Chorvátsko je rajom pre Slovákov a Čechov lebo je tam lacno. A opak bol pravdou, na tu dobu v chorvátsku bolo sakra draho, a to sme vtedy boli tiež na low cost dovolenke, nejako extra sme nemiňali a aj tak nás cesta plus ubytko a sem tam nejaké pivo večer, plus výlet na plitvice a do Splitu, vyšlo cca okolo 1500 eur. Varili sme si viac menej my, po reštikach sme sa nestravovali. Dva roky dozadu sme boli v Taliansku a teda tam sme nemali obmedzený rozpočet, cesta autom, tu nás to vyšlo asi raz tak ako Chorvátsko, ale kvalita stravy a ceny boli na neporovnateľnej úrovni s chorvátskom, teda za menej peňazí oveľa lepšia kvalita. Tento víkend, teda aktuálne mam kamarátku v IT a ceny išli brutálne hore, takže ak aj do apartmánu s vlastným varením, treba rátať ze na strave, pitnom režime a možno nejakej zmrzline sa zrovna veľmi nebude dat ušetriť. Ja už by som dovolenku, kde musím škrtiť a rozmýšľať ci sa najem v restike alebo nie aby sme moc neminuli, teda asi radšej oželela. Autorka asi ti moc neporadím, ale mimo sezónu by som sa asi pozrela po Turecku alebo Egypte, aj keď s týmto rozpočtom 4 osoby neviem ci sa vmestite.
Pre nás je najlepšia voľba rezort s vlastným aquaparkom, skateparkom, rôznymi ihriskami - mobilné domčeky. Vyskúšali sme viaceré hlavne na severe Talianska /kratšia cesta, úspora na palive, poplatkoch aj čase/ A čo je pre pubertiakov najlepšie? Spojiť sa s rodinou s detmi v podobnom veku..
@ivkamt bola táto rada mierená mne?
Rodiny v našom okolí , matky samoživiteľky či dvaja rodičia ale s nižším príjmov väčšinou nikam nechodia, ak aj áno tak v rámci Sk. Potom sú ďalší, korí žijú na inej úrovni a chodia na dovolenky na inej úrovni.
ešte ma čakajú dva dôležité telefonáty, ale je vysoko pravdepodobné, že moje úspory budú zas a znova investované do dcérkynho zdravia, nie však pobytom pri mori či inou rekreáciou low cost...
Drzim palce nech je na tom dcera zdravotne co najlepsie, to je najdolezitejsie.
Autorka, držím palce dcérke aby sa polepšilo. Dovolenka nie je dôležitá, ale zdravie áno.
Držím palce, nech to dobre dopadne.
Ahoj, len som ti chcela napisat, ze ci nemate v okoli solnu jaskynu, ta ma dost podobne ucinky ako pobyt pri mory. Dokonca aj liecebne pobytykde v normalych jasyniach deti urcitu cast su, sa robievali, ale ci este sa robia neviem. Viem, ze by si chcela stravit konecne spolocnu dovolenku pri mory so vsetkymi detmi, ale videla som, ze robia aj tabory pre deti pri mory. Drzim palce a prajem vela zdravia celej rodinke. 🙂
Áno, reagovala som na otázku ohľadom dovolenky. Nevhod e?V Talianskych kempoch sa nám páčilo najviac a cenovo nás to vyšlo tiež fajn, deti si tam našli kamarátov v podobnom veku..
@ivkamt lebo som nepochopila s kým sa to mám vlastne spájať a ako sa dôsledkom toho dopravim do talianskeho kempu

@zara0201 pytaj sa. Na Malte som bola niekolko krat (aj s dietatom) a na dlhsie (aj jazyk.pobyt). Da sa tam vela obehat. MHD prepracovana ale musis byt flegmoska a v pohode, denny listok lacny, vsade sa prakticky dostaneš MHDckou. Jedine co som riesila taxi bolo z a na letisko. Lodou pobehas aj okolite ostrovy, Gozo, Comino. Aj jedno-dvojdenne vylety trajektom na Siciliu atd.