Rady na balenie do príručnej batožiny pri lete
Ahojte. Chcem sa opýtať , či niekto letel tak , že si bral iba príručnú batožinu. Nejaké rady , čo v nej možem mať. Chcem si tam zbaliť aj kozmetiku . Oblečenie . Plus keramické šálky ( darček pre niekoho ) Viem že tekutiny v 100 ml priesvitných obaloch. A zubná pasta ? Krém na ruky ( taký mini ) ? Antiperspirant - radšej tuhý ? Ďakujem za rady a tipy .
Vzdy len s peirucnou vetujem tekutiny 100ml max 1l na osobu pocita sa aj zubna pasta aj deodorant aj antiperspirant aj suchy sampon, lak na vlasy, rozne gely a telove mlieka, makeup...
A zubná pasta môže byť? Nie je to priehľadný obal
@tiezjedna Ďakujem pekne. To mám dúfam dobre , 40 x 20 x 25 cm. Pre Ryanair
Ďakujem vám za odpovede
Rozmery mám také ako uvádza Ryan air na ich stránke. Schválne som si kúpila takú tašku..
@tiezjedna ďakujem...je taká makšia taká športová taška. Ešte mi napadlo , či môžem aj vitamíny zbaliť. C , D , a nejaké tablety na bolesť , Paralen alebo Nurofen. A ešte tablety Kynedril .
mala by si ich mať v original obaloch
na vitamíny by som sa vyprdla. Ak ideš na krátko, tak ich nepotrebuješ, ak na dlho, tak si kúp na mieste. To isté lieky na bolesť a teplotu. Ja vždy beriem len 3 dňové atb, keby náhodou močák, alebo niečo akútne.
@tiezjedna aha , ďakujem . Asi sa na to vykašlem. Na vitamíny ...
Do prirucnej batoziny bezne beriem len blistre, bravam si aj ziletku a dokonca aj manikuru..nikdy nebol problem..raz v Jordansku sa ppzeral na moje noznicky ale su male cize mi ich pekne krasne vratil..
@vveron1ka áno, 6 cm👍 Ja s liemi tiež nie, ale tá kamarátka mala. Pýtala som sa na to sesternice, ktorá robila roky letušku a vravela, že podľa predpisov by mali byť lieky v originálnom obale. Ale možno záleží od spoločnosti, neviem🙂 Ja som zas pre zmenu musela mať na výkonnejšiu power banku súhlas kapitána, dal mi ho na papieri 😅
Pasta, krem ok. Ja beravam aj lieky, naposledy sme leteli min týždeň, brala som asi 5-6druhov beznych liekov, len blistre. Všetko ok. Tiež môžeš mať aj potraviny (keksíky, žemľa,..)tekutiny jasne 1dl nádobky. Rovnako bravam aj pinzetu, manikúra, jednorazova žiletka (tu sem-tam vyhodia).
Ahojte, pridám sa tu. Viem, že jedlo sa môže, ale napr. Konzerva?
@adaam tu nie, teda, mne konkrétne pasteku jednu vyhodili, ze nevidia dnu obsah
Mňa by zaujímal tip ako si zbaliť kozmetickú tašku+skincare aby som sa vošla do tých 10ks po 100ml. Lebo počítam taký základ pre mňa - odlicovaci gél, sérum, krém, SPF, makeup, korektor, rúž, špirála, šampón, kondicionér, sprchový gél, dezodorant
@achjajcoto ale ved ty kusov mozes mat kolko chces len nepresiahnes liter…ved ruz a spirala maju malo ml..
@achjajcoto mne to na schwechate nechceli pustit. nemala som ani liter a musela som sampon a kondicioner vyhodit.. lebo ja som to mala v plastovom uzatvaretelnom sacku, a ona mi dala taky malicky ich, ze iba do toho si mozem dat veci, co sa zmestia do toho sacku, presne takto pred rokom v maji
@achjajcoto ja to ale robievam tak ze sampon a kondicioner a sprchac kupujem vzdy na mieste..co zostane nechavam zial potom tam..z dovodu ze sa mi to nechce prelievat…nechodim sama cize to minieme a minimum sa potom proste vyhodi.
šampon a sprcháč nenosím - miesto toho mám tuhý šampón,
Na Schwechate ma pustili normalne iba s blistrami tabletiek, mala som aj manikúru, dáždnik a prázdne fľaše , zubnú pastu, krém nepriehľadným, lak na vlasy a šminky
ak letíš s dieťaťom tak vkľude aj fľašu s vodou môžeš len sa z nej budeš musieť napiť pri kontrole - malej balím contigo fľašu lebo je mimoriadne odolná a zvláda ju otvárať aj zatvárať sama a potom balím minimum oblečenia keby sa stratil veľký kufor a nabíjačku s mobilom 🙂

ja tak lietam skoro stale, tekutiny max liter po tych 100ml, ale minule sa mi na schwechate stalo, ze aj z toho mi chceli zobrat, tak som tam nechala sampon na vlasy, lebo ze to mam vsetko nacpat do toho ich maleho priesvitneho sacku (pritom roky lietam a nikdy to nevyzadovali, muselol to byt v sacku ale nie v tom malom). na isla som si brala aj konvicu so salkami:D a antiperspirant aky chces ale iba do tych 100ml