icon

Rady na balenie do príručnej batožiny pri lete

4. mar 2025

Ahojte. Chcem sa opýtať , či niekto letel tak , že si bral iba príručnú batožinu. Nejaké rady , čo v nej možem mať. Chcem si tam zbaliť aj kozmetiku . Oblečenie . Plus keramické šálky ( darček pre niekoho ) Viem že tekutiny v 100 ml priesvitných obaloch. A zubná pasta ? Krém na ruky ( taký mini ) ? Antiperspirant - radšej tuhý ? Ďakujem za rady a tipy .

babushkaem
4. mar 2025

ja tak lietam skoro stale, tekutiny max liter po tych 100ml, ale minule sa mi na schwechate stalo, ze aj z toho mi chceli zobrat, tak som tam nechala sampon na vlasy, lebo ze to mam vsetko nacpat do toho ich maleho priesvitneho sacku (pritom roky lietam a nikdy to nevyzadovali, muselol to byt v sacku ale nie v tom malom). na isla som si brala aj konvicu so salkami:D a antiperspirant aky chces ale iba do tych 100ml

nynia
4. mar 2025

Vzdy len s peirucnou vetujem tekutiny 100ml max 1l na osobu pocita sa aj zubna pasta aj deodorant aj antiperspirant aj suchy sampon, lak na vlasy, rozne gely a telove mlieka, makeup...

vierka82
4. mar 2025

A zubná pasta môže byť? Nie je to priehľadný obal

tiezjedna
4. mar 2025

@vierka82 zubná pasta v pohode.
@autorka my tak lietame často, aj s deťmi👍 hlavne si zisti povolené rozmery tej príručnej batožiny, každá aerolinka to má trošku inak.

autor
4. mar 2025

@tiezjedna Ďakujem pekne. To mám dúfam dobre , 40 x 20 x 25 cm. Pre Ryanair

autor
4. mar 2025

Ďakujem vám za odpovede
Rozmery mám také ako uvádza Ryan air na ich stránke. Schválne som si kúpila takú tašku..

tiezjedna
4. mar 2025

@autorka ideál👍ne je, keď je to mäkká taška, tá je tvárnejšia do tých ich kontrolných "klietok" Tekutiny do deciek a všetko do priehľadných sáčkov, nemala by si mať problém.

autor
4. mar 2025

@tiezjedna ďakujem...je taká makšia taká športová taška. Ešte mi napadlo , či môžem aj vitamíny zbaliť. C , D , a nejaké tablety na bolesť , Paralen alebo Nurofen. A ešte tablety Kynedril .

tiezjedna
4. mar 2025

mala by si ich mať v original obaloch

tiezjedna
4. mar 2025

na vitamíny by som sa vyprdla. Ak ideš na krátko, tak ich nepotrebuješ, ak na dlho, tak si kúp na mieste. To isté lieky na bolesť a teplotu. Ja vždy beriem len 3 dňové atb, keby náhodou močák, alebo niečo akútne.

autor
4. mar 2025

@tiezjedna aha , ďakujem . Asi sa na to vykašlem. Na vitamíny ...

stankadu
4. mar 2025

@tiezjedna tie lieky do príručnej batožiny stačia blistre alebo musí byť celá krabička? Ja mám lieky na tlak a antiku, tie musím brať.

tiezjedna
4. mar 2025

@stankadu viem, že robili problémy kamarátke, ktorá mala iba blistre. Vtedy jej bolo odporúčané, aby mala original balenie.

stankadu
4. mar 2025

@tiezjedna ďakujem ❤️

vveron1ka
4. mar 2025

Do prirucnej batoziny bezne beriem len blistre, bravam si aj ziletku a dokonca aj manikuru..nikdy nebol problem..raz v Jordansku sa ppzeral na moje noznicky ale su male cize mi ich pekne krasne vratil..

tiezjedna
4. mar 2025

@vveron1ka pri nožničkách je rozhodujúca dĺžka čepele. Pri liekoch záleží na akého (ne)pedanta natrafíš.

vveron1ka
4. mar 2025

@tiezjedna samozrejme ze dlzka..tusim je to do 6cm… s liekmi som nemala nikdy problem a to veru balim slusnu lekarnicku 😂

tiezjedna
4. mar 2025

@vveron1ka áno, 6 cm👍 Ja s liemi tiež nie, ale tá kamarátka mala. Pýtala som sa na to sesternice, ktorá robila roky letušku a vravela, že podľa predpisov by mali byť lieky v originálnom obale. Ale možno záleží od spoločnosti, neviem🙂 Ja som zas pre zmenu musela mať na výkonnejšiu power banku súhlas kapitána, dal mi ho na papieri 😅

iwet7
8. mar 2025

Pasta, krem ok. Ja beravam aj lieky, naposledy sme leteli min týždeň, brala som asi 5-6druhov beznych liekov, len blistre. Všetko ok. Tiež môžeš mať aj potraviny (keksíky, žemľa,..)tekutiny jasne 1dl nádobky. Rovnako bravam aj pinzetu, manikúra, jednorazova žiletka (tu sem-tam vyhodia).

adaam
8. mar 2025

Ahojte, pridám sa tu. Viem, že jedlo sa môže, ale napr. Konzerva?

babushkaem
8. mar 2025

@adaam tu nie, teda, mne konkrétne pasteku jednu vyhodili, ze nevidia dnu obsah

achjajcoto
3. apr 2025

Mňa by zaujímal tip ako si zbaliť kozmetickú tašku+skincare aby som sa vošla do tých 10ks po 100ml. Lebo počítam taký základ pre mňa - odlicovaci gél, sérum, krém, SPF, makeup, korektor, rúž, špirála, šampón, kondicionér, sprchový gél, dezodorant

vveron1ka
3. apr 2025

@achjajcoto ale ved ty kusov mozes mat kolko chces len nepresiahnes liter…ved ruz a spirala maju malo ml..

babushkaem
3. apr 2025

@achjajcoto mne to na schwechate nechceli pustit. nemala som ani liter a musela som sampon a kondicioner vyhodit.. lebo ja som to mala v plastovom uzatvaretelnom sacku, a ona mi dala taky malicky ich, ze iba do toho si mozem dat veci, co sa zmestia do toho sacku, presne takto pred rokom v maji

vveron1ka
3. apr 2025

@achjajcoto ja to ale robievam tak ze sampon a kondicioner a sprchac kupujem vzdy na mieste..co zostane nechavam zial potom tam..z dovodu ze sa mi to nechce prelievat…nechodim sama cize to minieme a minimum sa potom proste vyhodi.

adaam
3. apr 2025

šampon a sprcháč nenosím - miesto toho mám tuhý šampón,

katulienkax
3. apr 2025

Na Schwechate ma pustili normalne iba s blistrami tabletiek, mala som aj manikúru, dáždnik a prázdne fľaše , zubnú pastu, krém nepriehľadným, lak na vlasy a šminky

urshullita6541
30. sep 2025

ak letíš s dieťaťom tak vkľude aj fľašu s vodou môžeš len sa z nej budeš musieť napiť pri kontrole - malej balím contigo fľašu lebo je mimoriadne odolná a zvláda ju otvárať aj zatvárať sama a potom balím minimum oblečenia keby sa stratil veľký kufor a nabíjačku s mobilom 🙂