icon

Rady na cestovanie a ubytovanie v Benátkach

vikii6
28. jún 2025

Ahojte, ideme na dovolenku do Benátok lietadlom. Mala by som niekoľko otázok. Máme si rezervovať auto alebo cestovať vlakom/autobusom v meste? Ako to je tam s parkovaním? V ktorej časti je najlepšie sa ubytovať? Máte nejaké typy, čo tam určite nevynechať?
Ďakujem za odpovede☺️

zmrzlinka2021
28. jún 2025

@vikii6 do Benátok sa nedostaneš autom. Všetko poschodia peso + MHD, aj na susedné ostrovy.
A pravdaže ubytovať sa v centre

missviolet
28. jún 2025

Benatky som presla z jedneho konca na druhy za hodinu
Tam nie su ulice na auta, ziadne tam nenajdes. Ako mhd sa pouziva vaporetto - lodicka, co ma zastavky po kanali

vikii6
autor
28. jún 2025
@zmrzlinka2021

@vikii6 do Benátok sa nedostaneš autom. Všetko poschodia peso + MHD, aj na susedné ostrovy.
A pravdaže ubytovať sa v centre

@zmrzlinka2021 ďakujem☺️ ešte by som chcela vedieť či sa oplatí rezervovať hotel s raňajkami alebo raňajkovať v meste, sú tam nejaké reštaurácie kde si vieme sadnúť a ponúkajú aj sendviče alebo niečo na raňajky?

cakanka22
28. jún 2025
@vikii6

@zmrzlinka2021 ďakujem☺️ ešte by som chcela vedieť či sa oplatí rezervovať hotel s raňajkami alebo raňajkovať v meste, sú tam nejaké reštaurácie kde si vieme sadnúť a ponúkajú aj sendviče alebo niečo na raňajky?

@vikii6 Určite sa presúvať vaporetom alebo pešo keď máš chuť 😀ak idete na dlhšie, odporúčam kúpiť kartu na cestovanie, vyjde ťa to lacnejšie ako si zakaždým kupovať lístok samostatne.. Karta platí na všetky typy dopravy. My sme boli Vzdy minimálne 7 dní... a inak autobus, električka atď., ak budes chciet ísť do Mestre.
No a naješ sa Vsade 😀 fakt všade, alebo my sme si kúpili ovocie na trhu a chodili relaxovať na Murano do parku, k vode.. Moznosti je veľa 👍