Rezervácia ubytovania platbou vopred
zarazila ma informácia istej ubytovne, kde som sa informovala na možnosť rezervácie izby na pár dní a ich odpoveď, vraj rezervácia je možná výlučne zaplatením peňazí za pobyt vopred! podobné aktivity nerobím často, ale nezdá sa mi ok platiť za niečo, čo nemám vopred, nikdy som za žiadnu službu nijakého charakteru a už vôbec nie ubytovacieho, neplatila vopred! stretli ste sa s tým? príde mi to minimálne zvláštne...
Lepsie by som to ako @sissy27 nenapisala. Ma absolutnu pravdu. Pracovala som v ubytovacom zariadeni a teda ti mozem povedat ze vela krat sa stalo ze nahleseny hostia neprisli.. to znamena strata pre podnik, kedze nedali ani vediet. Mohli sme namiesto nich ubytovat niekoho kto by prisiel. Vela krat sa stalo ze zakaznici usli bez platenia.. takze plne chapem to zariadenie a tebe ak sa nepaci presne ako napisala sissy mozes ist inam
@katarinapekna zvláštne je zajednať si službu a nezaplatiť ani zálohu, v takomto zariadení by som si dala sakramentsky pozor, ja som zajednávala chatu v apríli, polku pobytu som platila vopred.
mne to pride normalne, ze rezervacia je mozna, len po zaplateni aspon zalohy alebo celej sumy. zimnu dovolenku travime na slovensku, letnu väcsinou v zahranici, ale vzdy sme mali ubytovanie zaväzne rezervovane az po zaplateni
Ono je zrejme rozdiel rezervovať dovolenku na tyzden, prípadne viac,to ako-tak viem pochopiť,ale platiť obyčajnú ubytovňu za 1-2 noci vopred mi príde naozaj prehnane, nikdy som sa s tým nestretla, všade sa prišlo,zaplatilo za počet nocí a dovi-dopo,veď takto funguje iks penzionov,ktoré sú teda na vyššej úrovni než nejaká lacná ubytovna.
@katarinapekna na 1-2 noci je to prehnane. Zabsolvovala som nespocet pracovnych 2-3 dnovych ciest po slovensku a nikdy som za tie roky neplatila vopred, ani len zalohu.
mne pripada normalne za rezervaciu cohokolvek zaplatit zalohu. Nikto ta predsa nenuti. Ono to neznamena, ze ta bez zalohy neubytuju, ale moze sa stat, ze volne mat nebudu.
@hradnapani myslím si to isté, nemám s tým extra skúsenosti,ale zdravý rozum nepustí. Navyše rezerváciu by som v krajnom prípade zrušila deň vopred,takže som to skutočne nepochopila,o čo im išlo.

@katarinapekna zvláštne-nezvláštne, asi vedia, prečo to robia, zrejme im už pár hostí rezerváciu odignorovalo alebo odišli bez zaplatenia... ty máš možnosť vybrať si iné ubytovacie zariadenie...
viem o jednom hoteli, kde sa vyžaduje platba vopred za celý pobyt už pri príchode...
oni ako zariadenie majú právo nastaviť si vlastný systém, ty ako zákazník máš na výber dostatok iných zariadení...