Rezidencia La Canne, San Teodoro - Sardínia
Ahojte, ma niekto skúsenosť s pobytom v horeuvedenych apartmánoch? Zaujima ma hlavne realna vzdialenosť od pláže, ci sa k nej dostaneme pohodlne peši, alebo su tam nejake nastrahy v podobe rušnej cesty, lesa? Takisto ma zaujima vybavenost v pešej dostupnosti - cize obchody, reštaurácie, pizzerie. Realne skusenosti niekoho, kto tam ozaj bol.
Vopred ďakujem.
@skumavka My tak chodime stale 🙂 Kam priletite, do Olbie?
My sme si varili - cestoviny, salaty, grilovane maso so zeleninou, alebo sme sa najedli v meste - pizza, cestoviny, morske potvory. Vodu sme nepili z vodovodu, ale kupovali sme si vzdy balenu.
Hned po prilete sme si v Auchane kupili slnecniky (za 5 eur) a nosili si ich na plaz aby sme neplatili za prenajom priamo tam, lebo boli drahe. Lehatka sme nepotrebovali, bol piesok, cize nam stacila deka, alebo najlepsia je klasicka postelna plachta (taka ako kedysi, nie tie moderne gumickove frote) - to ti hned vyschne, nechyta sa do toho piesok a este je aj lahka a spratna (nezabera vela miesta v batozine) ;)
Keby ta este neico zaujimalo, tak sa kludne pytaj 🙂
@fokuska ano, do Olbie. Kde konkrétne ste vy byvali, ak mozes prezradiť? Ja som taky posero skúšat nove veci s mensim decom, hned ma napadne milion vecí, co sa môžu stat, alebo co moze byt inak ako si my predstavujeme. Transfer na ubytko ste riešili ako? Zrejme bude ozaj rozumné prenajať si auto, neviem totiz odhadnut realnu vzdialenosť z toho Le Canne k pláži, v bookingu píšu 250-700m co sa mi nezda, mne to pride tiez cca vyse 1km, navyse pristup asi len po ceste kadial idu auta, ci je tam nejaká schopna skratka k pláži. Ako je to s autosedackou detskou pri prenajme auta? Sorry za blbe otázky 🙂
@skumavka V pohode, aj my sme si vela zistovali. Akurat ze my dieta este nemame, isli sme 2 pary a leteli sme Wizzairom z Budapesti do Alghera - cize opacny koniec ostrova. Tam sme si pozivali auto (videla som ze maju aj detske sedacky, len si treba rezervovat vopred spolu s autom). Z Alghera sme isli autom do Olbie a dalej do Pittulongu - taka dedinka, tam sme byvali cez airbnb v jednom dome. Miestna plaz ale nebola pekna, takze sme kazdy den chodili autom inde - po Costa Smeralda, 2x sme boli na La Cinta, potom Cala Brandinchi a pod. - googlili sme si najkrajsie plaze na Sardinii a nevadilo nam ist vzdy autom - niekedy sme za den isli aj na 2 rozne plaze.
Potom sme isli cez Castelsardo naspat na zapadne pobrezie, byvali sme v Alghere a chodili zas kazdy den na inu plaz autom. My mame radi dobroduznejsie dovolenky, nevadia nam presuny, ale s malym dietatom je to urcite ine.
La Cinta ako som pisala bola dobre vybavena, z toho co som pozerala na googli, tak to su len miestne cesty, ziaden hlavny tah, cize myslim si, ze je to pohoda, taka prechadzka na plaz.
Aj vybavenie na plazi bolo super, plazove bary a tak.
Co mne trosku vadilo bolo, ze vela plazi ma taky divokejsi raz, nie su tam sprchy, toalety. Ale na La Cinte bol skvely plazovy bar, kde mali mega luxusnu a cistucku toaletu 🙂 vzdy som si kupila vodu aby som mohla ist na wc, lebo bolo len pre zakaznikov. Tiez ked si prenajmes u nich slnecnik, lehatko, tak mas o toaletu postarane 🙂
My sme nemali ziadny problem, v pohode sme sa vsade dohovorili po anglicky a domaci, co nam prenajali ubytovanie boli vzdy k dispozicii na telefone, ak by sme nieco potrebovali.

@skumavka Nebyvali sme tam, ale boli sme na plazi La Cinta minule leto, viackrat a je tam super 🙂 krasna plaz, plazove bary, priezracna voda 🙂 Tiez samotne San Teodor, centrum mesta krasne, zije to tam, na kazdom kroku pizzerie, restauracie.
Pozri si na google maps a cez street view ako to tam je - tu mas priklad, kde vidis ubytko a kde je plaz. Vychadza to asi 1km peso od plaze, cca 12 minut cesty? Par metrov od vily je supermarket a tiez restauracie.